Įkraunama...
Įkraunama...

Niežulys nėštumo metu. Dermatitas

Su pirmąją dukra teko patirti kas per baisus daiktas yra neščiųjų dermatozė, man taip įvardino mano ginekologas šitą "ligą" - pirma išberė rankas spuogeliais, pilnais skaidraus skysčio, kurie įkyriai niežtėjo, o tada pradėjo bėrimas kilti iki alkūnių ir lietis į bendras dėmes... Prieš gimdymą raudonų dėmių matyt nebuvo tik ant veido, raudonais plėmais buvo nusėta viskas - pilvo apačia, kojos, rankos, šonai. Kasiausi dieną naktį, vyras gaudydavo naktį ir laikydavo, kad nesikašyčiau. Nepadėjo niekas, nebent šiek tiek Exipial Pruri, bet trumpam. Pagimdžius geriau Zyrteką, tepliojausi, bet realiai praėjo dar maždaug per mėn. po gimdymo. Bet su antru neštumo labai bijojau šito negalavimo, bet jis manęs neužklupo, susiduriau su kitom bėdom, tokiom kaip vienos kojos kirškšnyje ir gaktikaulyje, esančių nervų užspaudimas, dėl ko vos vaikščiojau su didžiausiais vienos kojos skausmais nuo kokio 7 mėn. :-( Bet viskas buvo verta, turim nuostabias dvi mergaites wub.gif
Atsakyti
Sveikos merginos.
Pasidalinsiu savo patirtimi, gal kam pades smile.gif. Man irgi 2-ame nestumo trimestre buvo nepakenciamas kuno niezulys. Jausmas - lyg ant galvos lauza degino kazkas. Padedavo tik saltas dusas. Bet man buvo dilgelyne. Taigi niekas man nepadejo, nei jokie vaistai nuo alergijos (kurios buvo galima naudoti) nei lasalines. Atradau rusu saituose toki vaista ENTEROSGEL. Yra ir Lietuviu saituose, tik gal biski maziau informacijos apie ji. Kam idomu pasiskaitykit bei panagrinekit. Tai visiskai saugus vaistas nestumo metu (bent taip raso.). As suvartojau saziningai visa tiubeli ir man tikrai PADEJO. Sakyciau jau po savaites jautiesi rezultatas, o po geru dvieju pan praejo visai. Tai vat taigi manau kad nuo dermatito jis irgi padetu (rusu saitose apie ji minejo). Tik vat Vilniuje jo yra tik dviejose vaist. (bent pries metus) Zemuose Paneriuose ir kazkur Ozo g.

P.S. turiu puikia mergyte smile.gif.
Sekmes visoms smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julialia: 16 sausio 2014 - 11:23
labuka merginos , susiduriau su problema labai niesti kojas ir rankas nusikasau iki mazyciu sasiuku,dazniausiai vakarais ir ryte niesti ka daryti ? esu 16savaiteje : doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gretjuke @ 2014 01 24, 16:04)
labuka merginos , susiduriau su problema labai niesti kojas ir rankas nusikasau iki mazyciu sasiuku,dazniausiai vakarais ir ryte niesti ka daryti ? esu 16savaiteje : doh.gif  doh.gif  doh.gif

Pas mane lygiai tokia pat situacija. Bet man atsiranda labai mazyciai spuogeliai tai ant slaunu tai ant ranku, nugaros, pilvo, krutines ir juos niezti, bet ne visur vienu metu, pakasius is kart nudraskau, laukiu vizito pas priziurincia gydytoja po savaites tai klausiu kas ir kaip...itariu kad ir bus ta nesciuju dermatoze g.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Nepakenciamai niezti kojas, nusikasiau jau iki krauju blink.gif
O kokie vaistai nuo dermatozes tos?
Atsakyti
Sveikos. Susidūriau ir aš su šia bėda, tad pasidalinsiu savo istorija.
Mano nėštumas 25 savaičių. Mažais, vandeningais spuogeliais nusėta visa dešinė ranka, o ties antakiais ir smilkiniais atsirado raudonos pleiskanojančios dėmės. Ranką niežti, naktį tiek "užkaista", kad pusę nakties nebepamiegu. Tačiau...
Turėjau įtarimą, kad niežulys kyla dėl greitųjų angliavandenių (nes pastaruoju metu šokolado ir šokoladinių saldainių nvengiau). Niežulys jau buvo kiek aprimęs, tad padariau eksperimentą. Suvalgiau šokoladinį batonėlį ir... nepraėjus nė 20 min. ranka vėl buvo nusėta spuogeliais, pradėjau kasytis, drąskytis... Taigi, lyg ir peršasi išvada, kad šokolado nėštumo metu tikrai turėčiau vengti smile.gif

