Įkraunama...
Įkraunama...

Kandys

Perėjau daug parduotuvių, ieškodama sandarių stiklinių indų biriems produktams. Aš duoną kasdien kepu ir pyragus dažnai, laikau daug įvairių miltų ir grūdų, tai man daug tų indelių reik. Kiek visur ėjau, visur nežmoniškai brangu buvo dideli indai, jei daug pirkti keli šimtai jau gautųsi. Ogi vakar visai netyčia, visai ne to, užsukom į Maximą ir vos neišgriuvau, 4 skirtingų talpų vokiški stikliniai indai visi po 2,99 (seniau didiej i 1,8 L talpos buvo po 19,99). Tai kaip dėjau du vežimėlius tų indų, pardavėja turbūt galvą kraipė smile.gif

Viską vakar susipilsčiau į tuos indus ir sėdžiu patenkinta. Kandys vakare toliau tuntais skrido, aš beveik įsitikinus, kad iš lauko spąstai jas traukia. Kirmėlių pas mane niekur nėra, viskas stikliniuose induose, viskas naujai nupirkta, viskas actu išvalyta (beje, jo efektyvumu abejoju, nes vakar sau ramiausiai kandis sėdėjo ant grynu actu valytos lentynos šalia lauro lapo). Tai iš kur ritasi tos kandys? Tiek kandžių daug, tai ir kirmėlių buvo daug, o jų nėra niekur, net iš ventiliacijos angos negali atskrist. Pas mus dar kaimynų nėra, gyvenam naujam tuščiam daugiabutyje.

Su mb vakarais užsiimam gaudyk&tvok sportu, jau mokam kandį vienu mostelėjimu pagaut smile.gif Jaučiu šįvakar reik kokias varžybas kas daugiau pasiorganizuot.
Atsakyti
na pas mane irgi daug skraido...kirmėlių neradau niekur tik tučius kokonėlius toj spintelėj,o tam namelį jau tuoj nebus vietos kur prilipt,tai MB sake lipnią juosta šalia išties...nu visgi geras daiktas thumbup.gif spąstukai.O LT nieko panašaus negamina...tai reiks biznį pradėt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2010 08 01, 22:28)
na pas mane irgi daug skraido...kirmėlių neradau niekur tik tučius kokonėlius toj spintelėj,o tam namelį jau tuoj nebus vietos kur prilipt,tai MB sake lipnią juosta šalia išties...nu visgi geras daiktas  thumbup.gif spąstukai.O LT nieko panašaus negamina...tai reiks biznį pradėt  lotuliukas.gif

Aš kažkaip galvoju, kad tie spąstai tokiu spinduliu veikia, kad iš gretimų namų tas kandis sutraukia, juk dabar visi atvirais balkonais gyvena. Pas mus dveji spąstai stovi, viename irgi vietos neliko, kitam 8 prilipusios. Kirmėlių niekur nėra, nes absoliučiai viską į stiklo indus supyliau. Tai tos atskridusios kandys net niekur kiaušinių padėt negali, nėra kur, negi plynoj vietoj ar ant stiklo dėsi. Gera mintis, dar šalia spąstų lipnią juostą pakabint, vis daugiau užkibs...
Atsakyti
Nu prajuokinot su tais nuotykiais thumbup.gif lotuliukas.gif Tai bent gerai, kad viskas veikia kaip turi buti ) tiksliau dar geriau, negu turi buti)

As cia pamaniau, kad reikia kur nors vidury miesto prilipinti GIGANTISKA feromonu lapeli ir tada tegul is visu rajonu skrenda tos kandys ir klijuojasi, nes dabar si darba atlieka Junda lotuliukas.gif

As tikrai uzmokeciau, jei kas sumastytu feromonais nuvilioti is manes tas kandis kur nors toliau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viola fiola: 02 rugpjūčio 2010 - 05:34
Man irgi atrodo, kad aš viso rajono kandis sugaudau smile.gif Nes neįmanoma, kad jos išauga iš kirmėlių mano namuose, nėra kur... Jaučiu džiaugiasi kitos šeimininkės, kad kandys kažkur iškurnėjo smile.gif Būtų geras jūsų sumanymas vidur miesto padaryt milžinišką namelį su klijais ir priviliot viso miesto kandis, šiaip galėtų Maxima sponsoriaut, kad jau užvežė mums šito gėrio.

