Sveikos, orchidėjų žinovės
Patarkite, prašau ką turėčiau daryti? Gavau kelias orchidėjas dovanų. Tikslaiu sakant, tai yra maži maži kažkokių kvepiančių orchidėjų daigeliai, kurie turi po dvi šaknis. Kur man juos laikyti, kaip laikyti, kame ir pan. Būsiu labai dėkinga už atsakymus ir patarimus
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 10:58)
Labas, visoms
Kažkada įkyrėjau čia su savo klausimais.
Dabar noriu paklausti rimčiau. Mano phelanopsis dar kol kas reanimatoriuje (jau gal 1,5 mėnesio reanimuoju). Prieš gerą savaitę pasirodė šaknys
. Jų ne 2 ir ne 3, tikrai daugiau, tik dar labai mažos. Nelabai susigaudau, ar jau laikas sodinti ? Galvoju užsisakyti iš www.orchidejos.lt tą rinkinuką persodinimui (AR TEISINGAI ELGIUOSI ?)
Kažkada įkyrėjau čia su savo klausimais.
Dabar noriu paklausti rimčiau. Mano phelanopsis dar kol kas reanimatoriuje (jau gal 1,5 mėnesio reanimuoju). Prieš gerą savaitę pasirodė šaknys
Dziugu kad auga,bet dar neskubek sodinti. Paaugink saknis iki 3-5 cm ilgio,tada galesi sodinti. tu jos neitvirtinsi substrate su tokiom trumputem saknytem
Papildyta:
QUOTE(agurčikas @ 2008 04 17, 11:26)
Patarkite, prašau ką turėčiau daryti? Gavau kelias orchidėjas dovanų. Tikslaiu sakant, tai yra maži maži kažkokių kvepiančių orchidėjų daigeliai, kurie turi po dvi šaknis. Kur man juos laikyti, kaip laikyti, kame ir pan. Būsiu labai dėkinga už atsakymus ir patarimus 
Pradek skaityti nuo pirmo puslapio,jame daug informacijos. Paskaicius tema suzinosi kaip pasidaryti reanimatoriu. Jei saknytes labai trumpos,tai siulyciau deti i reanimatoriu
QUOTE(lucky @ 2008 04 17, 10:03)
Saunuole
Man tai vyras tik viena, gimtadienio proga padovanojo. Po vasaros dabar ji antra karta prazydo ir dar pumpuriuku nemazai krauna
Jei pelesis, tai negerai, supus gelyte
As tai gal traukciau lauk, merkciau i Efectora ir, po to, kokias 2 savaiteles labai siltai ir sausai laikyt, kad viskas gerai isdziutu. Bent jau as taip daryciau. Gal kitos ka kitaip patars
Papildyta:
Ausre, fainas reanimatorius
As dar paauginciau sakneles
Jos dar gali neprigyti
Man tai vyras tik viena, gimtadienio proga padovanojo. Po vasaros dabar ji antra karta prazydo ir dar pumpuriuku nemazai krauna
Jei pelesis, tai negerai, supus gelyte
As tai gal traukciau lauk, merkciau i Efectora ir, po to, kokias 2 savaiteles labai siltai ir sausai laikyt, kad viskas gerai isdziutu. Bent jau as taip daryciau. Gal kitos ka kitaip patars
Papildyta:
Ausre, fainas reanimatorius
As dar paauginciau sakneles
QUOTE(rena @ 2008 04 17, 10:20)
paaugink dar, pas mane irgi dar su tokiom saknim, tai dar vis gulineja "sanatorijoje" 
Labai ačiū
Papildyta:
[quote=Kerincioji,2008 04 17, 10:28]
Dziugu kad auga,bet dar neskubek sodinti. Paaugink saknis iki 3-5 cm ilgio,tada galesi sodinti. tu jos neitvirtinsi substrate su tokiom trumputem saknytem
AČIŪ
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 11:31)
Labai ačiū
O tas substratas (www.orchidėjos.lt esantis rinkinys su vazonu) kaip, ar kitą kokį rinktis
.
siaip as dar neuzsisakinejau, bet merginos giria
jei aisku neturi vazono ir t.t., tai aisku imk rinkini, juk nereiks per pardes lakstyt
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 11:31)
Labai ačiū
O tas substratas (www.orchidėjos.lt esantis rinkinys su vazonu) kaip, ar kitą kokį rinktis
.
