Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(--rita @ 2008 04 21, 20:57)
Taniushka, labai grazios tavo gelytetes.

O as noreciau paklausti, kas tai - keikiai. Ir nuoroda pirmam puslapyje perziurejau, bet man vistiek neaisku kas tai.

Ir dar toks techninis klausimas. Norejau paskaitineti dar senenes temas apie orchidejas, bet veikia tik dvi temos atgal, o kitu nesuranda. Ar cia forume taip ir turi buti?

keikis tai naujas augaliukas "vaikiukas", kuri uzaugina gelyte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 04 21, 21:33)
keikis tai naujas augaliukas "vaikiukas", kuri uzaugina gelyte  ax.gif

4u.gif
Taip ir galvojau, tik tas keistas pavadinimas truputi supainiojo ax.gif
Atsakyti
Sveikos, na ir plepės. Tik savaitgalį neprisėdau prie interneto, tai vos perskaičiau smile.gif
QUOTE(milabra @ 2008 04 19, 23:28)
aš ne apie reanimatorių kalbu smile.gif Ir ne apie šios temos patarimus smile.gif Tiesiog kai nusipirkau nukainotą orchidėją (kitos prieš tai sėkmingai auga pas mane), tai pasiskaitinėjau kažkur kad nusipirkus nekondicinę, reikia atlikti šaknų reviziją. Nu aš taip ir padariau. O gėlei tas nepatiko, ir ji pradėjo mirinėti. Atbėgau čia ašarodama - gelbėjau su visų pastangomis. Nu ir nesigavo.
O reanimatorius ką, jau buvo paskutinis taškas. Tiesiog skaitant apie juos niekur nemačiau informacijos apie oro cirkuliaciją. Tai vat ir pagalvojau - gal ir drėgmės per daug, ir oro per mažai. O kur šiuo metu rasti namie šiltą šviesią vietą, nežinau. Radiatoriai išjungti, ant palangės šalta. Tai va, tokios tokelės smile.gif
O čia jau mastyk nemąstęs - jei nežinai, tai pasikliauji patarimais smile.gif

Pas mane irgi tas pats. Tai aš su plaukų džiovintuvu šilto oro pripučiu.

QUOTE(Tina* @ 2008 04 21, 15:46)
As tai ne vienos uz 60 neturiu. Gaila pinigu  doh.gif

Man vyras vieną phaleonopsį už 80 lt. yra nupirkęs. Tą pačią, kur dabar reanimatoriuj doh.gif Pati aš brangių irgi neperku.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 21, 16:25)
QUOTE(Mamce @ 2008 04 21, 16:04)

klausyk, dabar tingiu kapstyt ten tavo ta is RS zinute, klausyk, gal tu pameni, kai i renimatoriu idedi gelyte i ta maisiuka reik pripusti oro ir maisiuka pakabinti ar ispusti g.gif

Kartoju nesaugantiems informacijos (pirstais nerodysim...) biggrin.gif

Neseniai skaiciau labai idomia reanimatoriaus versija:
I skaidru celofanini maiseli ipilama truputis LIETAUS arba DISTILIUOTO vandens, maiselis pakratomas ir vandens perteklius ispilamas lauk (kad maiselio sienes liktu dregnos). I dugna idedamas ziupsnelis dregnu kiminu, ant ju (ne po jais) padedamas puslavonis (pacientas), tada daroma taip: i maiseli ipuciama oro ir tas oras keleta kartu ikvepiamas ir viel ipuciamas. Cia, kad ore butu didelis CO2 kiekis, kuris skatina augima. Tada maiselis aklinai uzrisamas ir pakabinamas sviesioje ir siltoje vietoje.

MAISELIS PALIEKAMAS RAMYBEJE keletui menesiu. Per ta laika, jei silumos ir sviesos yra pakankamai, augalas (pacientas) arba supuna arba pradeda augti. Kad sumazinti puvimo tikimybe, pries idedant augala galima pamirkyti (apie 1-3 h) fungicide.
Kiekviena diena istrauke ir apziureje vargseli pacienta jam tikrai nepadesite, bet vartydami tik sutrikdysit jo apsisprendima ir padidinsit puvimo tikimybe.