Spąstai jau pilnai aplipę, skubiai užsisakiau dar. Jei kas neturi ebay, galit kreiptis, daug paėmiau šįsyk.
Atsakyti
oo taip, dėkoju širdingai Jundai už spąstus, bet kaip sakant, vietų kiekis juose ribotas biggrin.gif tiek ten jų prisilipina, kad žiauru... praėjo tik trys dienos, o ten jau kapinynas... pradėju galvoti, kad jos atskrenda per ventiliacijas iš kaimynų... kadangi mano namas yra ištisas pensininkių kluonas, tai gal taip ir yra... reiškia, nebėra vilties, kad kada nors išsinaikinsiu... nes namie nu jau nei vienoj spintelėj nemačiau jų, + kadangi jau toks "didelis" mūsų būstas, tėra viena maisto spintelė, kuri pustuštė ir joje gyvena nebent puodeliai ir arbatos, tai aš nebežinau kaip tas bestijas išsinaikinti... verysad.gif
Atsakyti
Man rodos, kai išmesi spąstus, tai ir kandžių neskris iš kaimynų. Taip sakant, išnaikinsim su tais spąstais visam rajonui ir viskas smile.gif
Atsakyti
kadangi gyvenam daugmaž sujungtuose rajonuose, tai tai po truputį ir visą Vilnių padarysim švarų biggrin.gif
Atsakyti
Aha, tik spąstai galėtų kažkaip pasididint, nes daugiau kaip 100 kandžių vienuose netelpa. Tai mums pirmus jau teko išmest, stovi antri beveik pilni. Su nekantrumu laukiu naujo siuntinuko.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 08 03, 22:56)
Aha, tik spąstai galėtų kažkaip pasididint, nes daugiau kaip 100 kandžių vienuose netelpa. Tai mums pirmus jau teko išmest, stovi antri beveik pilni. Su nekantrumu laukiu naujo siuntinuko.

mes vakar ant lavonėlių užklijavom lipnios juostos-viena jau yra rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu ideja biggrin.gif Susikooperuokit su kaimynais spastams ir pakabinkit viesame koridoriuje, tegul koridoriuje ir skraido. Taip sakant, kad butu ne "i namus", o atvirksciai. Arba pakabinkit tuos feromonus kur prie siuksliu konteinerio, nors tada gal daug greiciau prisikaups lavonienos. g.gif
Bet zodziu viliokit jas is namu, o ne kvieskit i svecius biggrin.gif

O dar galit feromonu lapeli sukaryti kvadraciukais ir priklijuoti and didelio lipnaus lapo, kad butu tarpeliais, tai ir "kvepes" ir naudingojo ploto bus daugiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viola fiola: 04 rugpjūčio 2010 - 07:59
QUOTE(Viola fiola @ 2010 08 04, 07:56)
Turiu ideja  biggrin.gif Susikooperuokit su kaimynais spastams ir pakabinkit viesame koridoriuje, tegul koridoriuje ir skraido. Taip sakant, kad butu ne "i namus", o atvirksciai. Arba pakabinkit tuos feromonus kur prie siuksliu konteinerio, nors tada gal daug greiciau prisikaups lavonienos.  g.gif
Bet zodziu viliokit jas is namu, o ne kvieskit i svecius  biggrin.gif
O dar galit feromonu lapeli sukaryti kvadraciukais ir priklijuoti and didelio lipnaus lapo, kad butu tarpeliais, tai ir "kvepes" ir naudingojo ploto bus daugiau  g.gif

Tai kad tas feromonų lapelis yra labai mažas, apie 1 kv cm. Bet esmė tai jo, jis dar veikia, o kandims nėra jau vietos kur lipti. Tai tiesiog reikia paimti kitą kartoną ir kažkokiais nedžiūstančiais klijais ištept bei tą feromonų kvardatuką įlipdyt. Kokie tai klijai galėtų būti, aš nežinau, gal yra nusimanančių?
Atsakyti