Įkraunama...
Įkraunama...

Niežulys nėštumo metu. Dermatitas

QUOTE(Jureka @ 2012 05 02, 11:18)
reikia ieskoti gal to stebuklingo tepalo, nes ir man niekas nepadeda, ypač paūmėjo rankų pirštų ir delnų niežulys, o pilvą ir šonus tai dar galiu kęsti, bet kai su rankom nieko daryt nebegaliu, tai vargina labai... blush2.gif

Labas, žinai jei tau delnus niežti, gal pasisakyk savo daktarei, kepenų fermentų tyrimą atliks, pažiūrės ar viskas gerai. o ar niežulys vakarais naktį nėra stipresnis?
Atsakyti
QUOTE(Jureka @ 2012 05 02, 11:18)
reikia ieskoti gal to stebuklingo tepalo, nes ir man niekas nepadeda, ypač paūmėjo rankų pirštų ir delnų niežulys, o pilvą ir šonus tai dar galiu kęsti, bet kai su rankom nieko daryt nebegaliu, tai vargina labai... blush2.gif

vaistines adresas ,,VI LAZDYNU VAISTINE, architektu 17,, tirpalas vadinasi ,,castellani albi,,
stiklinis buteliukas. kvapas jo tikrai nera malonu, ir truputi net degina pasitepus, bet man padejo 4u.gif
as tepdavausi mzdg 3kart per diena. paslapindavau vatos tamponeli ir greitai pravarydavau isgertas vietas smile.gif
o siaip buna toks dalykas kaip ,,nestukiu berimas,, ir nzn nuo ko jis, nes ir tyrimai geri ir nescioji jauciasi gerai neskaitant niezulio. dar gali buti nuo skalbimo milteliu. as iprastus miltelius pakeiciau i non-bio ir minkstikli taipogi, nzn ar tas padeda, bet nusprendziau, kad nepakenks smile.gif
Papildyta:
QUOTE(hamburg @ 2012 05 02, 21:56)
Labas, žinai jei tau delnus niežti, gal pasisakyk savo daktarei, kepenų fermentų tyrimą atliks, pažiūrės ar viskas gerai. o ar niežulys vakarais naktį nėra stipresnis?

na jus prasau nesupykit, cia tikrai ne asmeniskai jums pastaba, bet KODEL PASTOVIAI VISOS CIA KISA TA KEPENU FERMENTU TYRIMA?nesakau, kad jis blogas ar jo nesidaryt, bet is cia parasiusiu 100 tik 3 gal buvo kas negerai, o pas visas kitas norma.
man van buvo berimai, ir nieztejo ir t.t, o tyrimai beveik idealus. nei kraujas blogas nei kepenys. kaip sakant berimas is niekur nieko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maukis2: 02 gegužės 2012 - 23:50
QUOTE(maukis2 @ 2012 05 03, 00:47)
vaistines adresas ,,VI LAZDYNU VAISTINE, architektu 17,, tirpalas vadinasi ,,castellani albi,,
stiklinis buteliukas. kvapas jo tikrai nera malonu, ir truputi net degina pasitepus, bet man padejo 4u.gif
as tepdavausi mzdg 3kart per diena. paslapindavau vatos tamponeli ir greitai pravarydavau isgertas vietas smile.gif
o siaip buna toks dalykas kaip ,,nestukiu berimas,, ir nzn nuo ko jis, nes ir tyrimai geri ir nescioji jauciasi gerai neskaitant niezulio. dar gali buti nuo skalbimo milteliu. as iprastus miltelius pakeiciau i non-bio ir minkstikli taipogi, nzn ar tas padeda, bet nusprendziau, kad nepakenks smile.gif
Papildyta:
na jus prasau nesupykit, cia tikrai ne asmeniskai jums pastaba, bet KODEL PASTOVIAI VISOS CIA KISA TA KEPENU FERMENTU TYRIMA?nesakau, kad jis blogas ar jo nesidaryt, bet is cia parasiusiu 100 tik 3 gal buvo kas negerai, o pas visas kitas norma.
man van buvo berimai, ir nieztejo ir t.t, o tyrimai beveik idealus. nei kraujas blogas nei kepenys. kaip sakant berimas is niekur nieko

