Pastebėjai raudonų niežtinčių mazgelių (eriteminių papulių) ant pilvo? Šis bėrimas taip pat gali išplisti šlaunų ir sėdmenų srityse, pereiti ant rankų. Greičiausiai tai nepavojinga, nėštumui būdinga būklė, vadinama PUPPP (angl. pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy), tačiau kad būtum tikra, diagnozę turėtų patvirtinti tave prižiūrintis gydytojas.
PUPPP yra dažniausiai pasitaikantis nėščiųjų bėrimas, paprastai pasireiškiantis apie 35-tą nėštumo savaitę. Šio bėrimo priežastys nėra žinomos, tačiau įdomu yra ir tai, kad toks bėrimas paprastai ištinka besilaukiančias pirmą kartą ir 70% visų atvejų berniuko. PUPPP yra labai nemalonus, tačiau nei nėštukei, nei vaikui pavojaus nekeliantis sutrikimas. Taikomas niežulį mažinantis ir bėrimo plitimą stabdantis simptomatinis gydymas.
Taip pat būtinai kreipkis į medikus, jei pajusi viso kūno niežulį, net jei nėra bėrimo. Tai gali būti ženklas, kad sutriko kepenų veikla.
Idejau straipsny apie niezuly ir berima,nes as isnarsiau visur internete beieskodama savo berimo simtomu,ir va radau ...viskas atitinka,,ir dar nestukiu knygoje aiskiai radau parasyta kad nuo 3 trimestro budingas nesciuju berimas su niezuliu,reikia tepti oda skystuoku kalaminu...jis buna skysto pavidalo arba kremas.Skystas tai toks kaip kreida istirpinta vandenyje atrodo.Nes as gyvenu UK ir ejau pas gyditoja tai man pasake kad infekcija ir kad budinga nestukem ir kad visiskai nepavojina mazuliui ir mamytei.
QUOTE(xiuke @ 2012 06 27, 18:41)
visiskai teisingai...skaitykit apie cholestaze...man Kaune nustate, neleido pernesioti, nes pavojingos pask savaites vaikiukui...nors simptomai vos juntami buvo, bet tyrimas parode savo...tyre 38sav parode...o anksciau tyriausi nerode nieko...iskart paskyre 3k/d vaistus, pavadinimo neprisimenu, bet turiu uzsirasiusi...niezuli nueme iskart, bet gyd skatino gimdyma savaite anksciau, vien del cholestazes, vat taip...
antrasis nestumas baigesi liudnai...turejau panasius simptomus, bet niekas netyre...vaisius zuvo 39savaitej,tad...tyrimai niekada nepamaisys....
antrasis nestumas baigesi liudnai...turejau panasius simptomus, bet niekas netyre...vaisius zuvo 39savaitej,tad...tyrimai niekada nepamaisys....

suprantama, kad nepamaisys, bet cholestazes ir atopinio dermatito berimai skirtingi buna, prie cholestazes ne visada ir berimas buna, tik niezti labai ir tiesiog zmogus nukaso..
bet dazniausiai tai tik buna nesciuju dermatitas.. Man trecias nestumas - trecias dermatitas...

To tepalo Excipial Prurio lotio visam mieste nera... ka daryt - neismanau jau...

QUOTE(RitaRazi @ 2012 07 10, 16:28)
suprantama, kad nepamaisys, bet cholestazes ir atopinio dermatito berimai skirtingi buna, prie cholestazes ne visada ir berimas buna, tik niezti labai ir tiesiog zmogus nukaso..
bet dazniausiai tai tik buna nesciuju dermatitas.. Man trecias nestumas - trecias dermatitas...
niezti nezminiskai...
To tepalo Excipial Prurio lotio visam mieste nera... ka daryt - neismanau jau...

