Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Suprantu,kd orchidėjas mes mylim dėl nuosatabių žiedų, bet jei jau puola parazitai, tai galvokim kaip gėlytę gelbėti.
Aš gėlyte iškrapštyčiau iš vazono lauk, gerai išdezinfekuočiau ir persodinčiau į naują substratą. Jeigu klystu, pataisys labiau patyrusios augintojos
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 22, 14:34)
akmens vata? kazkaip labai abejoju ar i tokisu daiktus sodina  g.gif

Taip, man irgi pasirode keista. blink.gif
Buvo pirkta maximoj

QUOTE(Monikutė @ 2008 04 22, 14:34)
Suprantu,kd orchidėjas mes mylim dėl nuosatabių žiedų, bet jei jau puola parazitai, tai galvokim kaip gėlytę gelbėti.
Aš gėlyte iškrapštyčiau iš vazono lauk, gerai išdezinfekuočiau ir persodinčiau į naują substratą. Jeigu klystu, pataisys labiau patyrusios augintojos

Viskas aisku isskyrus, kaip ja isdezifekuoti?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lidija:) @ 2008 04 22, 16:45)
Taip, man irgi pasirode keista.  blink.gif
Buvo pirkta maximoj
Viskas aisku isskyrus, kaip ja isdezifekuoti?
Aciu 4u.gif

Čia viena žinutė iš Rojaus sodų forumo
"Vabalėliai substrate gali būti ir nepavojingi. Daugelis tokių minta grybais ar kitais substrate gyvenančiais bestuburiais. Jeigu tikrai matosi daroma žala - pažeistos šaknys arba nei iš šio, nei iš to pradeda gelsti lapai, o substrate vabalų knibždėlynė, galima perlieti kokio nors insekticido tirpalu - kad ir Decio arba Actara.

Ant žiedyno išsiskiria cukringų syvų lašeliai - galite paragauti. Jie visiškai nepavojingi - taip ir turi būti. Retais atvejais gali būti skydamarių ar kitų amarų veiklos išdava, bet tada ir patys kenkėjai matosi. Saldus skystis gali privilioti skruzdėlės, tad jeigu yra toks pavojus, patartina nuvalyti minkštu šiltoku vandeniu suvilgyta vata arba ausų krapštuku."

GAl aš ir suklydau patardama persodinti gėlę g.gif gAl pasiskaityk Rojaus sodų forumą, tebn galybė info apie orchidėjų ligas ir kenkėjus. Be to pirmoj temos žinutėj yra daugybė info visais orchidėjų auginimo klausimais.
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 22, 11:40)
Daryk karsta dusa, pamirkyk, turetu augalas  atsigauti ir issiskleisti.
Va cia tai ideja  doh.gif Pasivogsiu as ja, gerai  blush2.gif ? Taigi ir uzuolaideles priklausomai nuo sezono (t.y. saules intensyvumo) gali keisti i plonesnes, storesnes arba visai ziema nuimti  rolleyes.gif

Vok,nieko tokio, istversiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(rena @ 2008 04 22, 11:45)
manau pats laikas jai praustis bigsmile.gif
as irgi vis mastau mastau...turetu neblogai atrodyt g.gif
lucky gal gali nufotkint ta langa parodyt, kaip cia akivaizdziai atrodo blush2.gif  ax.gif

Gerai, tuoj eisiu fotkint
QUOTE(Monikutė @ 2008 04 22, 13:17)
Dar klausimas, Cimbidžiam koks substratas būtų tinkamiausias?

Cymbidziams reikia gero dregmes palaikymo, geros oro cirkuliacijos.
Tinkamiausia sodinti i pluostines durpes jas maisant su stambia zieve ar vulkanitine uoliena, ar stambiais cipsais.

Cymbinis ne epifitas. Ji zemeje auganti orchideja mirksiukas.gif
Papildyta:
Uzuolaidos, kaip pritvirtintos ir mano pusūkis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2008 04 22, 14:55)
Čia viena žinutė iš Rojaus sodų forumo
"Vabalėliai substrate gali būti ir nepavojingi. Daugelis tokių minta grybais ar kitais substrate gyvenančiais bestuburiais. Jeigu tikrai matosi daroma žala - pažeistos šaknys arba nei iš šio, nei iš to pradeda gelsti lapai, o substrate vabalų knibždėlynė, galima perlieti kokio nors insekticido tirpalu - kad ir Decio arba Actara.

