Įkraunama...
Įkraunama...

Kandys

Nu va, ir as pamaciau pora per kelias savaites. ir radau drabuziu pakandziotu.. siuo metu idejau apelsino zievele i spinta. teks pirkti kazka.. nuo ko cia uzsiveise idomu man labai smile.gif teks spinta patikrinti, gal prie kokios vilnos prikibo g.gif
Atsakyti
Sveikos mamos ir ne tik 4u.gif

Gal pas ka nors namuose irgi tokiu "sveciu" atsirado? Niekaip nesuprantu, kas tai per gyvunai, is kur jie ir del ko pamilo mano namus...Higiena palaikau, valau, net is vaistines dezinfekcini skysti nusipirkau ir sveiciu viska..Nepadeda schmoll.gif
Nera taip, kad ju butu daug, taciau karts nuo karto islenda vienas kitas. Taciau nepatinka man ju kompanija nors tu ka.
Buciau dekinga uz atsakymus 4u.gif
Papildyta:
Nesupratau moderatores - as paskelbiau atskira tema, kadangi mano klausimas NERA apie kandis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagdoncikas @ 2010 05 11, 17:06)
mano klausimas NERA apie kandis unsure.gif

O apie ką? g.gif
QUOTE(Bagdoncikas @ 2010 05 11, 17:06)
Niekaip nesuprantu, kas tai per gyvunai

Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 05 12, 17:42)
O apie ką?  g.gif

Tai jus ir atsakykit, apie ka? As juk klausiu, kas tai per "zverys". Kandys ne taip atrodo!
Atsakyti
QUOTE(Bagdoncikas @ 2010 05 13, 21:40)
Tai jus ir atsakykit, apie ka?

Tai įkelkit foto.
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2009 12 29, 12:02)
Ir man sitas daiktas labai padejo,tik  as ji laikiau nepriklijavus prie sienos,o spintoj ir drabuziai skaniai kvepejo ir kandys dingo.  smile.gif

O kur ji pirkot?Kaip atrodo?galz inot kaip vadinas?
Atsakyti
sveikos, gyvos 4u.gif ir as prie jusu, dabar prisiskaiciau receptuku, tai ryt ryte okupuosiu, nes kirmeliuykus buvom isnaikine, bet vis islenda sraidanciu viena kita, man tai jos nepatinka, nespejau isdauzyt visas ir vel.. ir spinteles sutvarkiau ir kruopas ismeciau.. doh.gif aciu uz patarimus, tikiuosi tikrai pades. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2009 12 29, 13:02)
Ir man sitas daiktas labai padejo,tik  as ji laikiau nepriklijavus prie sienos,o spintoj ir drabuziai skaniai kvepejo ir kandys dingo.  smile.gif

o kur ju galima gautu levando daikteliu
Atsakyti
niu ir as prisijungsiu i sia diskusija.
jau vos ne verkt norisi pamacius skraidant ta bjaurybe. o tie kirminukai doh.gif
kovoju ir as su jomis, birius produktus supilsciau i stikliniu uzsukamus indus... pripirkau tokiu kvapu nuo kandziu... niu lyg dingusios buvo, pasirodo ziemai, nes atejus vasarai ziuriu vel skraido, baisu dabar kad uzpuls visus maziaus dribsnius is kuriu koses verdu. ech turbut reik nelaut ir kas dar ne stiklainiuose greiciau supilstyt. eisiu tvarka daryt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(berta4 @ 2009 09 19, 14:57)
Be kruopu gyventi negerai,aš tai radau sprendima
http://www.tvarkosli...nt01returnid=62

Butent tokio tipo dezutese ropinejo kirminukai doh.gif Perskaiciau visa tema, tai jau kazka internete radau, gal verta atsisiuti ir tuos spastus ir purskala g.gif

http://www.stopmoths...trol/C4-1-0.htm
Papildyta:
QUOTE(Apvalute @ 2009 10 14, 14:04)
O as jau keli men. kaip kovoju...  doh.gif  Kandis beveik issinaikinau begaudydama, o su tais kirminais sudetinga - vis lenda, tik nesuprantu is kur - ir taip jau praktiskai  neturiu neturiu kruopu, nes nusibodo pirkti ir metyti lauk.

Jei kuri surasite veiksminga naikinimo buda- rasykite tuoj pat!

Manau ugnis efektingiausia. Tik padegus virtuve truputi nuostoliu apturesit.. blush2.gif
Atsakyti
Arba is cia dar galima pirkti:

http://www.pestcontr...omone-traps-x10

ax.gif

Tiesa, tame puslapyje yra ir ivairiu maistiniu kandziu rusiu aprasymai.
Jei kas seniau galvojo, kad yra tik viena kandis, kuri valgo drabuzius, tai va yra ne tik kad dar ir maistine kandis, bet ju yra keletas rusiu. Och jus, bjaurybes gun_bandana.gif (cia kandims) biggrin.gif

http://www.pestcontr...20/pantry-moths

Truputi isversiu, nesijuokit biggrin.gif

- Indiskojo maisto kandis (dziovintu vaisiu kandis)
- Sandelio kandis (kakavos, tabako kandis)
- Tropine/tropinio sandelio kandis (kaip supratau razinu kandis, nes "dried curant" arba dziovinti serbentai arba dziovintos smulkios vynuoges=razinos)
- Vidurzemio miltu kandis (maluno/miltu kandis)

Kazin ar tabako kandis baidytusi tabako kvapo? lotuliukas.gif

1. Labiausiai UK paplitusi Indiskoji kandis. Smagiai dauginasi istisus metus esant siltoms salygoms (dekokim musu saltai ziemai). Atakuoja dziovinus vaisius, grudines kulturas, aliejines seklas (seklas is kuriu spaudziami aliejai: saulegrazas, sezama ir t.t.), taip pat riesutus.

