Įkraunama...
Įkraunama...

bulimija - anoreksija

QUOTE(skaityta @ 2010 04 20, 12:30)
sveikos.. man kazkoks rijimo noras atsirado.. galiu medu saukstais kabinti, idomu kodel toks staigus noras.. g.gif siandien, man rodos, jau suvalgiau ~600kcal, kas man yra labai daug, dar gi visa diena laukia. aciu dievui apie 16-17h iseinu is namu su drauge susitikt (ji zino mano bedas, ir siaip pati yra linkus i rijimus ir pan.), tai manau pasiimsiu litra vandenuko. zadejau pietus aviziniu dribsniu kose virtis, bet dabar nebezinau, gal jau nieko nevalgyti.....

noras ryti angliavandenius atsiranda nuo nukritusio cukraus kiekio kraujyje. geriausia pagalba bent jau man- morkos. valgyk kiek telpa. bus skrandis pilnas ir prizadu, tikrai pradings norai valgyti kazka beprotiskai saldaus, susireguliuos cukraus kiekis.
avizine kose puiki ideja, reikejo virti...
Atsakyti
QUOTE(Optima @ 2010 04 20, 11:58)
Taip tik atrodo, o pasiektum norima svori, ir jis per didelis atrodytu. Reikia kovoti cia ir dabar, juk normaliai valgant, svoris neauga, jis islieka toks pat. O organizmui pripratus prie normalaus rezimo, galima kartais kazko atsisakyti.

Tikriausiai... bet vis tiek tas svoris mano didžiausia siekamybė lieka... Nebegaliu jau tikrai atsibodo visa šita nesąmonė... Pradėsiu vėl laikytis VSC planelio... Šiandien pusę dienos badavau, po pietų prisikimšau, vėmiau... Vakarienei pasidarysiu tirštuką, rytoj reiks normalius pusryčius pavalgyt, su dviračiu pasivažinėt, pabėgiot(nes šiandien nesugebėsiu, bloga, pilva skauda..). Vėl mėginsiu keist šitą dalyką, aišku vis tiek tikėdamasi, kad nukris svoris (bet keista, man turėtų tik didesnė motyacija būti laikytis planelio, nes jo laikantis man per porą dienų nukrenta apie du kg - toks matomai realus mano svoris be vėmimų, paskiau tikriausiai prisigalvočiau, kaip ir likusius numest ligi 53, bet bent jau stengčiausi...) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 04 20, 16:10)
noras ryti angliavandenius atsiranda nuo nukritusio cukraus kiekio kraujyje. geriausia pagalba bent jau man- morkos. valgyk kiek telpa. bus skrandis pilnas ir prizadu, tikrai pradings norai valgyti kazka beprotiskai saldaus, susireguliuos cukraus kiekis.
avizine kose puiki ideja, reikejo virti...

morku negaliu valgyti sad.gif man ju nevirskina, taip ir stovi kamstis, uzkieteja viduriai.. arba kita diena vidurius paleidzia.. ka tada sukrimst butu geriausia?

Issikalbejau su drauge, vos neapsiverkiau besnekedama, bet susitvardziau. ir siaip gerai laika praleidau, ir viosas tas valandas ne kasnio i burna nepaemiau. beje, viriau avizine kose pries iseinant. ir manau, kad aciu dievui ja issiviriau
Papildyta:
mazhulinka, o noras angliavandeniams tai turejai omeny ta pati, ka ir noras saldziam skoniui? mane pastaruoju metu labai traukia kazkas beprotiskai saldaus (medus ir t.t.). kaip to isvengti?
(vartoju saldikli)
Atsakyti
QUOTE(skaityta @ 2010 04 20, 22:09)
mane pastaruoju metu labai traukia kazkas beprotiskai saldaus (medus ir t.t.). kaip to isvengti?
(vartoju saldikli)

Siaip yra tokia teorija, kad noras angliams (miltiniai, bulves, cukrus) atsiranda tada kai suvartojama nepakankamai baltymu (mesa, kiausiniai, pieno produktai)
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2010 04 20, 18:13)
tikrai atsibodo visa šita nesąmonė... Pradėsiu vėl laikytis VSC planelio... Šiandien pusę dienos badavau, po pietų prisikimšau, vėmiau...

