Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(alfa159 @ 2008 04 14, 15:27)
Aciu uz ankstesnius patarimus. Ta proga dar pora kvailu klausimu. Raso apie ju laistyma ir apie tresima. Laistyti karta i savaite- ok., o kiek vandens pilti???? blink.gif  Ta prasme- puse stiklines, stikline? Antras klausimas- ar galima tresti, kai zydi, o gal net tresti su kiekvienu laistymu?

Sveikinam apsikretus orchimanija... 4u.gif Laukiam nuotrauku.
O del klausimu:
a) Laistyti reikia ne 1 k. i savaite, o tada, kai substratas pradziuna, nebesimato rasos laseliu ant vidines vazonelio sieneles, is ryskiai zaliu saknys tampa pilksvai zalsvos. Tai gali atsitikti ir anksciau nei po savaites, ir daug veliau. Priklausomai nuo salygu tavo namuose.
b ) Geriausia orchidejas mirkyti, t.y. , ideti i dubeni ir pilti silta vandeni i vazoneli tol, kol vanduo pasieks virsu. Tada palaikyti 15-20 min.
c) Tresti zydincia gele irgi reikia. As tresiu kas antra laistyma. Po ilgojo pamirkymo dar perpilu vandenuku su trasomis ir irgi truputi palaikau.

Svarbu po to leisti gerai nusibegtio, issausinti skroteles viduriuka, leisti siltoje vonioje isdziuti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 14 balandžio 2008 - 15:15
Oi, ne juokas tas laistymas. Ok, uzsiimsim. O kurios ten saknys turi papilketi? Kabancios jos visos pilkos, vazonelyje irgi pilkos matosi. Na, zodziu, bandysiu laistyt, gal paaiskes procese. smile.gif

Nuotraukas gal veliau- nes tam reikia nufotografuoti ir perkelti i kompa- vat niekad to nedariau, geda prisipazinti. nuorauku ikelimas i kompa ir katalogizavimas- vyro uzsiemimas. doh.gif Bet jei jau pradejau geles auginti, tai gal jau laikas ir dar ko naujo ismokti- foto tvarkyti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 04 14, 17:27)
Oi, ne juokas tas laistymas. Ok, uzsiimsim. O kurios ten saknys turi papilketi? Kabancios jos visos pilkos, vazonelyje irgi pilkos matosi. Na, zodziu, bandysiu laistyt, gal paaiskes procese.  smile.gif

Nuotraukas gal veliau- nes tam reikia nufotografuoti ir perkelti i kompa- vat niekad to nedariau, geda prisipazinti. nuorauku ikelimas i kompa ir katalogizavimas- vyro uzsiemimas.  doh.gif Bet jei jau pradejau geles auginti, tai gal jau laikas ir dar ko naujo ismokti- foto tvarkyti.  lotuliukas.gif

Aš tai nelabai žiūriu kaip šaknų spalva pasikeitė. Laistau tuomet, kai ant vazonėlio vidinių sienelių nebelieka rasos lašelių. Tada visos kurioms reikia laistymo draugiškai keliauja į vonią, o paskui kartu įstatytos į vonelę dar patrešiamos.
Atsakyti
Na ir groziu jus cia prisipirkot biggrin.gif
O as buvau Vilniuje ir geliu niekur nepasiziurejau doh.gif
Bet uztai, namo grizusi, pamaciau, kad mano gelytes pasistenge ir matosi nemazai pokyciu, vienos saknis naujas auginti pradejo, o kitu virsutiniai pumpureliai pajudejo is mirties tasko ir pradejo toliau stiebtis, nors apatiniai ziedai pilnai zydi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 14, 17:13)
Sveikinam apsikretus orchimanija...  4u.gif  Laukiam nuotrauku.
O del klausimu:
a) Laistyti reikia ne 1 k. i savaite, o tada, kai substratas pradziuna, nebesimato rasos laseliu ant vidines vazonelio sieneles, is ryskiai zaliu saknys tampa pilksvai zalsvos. Tai gali atsitikti ir anksciau nei po savaites, ir daug veliau. Priklausomai nuo salygu tavo namuose.
b ) Geriausia orchidejas mirkyti, t.y. , ideti i dubeni ir pilti silta vandeni i vazoneli tol, kol vanduo pasieks virsu. Tada palaikyti 15-20 min.
c) Tresti zydincia gele irgi reikia. As tresiu kas antra laistyma. Po ilgojo pamirkymo dar perpilu vandenuku su trasomis ir irgi truputi palaikau.

