Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai

QUOTE(Letta @ 2005 10 25, 17:59)
Gerai, sugundėte, bet iškilo klausimų...
Iš kur atsirado grietinė ir kiek jos reikia (Tarp produktų ji nepaminėta)...
Parašyta, kad sviesta su margarinu ir miltais suminkyti, ir iš jos formuoti triufelius... O kur tada dėt kiaušinių trynių masę?
O tai patys triufeliai nesaldūs būna, tik kremas saldus g.gif


Nzn iš kur grietinė, aš tai jos nededu. Pilu šiek tiek vandens (gal 1/2 st.), jei sodą gęsinu actu, bet dažniausiai pasidarau tokį tirpaliuką iš citrinos rūgšties ir vandens ir juo gęsinu sodą, tada papildomai vandens nepilu.
Kiaušinių trynių masė dedama į pačią tešlą (atrodo keistai, bet būtent jie padaro triufeliukus trapius). Baltymus maišau su žirneliais ir majonezu ir atiduodu valgyt vyrui biggrin.gif .
Dar. Aš dedu pigiausią margariną, nes dabar sviestas ar margarinas - praktiškai tas pats produktas, tik kaina skiriasi.
Pačius sausainiukus formuok mažutėlius, nes pučiasi, na, kokių 3cm diametro.
Taigi patys triufeliai nesaldūs.
Kremas - tai šokoladinis glaistas, jei jo nemoki pasigamint, pirk šokoladą ir tirpink su šiek tiek sviesto (margarino).
Bus klausimų - visada prašom.
Atsakyti
Na negi niekas nekepa trapių smėlinių sausainiukų, tokių formuojamų per konditerinį švirkštą? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyteRasyte @ 2005 11 06, 14:42)
Na negi niekas nekepa trapių smėlinių sausainiukų, tokių formuojamų per konditerinį švirkštą?  sad.gif

Yra tema apie tuos sausainukus čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2005 11 06, 20:27)
Yra tema apie tuos sausainukus čia  4u.gif

Dėkui, būtinai pamėginsiu
Atsakyti
Sausainiai su obuolias (skareles)

200 g margarino
200g grietines
3 stiklines miltu
kiausinis
cinamonas
cukrus

Margarina sutarkuoti ir viska sudejus isminkyti tesla.Tesla iskociojam ir supjaustom trikampiu. I trikampi dedam obuolio skiltele ir uzlankstome.
Lekstuteje sumaisome cukru su cinamonu.Padaryto sausainio virsus apvoliojamas plaktame kiasinyje ir cukraus ir cinamono misiniu.

Oi kaip uzsimaniau:)
Atsakyti
MORKŲ SAUSAINIAI


1 stiklinė tarkuotų žalių morkų
1 stiklinė cukraus
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštelis cinamono
truputi kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilininio cukraus
miltų tiek, kad tešla būtų nekieta



Tarkuotos morkos užpilamos cukrumi ir palaikomos 4 valandas. Paskui įmušami kiaušinių tryniai, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonas, vanilininis cukrus. Iš tešlos daromi nedideli rutuliukai ir kepami ant riebaluotos skardos vidutinio karštumo orkaitėje 10 minučių. Sausainius galima padengti šokolado glajumi.
Kaip pasidaryti šokolado glajų, žiūrėkite "Paruošinukų" skyriuje, mūsų puslapyje
Atsakyti
Avižiniai sausainiai


500 g avižinių dribsnių,
200 g margarino arba sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukstai grietinės,
1 šaukštelis sodos,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė miltų,
razinų, riešutų.


Margariną ar sviestą ištirpinti, supilti ant avižinių dribsnių, išmaišyti, palaukti kol atvės. Kiaušinius išplakti su cukrumi, soda nugesinti grietinėje ir viską sudėti į dribsnius. Miltus, razinas ir riešutus suberti į masę ir išminkyti tešlą. Sausainius į skardą dėti šaukštu ir retai, nes labai pakyla. Kepti 15-20 min.

Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 22, 16:45)
Sausainiai su obuolias (skareles)

200 g margarino
200g  grietines
3 stiklines miltu
kiausinis
cinamonas
cukrus

Margarina sutarkuoti ir viska sudejus isminkyti tesla.Tesla iskociojam ir supjaustom trikampiu. I trikampi dedam obuolio skiltele ir uzlankstome.
Lekstuteje sumaisome cukru su cinamonu.Padaryto sausainio virsus apvoliojamas plaktame kiasinyje ir cukraus ir cinamono misiniu.

Oi kaip uzsimaniau:)

ka tik issikepiau ir jau kapojam smile.gif Labai labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke30 @ 2005 11 22, 18:47)
Avižiniai sausainiai


500 g avižinių dribsnių,
200 g margarino arba sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukstai grietinės,
1 šaukštelis sodos,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė miltų,
razinų, riešutų.
 

Margariną ar sviestą ištirpinti, supilti ant avižinių dribsnių, išmaišyti, palaukti kol atvės. Kiaušinius išplakti su cukrumi, soda nugesinti grietinėje ir viską sudėti į dribsnius. Miltus, razinas ir riešutus suberti į masę ir išminkyti tešlą. Sausainius į skardą dėti šaukštu ir retai, nes labai pakyla. Kepti 15-20 min.

Savaitgalį kepiau šituos sausainiukus. Labai skanu essen.gif Įvertino ir savi vyrai, ir svetimi biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sausainiai su migdolais (primena Rafaelo)
1-oji mase:
sauja migdolu
saukstas miltu
du sauskstai cukraus
0.5 stiklines pieno
0.5 citrinos sulciu
50g sviesto arba tinkamo kepti margarino
0.5 stiklines sausainiu arba maltu dziuveseliu

2-oji mase:
200g varskes
2 saukstai cukraus
8 g vanilinio cukraus
50g sviesto arba tinkamo kepti margarino
300g kokoso drozliu

1-osios mase paruosimas:
Istirpiname sviesta,suberiame sauksta miltu,pakepiname.Pilame cukru,piena ir maisydami viriname,kol mase bus vientisa.Paausiname.Mase supilame i dubeni ir suplakame.Plakdami po truputi pilame citrinos sultis.Plakame tol kol mase pasidarys puri.

2-osios mases paruosimas:
Per sieteli gerai pertriname varske.Idedam sviesta,cukru,vanilini cukru.Gerai issukame kol mase bus vientisa.

Imame migdola ir apvoliojame 1-oje maseje,metame i dziuveselius ir vel apvoliojame.I kokoso drozles metame didesni sauksta varskes mases,padarome duobute ir i vidu dedame migdola,apvoliota 1-ojoje maseje su dziuveseliais.Graziai apspaudziame,kad varskes mase butu virsuje,o viduje-1-oji mase su migsolu.Kad mase neliptu prie ranku,gausiai naudojam kokoso drozles,suformuojame apvalius saldainius,dedame i lekste ir po 15 min.laikome saldymo kameroje.Ilgiau nelaikyti!!!Reikia,kad tik pirmoji varskes mase siek tiek sustingtu.

NEPAPARSTAI SKANU!

Atsakyti
Ieškau naminių trapų sausainių receptuko. Ruošiuosi kepti aštuonių menesių sūneliui. Pačio paprasčiausio, bet skanaus. Gal kas padėsit? 4u.gif
Atsakyti
Gal galėtumėt paaiškinti kaip iškepti teisingus morengus 4u.gif
Šiandien bandžiau daryti, bet kažką ne taip padariau, nes susmego. Suplakiau baltymus iki standžiu putų, po to po kelis šaukštus pyliau cukrų ir plakiau. Baltymai suskystėjo, bet pastovėję šiek tiek patapo standūs g.gif Kepiau mažus sausainiukus. Kepant gražiai išsipūtė, kepiau 35min, išjungus viršus dar buvo minkštas. Palikau padžiūti 15min orkaitėje, ir radau susmegusius saldžius blyniukus su kramtoške viduj biggrin.gif
Dar klausimas: kokio standumo turi būti su cukrumi išplakti baltymai? Gal per mažai išplakiau?
Atsakyti