Bandom kartu smile.gif Aš jau ketvirtą dieną jo laikausi - jaučiuosi labai gerai, minčių apie maistą sumažėjo per pusę, kartais kyla pagundų nevalgyt vakarienės, bet bandau prisiminti, kad taip nepasveiksiu, o tik iššauksiu riziką persivalgyti. Renkuosi tą maistą, kurio noriu, tik su saldumynais nedraugaujam, nebent esu kompanijoj ir žinau, kad nepadauginsiu.
Dėl angliavandenių, nepamirškit, kad pagal mitybos piramidę jie turi sudaryti pagrindą smile.gif Atsimenu, kai lankiausi vsc, labai pykomės su dietologe, nes niekaip negalėjau sau leisti baltos duonos, tik ruginę, bet va per persivalgymus tai kemšu bandeles su didžiausiu azartu, tai gal geriau kartais sau leisti sumuštinuką su lašiša ant batono...
Atsakyti
QUOTE(Ellenyte @ 2010 04 20, 23:14)
Bandom kartu smile.gif Aš jau ketvirtą dieną jo laikausi - jaučiuosi labai gerai, minčių apie maistą sumažėjo per pusę, kartais kyla pagundų nevalgyt vakarienės, bet bandau prisiminti, kad taip nepasveiksiu, o tik iššauksiu riziką persivalgyti. Renkuosi tą maistą, kurio noriu, tik su saldumynais nedraugaujam, nebent esu kompanijoj ir žinau, kad nepadauginsiu.
Dėl angliavandenių, nepamirškit, kad pagal mitybos piramidę jie turi sudaryti pagrindą smile.gif Atsimenu, kai lankiausi vsc, labai pykomės su dietologe, nes niekaip negalėjau sau leisti baltos duonos, tik ruginę, bet va per persivalgymus tai kemšu bandeles su didžiausiu azartu, tai gal geriau kartais sau leisti sumuštinuką su lašiša ant batono...

Gerai - bandom 4u.gif Šiuo metu visai gerai nusiteikiau, tikiuosi ir ryt ryte nuotaika gera bus blush2.gif galvoju pirmas penkias dienas grynai, kaip iš VSC laikysiuos planelio, paskiau pradėsiu truputėlį pagal save varijuoti - kad neatsibostų. Tirštukus vietoj kokių poros pusryčių ar vakarienių įmesiu ir pan.

O taip, kai persivalginėju, bent jau pas mane pagrindą ir sudaro angliavandeniai - labai daug batono tuo metu suėdu - tosterį skrudinto, karštų sumuštinių pasidarau, neduok dieve uogų būną, galiu jų visą stiklainį su batonu suėsti... doh.gif

O šiandien labai skanų tirštuką pasidariau - su bananu, morkyte, avokadu, mėtom, salotom ir kaktusine figa (aišku ne po cielą vaisių ar daržovę, visko tiek, kad gavosi stiklnė tirštuko ) thumbup.gif Tik va vakare, Dr.House'ą parsisiuntus žiūrėjau, užmačiau brolį valgant, užsimaniau ir aš doh.gif Na ir aišku galvoj kilo mintys - šiandien paskutinė diena, nuo rytojaus normalai valgysi.... Pasidariau varškės su uogom, bet man taip pradėjo kilt viskas savaime suvalgius,kad dalį išvėmiau, bet nesistengiau pati - tik tiek, kiek organizmas išstūmė unsure.gif reikia grįžt į normalias vėžes bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noriuzako: 20 balandžio 2010 - 22:28
QUOTE(skaityta @ 2010 04 20, 18:09)
mazhulinka, o noras angliavandeniams tai turejai omeny ta pati, ka ir noras saldziam skoniui? mane pastaruoju metu labai traukia kazkas beprotiskai saldaus (medus ir t.t.). kaip to isvengti?
(vartoju saldikli)