Gracingai iskesti sparnai siekia 10-15 mm. Kandis padeda apie 500 pilkai baltu kiausineliu, kurie issilupa per 1-18 dienu, priklausomai nuo salygu.Lervos ropineja po visa maista palikdamos po saves silkini siuliuka. Lervos stadijoje didele reiksme turi aplinkos ir maisto salygos, todel vystymasis gali trukti 13-288 dienas doh.gif blink.gif
tai cia tipo nusiperki dribsniu su kiausiniais, bet kadangi blogai savo "augintinius" priziurejaiir laikei saldytuve, jie vystosi pvz.200 dienu, bet aisku per tiek dienu jau dribsnius suvartojai kartu su augintiniais?

Kai jau suauga (buna apie 12mm), lervos palieka maista ir susisuka kokona. Po 12-14 dienu vel issirutulioja nauja sparnuota kandis, nors si rusis gali ir pralaukti ziema budama lerva savo silkiniame kokone.

siaip tai kuo blogiau uz silkaverpius? g.gif turim namie tiek nepanaudoto silko ir verkslenam? moterys... lotuliukas.gif pamascius

2. Sandelio kandis. 12 mm isskleidus sparnus (greit einat matuoti). Tingiu versti isvaizda, bet zodziu su pilka spalvele. Paplitusios vidutinio klimato regionuose. Retai uzvezamos, nebent maiste is kitu vid.klimato regionu. Sios kandys terorizuoja sandelius, megsta: grudines kulturas, vaisius, riesutus, kakavos pupeles, zuvi (!!!) , prieskonius ir tabaka. nu p...dec, atsiprasant blink.gif

3. Tropines sandeliu kandys. 12-18 mm sparniukai, pilkai rudos. Labiausiai randamos krovininiuose laivuose. Ypac puola dziovintus vaisius ir riesutus, bet nevengia ir grudu, aliejiniu seklu, sokolado produktu.

4. Vidurzemio juros miltine kandis. 20-25 mm sparnai, kazkokia bruksniuota arba taskuota. Kilusi is centrines Amerikos, bet dabar tapo kosmopolitine. Ypac veisiasi pasaro malunuose, kepyklose. Dazniausiai issivysto viena karta per metus, bet esant siltoms klimato salygoms gali tratintis daznai ir pagaminti 4-6 kartas.

Patarimai kaip atsikratyti:

Kandziu lervas sunku naikinti, kadangi jas sunku pasiekti/rasti, nes slepiasi maiste arba pastatu medziagose (zodziu plysiuose visur) ir jas galima aptikti nebent kai jos migruoja.
Cia turbut labiau sandeliams skirta, nes pataria vengti visokiu itrukimu ir iplysimu, speju pastatuose.
Jei kas ispilta turi buti nedelsiant isvalyta, o infekuotais produktais atsikratyta. Nelaikyti neuzkresto maisto su uzkresto, na bet cia ir varnai aisku.

Toliau raso apie feromoniniu spastu naudojima: deti kur lankosi kandys, spastai pritraukia kandis-vyrukus.
Reklamuoja purskiama priemone, kuri yra netoksiska ir ekologiska, tinkanti naudoti ten, kur yra maistas. Tinka tiek skraidantiems, tiek sliauziojantiems padarams.
Taip pat turi pardavime dumine "bomba", tinkanti skraidantiems/sliauziojantiems. Pries naudojant reikia paslepti maista, po naudojimo isvalyti lentynas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viola fiola: 08 liepos 2010 - 09:36
QUOTE(Viola fiola @ 2010 07 08, 09:26)
Taip pat turi pardavime dumine "bomba", tinkanti skraidantiems/sliauziojantiems. Pries naudojant reikia paslepti maista, po naudojimo isvalyti lentynas.

Efektyviausia, žiūriu, būtų visą daugiabutį namą susprogdint, tada jau su garantija, kad nebus smile.gif

Aš irgi šiemet pašiurpus, kiek jų atsirado. Pernai buvo pavienės, greitai dingo, išmetus visus įtartinus dalykus. Pastebėjau, kad dažnai leliukės yra ne maiste, o celofano maišelių raukšlėse. Taip pat dievina drobinių maišelių raukšles. Pas mane net uždarytose pakuotėse su kepimo rankovėmis tose rankovėse buvo įsisukusios. Dar esu radus sandariam inde su arbata (sveriama iš Maximos, of course). Daugiau manęs nebedomina nei sveriamų vaisių, riešutų, nei kruopų akcijos, nebeperku.

Noriu paklausti, kur perkat tuos levandų daikčiukus ir kaip jie atrodo? Ir gal kas nori kooperuotis perkant iš ebay tuos feromoninius spąstus (beje, o kaip jie veikia, kai sušliaužia visos kirmėles, juos reik sunaikint?)? O gal kas turi atliekamų?

Ir pabaigai - tupperware reklama vimdo. Kažkokios plasmaskės indukus stumdo kaip aukso gabalus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junda: 17 liepos 2010 - 15:26