Tačiau pasidalinsiu dar vienu atradimu. Esu "natūralistė", todėl vaistus ir visokius gydomuosius tepalus su hormonais, antibiotikais tepčiausi jau pačiu kraštutiniu atveju (o ypač nėštumo metu).
Turiu tokį alijošiaus tepaliuką/gelį, kuris mano spintelėj guli tokiems atvejams kaip: nudegimai, įsipjovimai, ausies skausmui malšinti, slogai gydyti ir t.t. Pabandžiau jo pasitepti ir ant niežtinčių, pleiskanojančių vietų. Nu, žinokit, stebuklas, o ne gelis smile.gif Jis greitai susigeria į odą ir puikiai "gesina gaisrą". Sėdėdama darbe prie kompiuterio pasitepu juo ranką gana storu sluoksniu (kaip kaukę), tai kurį laiką net ir užmirštu, kad turiu dermatitą. Šiaip per dieną gana daug kartų juo pasiteplioju (pvz. po indų, rankų, plovimo, ar bet kokio kito kontakto su vandeniu), tai kol kas šis gelis yra tikras mano išsigelbėjimas smile.gif
Atsakyti
Gal galit pasakyt kaip tas gelis vadinasi? Turiu šią problemą, bet, dėja, ne tik per nėštumą, o visuomet. Beria rankas, niežėjimas nežmoniškas. Vėl laukiuosi ir šį kartą nenoriu teptis tepalu su hormonais (nes kol kas padėdavo tik jis).
Atsakyti
QUOTE(Bagyriuke @ 2014 03 11, 02:25)
Gal galit pasakyt kaip tas gelis vadinasi? Turiu šią problemą, bet, dėja, ne tik per nėštumą, o visuomet. Beria rankas, niežėjimas nežmoniškas. Vėl laukiuosi ir šį kartą nenoriu teptis tepalu su hormonais (nes kol kas padėdavo tik jis).

Sveika,
Šis gelis vadinasi tiesiog "Aloe Vera Gel" (Nutriance), o atrodo štai taip: http://s3.amazonaws....t/316/label.pdf

Tik, deja, šis gelis nėra parduodamas vaistinėse. Užsisakau jo internetu tiesiai iš gamintojo. Dabar kaip tik turiu keletą užsipirkusi atsargai (nes jau nebeįsivaizduoju, kaip be jo gyvenčiau smile.gif). Jei norėtum, galėčiau parūpinti..
Atsakyti
merginos, jei jaučiate niežulį, ypatingai pėdų ir delnų. tai gali būti kita liga - choliazė. taigi, nesigydikit pačios. pakalbėkit apie tai su savo ginekologais 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Man 21 nėštumo savaitė ir viską ėmė niežėti, bet tikriausia nuo Jonshon aliejuko, kuris nors ir gerai drėkina odą, bet taip išbėrė doh.gif , dar prisidėjo depiliacija ir rezultatas baisus.
Nusiuntė ginekologė mane pas dermatologą, o šis akį tik užmetė, visai neatidžiai - Ko čia atėjai, dermatitas, ko nori? Pasikasei, netiko gal vanduo, o gal maistas, žiūrėk pradžiai ką valgai. Tai ką, niekad tavęs nebėrė....
Žodžiu atskaitė moralą nežinia už ką. O kai jau pareikalavau vaistų, tai standartinį savo lapelį davė - su hormonais. Bet įspėjo ir liepė tik tris dienas teptis, o paskui su natūraliu kremu. Kadangi žiauriai atrodė kojos, tai jas tik ir tepiausi, o visa kita pirkau Universitetinės vaistinės gaminamą vitamininį kremą. Džiugu, kad bent jau šis kremas drėkina ir nebeberia thumbup.gif , nors ilgai kol susigeria į odą.
Planuoju dar kepenų fermentų tyrimą darytis, nors gerėja, vis tiek neramu. Nes jau apžiūra tai buvo keista doh.gif
Visoms siūlau pas gydytoją pradžiai, kad tikrai patikrintų ar šiaip bėrimas, ar kas rimčiau g.gif
Atsakyti
Nuo naujų metų turėjau ir aš tokią bėdą, bet aš ne nėščia. Siaubingas kojų ir rankų niežulys, atsiveriančios niežtingčios ir šlapiuojančios dėmės. Ką bandžiau, niekas negelbėjo. O padėjo du dalykai - gerųjų bakterijų kursas ir soda. Šaukštelis sodos stiklinei vandens iš ryto. Per 4 dienas niežtėt nustojo, o per sekančias 4 savaites visos šlapiuojančios dėmės sugijo. Sodą vartojau 4 dienas.
Greičiausiai buvo išplitęs kandida grybelis, soda jį sunaikino ir dermatitas baigėsi.
Atsakyti
O mane nėščiosios dermatitas aplankė praėjus 5 savaitėms po gimdymo. Pradžioj pradėjo berti krūtis ir pilvą, vėliau persimetė į kojas, nugarą, sėdmenis. Liko sveikas tik veidas.
Lankiausi Kaune pas dermatologą Naurį Grušauską, kuris ir nustatė šią ligą. Kai tuo tarpu Dainavos poliklinikoj ir 2 ligoninėj labai atmestinai į mane pažiūrėjo.
Kadangi žindau, man paskytė pradžioj išsausinti odą su zinko oksido pagrindo tepalu, o vėliau paskyrė Dermovate 0,05% tepalu tepti niežtinčias vietas. Pradėjus teptis Dermovate bėrimas liovėsi kelioms savaitėms. Tačiau dabar nepraėjus nė mėnesiui vėl išbėrė. Nusikasau iki žaizdų, kai užeina priepuolis tiesiog verkiu iš bejėgiškumo, nes nebežinau į kurią namų kertelę įlįsti, kad nesikasyčiau. Ir "smagiausia", kad gydytojas prognozuoja, kad kol maitinsiu sūnelį, tol liga vis atsinaujins. Bet net nekyla minčių nutraukti maitinimo MP, juk svarbiausia vaikutis. Tad meldžiuosi, kad Dievas leistų dar bent 4 mėnesius kaip nors ištverti ir maitinti savo angelėlį iki jam sueis 6 mėn. O su liga kovoju 1,5 mėn ir beviltiškai.
Pasidalinkite, kaip jūs įveikėte šią ligą ir kaip ilgai kankinotės?
Atsakyti