Įkraunama...
Įkraunama...

Tikras žemaitiškas kastinys:)

QUOTE(agacaga @ 2005 05 06, 16:53)
O dar tiesa, o ka,jei grietine per silta?  g.gif

Jei grietinė per šilta, sakė, gaunasi kažkoks žemaičių vadinamas 'didsviestis' - kažkas panašaus į sviestą, bet su labai daug balzgano skystimo, pasukų. Nu žodžiu kažkokia nesąmonė, bet gal valgoma smile.gif Nes išsukus gerą sviestą, to skysčio būna labai nedaug, tokia tik kaip rasa (va akysna stovi naminis ką tik išsuktas sviestas).

Manau turi gautis ir iš 30% grietinės, čia gi normali grietinė. Va tik kažin ar kas išeitų iš tų visai liesųjų 12-15%. Nors gal ir gautųsi koks dietinis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 09 gegužės 2005 - 13:30
zinokit geda, bet iki siol nezinojau kas tas per daiktas kastinys g.gif bat cia jus kai pripasakojot apie ji, tai nusipirkau ir negaliu patiket, kad iki siol tokio skanumyno nezinojau doh.gif tai va kolkas ismeginau tik pirktini, bet manu reiks paciai megint gaminti.
Atsakyti
QUOTE(agacaga @ 2005 05 06, 16:51)
Aciu 4u.gif  Bandysiu siandien savo zemaiciui vyreliui pagamint ax.gif  Tik *****,grietines tai 30% riebumo nusipirkau blink.gif  Na bandysiu,ziuresiu,kas iseis ax.gif

Tai va,anakart man is tos grietines ir tesigavo plakta grietine blush2.gif Manau,kad buvo per kuda, bo ir sildziau ir saldziau ir plakiau ilgiausiai, onesigavo,anei kastinis,anei sviestas doh.gif
Atsakyti
Atkėliau į priekį - Dvynukei, kad lengviau rastų biggrin.gif
Atsakyti
Nenoriu ginčytis dėl gaminimo nes aš tikrai nemoku gerai gaminti žemaitiškų patiekalų , bet kai anytai pasiūliau su mikseriu mikseriu gaminti kastinį ji tepaskė
čia tik kastinio parodija. o parduotuvėje man kastinys tikrai skanus.
Atsakyti
QUOTE(NeringaJ @ 2005 07 07, 16:10)
Nenoriu ginčytis dėl gaminimo nes aš tikrai nemoku gerai gaminti žemaitiškų patiekalų , bet kai anytai pasiūliau su mikseriu  mikseriu gaminti kastinį ji tepaskė
čia tik kastinio parodija. o parduotuvėje man kastinys tikrai skanus.

Parduotuvinį tai tikrai rankom suka biggrin.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 07 08, 09:37)
Parduotuvinį tai tikrai rankom suka  biggrin.gif wink.gif

Man žinai visai vistiek kaip jį daro kas jį daro galima ginčytis iki begalybės faktas tas kad jis man skanus bet koks tik žinoma ne tas kurį daro su varške( nes žinau tikrai kad viena mano draugė kilusi nuo anykščių ten jie kastiniu vadina kažkokią bjaurią varškės masę). Su anyta nesiginčysiu nes po to išvis nedarys man kąstinio. o aš pati neturiu kantrybės rankom sukti vieną kartą bandėm tai suko ir vyras ir aš nusibodo sukt o tebuvome sudėję vos 3 šaukštus grietinės gavosi kažkas bet ir noras buvo praėjęs kai išsukom ir beto iš 3 šaukštų kiekis..... o kai bandžiau mikseriu gavosi sviestas . taigi kos jis be būtų ranka ar mikseriu suktas svarbu skanus man.
kadangi esi tikra žemaitė galėtum tu čia mums prisukti kastinio. biggrin.gif
Atsakyti
Niu va pagaliau jus suradau smile.gif
Žinot skaitau skaitau ir kuom toliau tuo sunkiau atrodo ta kastini padaryti smile.gif O paraugti tai noris :smile.gif Turiu kaimiškos grietines, bet dar nelabai surūgusi sad.gif Niu bet vistiek eisiu bandyti ką nors pagaminti smile.gifsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(NeringaJ @ 2005 07 08, 15:13)
kadangi esi tikra  žemaitė galėtum tu čia mums prisukti kastinio. biggrin.gif

Žinoma, be jokių problemų. Nemokamai galiu susukt, kreipkitės mirksiukas.gif smile.gif
Iš tiesų aš jį retai darau, kai užsimanau, paprasčiau nusipirkti indelį iš parduotuvės. Bet tikrai visada sukant gaunasi kastinys, ne sviestas. Manau, visa esmė yra riebi grietinė ir reikiama temperatūra.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 07 11, 09:18)
Žinoma, be jokių  problemų. Nemokamai galiu susukt, kreipkitės  mirksiukas.gif smile.gif
Iš tiesų aš jį retai darau, kai užsimanau, paprasčiau nusipirkti indelį iš parduotuvės. Bet tikrai visada sukant gaunasi kastinys, ne sviestas. Manau, visa esmė yra riebi grietinė ir reikiama temperatūra.

Gal ir tavo tiesa bet manau dar dauk prideda ir kantrybė. kartais bedarant ir noras praeina. taigi užsimanai nusiperki ir valgai. nereikia terliotis.
dabar taip usinorėjau reiks eiti pietums nusipirkti.
Vakar buvome žemaitijoje pas uošvį ir jo žmoną. prašėme kad vyro pamotė padarytų sakė ai dar neišeis ir nedarė g.gif doh.gif sad.gif
anyta geresnė visuomet padaro. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios mamos, ir ne tik! "Bernelių užeigoje" paragavau kąstinio, ir nuo to laiko negaliu nustot galvot, kaip jį pasigaminti! ax.gif Būkite geros ir nuraminkite, mano besibląškančią sielą! biggrin.gif
Atsakyti
tokia tema jau yra, bet ne subforumuose, o bendrame kulinarijos skyriuje, nors kodėl ji ten, o ne čia irgi nelabai suprantu.
Atsakyti