Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Siuzi @ 2008 04 10, 13:52)
Dabar dar toks man klausimelis iskilo 4u.gif  As pasiskaiciau, kad ja reikia laistyti karta per savaite. Kai parsinesiau, visuj buvo pakankamai slapia, tai man ja dabar reiketu palaistyti po savaites? Purksti dazniau nereikia? O kai laistysiu, galiu ja palepinti ir dusu?  4u.gif

Laistyk tada, kada reikia, kai substratas pradziuna, o ne kas savaite ar kas dvi. Kiekvienuose namuose mikroklimatas skiriasi, be to, keiciasi sezonai, sildymas ir pan., todel ir laistymo daznis keiciasi. Cia nera taisykliu - jas turit susikurti kartu su savo gelytem mirksiukas.gif

QUOTE(gekoniuke @ 2008 04 10, 15:09)
ar persodinant gėlytę visada privalu nukirpt žiedynkotį? negi nėra išimčių?šiaip sveikų šaknų liks gana nemažai. unsure.gif

Jei reanimuoji - privalu, jei tik perkeli del kazkokiu priezasciu i kita vazona - gali bandyti, bet rizika, kad prarasi ziedstiebi didele.

QUOTE(Iiudna @ 2008 04 10, 22:26)
dabar buvau istraukus ja is vazono, saknys tvarkoj unsure.gif  tai kudel gi tada lapas gelsta? bet jis kietas, nesuminkstejas.... tuol pulsiu y panika verysad.gif  dar niekad neturejau tokiu ussispyrusiu geliu doh.gif
stai kaip tai atrodo... unsure.gif

Svarbiausia, kad saknys tvarkoj. Nepanikuok, paskaitinek Rojaus soduose apie ligas, kenkejus, gal atrasi atsakyma.

MILABRA, beskaitydama tavo postus , kaip ir Kasiopeja, pagalvojau apie tavo gelytes saknis. Nes taip negali buti, kad ji ka tik palaistyta vel vystu... O gal tu ja tik perlieji, bet nepamirkai, neleidi sudrekti substratui??? Be to, jei tavo vazonas nepermatomas ir tu nezinai, kokia saknu bukle, tai dar labiau didina itarima. Trauk ja, mielaja lauk, revizuok ir raportuok smile.gif
Papildyta:
QUOTE(agnir @ 2008 04 10, 19:08)
Teks isbandyti Substral, nejaugi ismesi lotuliukas.gif nors as noreciau, kad labiau ziedkocius leistu bigsmile.gif  bigsmile.gif
Skaiciau, kad orchidejoms labiau patinka trasos kuriose azoto, fosforo yra lygiomis dalimis, o maniskese tai azoto 4%, fosforo 2%, kalio 6,6%, yra mikroelementu B,Cu,Fe,Mn,Mo,Zn.
Bandysiu tresti, tikiuosi neisvarys kruva lapu, noreciau sulaukti ir ziedstiebiu rolleyes.gif

Is tikruju, tai su tuo tresimu ne taip jau viskas ir paprasta... Skirtingais geles "gyvenimo" periodais reikalingos skirtingos trasos: pvz.: kai leidzia lapelius, augina "zalia mase", reikia trasu su daugiau azoto, kai arteja zydejimo laikas, reikia gele "paskatinti" daugiau fosforo turinciomis trasomis. Poilsio periodu tresti isvis nereiketu... Bet kiek yra pavyzdziu, kur aplaidziai ar bet kokiom trasom tresiamos geles vis tiek bujoja ir zydi..... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 10:35)

o kokiam substrate ji pas tave auga g.gif

Nu substratas tas, su kuriuo parsinešiau. Tas kur be žemių.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 10, 10:48)
Jeigu substratas drėgnas, o su lapais problemos, sakyčiau, šaknis reikia patikrinti, ar nepūna  g.gif  Kai šaknys supuvusios, lapai neturi kaip iš substrato drėgmės pasiimti, todėl atsigauna tik tada, kai palaistai.
Beje, jeigu supuvusiom šaknim gėlę kas savaitę po dušu kiši, kosminiu greičiu ją į kapus nuvarysi  4u.gif

O tu varge vargeli unsure.gif aš ją ne taisp seniai turiu - kai parsinešiau tai pirmiausiai ištraukiau iš vazono, dvi šaknis tikrai nukirpau, dezinfekavau. Kitos buvo puikios. Tai dabar vėl traukti? unsure.gif Gal iš karto perkelti į permatomą vazoną? mastau.gif
Dabar tie žiedai stovi, nei vysta nei pilnai išsiskleidžia. Aš gi juos paėmiau ir visus atlupau, nes užkniso ta pumpurų stadija. Tai tokie visi tipo išsiskleidę. pagalvojau kad vistiek tolko nebus, gali jie neišsiskleidę visi nukristi, tai tegul nors prasižioję pabūna.
Atsakyti
milabra sadiste, kaip žiedus kankini ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 10, 20:23)
Nu substratas tas, su kuriuo parsinešiau. Tas kur be žemių.
O tu varge vargeli  unsure.gif aš ją ne taisp seniai turiu - kai parsinešiau tai pirmiausiai ištraukiau iš vazono, dvi šaknis tikrai nukirpau, dezinfekavau. Kitos buvo puikios. Tai dabar vėl traukti?  unsure.gif Gal iš karto perkelti į permatomą vazoną? mastau.gif
Dabar tie žiedai stovi, nei vysta nei pilnai išsiskleidžia. Aš gi juos paėmiau ir visus atlupau, nes užkniso ta pumpurų stadija. Tai tokie visi tipo išsiskleidę. pagalvojau kad vistiek tolko nebus, gali jie neišsiskleidę visi nukristi, tai tegul nors prasižioję pabūna.

