Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

[quote=Padūkėlė,2008 04 17, 12:29]
Papildyta:

na siaip jau cia tavo valia rinktis, jei nori gali nukirpti ties 2-3 nareliu, o gali palikti biggrin.gif
jei dzius tada nukirpsi g.gif
o kas del zydejimo, tai cia jau niekas nzn schmoll.gif cia jau priklauso nuo daugelio faktoriu mirksiukas.gif
[/quote]
Ačiū už atsakymą, o tuos narelius kai skaičiuojat, tai nuo žemes, ar nuo žiedkočio galo?
[/quote]

Skaiciuojamas nuo zemes mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Padūkėlė @ 2008 04 17, 12:33)
Ačiukas  4u.gif

Ner uz ka mirksiukas.gif Kai zydes tavo gelyte pasirodyk mums mirksiukas.gif
Atsakyti
kadangi diskutuojant apie rinkinius persodinimui tai šiek tiek pakomentuosiu ir aš, užvesiu ant teisingo kelio ax.gif

Rinkinys yra skirtas orchidėjai, kuri prieš tai augo 12 cm (standartiniame vazonėlyje), buvo laiminga, priaugino daug šaknų ir jai jau pasidarė per ankšta. Tada persodinant tokią gražuolę, kad nebūtų pažeistos jos šaknys, kad jos turėtų šiek tiek vietos augimui (tarp šaknų ir vazonėlio sienelės turi būti apie 1 cm tarpas) pasirenkamas vienu dydžiu didesnis vazonėlis, t.y. 15 cm.

Vargšiukei, kuri buvo reanimuojama ar šiaip nuo blogo gyvenimo liko tik kelios šaknys šis vazonėlis per didelis. Pirmoje eilėje ji norės užpildyti savo naujus namus šaknimis, o žydėjimas bus nukeltas į tolimą ateitį. Ar suprantamai aš čia šneku? g.gif
Labai svarbu nepasirinkti per didelio vazono, nes tai gali būti viena iš nežydėjimo priežasčių. Ji augins lapus, šaknis.....
Atsakyti
QUOTE(Padūkėlė @ 2008 04 17, 12:29)
Ačiū už atsakymą, o tuos narelius kai skaičiuojat, tai nuo žemes, ar nuo žiedkočio galo?

nuo ziedkocio prazios is kur augt pradejes mirksiukas.gif tik nekirpk ties visai nareliu, biski auksciau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(skm @ 2008 04 17, 13:27)
Labai svarbu nepasirinkti per didelio vazono, nes tai gali būti viena iš nežydėjimo priežasčių. Ji augins lapus, šaknis.....

tada man iskilo klausimas g.gif ax.gif
tai reanimuojama (kuris buvo visai be sknu ir dabar augina kelias tik) sodinti i 12cm vazoneli g.gif tai irgi per didelis ar ne g.gif
Atsakyti
[quote=rena,2008 04 17, 11:22]

tai parodyk, gal bendron jegom isaiskinsim biggrin.gif na manau sodink ir stebek g.gif jei kas poto persodinsi g.gif
Papildyta:

Šiandien neįdėsiu, o rytoj bandysiu. Labai įdomu kokia tai rūšis. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2008 04 17, 13:34)
Šiandien neįdėsiu, o rytoj bandysiu. Labai įdomu kokia tai rūšis. Ačiū

niu, tai lauksim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 04 17, 14:27)
kadangi diskutuojant apie rinkinius persodinimui tai šiek tiek pakomentuosiu ir aš, užvesiu ant teisingo kelio  ax.gif

Rinkinys yra skirtas orchidėjai, kuri prieš tai augo 12 cm (standartiniame vazonėlyje), buvo laiminga, priaugino daug šaknų ir jai jau pasidarė per ankšta. Tada persodinant tokią gražuolę, kad nebūtų pažeistos jos šaknys, kad jos turėtų šiek tiek vietos augimui (tarp šaknų ir vazonėlio sienelės turi būti apie 1 cm tarpas) pasirenkamas vienu dydžiu didesnis vazonėlis, t.y. 15 cm.

Vargšiukei, kuri buvo reanimuojama ar šiaip nuo blogo gyvenimo liko tik kelios šaknys šis vazonėlis per didelis. Pirmoje eilėje ji norės užpildyti savo naujus namus šaknimis, o žydėjimas bus nukeltas į tolimą ateitį. Ar suprantamai aš čia šneku?  g.gif

Man iškilo klausimas dėl persodinimo, o į kokį vazonėlį tuomet reiktų persodinti orchidėją, kuri auga netinkamame substrate? Tokio paties dydžio?
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Merginos sakykite o XFloroje galima atsiskaityti kortele? blush2.gif
Atsakyti
nuo apacios. nors as patarciau daugiau nebekirpt, nes gali naujas sakeles is to pacio ziedkocio leist. mama nukirpo, tai beveik po metu, kai paskutini kart zydejo, pradejo naujas sakeles leist.
Atsakyti
QUOTE(kristen @ 2008 04 17, 15:35)
nuo apacios. nors as patarciau daugiau nebekirpt, nes gali naujas sakeles is to pacio ziedkocio leist. mama nukirpo, tai beveik po metu, kai paskutini kart zydejo, pradejo naujas sakeles leist.

as tai vienam nukirpus kitam nenukirpus, vistiek neleidzia schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
as nukerpu, nes po to ragoziai negrazus uzauga schmoll.gif
Atsakyti