QUOTE(gotte @ 2008 04 21, 21:15)
Ant pietinės palangės?  g.gif  ir saulės daug? Keista, nes čia buvo rašoma, kad gali lapukai nuo tiesioginės saulės nudegti. Aš irgi norėčiau ant pietinės laikyti, bet dabar slapstau jas visur nuo saulės, kad tiesiogiai ji nekaitintų. O pas mane bute tame ir problema, kad tiek virtuvėje, tiek kambaryje yra pietinė saulė ir vasaromis būna labai karšta  cool.gif

Gotte, gal stovedamos ant tos pietines palanges per ziema geles po truputi pripranta ir paskui ta saule joms nebebaisi? Nors , tikrai, visur pabreziama, kad phal. reik saugoti nuo tiesioginiu saules spinduliu... g.gif Tiesa sakant, man jau sunku kuo nors tiketi - kartais teorijos labai prasilenkia su gyvenimu. Kiek jau mes cia skaitem atveju, kai geles klesti zemese, net vandenyje mirkdamos... blink.gif Matyt, viskas priklauso nuo mikroklimato. Gal ir tai, ka visos vadinam "pietinis langas", is tiesu pas vienas buna pietvakarinis, pas kitas pietrytinis, o tik pas likusi trecdali tikrai pietinis.....
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 21, 21:47)
Per ta laika, jei silumos ir sviesos yra pakankamai, augalas (pacientas) arba supuna arba pradeda augti.

Tai vadinasi nesu aš visiškai netikusi ax.gif pasirodo yra ir tokia galimybė...
Atsakyti

Gotte, gal stovedamos ant tos pietines palanges per ziema geles po truputi pripranta ir paskui ta saule joms nebebaisi? Nors , tikrai, visur pabreziama, kad phal. reik saugoti nuo tiesioginiu saules spinduliu... g.gif Tiesa sakant, man jau sunku kuo nors tiketi - kartais teorijos labai prasilenkia su gyvenimu. Kiek jau mes cia skaitem atveju, kai geles klesti zemese, net vandenyje mirkdamos... blink.gif Matyt, viskas priklauso nuo mikroklimato. Gal ir tai, ka visos vadinam "pietinis langas", is tiesu pas vienas buna pietvakarinis, pas kitas pietrytinis, o tik pas likusi trecdali tikrai pietinis.....
[/quote]

Mamce, niu labai protingai čia išmąstei. Ale tikrai dėl tų pietrytinių pietvakarinių nepagalvojau. Reiks pačiai savo taisykles įvesti. Nes pas mane ant pietinės palangės tikras nerealus karštymetis cool.gif aš ten pati ilgiau nei dešimt minučių neištupėčiau tongue.gif

Kuo daugiau gilinuosi į orchidėjų auginimą, tuo didesne mistika jis man tampa lotuliukas.gif vot taip biggrin.gif
Atsakyti

Kuo daugiau gilinuosi į orchidėjų auginimą, tuo didesne mistika jis man tampa lotuliukas.gif vot taip biggrin.gif
[/quote]

man tai viskas idomu kas neiprasta ir neaisku kaip 2x2 ax.gif
Atsakyti
PVZ.: manišis seniausiasis falenopsis, kuris trys metai pas men, visus tris metus nežydi doh.gif Nežinau, koks biesas jį apsėdo, bet lapus nuo to laiko prailgino ir dabar orines šalnis augina. Duodu jam gero karšto dušo ir dar trašų dozytę, ale jis kokioje tai meditacijoje paskendęs devil.gif Velnias!!!

O nukainuotoji orchideja tai numetė savo žiedelius, bet naują pumpurą neraliai lėtais tempais bando leisti thumb_yello.gif nu nors tiek gerai ...

O po reanimacijos ir persodinimo falenopsiai jau neteko savo stogo - nuėmiau jiems tuos maišus, galvoju užteks šiltnamio sąlygomis gyventi, pratinkitės prie buto mikroklimato tongue.gif Tai sąžiningai augina išleistas šaknis, kurios ilgėja kasdien wub.gif

Reziume: mano orchyčių situacija - nieko labai super ir nieko labai blogo bigsmile.gif Kaži čia džiaugtis, ar liūdėt? rolleyes.gif
Atsakyti
Brangiosios prasyciau man pakuzdeti ka dabar geriausiai butu daryti su nuzydejusiu dendrobiu nobile? g.gif
Atsakyti
del pietiniu palangiu: jus galit savo geles ten laikyti bet vasara kai jau labai karsta galima uzdengti paprastu baltu lapu(spausdinimo)- ir sviesu ir nebaisu kad sudegs...
dar as manau labai didele tikimybe nusideginti jei ant lapu yra vandens...

del reanimatoriaus... as savo padariau is plastikines dezes(permatomos) nusipirkau uz 10 lt ermitaze - vietos daug, dangtis lengvai nusiima (nereikia vargti su maisiuku atrisimais ir uzdejimais) lengva nupurksti , lengva isvedinti smile.gif
Atsakyti
Vienos forumietės paraše pamačiau tokį grožį, noriu ir su jumis pasidalinti. Nerealus orchidėjų sodas wub.gif wub.gif wub.gif
http://public.fotki....erk/orchidejos/
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2008 04 21, 22:24)
Vienos forumietės paraše pamačiau tokį grožį, noriu ir su jumis pasidalinti. Nerealus orchidėjų sodas wub.gif  wub.gif  wub.gif
http://public.fotki....erk/orchidejos/

Noriu tokio grozio wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti