Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

QUOTE(mamaLina @ 2006 11 30, 22:05)
kad Amerikoj geras išsilavinimas ne kiekvienam ir neužtenka vien dokumentus priduot.

Keista, nes man kaip tik susidare diametraliai priesingas ispudis, kad Amerikoj tik uzsinorek mokytis, uzpildyk aplikacija ir - viskas ranka pasiekiama. Mokyklele tau gatava po kojom roziu ziedlapius barstyti, kad tik ateitum pas juos mokintis (...nu ir pinigelius moketi, kaip gi kitaip). Uztenka pasidometi ir galva apsisuka, kiek visokiu fondu is kuriu galima bandyti prisirankioti scholarship'us (as, baisiausia tingine ieskotis ir aplikuoti, ir tai gavau parama vien pazymejus varnele aplikacijoje langeli, kad man jos reikia), pazangiems studentams ir pati mokykla labai daug padeda: pradedant fin. aid'u, kurie kaip kudiki tave apsokines ir padarys viska, kad maksimaliai savo reikmes padengtum valstybinemis paskolomis su mazais procentais, baigiant assistanship'u pozicijomis unike. Paskolu salygos labai normalios. Administracija sukalbama, gali modifikuoti savo programa jei yra noras ir reikalas. Nu nezinau, bent jau mano paskaiciavimais, net ir labiausiai pesimistinio scenarijaus atveju, tai turetu buti gana pelninga investicija plius tikrai saunus pasilinksminimas: darbelio cia, aisku, daug, bet jis salyginai lengvas (nebent sau keli labai aukstus tikslus ir ji pasisunkini pati), vertinimai isimtinai pozityvus (kad nesugniuzdyti tavo jautraus managierisko self esteem'o), paskaitose fantastiskai idomu, nes destytuvai yra tie, kuriems "akys dega, kai jie sneka apie savo dalyka", zmogai nesuvarzyti, todel kai isiplieskia diskusijos - grazu ziureti (dar smagiau, jei pavyksta savo pozicija apginti gun_smilie.gif). Profesine prasme naudos gal ir nedaug (na bent jau pas menedzeriukus), uztat koks fun!!! Realiai pagalvojus, uz geros masinytes kaina nusipirkti du metus idomaus gyvenimo - ne taip jau ir brangu.
Atsakyti
QUOTE(Merguzele @ 2006 11 30, 07:56)
Čia gal ne į temą, tik šiaip įdomu, kokiu būdu įmanoma nusirašyti CPA egzaminą  g.gif Čia man kažkas iš fantastikos srities...

Ir as visiskai neisivaizduoju... g.gif CPA gi vienas is sunkiausiu prfesiniu egzaminu... Kazkas cia ne taip schmoll.gif

QUOTE(Foxenas @ 2006 11 30, 15:17)
Keista, nes man kaip tik susidare diametraliai priesingas ispudis, kad Amerikoj tik uzsinorek mokytis, uzpildyk aplikacija ir - viskas ranka pasiekiama. Mokyklele tau gatava po kojom roziu ziedlapius barstyti, kad tik ateitum pas juos mokintis (...nu ir pinigelius moketi, kaip gi kitaip). Uztenka pasidometi ir galva apsisuka, kiek visokiu fondu is kuriu galima bandyti prisirankioti scholarship'us (as, baisiausia tingine ieskotis ir aplikuoti, ir tai gavau parama vien pazymejus varnele aplikacijoje langeli, kad man jos reikia), pazangiems studentams ir pati mokykla labai daug padeda: pradedant fin. aid'u, kurie kaip kudiki tave apsokines ir padarys viska, kad maksimaliai savo reikmes padengtum valstybinemis paskolomis su mazais procentais, baigiant assistanship'u pozicijomis unike. P

Gera mokykla susiradai thumbup.gif mirksiukas.gif

Mano mokykloje nieko panasaus... schmoll.gif Niekas apie tave neshokineja ir egzu pazymiai ne vien pozityvus... g.gif Ir daugiau knygu grauzimo ir sedejimo bibliotekoj nei fun unsure.gif

O priemimo lengvumas ar ne priklauso nuo daugelio faktoriu tokiu kaip privatur ar valstybinis universitetas, jo reitingai tarp kitu, vietove, stojanciuju skaicius ir GPA, tave dominancios programos lygis ir populiarumas, etc. Taip kad tik application nelabai uztektu... unsure.gif
Atsakyti
Kokioj tu mokykloj, kokioj specialybej?