Ant žiedyno išsiskiria cukringų syvų lašeliai - galite paragauti. Jie visiškai nepavojingi - taip ir turi būti. Retais atvejais gali būti skydamarių ar kitų amarų veiklos išdava, bet tada ir patys kenkėjai matosi. Saldus skystis gali privilioti skruzdėlės, tad jeigu yra toks pavojus, patartina nuvalyti minkštu šiltoku vandeniu suvilgyta vata arba ausų krapštuku."

GAl aš ir suklydau patardama persodinti gėlę g.gif  gAl pasiskaityk Rojaus sodų forumą, tebn galybė info apie orchidėjų ligas ir kenkėjus. Be to pirmoj temos žinutėj yra daugybė info visais orchidėjų auginimo klausimais.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
[quote=lucky,2008 04 22, 16:04]
Vok,nieko tokio, istversiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Cymbidziams reikia gero dregmes palaikymo, geros oro cirkuliacijos.
Tinkamiausia sodinti i pluostines durpes jas maisant su stambia zieve ar vulkanitine uoliena, ar stambiais cipsais.

Cymbinis ne epifitas. Ji zemeje auganti orchideja mirksiukas.gif

Cimbidis (lot. Cymbidium, angl. Boat orchids) – gegužraibinių (Ochidaceae) šeimos epifitinių ir pusiau litofitinių augalų gentis.

Teko skaityti, kad jis vienintelis is epifitiniu orchideju gali prisitaikyti gyventi zemeje, t.y. jei netycia nukris kur tropikuose nuo sakos, tai sekmingai isgyvens ir ant zemes. Todel jam reikia, kad ir dregme ilgiau laikytusi, bet, kad ir oras patektu. Taip kaip rase lucky.
Atsakyti
SKM, jei dar nepabegai ax.gif I koki substrata Cambrias geriausiai persodinti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 04 22, 16:04)
Vok,nieko tokio, istversiu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Uzuolaidos, kaip pritvirtintos ir mano pusūkis biggrin.gif

thumbup.gif Gelytems to reikia - ir saules gauna, ir tiesiogiai ju nesvilina. Matosi, kad joms patinka tas langas biggrin.gif
Dieve, dieve, dabar nenusiraminsiu, kol ko nors panasaus neigyvendinsiu... ax.gif Pas mane tik viena problema - tas langas atsidarineja. Todel reiks ieskot labai plono begelio ir uzuolaida bus prisiplojus prie stiklo (kad geliu daugiau tilptu)... Idealiausia butu tokia pakeliama, persvieciama romanete wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 22, 16:44)
thumbup.gif Gelytems to reikia - ir saules gauna, ir tiesiogiai ju nesvilina. Matosi, kad joms patinka tas langas  biggrin.gif
Dieve, dieve, dabar nenusiraminsiu, kol ko nors panasaus neigyvendinsiu...  ax.gif Pas mane tik viena problema - tas langas atsidarineja. Todel reiks ieskot labai plono begelio ir uzuolaida bus prisiplojus prie stiklo (kad geliu daugiau tilptu)... Idealiausia butu tokia pakeliama, persvieciama romanete  wub.gif

Pas mane tas langas irgi atsidarineja.Jei reik, uzuolaida patraukim i sona ir atidarai. Begelis netrukdo, nes jis truputi patrauktas nuo lango
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif blush2.gif
Ziuriu jums visoms labai gerai sekasi auginti savo grozius thumbup.gif
Merginos,noriu paklausti,gal zinote del kokiu priezasciu phs.lapu apacioje atsirado lipniu laseliu panasiu i sakus g.gif
Papildyta:
nes minejot,kad ant ziedyno saldus laseliai susidaro,bet cia,lapu apacioje g.gif
Atsakyti
Nu ir tempai jusu doh.gif
Atsakyti
Persodinau sian savo viena gelyte. Paziurekit koks pas ja gyvatynas bigsmile.gif bigsmile.gif biggrin.gif Substrato nerasta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucky: 22 balandžio 2008 - 19:16