Sakau vajeij, man vazono nereikia, sakau man tą gėlę atneškit
Pas mus darbe stovėjo nudžiuvę dendrobis. Bet jis iš stagarų išleido kelis keikius. Šiandien žiūriu nėra tos gėlės. Klausiu kur? Direktorė sako namo išsinešiau, nes sako mano vazonas
sakau o gėlė? Tai sako ten kur tipo žaliavo nulaužiau, įmečiau į jukos vazoną, gal prigis
tai ji man ištraukė iš jukos tą stiebą su 2 keikiais. Nu parsinešiau - šaknys dar mažos tik 1-2 cm. Man ką nors daryti su juo?
QUOTE(milabra @ 2008 04 14, 21:50)
Pas mus darbe stovėjo nudžiuvę dendrobis. Bet jis iš stagarų išleido kelis keikius. Šiandien žiūriu nėra tos gėlės. Klausiu kur? Direktorė sako namo išsinešiau, nes sako mano vazonas
sakau o gėlė? Tai sako ten kur tipo žaliavo nulaužiau, įmečiau į jukos vazoną, gal prigis
tai ji man ištraukė iš jukos tą stiebą su 2 keikiais. Nu parsinešiau - šaknys dar mažos tik 1-2 cm. Man ką nors daryti su juo? 
Bandyk gal reanimatoriaus tipo siltnami padaryti,kad saknytes augtu
Sveikos,
pastoviai apsilankau šitame skyręlyje, be trigrašį įterpsiu pirmą kartą
Man iškilo klausimas. Pas mano senelę auga penelopsas ir jinai ištisai mirkina jį vandenyje, o jei tik vandens lygis sumažėja jinai skubiai dapila trūkumą. Orchidėja be sustojimo žydi jau puantrų metų. Tai kaip čia yra dėl laistymo. Teoriškai šių gėlių vandenyje ištisai mirkyti negalima, bet, kad praktika rodo kitaip
Aš laistau ,,pagal taisykles" bet tokių rezultatų nesulaukiu
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 14, 21:54)
Bandyk gal reanimatoriaus tipo siltnami padaryti,kad saknytes augtu
O nieko, kad aš jį kartu su falenopsiu suguldžiau? Nu į vieną reanimatorių
QUOTE(Kendra @ 2008 04 14, 22:07)
Sveikos,
Man iškilo klausimas. Pas mano senelę auga penelopsas ir jinai ištisai mirkina jį vandenyje, o jei tik vandens lygis sumažėja jinai skubiai dapila trūkumą. Orchidėja be sustojimo žydi jau puantrų metų. Tai kaip čia yra dėl laistymo. Teoriškai šių gėlių vandenyje ištisai mirkyti negalima, bet, kad praktika rodo kitaip
Aš laistau ,,pagal taisykles" bet tokių rezultatų nesulaukiu
QUOTE(milabra @ 2008 04 14, 22:12)
Na, gal nesusipes
[quote=Mamce,2008 04 14, 22:17]
Sitokio auginimo budo dar negirdejau....
aš taip pat labai stebiuosi, kaip gėlė dar nesupuvo, bet kai iš vieno stiebo suformuoja 3 - 4 žiedynus, tai priverčia susimastyti
aš taip pat labai stebiuosi, kaip gėlė dar nesupuvo, bet kai iš vieno stiebo suformuoja 3 - 4 žiedynus, tai priverčia susimastyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 14, 22:17)
Na, gal nesusipes
?.. O jei nakti uzgirsi triuksma maiselyje, tai greit sok is lovos ir bek skirti 
Kažin, jas su pagaliu atmušti vieną nuo kitos, ar vandeniu perlieti?
[quote=Kendra,2008 04 14, 21:21]
Sitokio auginimo budo dar negirdejau....
[/quote]
Tai gal jos falenopsis auga SH ?
(Cia toks budas, kai auga ne iprastiniame substrate, o granulese , tada reikalingas pastovus vandens lygis ir t.t. )
Kame isodinta ta gelyte ?
[/quote]
(Cia toks budas, kai auga ne iprastiniame substrate, o granulese , tada reikalingas pastovus vandens lygis ir t.t. )
sveikos orchideju myletojos
gal ka domina paveikslas su orchidejomis?rasykit i AZ
QUOTE(Pusnė @ 2008 04 14, 22:59)
auga ipastam paduotuvės substrakte + istatyta i tokį plasmasinį inda (panasiai kur rauginti agurkai buna pardavinėjami) ir yra islaikomas patovus vanens lygis, taip pat bent karta per savaitę pilnai buna pamerkiamia i vandeni bent parai, o kartais ir dviem...
QUOTE(milabra @ 2008 04 14, 20:50)
Mano su tokiom šaknim neišgyveno - gal tau labiau pasiseks?
Na zinot pilnai sutinku su Kendra nes mano mama ir mirke phalenopsi lygiai taip pat ir zydejo nesustodamas bet ilgesniam laikui buvo isvaziavus jis isdziuvo ir numirojo .
Tai sakau gal jiems patinka buti uzmerktiems pastoviai
Tai sakau gal jiems patinka buti uzmerktiems pastoviai