labas, Žinai nėra ko pykti ir nervintis tau irgi smile.gif ar ne ramiau, jei jau niežulys nepakeliamas ima imti ir tą tyrimą pasidaryti, o ne sėdėti ir galvoti gal man viskas gerai ir nervotis toliau? Be to kad ši liga pavojinga vaikiukui...
Atsakyti
QUOTE(hamburg @ 2012 05 03, 10:00)
labas, Žinai nėra ko pykti ir nervintis tau irgi smile.gif ar ne ramiau, jei jau niežulys nepakeliamas ima imti ir tą tyrimą pasidaryti, o ne sėdėti ir galvoti gal man viskas gerai ir nervotis toliau? Be to kad ši liga pavojinga vaikiukui...

as tikrai nepykstu ir nesinervinu blush2.gif tiesiog kazkuri viena parase sia liga ir visos db tik apie ja ir sneka. jei ka beria ar ka, tai pirmas pasiulymas apie kepenu fermentus. bent del demesio nukreipimo reik ir kitu variantu pasiulyt, nes dauguma nestukiu buna lb ,,jautrios,, ligoms ir gali imti nervintis be reikalo. o kepenu fermentu tyrimas skamba tikrai rimtai blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maukis2 @ 2012 05 03, 12:24)
as tikrai nepykstu ir nesinervinu blush2.gif  tiesiog kazkuri viena parase sia liga ir visos db tik apie ja ir sneka. jei ka beria ar ka, tai pirmas pasiulymas apie kepenu fermentus. bent del demesio nukreipimo reik ir kitu variantu pasiulyt, nes dauguma nestukiu buna lb ,,jautrios,, ligoms ir gali imti nervintis be reikalo. o kepenu fermentu tyrimas skamba tikrai rimtai blush2.gif  ax.gif

tai negi cia sunku ji pasidaryt, nei nezinoti ir nesidaryti doh.gif smile.gif , kuo daugiau patarimu, juo geriau...ir nesvarbu kokiu...
Atsakyti
QUOTE(maukis2 @ 2012 05 03, 11:24)
as tikrai nepykstu ir nesinervinu blush2.gif  tiesiog kazkuri viena parase sia liga ir visos db tik apie ja ir sneka. jei ka beria ar ka, tai pirmas pasiulymas apie kepenu fermentus. bent del demesio nukreipimo reik ir kitu variantu pasiulyt, nes dauguma nestukiu buna lb ,,jautrios,, ligoms ir gali imti nervintis be reikalo. o kepenu fermentu tyrimas skamba tikrai rimtai blush2.gif  ax.gif

dazniausiai prie sios ligos isvis neberia, pasidaryti si tyrima skamba rimtai, bet is tikro tas pats kaip ir paprasta kraujo tyrima, paima krauja is venos ir tiek, ir lauk atsakymu, o tai tikrai nesunku..
aisku visoms prisigalvoti kad taip yra nereikia, tiesiog sekti ir stebeti save, ypac juk kai laukiesi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Medag @ 2012 05 03, 11:32)
tai negi cia sunku ji pasidaryt, nei nezinoti ir nesidaryti doh.gif  smile.gif , kuo daugiau patarimu, juo geriau...ir nesvarbu kokiu...

