Suprantu,kd orchidėjas mes mylim dėl nuosatabių žiedų, bet jei jau puola parazitai, tai galvokim kaip gėlytę gelbėti.
Aš gėlyte iškrapštyčiau iš vazono lauk, gerai išdezinfekuočiau ir persodinčiau į naują substratą. Jeigu klystu, pataisys labiau patyrusios augintojos
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 22, 14:34)
Taip, man irgi pasirode keista.

Buvo pirkta maximoj
QUOTE(Monikutė @ 2008 04 22, 14:34)
Suprantu,kd orchidėjas mes mylim dėl nuosatabių žiedų, bet jei jau puola parazitai, tai galvokim kaip gėlytę gelbėti.
Aš gėlyte iškrapštyčiau iš vazono lauk, gerai išdezinfekuočiau ir persodinčiau į naują substratą. Jeigu klystu, pataisys labiau patyrusios augintojos
Viskas aisku isskyrus, kaip ja isdezifekuoti?
Aciu

QUOTE(Lidija:) @ 2008 04 22, 16:45)
Taip, man irgi pasirode keista.
Buvo pirkta maximoj
Aciu

Buvo pirkta maximoj
Aciu

Čia viena žinutė iš Rojaus sodų forumo
"Vabalėliai substrate gali būti ir nepavojingi. Daugelis tokių minta grybais ar kitais substrate gyvenančiais bestuburiais. Jeigu tikrai matosi daroma žala - pažeistos šaknys arba nei iš šio, nei iš to pradeda gelsti lapai, o substrate vabalų knibždėlynė, galima perlieti kokio nors insekticido tirpalu - kad ir Decio arba Actara.
Ant žiedyno išsiskiria cukringų syvų lašeliai - galite paragauti. Jie visiškai nepavojingi - taip ir turi būti. Retais atvejais gali būti skydamarių ar kitų amarų veiklos išdava, bet tada ir patys kenkėjai matosi. Saldus skystis gali privilioti skruzdėlės, tad jeigu yra toks pavojus, patartina nuvalyti minkštu šiltoku vandeniu suvilgyta vata arba ausų krapštuku."
GAl aš ir suklydau patardama persodinti gėlę

QUOTE(Mamce @ 2008 04 22, 11:40)
Daryk karsta dusa, pamirkyk, turetu augalas atsigauti ir issiskleisti.
Va cia tai ideja
Pasivogsiu as ja, gerai
? Taigi ir uzuolaideles priklausomai nuo sezono (t.y. saules intensyvumo) gali keisti i plonesnes, storesnes arba visai ziema nuimti 
Va cia tai ideja

Vok,nieko tokio, istversiu

QUOTE(rena @ 2008 04 22, 11:45)
manau pats laikas jai praustis
as irgi vis mastau mastau...turetu neblogai atrodyt
lucky gal gali nufotkint ta langa parodyt, kaip cia akivaizdziai atrodo

as irgi vis mastau mastau...turetu neblogai atrodyt

lucky gal gali nufotkint ta langa parodyt, kaip cia akivaizdziai atrodo

Gerai, tuoj eisiu fotkint
QUOTE(Monikutė @ 2008 04 22, 13:17)
Dar klausimas, Cimbidžiam koks substratas būtų tinkamiausias?
Cymbidziams reikia gero dregmes palaikymo, geros oro cirkuliacijos.
Tinkamiausia sodinti i pluostines durpes jas maisant su stambia zieve ar vulkanitine uoliena, ar stambiais cipsais.
Cymbinis ne epifitas. Ji zemeje auganti orchideja

Papildyta:
Uzuolaidos, kaip pritvirtintos ir mano pusūkis

QUOTE(Monikutė @ 2008 04 22, 14:55)
Čia viena žinutė iš Rojaus sodų forumo
"Vabalėliai substrate gali būti ir nepavojingi. Daugelis tokių minta grybais ar kitais substrate gyvenančiais bestuburiais. Jeigu tikrai matosi daroma žala - pažeistos šaknys arba nei iš šio, nei iš to pradeda gelsti lapai, o substrate vabalų knibždėlynė, galima perlieti kokio nors insekticido tirpalu - kad ir Decio arba Actara.
Ant žiedyno išsiskiria cukringų syvų lašeliai - galite paragauti. Jie visiškai nepavojingi - taip ir turi būti. Retais atvejais gali būti skydamarių ar kitų amarų veiklos išdava, bet tada ir patys kenkėjai matosi. Saldus skystis gali privilioti skruzdėlės, tad jeigu yra toks pavojus, patartina nuvalyti minkštu šiltoku vandeniu suvilgyta vata arba ausų krapštuku."
gAl pasiskaityk Rojaus sodų forumą, tebn galybė info apie orchidėjų ligas ir kenkėjus. Be to pirmoj temos žinutėj yra daugybė info visais orchidėjų auginimo klausimais.

Aciu

[quote=lucky,2008 04 22, 16:04]
Tinkamiausia sodinti i pluostines durpes jas maisant su stambia zieve ar vulkanitine uoliena, ar stambiais cipsais.
Cimbidis (lot. Cymbidium, angl. Boat orchids) gegužraibinių (Ochidaceae) šeimos epifitinių ir pusiau litofitinių augalų gentis.
Teko skaityti, kad jis vienintelis is epifitiniu orchideju gali prisitaikyti gyventi zemeje, t.y. jei netycia nukris kur tropikuose nuo sakos, tai sekmingai isgyvens ir ant zemes. Todel jam reikia, kad ir dregme ilgiau laikytusi, bet, kad ir oras patektu. Taip kaip rase lucky.

Cimbidis (lot. Cymbidium, angl. Boat orchids) gegužraibinių (Ochidaceae) šeimos epifitinių ir pusiau litofitinių augalų gentis.
Teko skaityti, kad jis vienintelis is epifitiniu orchideju gali prisitaikyti gyventi zemeje, t.y. jei netycia nukris kur tropikuose nuo sakos, tai sekmingai isgyvens ir ant zemes. Todel jam reikia, kad ir dregme ilgiau laikytusi, bet, kad ir oras patektu. Taip kaip rase lucky.
SKM, jei dar nepabegai
I koki substrata Cambrias geriausiai persodinti?

QUOTE(lucky @ 2008 04 22, 16:04)

Dieve, dieve, dabar nenusiraminsiu, kol ko nors panasaus neigyvendinsiu...

QUOTE(Mamce @ 2008 04 22, 16:44)

Dieve, dieve, dabar nenusiraminsiu, kol ko nors panasaus neigyvendinsiu...

Pas mane tas langas irgi atsidarineja.Jei reik, uzuolaida patraukim i sona ir atidarai. Begelis netrukdo, nes jis truputi patrauktas nuo lango
Sveikutes,
Ziuriu jums visoms labai gerai sekasi auginti savo grozius
Merginos,noriu paklausti,gal zinote del kokiu priezasciu phs.lapu apacioje atsirado lipniu laseliu panasiu i sakus
Papildyta:
nes minejot,kad ant ziedyno saldus laseliai susidaro,bet cia,lapu apacioje

Ziuriu jums visoms labai gerai sekasi auginti savo grozius

Merginos,noriu paklausti,gal zinote del kokiu priezasciu phs.lapu apacioje atsirado lipniu laseliu panasiu i sakus

Papildyta:
nes minejot,kad ant ziedyno saldus laseliai susidaro,bet cia,lapu apacioje

Nu ir tempai jusu

Persodinau sian savo viena gelyte. Paziurekit koks pas ja gyvatynas
Substrato nerasta