Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

žiūriu gydymais užsiimat, o pas mane tai jau palangių trūksta, doh.gif reik retint, nors jau po lapuka pradėjo leisti naują.. parduodu tris phalenopsius, idejau skelbima tongue.gif
Atsakyti
Sveikos, orchidėjų žinovės smile.gif Patarkite, prašau ką turėčiau daryti? Gavau kelias orchidėjas dovanų. Tikslaiu sakant, tai yra maži maži kažkokių kvepiančių orchidėjų daigeliai, kurie turi po dvi šaknis. Kur man juos laikyti, kaip laikyti, kame ir pan. Būsiu labai dėkinga už atsakymus ir patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 10:58)
Labas, visoms  4u.gif
Kažkada įkyrėjau čia su savo klausimais. doh.gif
Dabar noriu paklausti rimčiau. Mano phelanopsis dar kol kas reanimatoriuje (jau gal 1,5 mėnesio reanimuoju). Prieš gerą savaitę pasirodė šaknys  thumbup.gif . Jų ne 2 ir ne 3, tikrai daugiau, tik dar labai mažos. Nelabai susigaudau, ar jau laikas sodinti ? Galvoju užsisakyti iš www.orchidejos.lt tą rinkinuką persodinimui (AR TEISINGAI ELGIUOSI ?)

Dziugu kad auga,bet dar neskubek sodinti. Paaugink saknis iki 3-5 cm ilgio,tada galesi sodinti. tu jos neitvirtinsi substrate su tokiom trumputem saknytem mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(agurčikas @ 2008 04 17, 11:26)
Sveikos, orchidėjų žinovės  smile.gif Patarkite, prašau ką turėčiau daryti? Gavau kelias orchidėjas dovanų. Tikslaiu sakant, tai yra maži maži kažkokių kvepiančių orchidėjų daigeliai, kurie turi po dvi šaknis. Kur man juos laikyti, kaip laikyti, kame ir pan. Būsiu labai dėkinga už atsakymus ir patarimus  smile.gif

Pradek skaityti nuo pirmo puslapio,jame daug informacijos. Paskaicius tema suzinosi kaip pasidaryti reanimatoriu. Jei saknytes labai trumpos,tai siulyciau deti i reanimatoriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 04 17, 10:03)
Saunuole thumbup.gif

Man tai vyras tik viena, gimtadienio proga padovanojo. Po vasaros dabar ji antra karta prazydo ir dar pumpuriuku nemazai krauna wub.gif
Jei pelesis, tai negerai, supus gelyte unsure.gif
As tai gal traukciau lauk, merkciau i Efectora ir, po to, kokias 2 savaiteles labai siltai ir sausai laikyt, kad viskas gerai isdziutu. Bent jau as taip daryciau. Gal kitos ka kitaip patars g.gif
Papildyta:
Ausre, fainas reanimatorius bigsmile.gif
As dar paauginciau sakneles ax.gif Jos dar gali neprigyti

QUOTE(rena @ 2008 04 17, 10:20)
paaugink dar, pas mane irgi dar su tokiom saknim, tai dar vis gulineja "sanatorijoje" biggrin.gif

Labai ačiū aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif O tas substratas (www.orchidėjos.lt esantis rinkinys su vazonu) kaip, ar kitą kokį rinktis g.gif .
Papildyta:
[quote=Kerincioji,2008 04 17, 10:28]
Dziugu kad auga,bet dar neskubek sodinti. Paaugink saknis iki 3-5 cm ilgio,tada galesi sodinti. tu jos neitvirtinsi substrate su tokiom trumputem saknytem mirksiukas.gif
AČIŪ wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 11:31)
Labai ačiū  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  O tas substratas (www.orchidėjos.lt esantis rinkinys su vazonu) kaip, ar kitą kokį rinktis  g.gif .

siaip as dar neuzsisakinejau, bet merginos giria thumbup.gif
jei aisku neturi vazono ir t.t., tai aisku imk rinkini, juk nereiks per pardes lakstyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 11:31)
Labai ačiū  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif   O tas substratas (www.orchidėjos.lt esantis rinkinys su vazonu) kaip, ar kitą kokį rinktis  g.gif .

Jeigu tau reikia persodinti tik viena gelyte,tada apsimokiau ta rinkini pirkti. Jeigu noretum daugiau tada gali imti atskirai vazoneliu ir maisa substrato atskirai. Skaiciuokis kaip tau paciai apsimokes. As is vieno maiso Ekstra subtrato pasodinau dvi orchidejas i 15 cm vazonelius, i mazesnius iseis gal tris pasodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 17 balandžio 2008 - 10:37
QUOTE(rena @ 2008 04 17, 10:34)
siaip as dar neuzsisakinejau, bet merginos giria thumbup.gif
jei aisku neturi vazono ir t.t., tai aisku imk rinkini, juk nereiks per pardes lakstyt mirksiukas.gif

O tai kokiame pati sodini (sodinsi), gal dar yra kitokio g.gif tinkamo (kur nusipirkti)
Atsakyti
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 17, 10:11)
net nezinau... bet saknys tai labai grazios ir dauuuug ju g.gif

efectora, tai cia kas? blush2.gif

Fungicidas

QUOTE(agurčikas @ 2008 04 17, 10:26)
Sveikos, orchidėjų žinovės  smile.gif Patarkite, prašau ką turėčiau daryti? Gavau kelias orchidėjas dovanų. Tikslaiu sakant, tai yra maži maži kažkokių kvepiančių orchidėjų daigeliai, kurie turi po dvi šaknis. Kur man juos laikyti, kaip laikyti, kame ir pan. Būsiu labai dėkinga už atsakymus ir patarimus  smile.gif

Reiketu zinot pradziai, bent jau kokia rusis, nes prieziura tai siek tiek skiriasi
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 04 17, 10:38)
Fungicidas
Reiketu zinot pradziai, bent jau kokia rusis, nes prieziura tai siek tiek skiriasi

Rūšies aš irgi nežinau verysad.gif Man tik pasakė, kad žydinti, lapeliai irgi miniatiūriniai... Jeigu įkišiu į savo pasiruoštą orchidėjų vadinamą žemė, gal nieko neatsitiks?
Atsakyti
Sveikos, būkit geros patarkit, ką daryti su nužydėjusiu stiebu? Prieš 3 mėn nukrito paskutinis žiedas, tą žiedkočio galiuką, kuris nudžiūvo nukirpau ir dabar sovi keli mėnesiai toks stagaras. Ką su juo daryt ir kada maždaug tikėtis, kad gėlelė pražys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 11:38)
O tai kokiame pati sodini (sodinsi), gal dar yra kitokio  g.gif  tinkamo (kur nusipirkti)

dar neteko persodinti ir sodinti, bet ta reanimuojama, tai kai sodinsiu, tai is skm pirksiu substrata, kadangi vazonciku turiu nemazai, tai pirksiu tik substrata ax.gif
turiu pirktines zemes, bet nelietuviska ji, dar pakio neatidarinejau schmoll.gif bet jauciasi man ten tu zemiu g.gif tai zo kol pakio neatidarysiu, tai nzn kaip ji ten g.gif
o reiks nufotkint paki gal kuri naudojosi g.gif

QUOTE(agurčikas @ 2008 04 17, 12:12)
Rūšies aš irgi nežinau  verysad.gif  Man tik pasakė, kad žydinti, lapeliai irgi miniatiūriniai... Jeigu įkišiu į savo pasiruoštą orchidėjų vadinamą žemė, gal nieko neatsitiks?

tai parodyk, gal bendron jegom isaiskinsim biggrin.gif na manau sodink ir stebek g.gif jei kas poto persodinsi g.gif
Papildyta:
QUOTE(Padūkėlė @ 2008 04 17, 12:19)
Sveikos, būkit geros patarkit, ką daryti su nužydėjusiu stiebu? Prieš 3 mėn nukrito paskutinis žiedas, tą žiedkočio galiuką, kuris nudžiūvo nukirpau ir dabar sovi keli mėnesiai toks stagaras. Ką su juo daryt ir kada maždaug tikėtis, kad gėlelė pražys  ax.gif

na siaip jau cia tavo valia rinktis, jei nori gali nukirpti ties 2-3 nareliu, o gali palikti biggrin.gif
jei dzius tada nukirpsi g.gif
o kas del zydejimo, tai cia jau niekas nzn schmoll.gif cia jau priklauso nuo daugelio faktoriu mirksiukas.gif
Atsakyti

Papildyta:

na siaip jau cia tavo valia rinktis, jei nori gali nukirpti ties 2-3 nareliu, o gali palikti biggrin.gif
jei dzius tada nukirpsi g.gif
o kas del zydejimo, tai cia jau niekas nzn schmoll.gif cia jau priklauso nuo daugelio faktoriu mirksiukas.gif
[/quote]
Ačiū už atsakymą, o tuos narelius kai skaičiuojat, tai nuo žemes, ar nuo žiedkočio galo?
Atsakyti