Gal pas jus mokslas, o ne bulshitolologija. Nu pagalvok pati, ka ten tokio tugadumno tu zmogau isspausi is marketingo, HR, OB, ar entrepreneurship'o? Per finansus, aisku, paprakaituoti tenka, bet uztat turim keleta tokiu destytuvu, kad net minties nekyla "ko as cia ejau" ir "ka as cia veikiu"... O kad nieko nesijauciu ismokusi, tai ne mokyklos, o mano pacios kalte - taip sakant, nereik kaltint veidrodzio, kad snukis kreivas. smile.gif

Del istojimo sunkumo - tikra tiesa. Maniskis privatus, brangus, ne daug kas aplikuoja, nors tais metais koncentracijos i kurias as ejau buvo pirmam 10tuke pagal kelis skiringus reitingus, o ir pati mokykla buvo tier 2. Kas is to, dekanas suskrudino - sujunge MSM'us su MBA'shnikais, krito programos lygis, ir nusiritom per vienus metus i ar tik ne 60 vieta... lotuliukas.gif Mano pacios pasirinkima apsprende labai zemiski dalykai - kuriam mieste as gavau darba, kad prisidurti pinigelio pragyvenimui, ten ir vaziavau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 01 gruodžio 2006 - 01:03
QUOTE(Foxenas @ 2006 11 30, 15:54)
Kokioj tu mokykloj, kokioj specialybej?

Gal pas jus mokslas, o ne bulshitolologija. Nu pagalvok pati, ka ten tokio tugadumno tu zmogau isspausi is marketingo, HR, OB, ar entrepreneurship'o?  Per finansus, aisku, paprakaituoti tenka, bet uztat turim keleta tokiu destytuvu, kad net minties nekyla "ko as cia ejau" ir "ka as cia veikiu"...  O kad nieko nesijauciu ismokusi, tai ne mokyklos, o mano pacios kalte - taip sakant, nereik kaltint veidrodzio, kad snukis kreivas.  smile.gif

As mokausi teise privacioj mokykloj San Francisce. Golden Gate University. ax.gif

Dabar pas mus finals... Einu miegot nes egzas uz triju valandu, o kaliau visa nakti mirksiukas.gif

Atsakyti
Aaaaaa!!!! O man prezentacija uz 25 minuciu....
Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2006 12 01, 01:01)
As mokausi teise privacioj mokykloj San Francisce. Golden Gate University.  ax.gif

Dabar pas mus finals... Einu miegot nes egzas uz triju valandu, o kaliau visa nakti mirksiukas.gif

o LLM mokinies ar JD?

nors Kalifornijoj ir su LLM prileidžia prie BAR'o, o aš niekaip negaliu apsispręst tarp LLM ir MBA, nes Meine vien su LLM neprileidžia verysad.gif O eit tris metus, skolintis labai apvalią sumą g.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites
Norejau paklausti, gal kas yra susidures, ar verta darytis MBTI testa, tam kad nustatyti savo asmenybes tipa.Ar tai daug padeda nuspresti, kokia sriti pasirinkti savo karjerai, ar mazdaug vistiek lieki su daugybe varijantu?
Aciu smile.gif
Atsakyti
GUGGY - tikiuosi egzas praejo sekmingai.
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2006 11 30, 17:17)
Keista, nes man kaip tik susidare diametraliai priesingas ispudis, kad Amerikoj tik uzsinorek mokytis, uzpildyk aplikacija ir - viskas ranka pasiekiama. Mokyklele tau gatava po kojom roziu ziedlapius barstyti, kad tik ateitum pas juos mokintis (...nu ir pinigelius moketi, kaip gi kitaip). Uztenka pasidometi ir galva apsisuka, kiek visokiu fondu is kuriu galima bandyti prisirankioti scholarship'us (as, baisiausia tingine ieskotis ir aplikuoti, ir tai gavau parama vien pazymejus varnele aplikacijoje langeli, kad man jos reikia), pazangiems studentams ir pati mokykla labai daug padeda: pradedant fin. aid'u, kurie kaip kudiki tave apsokines ir padarys viska, kad maksimaliai savo reikmes padengtum valstybinemis paskolomis su mazais procentais, baigiant assistanship'u pozicijomis unike. Paskolu salygos labai normalios. Administracija sukalbama, gali modifikuoti savo programa jei yra noras ir reikalas. Nu nezinau, bent jau mano paskaiciavimais, net ir labiausiai pesimistinio scenarijaus atveju, tai turetu buti gana pelninga investicija plius tikrai saunus pasilinksminimas: darbelio cia, aisku, daug, bet jis salyginai lengvas (nebent sau keli labai aukstus tikslus ir ji pasisunkini pati), vertinimai isimtinai pozityvus (kad nesugniuzdyti tavo jautraus managierisko self esteem'o), paskaitose fantastiskai idomu, nes destytuvai yra tie, kuriems "akys dega, kai jie sneka apie savo dalyka", zmogai nesuvarzyti, todel kai isiplieskia diskusijos - grazu ziureti (dar smagiau, jei pavyksta savo pozicija apginti  gun_smilie.gif). Profesine prasme naudos gal ir nedaug (na bent jau pas menedzeriukus), uztat koks fun!!! Realiai pagalvojus, uz geros masinytes kaina nusipirkti du metus idomaus gyvenimo - ne taip jau ir brangu.