Gal galite parasyti kaip pasireiskia dermatitas,ar niesti pastoviai,kurias vietas isberia,koks berimas?
Man prasidejo nuo pazastu-abi pazastis isbere tokiom raudonom demem,ir niezejo vakrais ,nakti,paskui perejo i rankas(is vidaus)-kol nepakasau matosi mazi spuogeliai,paskui visa ilva pradejo niezeti,paskui koju sulenkimus,siandien jau pamaciau kad ir stenas pabere...ritoi einu i ligonine tai apziures gyditoja,nes pries 3 sav buvau pas gyt tai israse kremuko,bet jis man nepadejo,tai tepu kaip jau labai niezti su niezejima mazinanciu lotionu,o visa kuna 2-3 kartus per diena tepu po duso E-45 kuno kremu(kaskiek padeda),padeda saltas dusas,ir diena nera baisiai man,tik vakare prasideda net saldu pasidaro kaip pasikasau

QUOTE(agnuzele @ 2012 07 11, 16:27)
Gal galite parasyti kaip pasireiskia dermatitas,ar niesti pastoviai,kurias vietas isberia,koks berimas?
Man prasidejo nuo pazastu-abi pazastis isbere tokiom raudonom demem,ir niezejo vakrais ,nakti,paskui perejo i rankas(is vidaus)-kol nepakasau matosi mazi spuogeliai,paskui visa ilva pradejo niezeti,paskui koju sulenkimus,siandien jau pamaciau kad ir stenas pabere...ritoi einu i ligonine tai apziures gyditoja,nes pries 3 sav buvau pas gyt tai israse kremuko,bet jis man nepadejo,tai tepu kaip jau labai niezti su niezejima mazinanciu lotionu,o visa kuna 2-3 kartus per diena tepu po duso E-45 kuno kremu(kaskiek padeda),padeda saltas dusas,ir diena nera baisiai man,tik vakare prasideda net saldu pasidaro kaip pasikasau
)...bet ir nelaukiu vakaro kaip reikia eiti miegoti,nes baisu koks niezejimas buna ir kaip sunku uzmigti.O diena vistiek kaska darau,judu ,nelabai kreipi demesi i ta niezuly....O vaikeliui tai nepakeks? Gud man sake kad nepakenks,bet kaskaip baisu man,juk man niesti ir vaikelis juk jaucia.... 

vaikeliui tiesiogiai nekenkia tai tikrai, tik negerai, kad nei miegoti, nei normaliai jaustis per ta niezuli neiseina..

man taip pat, kaip jums pagal jusu aprasyma, tik man niezti nuo ryto iki vakaro...
Sveikos,
Norėjau paklausti, ar toms, kurios kurį laiką ar visą gyvenimą dar prieš nėštumą turėjo atopinį dermatitą nėštumo metu jis nepaūmėjo?
AD turiu visą gyvenimą, bet labai lengvą formą, o po nėštumo jis labai paūmėjo, be tepalų beveik neįmanoma gyvent. Kaži pastojus, kokiais tepalais galima teptis, nes daugiausiai naudojau Fucicortą, kuris čia jau nebelabai tiktų..
Norėjau paklausti, ar toms, kurios kurį laiką ar visą gyvenimą dar prieš nėštumą turėjo atopinį dermatitą nėštumo metu jis nepaūmėjo?
AD turiu visą gyvenimą, bet labai lengvą formą, o po nėštumo jis labai paūmėjo, be tepalų beveik neįmanoma gyvent. Kaži pastojus, kokiais tepalais galima teptis, nes daugiausiai naudojau Fucicortą, kuris čia jau nebelabai tiktų..
QUOTE(*pabalduke* @ 2012 10 02, 15:30)
Sveikos,
Sveika,
as taip pat nuo mazens turiu AD. jis sumazeja vasara, saltuoju metu laiku padideja, bet sulaukus 6tos nestumo savaites labai smarkiai paumejo. negeriu jokiu hormoniniu vaistu, bandau gydytis tik tepalais, kuo dazniau tepti visa oda. man padeda physiogel tepalai, juos man ir rekomendavo gydytoja. taip pat padeda fototerapija, bet ja butinai turi skirti gydytojas.
del nestumo, AD, kaip mano gydytoja sako, gali ir paumeti, o po nestumo isvis praeiti, kiekvienam skirtingai