Sadistė lotuliukas.gif
Trauk lauk ir tikrink, gal jau pridirbai ką nors ištisai laistydama. Jeigu viskas tvarkoj, palik tu tą gėlę ramybėj. Jeigu ne, sutvarkyk ir tada vistiek palik ją ramybėj. Orchės lengviau perneša sausrą, negu perlaistymą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 10, 21:26)
dabar buvau istraukus ja is vazono, saknys tvarkoj unsure.gif  tai kudel gi tada lapas gelsta? bet jis kietas, nesuminkstejas.... tuol pulsiu y panika verysad.gif  dar niekad neturejau tokiu ussispyrusiu geliu doh.gif
stai kaip tai atrodo... unsure.gif

ar nieks taip ir nepatarsit man? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 10, 20:47)
ar nieks taip ir nepatarsit man? g.gif

gal saulės pagavo. Pas tave juk pietūs, o saulė dabar arši 4u.gif
Stebėk, ar neplis rudumas.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 11, 00:02)
gal saulės pagavo. Pas tave juk pietūs, o saulė dabar arši  4u.gif
Stebėk, ar neplis rudumas.

nea, saules tikrai nesiekia nes stovi virtuvej ant spinteles... a lapas neruduoja, bet graziai geltonuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 10, 23:35)
Sadistė  lotuliukas.gif
Trauk lauk ir tikrink, gal jau pridirbai ką nors ištisai laistydama. Jeigu viskas tvarkoj, palik tu tą gėlę ramybėj. Jeigu ne, sutvarkyk ir tada vistiek palik ją ramybėj. Orchės lengviau perneša sausrą, negu perlaistymą  rolleyes.gif

Baikit bajerius, nelaistau aš jų ištisai... stovi va dabar beveik savaitė nelieta... man čia kaip tik susidarė įspūdis kad jūs pačios tas gėles vandenyje laikote - kas savaitę dušai, kas dieną purškimai doh.gif Man per savaitę ir išdžiūti normaliai nespėja doh.gif Kur jau čia dušai... apie tokius išmirkymus vandenyje tai iš viso tik pas jus sužinojau smile.gif Man kaip tik viena ilgametė augintoja pasakė - tik neperlaistyk, kuo mažiau vandens tuo geriau. Ir aš vistik manau kad nedarysiu aš joms dušų daugiau, nei vienai. Ko tais nelimpa man prie širdies toks merkimas unsure.gif
Jei aš tiek laistyčiau, tai pas mane kitos neaugtų. neturiu fotiko, parodyčiau ką išdarinėja Baltoji - kas savaitę po žiedą išskleidžia. Priežiūra tai joms vienoda, salygos irgi. Tiesiog su violetine nepasisekė. Nu numirs tai numirs - ne žmogus gi irnesakyk.gif Pirksiu tada geltoną biggrin.gif
Atsakyti
tai tada geriau atiduok ją kam nors į reanimaciją mirksiukas.gif gerą darbą padarysi gėlytei ir kitą žmogų pradžiuginsi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 10, 21:05)
nea, saules tikrai nesiekia nes stovi virtuvej ant spinteles... a lapas neruduoja, bet graziai geltonuoja doh.gif

Gal parduotuvėj ka nors tam lapui nutiko, ką gali žinot rolleyes.gif Tiesiog nupjauk jį ir žiūrėk kas bus toliau. Jei pradės ir kiti lapai ruduot, ieškosim toliau problemos. Jei ne, tada valio, laistyk, mylėk ir lauk žiedų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 11 balandžio 2008 - 01:02
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 11, 02:01)
tai tada geriau atiduok ją kam nors į reanimaciją  mirksiukas.gif gerą darbą padarysi gėlytei ir kitą žmogų pradžiuginsi  4u.gif
Papildyta:
Gal parduotuvėj ka nors tam lapui nutiko, ką gali žinot  rolleyes.gif  Tiesiog nupjauk jį ir žiūrėk kas bus toliau. Jei pradės ir kiti lapai ruduot, ieškosim toliau problemos. Jei ne, tada valio, laistyk, mylėk ir lauk žiedų  4u.gif

kad ji ne is pardes ir turiu ja nuo ziemos... g.gif a jy butina nupjaut?
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 11, 02:01)
tai tada geriau atiduok ją kam nors į reanimaciją  mirksiukas.gif gerą darbą padarysi gėlytei ir kitą žmogų pradžiuginsi  4u.gif

Nu jo biggrin.gif pinigus mokėjau dabar atidavinėsiu biggrin.gif žmūda aš rolleyes.gif Išgyvens, bus mano, neišgyvens - ką padarysi... O reanimacija aš ir pati galiu užsiimti, tik kol kas nerandu priežasties ką su ja daryti smile.gif Kaip ir viskas gerai, viskas sveika. Lapas buvo negeras, nupjoviau, dezinfekavau, dvi šaknis nuėmiau. Vistik manau ji čia užsiožiavo kam aš ją tada iškėliau iš vazono.... Nieko, laiko ji turi, žiūrėsim, ką toliau darys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 11, 05:30)
kad ji ne is pardes ir turiu ja nuo ziemos... g.gif a jy butina nupjaut?

Jeigu tai liga, tai kol svaime nudžius, gali kitus lapus užkėsti. Nors aš nelabai įsivaizduoju, kokia čia liga galėtų būti. Geriau kreipkis į Rojaus sodų orchidėjininkus 4u.gif
Atsakyti