Aš labai pritariu šitai Foxeno žinutei dėl mokslo prieinamumo JAV. Net nereikia paaukoti geros mašinytės kainos. Pavyzdys, kai 1999 baigiau mokyklą Lietuvoje, aš nelaikiau matematikos egzo A lygiu. Man automatiškai užsidarė durys į bet kokią specialybę, kas susiję su finansais, verslu. Tarsi lietuviška aukštoji mokykla iš karto apsprendžia, kad aš, 18-kos metų mergička, neturiu jokio potencialo verslo pasaulyje, nes nelaikiau matematikos egzo A lygiu... O čia - nieko panašaus neatsitiko. Universitetas tau leis kojas apšilti bet kurioj specialybėj, o jau natūrali atranka parodys, ar tu tam reikalui tiksi, ar ne. Taip kad be A lygio egzo aš čia gavau BBA, o dabar dar studijuoju accounting'ą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2006 11 30, 18:28)
o LLM mokinies ar JD?

nors Kalifornijoj ir su LLM prileidžia prie BAR'o, o aš niekaip negaliu apsispręst tarp LLM ir MBA, nes Meine vien su LLM neprileidžia  verysad.gif O eit tris metus, skolintis labai apvalią sumą  g.gif

As mokinuosi LLM, JD man nereikejo... Kadangi as teise baigiau jau LT, mane prie CA BAR prileido bejokiu mokslu JAV... Kaip uzsienio teisininke... Reikejo tik rasto is teisingumo ministerijos kad galiu praktikuoti LT... Dabar tai gailiuosi kad is viso susigalvojau i mokykla eit... Buciau jau gal ta BAR seniai issilaikius... Tik atrode tada kad geriau pasimokyti, tipo lengviau laikyt bus... Mano LLM programa susideda tik is BAR courses. Intelektine nuosavybe buvau vienintele klase del to kad man idomu paisemus... Nors is kitos puses ismokau ta amerikietiska teise mokytis, essay rashyti ir gal darbo paieskose pades... ax.gif

O ka tu LT baigei? Siaip kiek zinau jei tu kitoje jurisdikcijoje licenced tai turetu prileist prie BAR egzo ir siaip be mokslu bet kurioje valsitijoje... CA irgi tik su LLM neprileidzia jei nesi licensed... Baigus tik LLM visada galima vaziuoti ir issilaikyti NY BAR, o tada jau laikyti BAR savo valsitijoje kaip advokate is NY. Tai butu greiciausias ir tikriausiai pigiausias kelias...

O tave i LLM programa priimtu?

QUOTE(Rutti @ 2006 12 01, 08:32)
GUGGY - tikiuosi egzas praejo sekmingai.

Aciu 4u.gif Ir as tikiuosi mirksiukas.gif Varau mokytis nes ryt dar vienas... Paskutinis...
Tik rytdiena pratemt ir mokslai baigti, lieka tik diplomo laukti thumbup.gif
Atsakyti
GUGGY - saunuole.
Atsakyti
QUOTE(Lietus @ 2006 12 01, 10:24)
Sveikos, mergaites
Norejau paklausti, gal kas yra susidures, ar verta darytis MBTI testa, tam kad nustatyti savo asmenybes tipa.Ar tai daug padeda nuspresti, kokia sriti pasirinkti savo karjerai, ar mazdaug vistiek lieki su daugybe varijantu?
Aciu smile.gif

Dėl testo. Aš kažką panašaus dariausi, kai bakalaurą baigiau. Tiesiog nuėjau į univero career center ir ten atlikau tą testą. Nu ką aš galėčiau pasakyti, dėl įdomumo, tai gali jį pasidaryti, bet dėl kažkokios naudos, tai aš labai abejoju. Aš pavyzdžiui, ką tik baigusi, buvau susidomėjusi viena specialybe, susijusia su technologijom. Mano atsakymai tame teste automatiškai buvo kryptingi tai specialybei, tarsi toks netyčinis savęs apgaudinėjimas. Aišku, gavosi, kad aš tai pasirinktinai specialybei esu tiesiog apsigimęs kandidatas. (Vėliau dėl tos specialybės persigalvojau). Neseniai vėl peržiūrėjau mano rezultatus, tai pagal juos aš nieku gyvu netinku accounting'ui. Na buvo toks klausimas, ar patinka kažką tirti? Hm, galvoju, nu kad nieko gyvenime netyriau, tai turbūt man nepatinka. Aha, testas nusprendžia, kad jei man tirti nieko nesinori, tai ir į accounting'ą man nėra ko lįsti. O kaip žinai, aš tą būtent dabar ir darau. Ir man patinka. Ir ar žinau, kad jei tą testą laikyčiau dabar, rezultatai būtų visiškai kitokie.
Tikiuosi pagavai pagrindinę mintį, ką norėjau pasakyti.
Atsakyti