QUOTE(mamaLina @ 2006 11 30, 22:05)
kad Amerikoj geras išsilavinimas ne kiekvienam ir neužtenka vien dokumentus priduot.
Keista, nes man kaip tik susidare diametraliai priesingas ispudis, kad Amerikoj tik uzsinorek mokytis, uzpildyk aplikacija ir - viskas ranka pasiekiama. Mokyklele tau gatava po kojom roziu ziedlapius barstyti, kad tik ateitum pas juos mokintis (...nu ir pinigelius moketi, kaip gi kitaip). Uztenka pasidometi ir galva apsisuka, kiek visokiu fondu is kuriu galima bandyti prisirankioti scholarship'us (as, baisiausia tingine ieskotis ir aplikuoti, ir tai gavau parama vien pazymejus varnele aplikacijoje langeli, kad man jos reikia), pazangiems studentams ir pati mokykla labai daug padeda: pradedant fin. aid'u, kurie kaip kudiki tave apsokines ir padarys viska, kad maksimaliai savo reikmes padengtum valstybinemis paskolomis su mazais procentais, baigiant assistanship'u pozicijomis unike. Paskolu salygos labai normalios. Administracija sukalbama, gali modifikuoti savo programa jei yra noras ir reikalas. Nu nezinau, bent jau mano paskaiciavimais, net ir labiausiai pesimistinio scenarijaus atveju, tai turetu buti gana pelninga investicija plius tikrai saunus pasilinksminimas: darbelio cia, aisku, daug, bet jis salyginai lengvas (nebent sau keli labai aukstus tikslus ir ji pasisunkini pati), vertinimai isimtinai pozityvus (kad nesugniuzdyti tavo jautraus managierisko self esteem'o), paskaitose fantastiskai idomu, nes destytuvai yra tie, kuriems "akys dega, kai jie sneka apie savo dalyka", zmogai nesuvarzyti, todel kai isiplieskia diskusijos - grazu ziureti (dar smagiau, jei pavyksta savo pozicija apginti