QUOTE(...monsoon... @ 2010 04 20, 19:29)
Siaip yra tokia teorija, kad noras angliams (miltiniai, bulves, cukrus) atsiranda tada kai suvartojama nepakankamai baltymu (mesa, kiausiniai, pieno produktai)

monsoon labai gerai isvardino 4u.gif
pazaboti ta nezmoniska nora galima, bet reikia truputi ir pacios pastangu.. butina valgyti maista, kuris letai isskiria energija. visos darzoves tam yra tinkamos isskyrus bulves (saldziasias galima su saiku), tad nebutina morku ryti. taip pat vaisiai, kuriuose yra labai daug skaidulu. man labiausiai padeda ananasai arba kriauses, taip pat melionas, bet tik viena rusis... reikia issirinkti pagal save. vaisiai kaloringesni uz darzoves, tad reiketu truputi ziureti porcijas, bet manau geriau valgyti kaloringesnius vaisius nei medu saukstais kabinti. velgi teisingai monsoon parase del proteinu... liesa mesyte, arba liesi proteinu kokteiliai (tik ne sojos) padeda sureguliuoti cukraus kieki kraujyje. kuo stabilesnis kiekis, tuo maziau kankina alkio priepoliai. avizine kose taip pat letai isskiria energija, kuo maziau apdirbti grudines kulturos produktai. net ir duona, bet ji turi buti kuo maziau apdirbta, tureti kuo daugiau skaidulu ir LABAI reikia ziureti i angliavandeniu bei cukraus kieki.
man labai gerai apetita numusa sumustinis, kuri vadinu "romantikos zudiku". pasiimu rugines duonos su grynais grudais, Rye vadinasi, labai plonom riekelem supjausyta. tepu pacio liesiausio margarino, pjaustau sviezia cesnaka ir valgau... isvis yra sakoma, kad cesnakas mazina apetita.
kas dar... reiketu gerti kuo daugiau vandens. kava pakeisti zaliaja arbata. i gerimus nedeti nei cukraus, nei saldikliu. negerti jokiu pirktiniu gerimu, net ir naturaliu sulciu. valgyti is melynu leksciu.

dar kas... siulyciau kuo dazniau i meniu itraukti avokado. spjaukit i kalorijas. jis skatina proteinu gamyba, maitina oda, plaukus, nagus, ragus ir t.t. ir suteikia sotumo jausma daug ilgesniam laikui. jau geriau suvalgyti jo, nei apsiryti, suvartoti 5000kcal ir eiti vemti...

o siaip, lengviausia buda galiu pasakyti... jei tik bus noro ir uzsispyrimo... nusipirkit knygele su glikeminio indekso produktais. lengviausias budas atskirti kurie produktai sukels alkio priepuolius ir kurie ne.
dulka pas mane, prisizadu nuo rytojaus vel atkapstyti ir atsviezinti atminti. reikia kazka daryti, organizmas atmetineja normalu maista.
Atsakyti
Mergaites liaukites unsure.gif , kas cia darosi? Juk mes cia susirinkom kad pasveikti. O nuo tokiu kalbu norisi tik vemti. Siulau mokytis myleti save, ir forume pasakoti kiekviena, kad ir menka, bet gera zinia. Juk musu nemeile sau ir panasios istorijos tik dar labiau klampina i bulimijos liuna. Uzkreskim viena kita gera energija, o ne mintimis apie bjauria isvaizda.
Galiu jums pasakyti, kad zvilgterejau i save nuotraukoj ir pamaciau ten liekna, protinga moteri, kuri turi jegos ir drasos gyventi sveikai ir dziaugtis gyvenimu.
Po velniu , juk visos mes tikrai grazios panos, SKELBIU KARA BLOGOM MINTIM APIE SAVE!!!!!!!!!!!!! зprisijunkit drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2010 04 20, 23:25)
Tik va vakare, Dr.House'ą parsisiuntus žiūrėjau, užmačiau brolį valgant, užsimaniau ir aš  doh.gif  Na ir aišku galvoj kilo mintys - šiandien paskutinė diena, nuo rytojaus normalai valgysi....