sveikos nėštukės,
gal kuri susidurėte su kiek kitokia odos problema - man siaubingai išsausėjo rankų tarpupirščiai. Jų neniežti, bet tiesiog sausa tokia negraži oda. tepu riebiu kremu su vitaminais ir omega, bet padeda tik tam kartui. šiaip visa kūną paniežti periodiškai, tačiau tikrai nereik taip kasytis iki žaizdų, kaip čia daugelis rašo.
gal kuri susidurėte su kiek kitokia odos problema - man siaubingai išsausėjo rankų tarpupirščiai. Jų neniežti, bet tiesiog sausa tokia negraži oda. tepu riebiu kremu su vitaminais ir omega, bet padeda tik tam kartui. šiaip visa kūną paniežti periodiškai, tačiau tikrai nereik taip kasytis iki žaizdų, kaip čia daugelis rašo.
Na man irgi niežtėti pradėjo pilvą , rankas, nugarą,po krutine ir pradėjo visai nesenai va pask mėnesį taip jau stipriau, aną apsilankymą visai pamiršau pasakyti daktarei nes tas niežtėjimas dar buvo mažesnis o dabar jau va likus porai sav išvis labai tai pirmad eisiu pas daktare pasakysiu, manau gal nieko baisaus nebus, bet tiesiog reik įsitikinti. Net nežinau kaip nuraminti niežtėjimą...

Sveikos
, ir man tas niežulis prasidėjo gal 18-20 savaite, draskiau kojas, rankas, šonus. Gydytoja-dermatologė rekomendavo naudoti "Bepanthen" tepala. Jis šiek tiek gal ir padeda gyti odai,bet nepadeda nuo niežulio. Manau, tai yra hormonų kaita, nes mano mamai buvo tas pats, net baisiau
.Dabar 28 savaite, niežti tik rankos ir rausvos sausos dėmės po antakiais; stengiuosiu valgyti mažiau saldumynų, nes pastebėjau, kad po jų taip pat atsiranda niežulis ...

man 11 sav niezti pilva kojas blauzdas turiu AD bet dabar suaktyvejo o dar saltasis periodas as naudoju dermobaze tepaliuka jis sirtas sausai odai man nuo jo geriau

As abu vaikucius nesiodama turejau cholestaze. Niezulys prasidejo nuo koju pedu ir delnu mazdaug 7 menesi, po to apeme visa kuna. Tuo metu buvo baisus karsciai, kojos tino, o pries tai turejau atostogas kaime, kur draugavom su uodais, taigi, priezasciu, paaiskinti savo niezuli turejau apsciai. Isvaziavome ilsetis prie juros, o ten prasidejo... Niezulys tapo nepakeliamas,ir bedraskydama kojas supratau, kad tai nei uodai ir nei mano galima alergija, nes draskoma oda visiskai neraudonuoja, nera maziausio spuogelio.. Diagnoze nusistaciau deka sio forumo mamyciu, kai ilindau i telefono interneta. Skubiai vaziavom i ligonine, nustate 10 kartu didesni kepenu fermentu kieki. Nors geriau vaistus, vaikutis gime 35 savaiciu, savaite gulejom po lempom. Antra vaikuti nesiojant istorija pasikartojo, bet kai tik pasireiske pozymiai, emiau vartoti vaistus. Gal todel pavyko isnesioti beveik visa laikotarpi.
Noriu padekoti visoms mamoms, kurios netingi aprasyti savo istoriju bei ligos pozymiu, nes butent ju, o ne savo gydytojos deka, viskas gerai baigesi..
Ir kiekviena diena padekoju Dievui, kad mano mazytes yra su manimi.
Noriu padekoti visoms mamoms, kurios netingi aprasyti savo istoriju bei ligos pozymiu, nes butent ju, o ne savo gydytojos deka, viskas gerai baigesi..
Ir kiekviena diena padekoju Dievui, kad mano mazytes yra su manimi.