Svarbu po to leisti gerai nusibegtio, issausinti skroteles viduriuka, leisti siltoje vonioje isdziuti.

viskas teisingai drinks_cheers.gif tik dar kas dėl trešimo tai priklausomai nuo trašų kurias naudoji, vienas reikia visą laiką naudoti o kitas kas kažkiek laiko, turi būt parašyta ant pakelio.
Atsakyti
Laba

QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 14, 13:24)
Man atrodo pas tave cia ne Miltonija. Panasiau i Cambria arba kitaip tariant odontoglossum  g.gif

gal ir Cambria, maciau rasiux000 tokia pat nusipirkus smile.gif

QUOTE(rasiux000 @ 2008 04 14, 15:18)
Man atrodo tu nuvaziavus tenai tikrai ne viena parsivesi i savo namucius,nes ten yra ka pirkti  mirksiukas.gif

tai kad dabar ne kas ten like is Orchideju, na bet dar galima issirinkti kazka. Siandien ryte buvo dideli labai grazus phalaenopsiai balti, kainavo apie 23 Lt. Dabar iki kito pirmadienio nieko nebeuzves.

P.s. o rasiux000 ir Kerincioji kartu buvot?
Atsakyti
[/quote]

Jo,mes kartu vaziavom mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš šiandien kol vazonus dažiau buvau savo orchytę truputį ant saulės išnešus kad gautų spindulių, ilgai nelaikiau, kad nenukeptų, bet šiek tiek ant tisioginių spindulių manau nepakenks g.gif:
Atsakyti
[quote=rasiux000,2008 04 14, 18:01]
[/quote]

[/quote]

tai sprendziant pagal nusipirktas geles, man atrodo, kad maciau jus biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Ra$a,2008 04 14, 18:23]
[/quote]

tai sprendziant pagal nusipirktas geles, man atrodo, kad maciau jus biggrin.gif
[/quote]

bigsmile.gif Gal ir matei mirksiukas.gif as buvau su juoda striuke o Kerincioji su raudona striuke mirksiukas.gif O matei mus kur prie kasos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux000: 14 balandžio 2008 - 17:29
QUOTE(rasiux000 @ 2008 04 14, 18:28)

bigsmile.gif  Gal ir matei  mirksiukas.gif as buvau su juoda striuke o Kerincioji su raudona striuke  mirksiukas.gif  O matei mus kur prie kasos  mirksiukas.gif

aha, maciau kaip mokejot uz geles, taip ir pagalvojau, kad ten busit jus smile.gif
Atsakyti
Oi, panos, KAIP PAVYDŽIU Vilnietėms! Pas mus Klp Masdevalijų nė su žiburiu nerasi verysad.gif schmoll.gif ir dar už tookią kainą. Žiauriai man jos gražios.
Į Vln be šansų man pakliūt, paskutinį kartą ten buvau Depešų koncerte, o sekantį kartą tikrai neašku kada. Tai nors už jus pasidžiaugiu, bet pavydžiu... blink.gif
Auginkit, merginos, sėkmingai.
Beje, mano felikas, kur jau 5 metai nežydi, atrodo žiedkoitį augina. Vat, mažas laimėjimas ir prizas mano kantrybei (bet dar per daug bijau džiaugtis) clap.gif
Atsakyti