QUOTE(vija @ 2005 05 04, 10:53)
Kieviena šeimininkė daro savotiškai ir niekas negali nuspręsti, kuris kastinys yra tikresnis. Kastinys gaunasi ir iš pirmo karto, jei laikaisi visų nurodymų, kaip sakiau, labai svarbu grietinės temperatūra. Kadangi sukant ranka gaunasi ilgas procesas, tai svarbu nuolat palaikyti tai grietinei reikiamą temepratūrą. O skonis, patikėk, tikrai nesikeičia, nuo sukimo greičio, tik mūsų bobutės mikserių neturėjo :0
Mano anytra tikra žemaitė ir kastinys yra žemaitiškas patiekalas. Ptikėkite kai ji padaro ir darau aš skonis labai skiriasi o jeigu daru su mikseriu išsuku išviso net nepanašus skonis gaunasi. Taigi ginčytis galime kiek norime tik ar verta. Bet tikrą žemaitišką kastinį padarytri sugeba tik seni žemaitijos kaimuose gyvenantys žmonės o ką darome mes ar perkame parduotuvėse tai tik kastinio parodija. be to aš radau keletą kastinio receptų su varške. Taigi kaip pavadinsi taip nepagadinsi. Kiekvienam savas. pirmą kartą kastinio paragavau Šventojoje kavinėje. man patiko kai papasakojau anytai ji padarė taip vadinamą žemaitišką. Na nemoku pasakyti koks skonis bet tiesiog burnoje tirpo. Net nežinau kaip apibudinti. Tiesa parvežiau namiškiams į suvalkiją jiems nepatiko sakė iš varškės tai skanus, o šis kažkoks netikras.

Nors aš namuose darau irgi su mikseriu nes ranka sukti pritrūksta kantrybės.
