Niu mano ir buvo nulauzta sakeles virsune tai as ja prie pagaliuko su gnybtuku per ta vieta prignybau tai ji pradejo leisti is sono

Buvom vakar gėlių bazėj. Iš orchidėjų tai tik phaleonopsių tebuvo mažiukų po 25 lt. Gražių gėlių ten buvo, labai norėčiau pakliūti į bazes tada kai pas juo būna naują siunta. Gal būtų ne tik phaleonopsių, bet ir kitų rūšių orchidėjų

Gavau dovanų gražią orchidėją
. Tiek ji sužydėjo pas mane, kiek tik pumpurėlių buvo, tai visi ir žydi. Labai gražu, bet bėda - pasviręs tas kotelis su žiedais, pagaliukas neatlaiko svorio. Aš ir taip, ir šiaip bandžiau, bet svyra ir gana
. Gal kas susidūrė su panašia problema ir turėtų patarimų?
Aš kiek čia peržvelgiau, tai neradau nieko...

Aš kiek čia peržvelgiau, tai neradau nieko...
QUOTE(gekoniuke @ 2008 04 27, 14:42)
Pratesiu amžinają temą apie šaknis. Gėlytės šaknys turi būt tamsiai žalios ir tvirtos(kietos),bet jos žalios tik ten kur gauna šviesos, ar visos? Manosios kur šviesos negavo tai baltos buvo

Čia klausimas per kvailas, ar žinančių nėra?

QUOTE(gekoniuke @ 2008 04 28, 00:38)
tai kad tu pati atsakei i savo klausima

Labas orchideju gerbejoms
, turiu nuo praeitu metu phaliuka,nuzydejo jis man anais metais ir stovejo be gyvybes zenklu ,o va pries kelis menesius isleido 3 naujus lapukus ir visai neseniai pastebejau kad is dvieju lapu pazasteliu kazkas auga ,prie saknu apacioje irgi vyksta kazkoks augimas ,bet beda tame kad keli apatiniai lapai suminkstejo , bijau kad nepradetu merdeti (saknys zalios grazios ,ir auga naujos sakneles)

QUOTE(bambuziuke @ 2008 04 28, 08:28)
Labas orchideju gerbejoms
, turiu nuo praeitu metu phaliuka,nuzydejo jis man anais metais ir stovejo be gyvybes zenklu ,o va pries kelis menesius isleido 3 naujus lapukus ir visai neseniai pastebejau kad is dvieju lapu pazasteliu kazkas auga ,prie saknu apacioje irgi vyksta kazkoks augimas ,bet beda tame kad keli apatiniai lapai suminkstejo , bijau kad nepradetu merdeti (saknys zalios grazios ,ir auga naujos sakneles) 

na manau tai normalus procesas, juk isleido 3 naujus lapus,naturalu kad seni tiesiog sensta. Manau jie pagels ir nukris. Bet del visako stebek ar nevyksta dar kokienors pasaliniai veiksniai.
QUOTE(bambuziuke @ 2008 04 28, 08:37)
as cia paskaiciau kad reikia karstus dusus daryt o as ju nesu darius ,gali buti kad ir truksta jai ko ,nes ir netresiau juos niekuom 

o gal jai to ir nereikia?

QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 28, 08:38)
gal ,nes siaip bukle nebloga ,tik va tie keli lapai siek tiek nerimo kelia
Kaip išsiaiškinau auginu Burrageara Nelly Isler orchidėją Cambria
Kas iš jūsų merginos auginate tokią gėlytę?
Noriu pasitarti, kokį substratą geriausia pirkti cambrioms iš orchidariumas.lt? Kadangi cambrijų šaknys yra tokios plonos, tai gal labiausiai tiktų Substratas OS epifitinėms orchidėjoms (smulkus)? Ką patarsite jūs?

QUOTE(babyface @ 2008 04 28, 09:24)
Kaip išsiaiškinau auginu Burrageara Nelly Isler orchidėją Cambria
Kas iš jūsų merginos auginate tokią gėlytę?
Noriu pasitarti, kokį substratą geriausia pirkti cambrioms iš orchidariumas.lt? Kadangi cambrijų šaknys yra tokios plonos, tai gal labiausiai tiktų Substratas OS epifitinėms orchidėjoms (smulkus)? Ką patarsite jūs? 

TAIP