Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Auge, klausimas asmeniškai tau (na gal dar @astai mirksiukas.gif )
Klausyk, ko mano kaktusai mėto žiedpumpurius? g.gif Jau pas gymną buvo nemažas, blyn- sudžiūvo, bijau, kad ir kitiems trim gresia panaši lemtis. Dar vieną kaktusioką pernai nusipirkau su pumpurais- nepražydo , sudžiūvo. Dabar ir anas su pumpurais, ale pastebėjau, kad irgi nedidėja- matyt irgi jau džius. Ką darau ne taip? Gal jų nebelaistyt? Pamačiusi, kad krauna žiedelius palieju.
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 04 13, 20:59)
Auge, klausimas asmeniškai tau

niu nežinau , jei pradėsiu postringauti , mane gali kas nors akmenim užmėtiti , nelabai aš stipri kaktusistė

niu auga jie pas mane ir žydi

neliek daug ir dažnai , viena kart į savaitę ir po biški , o žydinčių visai nelieju , nes pastebėjau kad žiedai iš kart nuvysta

na ir mėgsta jie šviesą smile.gif
Atsakyti
man ir visko būna su tais žydinčiais, tai numėto pumpurus, tai sužysta visi vienu metu, mistika bigsmile.gif šiaip patartina besiruošiantį žydėt lieti mažiau ir nejudinti, visiškai nesukioti, nesiliesti 4u.gif jautrūs tie pumpurėliai pokyčiams, bet mamiliarijoms tai netaikoma, nes tos žydi kaip paiutusios net ir ekstremaliom sąlygom, ir kuo ekstremaliau tuo daugiau žiedų biggrin.gif

buvo pas mane viena tokia, miriop paskirta, nes parsinešiau ligota su skydamariais gydžiau, gydžiau, ir "roviau", ploviau " vos ne skalbiau", džiovinau, vėl sodinau, vėl "roviau" labai ilgai kankinau biggrin.gif , tai ji suvyto, susitraukė, iš vidaus skilo, na viskas galvoju, nebegyvens, dėl vaizdo įdėjau į vazoną, nes šaknų nebeliko, tai tik įstačiau akmenukais paramsčiau, ir ką ji įsišaknijo ir kad paržydo kokiu šimtu žiedų vienu metu (nemaža buvo) wub.gif labai gailiuosi kad fotiko neturėjau, nes vaizdas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif prileido krūvą vaikų ir pati sunyko, vaikus išdalinau, kelis pasilikau bandysiu vėl augint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2008 04 13, 18:46)
Labai malonu, kad daugeja siaulieciu kaktusfaniu  thumbup.gif  thumbup.gif ,o seklu( vokiskos)maciau "Darzininkas"parduotuvej  smile.gif

o kokioj cia gatveje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikauoga @ 2008 04 13, 19:04)
Ar jau turite patirties sejant kaktusiukus? As tai maciau kazkurioj parduotuveje, bet jau  senokai. Ar daug turite kaktuseliu smile.gif

smile.gif patirties turiu tikrai nedaug ax.gif smile.gif kaktusai visada man labai patiko, bet jų neaugindavau. Dabar, kai įsikėliau i savo butą, kur yra daug vietos, galiu viską susidėlioti kaip noriu, tai ir kaktusų pradėjo daugėti:) nelabai pavadinimus žinau, bet manau išmoksiu atskirti. Sėjusi niekada nesu, bet pabandysiu, žiurėsiu kas gausis:)
O, be to, paskaitau forumus, aiškiau pasidaro, nes supermamos viska žino 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,turiu keleta rusiu kaktuseliu ir noreciau,kad priimtumete i kaktuseliu bureli ax.gif Zinot,tiesa sakant pirma karta sulaukiau kaktuso ziedeliu blush2.gif Ir noriu pasidziaugti kartu su jumis smile.gif
Atsakyti
Na nemanau, kad reikia kaktusus, kraunačius pumpurus nejudinti ir neliesit... rolleyes.gif aš savo gymną neprsodinau su pumpurais blush2.gif

Turėjau iki šiandien tokį nunykusį ferocactusą ištysusį, bet viršūnė paapvajėsus. Tai eksperimentuoju. Pajamiau peilį ir nupjoviau viršūnę.. apdžiovinsiu ir bandysiu šaknydint.. biggrin.gif Beja tą likusią apatinę dalį tai išnagrinėjau, išspjausciau, apžiūrėjau kas viduj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Qrune @ 2008 04 13, 21:45)
Sveiki,turiu keleta rusiu kaktuseliu ir noreciau,kad priimtumete i kaktuseliu bureli ax.gif  Zinot,tiesa sakant pirma karta sulaukiau kaktuso ziedeliu blush2.gif Ir noriu pasidziaugti kartu su jumis smile.gif

Super mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikauoga @ 2008 04 13, 21:24)
o kokioj cia gatveje g.gif

'Darzininkas" yra prie turgaus,buves univermagas,tik iejimas is kiemo puses,salia yra siulu parduotuve biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 04 13, 20:48)
Na nemanau, kad reikia kaktusus, kraunačius pumpurus nejudinti ir neliesit... rolleyes.gif aš savo gymną neprsodinau su pumpurais blush2.gif

Turėjau iki šiandien tokį nunykusį ferocactusą ištysusį, bet viršūnė paapvajėsus. Tai eksperimentuoju. Pajamiau peilį ir nupjoviau viršūnę.. apdžiovinsiu ir bandysiu šaknydint.. biggrin.gif Beja tą likusią apatinę dalį tai išnagrinėjau, išspjausciau, apžiūrėjau kas viduj biggrin.gif

nereikejo isprjastyti smile.gif butu daves vaiku, pas manes kazkoks cereusas istyso, dar apvalge ji kazkas, nupjoviau virsune(kuri yra normalios formos) tai apacia greit duos vaiku ir visai idomiai turetu atroditi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jakčinskienė @ 2008 04 13, 20:23)
sveikos.siandien nusipirkau kaktusiuka,negalejau pro ji praeiti.
user posted image
Geltondyglis ežiakaktusis

vau, va čia tai kaktusas , ir vyras neblogesnis thumbup.gif Maniškis jau būtų infarktą gavęs lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sonela @ 2008 04 13, 21:45)
smile.gif patirties turiu tikrai nedaug  ax.gif  smile.gif kaktusai visada man labai patiko, bet jų neaugindavau. Dabar, kai įsikėliau i savo butą, kur yra daug vietos, galiu viską susidėlioti kaip noriu, tai ir kaktusų pradėjo daugėti:) nelabai pavadinimus žinau, bet manau išmoksiu atskirti. Sėjusi niekada nesu, bet pabandysiu, žiurėsiu kas gausis:)
O, be to, paskaitau forumus, aiškiau pasidaro, nes supermamos viska žino 4u.gif

pasėjau lietuviškas sėklas , tai kol kas auga tik 2 - ir tie į kaktusus nepanašūs lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Reiks, kai rasiu laiko įdėti foto, gal paaiškės kas tai g.gif
Atsakyti
Grazus kaktuselis, kur laiptinej prazydo 4u.gif
Atsakyti