Žiūriu mūsų ir laisvalaikis panašus smile.gif Aš irgi vakar žiūrėjau Horse, t.y. House lotuliukas.gif Didelės dideliausios sėkmės šiandien visoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Optima @ 2010 04 21, 05:11)
Mergaites liaukites unsure.gif , kas cia darosi? Juk mes cia susirinkom kad pasveikti. O nuo tokiu kalbu norisi tik vemti. Siulau mokytis myleti save, ir forume pasakoti kiekviena, kad ir menka, bet gera zinia. Juk musu nemeile sau ir panasios istorijos tik dar labiau klampina i bulimijos liuna. Uzkreskim viena kita gera energija, o ne mintimis apie bjauria isvaizda.
Galiu jums pasakyti, kad zvilgterejau i save nuotraukoj ir pamaciau ten liekna, protinga moteri, kuri turi jegos ir drasos gyventi sveikai ir dziaugtis gyvenimu.
Po velniu , juk visos mes tikrai grazios panos, SKELBIU KARA BLOGOM MINTIM APIE SAVE!!!!!!!!!!!!! зprisijunkit drinks_cheers.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
as prisijungiu group.gif atsibodo jau man save grauztis ir slykstetis atvaizdu veidrodyje, sitiek metu patirtis rodo, kad tai nepadeda, gal laikas keisti taktika..

gal ir egoistiska taip sakyti, bet apsidairykit aplinkui, kiek bjauriai atrodanciu zmoniu gatvemis vaiksto? ar visi jie kankinasi ir grauzia save del to kaip mes? nemanau...
Atsakyti
QUOTE(Ellenyte @ 2010 04 21, 08:38)
Žiūriu mūsų ir laisvalaikis panašus smile.gif Aš irgi vakar žiūrėjau Horse, t.y. House  lotuliukas.gif Didelės dideliausios sėkmės šiandien visoms smile.gif

Aga, Horse'o "draugė" fainutė buvo lotuliukas.gif
QUOTE(mazhulinka @ 2010 04 21, 09:37)

drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
as prisijungiu group.gif atsibodo jau man save grauztis ir slykstetis atvaizdu veidrodyje, sitiek metu patirtis rodo, kad tai nepadeda, gal laikas  keisti taktika..

gal ir egoistiska taip sakyti, bet apsidairykit aplinkui, kiek bjauriai atrodanciu zmoniu gatvemis vaiksto? ar visi jie kankinasi ir grauzia save del to kaip mes? nemanau...

Jungiuosi ir aš, visos entuziastingos, tikiuosi entuziazmas neišblės ilgai. Kovojam mergaitės thumbup.gif Mes esam gražios, lieknos ir neverta išvemti viso savo gyvenimo drinks_cheers.gif Sėkmės šiandien ir lauksim vakare rezultatų rolleyes.gif

Bėgu pabegiosiu, toks gražus oras smile.gif
Atsakyti
Oooooooooo:) Cia tai kita nata. Saunuoles:) Siandien ryte save stebejau veidrodyje ir galvojau, nu ko man dar truksta??? O gi nieko, as viska turiu: ir papus ir siknele (atsiprasau uz issireiskima), susilenkti man nesunku, batus uzsirisu - tai vualia:) Svarbiausia, turiu vaikucius, kuriem manes uj kaip reikia:) O jus mergaites, kuriol lialiu dar neturi, taip pat turite del ko stengtis, juk jum visas gyvenimas pries akis. Tad spauskit gaza:)))
Pastebejau, kad man tiesiog reikia ismokti jaustis gerai, kai esu soti. Nemoku gyventi, kai suvalgau daugiau nei reikia ir vemiu, ko gero ne del to, kad numesti svorio, o del to, kad esu taip pripratus. Bet juk iproti galima pakeisti, ar ne? Tad, zingsnis po zingsnio, tegul ir suklupsiu, taciau issitiesiu ir pirmyn. PUPOS, paskui mane lotuliukas.gif
Atsakyti