QUOTE(rena @ 2008 04 21, 16:25)
QUOTE(Mamce @ 2008 04 21, 16:04)
klausyk, dabar tingiu kapstyt ten tavo ta is RS zinute, klausyk, gal tu pameni, kai i renimatoriu idedi gelyte i ta maisiuka reik pripusti oro ir maisiuka pakabinti ar ispusti
Kartoju nesaugantiems informacijos (pirstais nerodysim...)
Neseniai skaiciau labai idomia reanimatoriaus versija:
I skaidru celofanini maiseli ipilama truputis LIETAUS arba DISTILIUOTO vandens, maiselis pakratomas ir vandens perteklius ispilamas lauk (kad maiselio sienes liktu dregnos). I dugna idedamas ziupsnelis dregnu kiminu, ant ju (ne po jais) padedamas puslavonis (pacientas), tada daroma taip: i maiseli ipuciama oro ir tas oras keleta kartu ikvepiamas ir viel ipuciamas. Cia, kad ore butu didelis CO2 kiekis, kuris skatina augima. Tada maiselis aklinai uzrisamas ir pakabinamas sviesioje ir siltoje vietoje.
MAISELIS PALIEKAMAS RAMYBEJE keletui menesiu. Per ta laika, jei silumos ir sviesos yra pakankamai, augalas (pacientas) arba supuna arba pradeda augti. Kad sumazinti puvimo tikimybe, pries idedant augala galima pamirkyti (apie 1-3 h) fungicide.
Kiekviena diena istrauke ir apziureje vargseli pacienta jam tikrai nepadesite, bet vartydami tik sutrikdysit jo apsisprendima ir padidinsit puvimo tikimybe.
QUOTE(gotte @ 2008 04 21, 21:15)
Ant pietinės palangės?

ir saulės daug? Keista, nes čia buvo rašoma, kad gali lapukai nuo tiesioginės saulės nudegti. Aš irgi norėčiau ant pietinės laikyti, bet dabar slapstau jas visur nuo saulės, kad tiesiogiai ji nekaitintų. O pas mane bute tame ir problema, kad tiek virtuvėje, tiek kambaryje yra pietinė saulė ir vasaromis būna labai karšta
Gotte, gal stovedamos ant tos pietines palanges per ziema geles po truputi pripranta ir paskui ta saule joms nebebaisi? Nors , tikrai, visur pabreziama, kad phal. reik saugoti nuo tiesioginiu saules spinduliu...

Tiesa sakant, man jau sunku kuo nors tiketi - kartais teorijos labai prasilenkia su gyvenimu. Kiek jau mes cia skaitem atveju, kai geles klesti zemese, net vandenyje mirkdamos...

Matyt, viskas priklauso nuo mikroklimato. Gal ir tai, ka visos vadinam "pietinis langas", is tiesu pas vienas buna pietvakarinis, pas kitas pietrytinis, o tik pas likusi trecdali tikrai pietinis.....