as ir taip manau, nuo to blogiau nebus..
Atsakyti
Mane nestumo metu isbere nuo folines rugsties. Tada labai niezejo nugara. Prakentejau ta laika iki 3 men. Nustojau gerti foline rugsti, daugiau kuno neniežejo, nebere.
Atsakyti
sveikos,
man visur niesti nuo 7dienio (kai suejo 36sav), su pirmuoju nieko panasaus nebuvo. na o si kart net nzn kas daros. jokiu berimu, paraudimu, ikandimu, bet tox jausmas kad visa uodai suede. kasaus diena nakti visa kuna, o ypac kojas, rankas ir kakla. ryte atsikeliu visa raudona. pas gydytoja eisiu tik kita sav, tai reix klaust ka daryt. nu neimanoma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(skrabaliuke @ 2012 05 19, 01:51)
sveikos,
man visur niesti nuo 7dienio (kai suejo 36sav), su pirmuoju nieko panasaus nebuvo. na o si kart net nzn kas daros. jokiu berimu, paraudimu, ikandimu, bet tox jausmas kad visa uodai suede. kasaus diena nakti visa kuna, o ypac kojas, rankas ir kakla. ryte atsikeliu visa raudona. pas gydytoja eisiu tik kita sav, tai reix klaust ka daryt. nu neimanoma  doh.gif

Sveiki 4u.gif na kaip jusu savijauta? ar praejo kasymasis? ka daktaras sake? as kelios d irgi kasausi, bet nezinau ar cia nervai ar cia,kad pakeiciau krema nuo striju,nes kasymasis vakarais po duso uzeina, o diena jo nebuna.
Atsakyti
Sveikutes,na mane irgi uzpuole niezulys-berimas doh.gif ,pries kokias 3 sav isbere pazastis,sutapo su tuo kad pakeiciau dezodoranta,ir toks berimas man yra buves pries kokius 6 metus(tada taip pati nusprendziau kad nuo chemkalu),dabar vel lygiai toks pat..isbere ir niezti,tai tepiau su suddocrem ir e-45 kremu,kaip ir beveik isgydziau,bet va vakar valiau vel su chemikalais ir dabar dar daugiau isbere mane,tai net nezinau ka cia galvoti,alergiska chemikalams....o ar gali buti ta problema su kepenim ir kad va pazastis isbere ir niezti,pas gid eisiu uz savaites tik...
Atsakyti
Sveikutes,
taip gali berti ir niezeti nuo daug ko, bet jei tai siaip niezejimas tai nieko tokio, galima ir pakentet, bet tyrimu pasidaryti ne pro sali. Siandiena man diagnozavo cholestaze, is kart vaistukai kepenims ir antihistaminai,kad nesikasyciau iki krauju ir miegot galeciau, nors sianakt (dar pries tyrima) miegojau normaliai, ir tas niezejimas ne toks jau priklus pasidare. Beje kartais pasireiskus cholestazei (niezuliui viso kuno, ypac delnu ir pedu) tyrimai dar savaite buna geri, tad verta pasidaryti pakartotinius tyrimus, nes nieko nedarant pasekmes gali buti liudnos. Turint diagnoze tirtis ir vaikuti stebeti reiktu ne reciau kaip kas 3 savaites (kas savaite jei iseina). Kiti cholestazes simptomai gali buti nuovargis, bendras blogumas, prastas apetitas, tamsus slapimas, gelta.
Siulau visoms nescioms ir besikasancioms reikalauti tyrimu, issitiri jei viskas gerai tai tada bent jau del to ramu.
Atsakyti
QUOTE(Anakhh @ 2012 06 27, 18:29)
Sveikutes,

visiskai teisingai...skaitykit apie cholestaze...man Kaune nustate, neleido pernesioti, nes pavojingos pask savaites vaikiukui...nors simptomai vos juntami buvo, bet tyrimas parode savo...tyre 38sav parode...o anksciau tyriausi nerode nieko...iskart paskyre 3k/d vaistus, pavadinimo neprisimenu, bet turiu uzsirasiusi...niezuli nueme iskart, bet gyd skatino gimdyma savaite anksciau, vien del cholestazes, vat taip...
antrasis nestumas baigesi liudnai...turejau panasius simptomus, bet niekas netyre...vaisius zuvo 39savaitej,tad...tyrimai niekada nepamaisys.... verysad.gif
Atsakyti