Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Pas mus darbe stovėjo nudžiuvę dendrobis. Bet jis iš stagarų išleido kelis keikius. Šiandien žiūriu nėra tos gėlės. Klausiu kur? Direktorė sako namo išsinešiau, nes sako mano vazonas biggrin.gif sakau o gėlė? Tai sako ten kur tipo žaliavo nulaužiau, įmečiau į jukos vazoną, gal prigis smile.gif
Sakau vajeij, man vazono nereikia, sakau man tą gėlę atneškit biggrin.gif tai ji man ištraukė iš jukos tą stiebą su 2 keikiais. Nu parsinešiau - šaknys dar mažos tik 1-2 cm. Man ką nors daryti su juo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 14, 21:50)
Pas mus darbe stovėjo nudžiuvę dendrobis. Bet jis iš stagarų išleido kelis keikius. Šiandien žiūriu nėra tos gėlės. Klausiu kur? Direktorė sako namo išsinešiau, nes sako mano vazonas biggrin.gif sakau o gėlė? Tai sako ten kur tipo žaliavo nulaužiau, įmečiau į jukos vazoną, gal prigis smile.gif
Sakau vajeij, man vazono nereikia, sakau man tą gėlę atneškit biggrin.gif tai ji man ištraukė iš jukos tą stiebą su 2 keikiais. Nu parsinešiau - šaknys dar mažos tik 1-2 cm. Man ką nors daryti su juo?  unsure.gif

Bandyk gal reanimatoriaus tipo siltnami padaryti,kad saknytes augtu
Atsakyti
Sveikos,
pastoviai apsilankau šitame skyręlyje, be trigrašį įterpsiu pirmą kartą blush2.gif Man iškilo klausimas. Pas mano senelę auga penelopsas ir jinai ištisai mirkina jį vandenyje, o jei tik vandens lygis sumažėja jinai skubiai dapila trūkumą. Orchidėja be sustojimo žydi jau puantrų metų. Tai kaip čia yra dėl laistymo. Teoriškai šių gėlių vandenyje ištisai mirkyti negalima, bet, kad praktika rodo kitaip g.gif Aš laistau ,,pagal taisykles" bet tokių rezultatų nesulaukiu
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 14, 21:54)
Bandyk gal reanimatoriaus tipo siltnami padaryti,kad saknytes augtu

O nieko, kad aš jį kartu su falenopsiu suguldžiau? Nu į vieną reanimatorių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kendra @ 2008 04 14, 22:07)
Sveikos,
pastoviai apsilankau šitame skyręlyje, be trigrašį įterpsiu pirmą kartą  blush2.gif Man iškilo klausimas. Pas mano senelę auga penelopsas ir jinai ištisai mirkina jį vandenyje, o jei tik vandens lygis sumažėja jinai skubiai dapila trūkumą. Orchidėja be sustojimo žydi jau puantrų metų. Tai kaip čia yra dėl laistymo. Teoriškai šių gėlių vandenyje ištisai mirkyti negalima, bet, kad praktika rodo kitaip  g.gif Aš laistau ,,pagal taisykles" bet tokių rezultatų nesulaukiu

blink.gif Sitokio auginimo budo dar negirdejau....

QUOTE(milabra @ 2008 04 14, 22:12)
O nieko, kad aš jį kartu su falenopsiu suguldžiau? Nu į vieną reanimatorių  ax.gif

Na, gal nesusipes g.gif ?.. O jei nakti uzgirsi triuksma maiselyje, tai greit sok is lovos ir bek skirti lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Mamce,2008 04 14, 22:17]
aš taip pat labai stebiuosi, kaip gėlė dar nesupuvo, bet kai iš vieno stiebo suformuoja 3 - 4 žiedynus, tai priverčia susimastyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kendra: 14 balandžio 2008 - 21:23
QUOTE(Mamce @ 2008 04 14, 22:17)
Na, gal nesusipes  g.gif ?.. O jei nakti uzgirsi triuksma maiselyje, tai greit sok is lovos ir bek skirti  lotuliukas.gif

Kažin, jas su pagaliu atmušti vieną nuo kitos, ar vandeniu perlieti? mastau.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Kendra,2008 04 14, 21:21]
[quote=Mamce,2008 04 14, 22:17]
aš taip pat labai stebiuosi, kaip gėlė dar nesupuvo, bet kai iš vieno stiebo suformuoja 3 - 4 žiedynus, tai priverčia susimastyti g.gif
[/quote]

Tai gal jos falenopsis auga SH ? g.gif
(Cia toks budas, kai auga ne iprastiniame substrate, o granulese , tada reikalingas pastovus vandens lygis ir t.t. )

Kame isodinta ta gelyte ? g.gif
Atsakyti
sveikos orchideju myletojos ax.gif gal ka domina paveikslas su orchidejomis?rasykit i AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusnė @ 2008 04 14, 22:59)
Tai gal jos falenopsis auga SH ?  g.gif 
(Cia toks budas, kai auga ne iprastiniame substrate, o granulese , tada reikalingas pastovus vandens lygis ir t.t. )

Kame isodinta ta gelyte ?  g.gif

auga ipastam paduotuvės substrakte + istatyta i tokį plasmasinį inda (panasiai kur rauginti agurkai buna pardavinėjami) ir yra islaikomas patovus vanens lygis, taip pat bent karta per savaitę pilnai buna pamerkiamia i vandeni bent parai, o kartais ir dviem... g.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 04 14, 20:50)
Sakau vajeij, man vazono nereikia, sakau man tą gėlę atneškit biggrin.gif tai ji man ištraukė iš jukos tą stiebą su 2 keikiais. Nu parsinešiau - šaknys dar mažos tik 1-2 cm. Man ką nors daryti su juo?  unsure.gif

Mano su tokiom šaknim neišgyveno - gal tau labiau pasiseks? g.gif Sėkmės biggrin.gif
Atsakyti
Na zinot pilnai sutinku su Kendra nes mano mama ir mirke phalenopsi lygiai taip pat ir zydejo nesustodamas bet ilgesniam laikui buvo isvaziavus jis isdziuvo ir numirojo .
Tai sakau gal jiems patinka buti uzmerktiems pastoviai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laivite: 15 balandžio 2008 - 08:25