Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

skm, gavom komentara del sodinimo, bet vat klausimai pasipyle g.gif tongue.gif

Mano reanimuojamos gelytes buvo pasodintos i ryskiai per didelius vazonus blink.gif blink.gif blink.gif

Tai ka dabar daryti? Abi persodinti i mazesnius, jeigu noriu ziedeliu sulaukti greiciau nei po 20 metu blush2.gif ?
Siaip jos abi po pasodinimo jauciasi puikiai, tebestovi uzdengtos maisais ir toliau augina saknytes, bet artimiausiu metu zadejau ir tuos maisus nuimti.

Beje, ju lapai ne tokie ir mazi, tai teks tokias didzialapes grusti i zymiai zymiai mazesni vazona, o ta mazesni, kad atrama butu - i zymiai didesni molini vazona. Bo kitaip tai virs ta gele ir normaliai nestoves g.gif g.gif g.gif

http://public.fotki..../pasodinti.html

Ar dar vienas persodinimas gelytems nepakenks??????

Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 04 17, 13:33)
nuo ziedkocio prazios is kur augt pradejes mirksiukas.gif tik nekirpk ties visai nareliu, biski auksciau biggrin.gif
Papildyta:

tada man iskilo klausimas g.gif  ax.gif
tai reanimuojama (kuris buvo visai be sknu ir dabar augina kelias tik) sodinti i 12cm vazoneli g.gif tai irgi per didelis ar ne g.gif

Rena, o ka tu zadi daryti? Taviske reanimuojama jau sedi vazone, ar vis dar reanimatoriuje? g.gif Kokia tavo nuomone del mano gelyciu dar vieno persodinimo? g.gif
Atsakyti
sveika skm,
norejau pasiteirauti del azuolo zieves. pas mane vienas phal augantis gulsciai ir be sansu pastatyti blush2.gif , tai mano nuomone jis graziai atrodytu ant zieves pritvirtintas. vat sitas:
http://public.fotki..../orches013.html
bet jo saknys g.gif - ju neperdaugiausiai bet pradejo gyvybes zenklus rodyti ir tuo paciu naujas leisti ir lapukas naujas lenda. tai galvoju gal tokiu metu jam pats tas butu ant zieves persikelti?
bet kaip tada su laistymu- lieka tik purskimas? pakolkas tai ne problema, bet jei vasara isvazuoti kokiai savaitei, tai saknys sudzius?
patark 4u.gif
Atsakyti
gotte, svarbiausia nesijaudinti ir nedaryti staigių veiksmų ax.gif

kaip bebūtų reanimuojamas augalas turi sustiprėti ir apie žydėjimą nei jam, nei Jums dabar galvot nereikėtų mirksiukas.gif

nepanikuokit ir palikit jas ramybeje jei jos jauciasi gerai, tegul auga ir stipreja. Praeis metai galesit ir ziedu pradet reikalaut biggrin.gif

Jus teisingai ir pastebejot, neikisi orchidejos su didziuliais lapais i 5 cm vazoneli blink.gif , todel reiketu rinktis 12 cm - standartinis dydis.

p.s. kalba eina apie reanimuojamas ir mazai saknu turincias. Kaip pasirinkti vazoną persodinant orchidėją:
Jei šaknynas telpa į to paties dydžio vazonėlį ir tarp šaknų, ir vazono sienelės lieka bent 1 cm tarpas naujam substratui tada tokį ir pasirinkti.
Jei netelpa, nereikia grūsti ir trombuoti per jėgą, imat vienu dydžiu didesnį !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 17 balandžio 2008 - 15:27
QUOTE(misterija @ 2008 04 17, 16:17)
sveika skm,
norejau pasiteirauti del azuolo zieves. pas mane vienas phal augantis gulsciai ir be sansu pastatyti  blush2.gif  , tai mano nuomone jis graziai atrodytu ant zieves pritvirtintas. vat sitas:
bet jo saknys  g.gif  - ju neperdaugiausiai bet pradejo gyvybes zenklus rodyti ir tuo paciu naujas leisti ir lapukas naujas lenda. tai galvoju gal tokiu metu jam pats tas butu ant zieves persikelti?
bet kaip tada su laistymu- lieka tik purskimas? pakolkas tai ne problema, bet jei vasara isvazuoti kokiai savaitei, tai saknys sudzius?
patark  4u.gif

Misterija, man visai normaliai tavo gelyte atrodo. Pas daug ka maciau tokias pasvirusias augancias orchidejas mirksiukas.gif Manau, tegul augina sau toliau saknytes, sekmingai isitvirtina, o kada veliau galesi ja persodinti rolleyes.gif

Beje, kas del gelyciu patupdymo ant zieves, rojaus soduose yra apie tai atskira tema, paieskok. As ten buvau ilindusi ir skaitinejausi. Jeigu nerasi, galesiu as paieskoti ir ideti linka. Tai va... Ten rasoma, kad orchidejos ant zieves gali sekmingai augti, bet tokiu atveju reikia joms orchidariumo. Kadangi turi buti pastovi nuolatine dregme. Netgi kasdien purskiant (jeigu gelyte su zieve kambaryje gyvena, o ne orchidariume), augaleliui vis tiek jos neuzteks, o ka jau bekalbeti apie tai, kad noresi kazkur isvykti i kelione.

Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 04 17, 16:03)
Rena, o ka tu zadi daryti? Taviske reanimuojama jau sedi vazone, ar vis dar reanimatoriuje?  g.gif  Kokia tavo nuomone del mano gelyciu dar vieno persodinimo?  g.gif

maniske dar reanimatoriuje, va ka tik is po karsto duso
user posted image

user posted image

gal tu ju kolkas nerusyk g.gif o siaip tai jos pas tave atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 04 17, 16:24)
gotte, svarbiausia nesijaudinti ir nedaryti staigių veiksmų  ax.gif

kaip bebūtų reanimuojamas augalas turi sustiprėti ir apie žydėjimą nei  jam, nei Jums dabar galvot nereikėtų  mirksiukas.gif

nepanikuokit ir palikit jas ramybeje jei jos jauciasi gerai, tegul auga ir stipreja. Praeis metai galesit ir ziedu pradet reikalaut  biggrin.gif

Jus teisingai ir pastebejot, neikisi orchidejos su didziuliais lapais i 5 cm vazoneli  blink.gif , todel reiketu rinktis 12 cm - standartinis dydis.
p.s. kalba eina apie reanimuojamas ir mazai saknu turincias. Kaip pasirinkti vazoną persodinant orchidėją:
Jei šaknynas telpa į to paties dydžio vazonėlį ir tarp šaknų, ir vazono sienelės lieka bent 1 cm tarpas naujam substratui tada tokį ir pasirinkti.
Jei netelpa, nereikia grūsti ir trombuoti per jėgą, imat vienu dydžiu didesnį !

skm, aciu 4u.gif

Tikrai dabar nenoreciau gelyciu persodineti dar karta jas krutinti rolleyes.gif
Luktelsiu metelius kokius, o tada matysim mirksiukas.gif

Dar karta aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2008 04 17, 16:17)
sveika skm,
norejau pasiteirauti del azuolo zieves. pas mane vienas phal augantis gulsciai ir be sansu pastatyti  blush2.gif  , tai mano nuomone jis graziai atrodytu ant zieves pritvirtintas. vat sitas:
bet jo saknys  g.gif  - ju neperdaugiausiai bet pradejo gyvybes zenklus rodyti ir tuo paciu naujas leisti ir lapukas naujas lenda. tai galvoju gal tokiu metu jam pats tas butu ant zieves persikelti?
patark  4u.gif

misterija, gotte jau atsake i Jusu klausima. Jusiske panasu, kad gerai jauciasi vazonelyje, o kad pasvirus tai dar geriau, kai darysit koki karsta dusa is skroteles vandenukas gerai isbegs, nereikes papildomai valyti ax.gif Visi phalaenopsiai gamtoje auga pasvire bent 30 laipsniu kampu, tad ir sodinti i vazonelius juos rekomenduojama siek tiek pasvirusius, kad skrotele butu saugoma nuo vandens.
Ant zieves galima tvirtinti, bet laikymas kambaryje reikalaus labai daug Jusu demesio, po kelis kartus per diena apipurksti ir keleta kartu per savaite "maudyti". O vasara matyt ir dazniau tektu, o jei isvaziuosit savaitei tai teks veztis kartu biggrin.gif Orchidariume visas reiketu auginti ant zieves, kambaryje sudetinga.
Atsakyti

Misterija, va linkas:

http://www.rojaussod...i...f=95&t=2196

Cia daug info tikrai rasi mirksiukas.gif ir pasiskaitysi apie kitu patirti 4u.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif mirksiukas.gif
QUOTE(gotte @ 2008 04 17, 16:35)
Misterija, va linkas:

http://www.rojaussod...i...f=95&t=2196

Cia daug info tikrai rasi  mirksiukas.gif  ir pasiskaitysi apie kitu patirti  4u.gif

tai kad jau perskaityta , bet dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 17, 16:27)
maniske dar reanimatoriuje, va ka tik is po karsto duso
[
gal tu ju kolkas nerusyk g.gif o siaip tai jos pas tave atrodo thumbup.gif

Rena, tai ir nutariau nerusyti mirksiukas.gif va bendrom jegom ir panaikinom mano didi susirupinima tongue.gif

Na o taviske, nuostabiai graziai saknytes augina wub.gif grazu ziureti ir sekmes toliau drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(misterija @ 2008 04 17, 16:37)
mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

tai kad jau perskaityta , bet dekui  mirksiukas.gif

tai nera uz ka mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėkui skm. Gavau žemes reiks traukt saviškę ir žiūrėt, jei ką kiminų turiu.
Atsakyti
Įdedu savo kolekciją, nežinau tik kaip čia gausis.
Čia kai žydėjo per kalėdas, dabar tik lapukus augina ir šaknis ir augliukus

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurarami: 17 balandžio 2008 - 16:59