QUOTE(vija @ 2005 04 28, 13:58)
Dažnai darau kastinį ankstyvą vasarą, kai atsiranda šviežios bulvės. Nepatikėsit, bet tai vienas greičiausiai paruošiamų patiekalų, nes makaluoju ne ranka, kaip bobutės kaime, o mikseriu. Rezultatas identiškas, procesas užtrunka kelias minutes. Kastiniui svarbiausia atitaikyti grietinės temperatūrą, nes kitaip galite išsukti sviestą. Vasarą, kai šilta, aš grietinę išimu ryte iš šaldytuvo ir palieku iki vakaro atšilti kambario temperatūroje. Vakare į ją įdedu daug česnako, svogūno, kmynų, pipiriuku, druskos, drin drin su mikseriu ir kitai dienai vakarienei belieka išsivirti bulvių.
Jau užsimaniau, nors bulvės dar net nepasodintos...

Jau užsimaniau, nors bulvės dar net nepasodintos...
O sviesto nededi? Tiesiog plakta grietinė su prieskoniais?
Keista, kad iš grietinės sviestas gaunasi, aš galvojau, kad tik iš grietinėlės
Nors dabar pamąsčiau, tai grietinė turbūt iš grietinėlės gaunasi, ane? O jau iš grietinės sviestas? Nors tada sviestas rūgštus turėtų būti
Ai supratau, sveistas daromas iš šviežios grietinėlės. Grietinė - surūgusi grietinėlė. O kastinis suplakta grietinė - tai kaip ir surūgęs sviestas (dar paskanintas nesurūgusiu sviestu) gaunasi
Bet, kad labai jau skanus tas surūgęs sviestas
Kazka padariau blogai
Vyras skubino, kad kuo greiciau kastini padaryciau, tai man gavosi sviestas su prieskoniais
Dvaro 40% grietine tikriausia buvo ne kambario temperaturos
Nupyliau issikyrusi skysti ir sudejau i indeli gauta mase , susalo tai gerai:P
Jeigu kas nori paragauti kastinio tai gali jo berneliu uzeigoj rasti. Nezinau ar jis tikras ar ne( neesu ragavus to zemaitisko tikrojo
) Bet berneliuose tai vienas is megstamiausiu mano patiekalu o ir kainuoja gana pigiai nes gauni didele bulve ir nebloga samteli to kastinio, tik jis buna ne toks kaip sviestas, gal nesustinges?Ir kainuoja 3.50 man merginai tai kartais ir per daug nes jis sotus
As irgi labai noreciau ji psidaryti, tik ranka sukti ,zinau, kad nei kantrybes, nei laiko neturesiu... Nelabai suprantu kaip jus ji padarote su mixer'iu? As kaip suprantu, reikia ias pradziu sviesta salta sukti, tada ideti grietine (irgi salta???), gerai juos abu issukti, ir tik tada atitirpinti iki kambario temperaturos. Ar jus sviesta salta ir kieta taip ir sukate su mixeriu, ar atitirpinate ji?
vakar pasidariau kastinio
išplakiau kombaine : kokius 300 g grietinės 30 proc. , sviesto 100 g ir pridėjau krapų, česnakų, pipirų, druskos. Gavosi liuks...skonis beveik kaip parduotuvinio...daugiau nebepirksiu
Grietinė buvo iš šaldytuvo , o sviestas - kambario temperatūros
QUOTE(calykusu @ 2007 06 18, 10:11)
vakar pasidariau kastinio
išplakiau kombaine : kokius 300 g grietinės 30 proc. , sviesto 100 g ir pridėjau krapų, česnakų, pipirų, druskos. Gavosi liuks...skonis beveik kaip parduotuvinio...daugiau nebepirksiu
Grietinė buvo iš šaldytuvo , o sviestas - kambario temperatūros 
Niu aš ryt bandysiu irgi pagamint, nes vyras vis prašo, o aš nemoku
QUOTE(Ciocia Polia @ 2005 12 17, 22:45)
Kastinio yra pirkti prekybos centruose, niekuo nesiskiria nuo naminio
Tad terliotis neapsimoka. Nebent reikia didesnio kiekio, pvz.svečiams pavaišinti 
o koki butent perki? as viena karta nusipirkau tai isvis nepanasus i tikraja kastini
QUOTE(lepusha @ 2006 12 15, 21:55)
As irgi labai noreciau ji psidaryti, tik ranka sukti ,zinau, kad nei kantrybes, nei laiko neturesiu... Nelabai suprantu kaip jus ji padarote su mixer'iu? As kaip suprantu, reikia ias pradziu sviesta salta sukti, tada ideti grietine (irgi salta???), gerai juos abu issukti, ir tik tada atitirpinti iki kambario temperaturos. Ar jus sviesta salta ir kieta taip ir sukate su mixeriu, ar atitirpinate ji? 
Viskas iskarto turi buti kambario temperaturos.
Papildyta:
QUOTE(calykusu @ 2007 06 18, 09:11)
vakar pasidariau kastinio
išplakiau kombaine : kokius 300 g grietinės 30 proc. , sviesto 100 g ir pridėjau krapų, česnakų, pipirų, druskos. Gavosi liuks...skonis beveik kaip parduotuvinio...daugiau nebepirksiu
Grietinė buvo iš šaldytuvo , o sviestas - kambario temperatūros 
Didziausia kulinarine kaida deti ingridientus skirtingu temperaturu
Papildyta:
QUOTE(HATA @ 2007 06 23, 13:51)
Ne
as kastini darau taip, nusiperku viena inda dideli dvaro grietines kita siaip riebesnes kokiu trisdesimt riebumo, paimu metalini bliudziuka i ji idedu arbatini sauksteli sviesto , tiesa bliudziuka uzdedu ant puodo su karstu vandeniu , tada ji su saukstu issuku, po to sudedu abu indelius grietines, visus kokius noriu prieskonius, ir suku su saukstu kol visa mase susyla iki kokiu trisdesimt septyniu laipsniu (tiksliau temperatura pamatuoju ikisdama pirsta, jeigu jauti kad silta mase , bet gink dieve ne karsta) nebekaitinu , tada ipilu i dvieju litru stiklaini ir uzdariusi dangteliu plaku ir taip gaunu tikra zemaitiska kastinin. Visoms skanaus o pavyksta taip padaryti ji visada