Jeigu tau reikia persodinti tik viena gelyte,tada apsimokiau ta rinkini pirkti. Jeigu noretum daugiau tada gali imti atskirai vazoneliu ir maisa substrato atskirai. Skaiciuokis kaip tau paciai apsimokes. As is vieno maiso Ekstra subtrato pasodinau dvi orchidejas i 15 cm vazonelius, i mazesnius iseis gal tris pasodinti.
QUOTE(rena @ 2008 04 17, 10:34)
siaip as dar neuzsisakinejau, bet merginos giria
jei aisku neturi vazono ir t.t., tai aisku imk rinkini, juk nereiks per pardes lakstyt
O tai kokiame pati sodini (sodinsi), gal dar yra kitokio
QUOTE(Iiudna @ 2008 04 17, 10:11)
Fungicidas
QUOTE(agurčikas @ 2008 04 17, 10:26)
Reiketu zinot pradziai, bent jau kokia rusis, nes prieziura tai siek tiek skiriasi
QUOTE(lucky @ 2008 04 17, 10:38)
Fungicidas
Reiketu zinot pradziai, bent jau kokia rusis, nes prieziura tai siek tiek skiriasi
Rūšies aš irgi nežinau
Sveikos, būkit geros patarkit, ką daryti su nužydėjusiu stiebu? Prieš 3 mėn nukrito paskutinis žiedas, tą žiedkočio galiuką, kuris nudžiūvo nukirpau ir dabar sovi keli mėnesiai toks stagaras. Ką su juo daryt ir kada maždaug tikėtis, kad gėlelė pražys
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 04 17, 11:38)
dar neteko persodinti ir sodinti, bet ta reanimuojama, tai kai sodinsiu, tai is skm pirksiu substrata, kadangi vazonciku turiu nemazai, tai pirksiu tik substrata
turiu pirktines zemes, bet nelietuviska ji, dar pakio neatidarinejau
o reiks nufotkint paki gal kuri naudojosi
QUOTE(agurčikas @ 2008 04 17, 12:12)
Rūšies aš irgi nežinau
Man tik pasakė, kad žydinti, lapeliai irgi miniatiūriniai... Jeigu įkišiu į savo pasiruoštą orchidėjų vadinamą žemė, gal nieko neatsitiks?
tai parodyk, gal bendron jegom isaiskinsim
Papildyta:
QUOTE(Padūkėlė @ 2008 04 17, 12:19)
Sveikos, būkit geros patarkit, ką daryti su nužydėjusiu stiebu? Prieš 3 mėn nukrito paskutinis žiedas, tą žiedkočio galiuką, kuris nudžiūvo nukirpau ir dabar sovi keli mėnesiai toks stagaras. Ką su juo daryt ir kada maždaug tikėtis, kad gėlelė pražys 
na siaip jau cia tavo valia rinktis, jei nori gali nukirpti ties 2-3 nareliu, o gali palikti
jei dzius tada nukirpsi
o kas del zydejimo, tai cia jau niekas nzn
Papildyta:
na siaip jau cia tavo valia rinktis, jei nori gali nukirpti ties 2-3 nareliu, o gali palikti
jei dzius tada nukirpsi
o kas del zydejimo, tai cia jau niekas nzn
[/quote]
Ačiū už atsakymą, o tuos narelius kai skaičiuojat, tai nuo žemes, ar nuo žiedkočio galo?