QUOTE(mergyca @ 2006 12 03, 12:59)
merginos, permeciau akimis jusu temele.. pasakykit, ar jau snekejot apie tai, ka paklausiu, tada eisiu issamiau ieskoti 
1. ar galeciau as pratesti lietuvoje pradetas studijas valstijose? Jei tarkim po 2 kursu isvaziuociau i JAV, issiimciau savo mokymosi istaigoj pazyma apie isklausytus dalykus (nu aisku issiversciau ir patvirtinciau pas notara).. ar reikes man vistiek stoti i pirma kursa, net jei specialybe analogiska, ar visgi galeciau kaip nors pratesti?

1. ar galeciau as pratesti lietuvoje pradetas studijas valstijose? Jei tarkim po 2 kursu isvaziuociau i JAV, issiimciau savo mokymosi istaigoj pazyma apie isklausytus dalykus (nu aisku issiversciau ir patvirtinciau pas notara).. ar reikes man vistiek stoti i pirma kursa, net jei specialybe analogiska, ar visgi galeciau kaip nors pratesti?
Trumpai tariant - taip, tęsti galėsi. Tačiau viskas priklauso nuo to, kiek kreditų tau bus iš LT užskaityta. Manau, kreditų užskaitymo klausimas jau buvo šioj temoj kažkur išnagrinėtas.
Daug nesigilinant - iš LT universiteto surinktus kreditus tu siunti JAV vertintojams (www.wes.org). Jie juos įvertina, parašo amerikietiško pažymio atitikmenį ir prilygina kažkokiam amerikietiškam dalykui. Tada juos siunčia į tavo pasirinktą mokslo įstaigą ir jau ta mokslo įstaiga sprendžia, kiek tau tų lietuviškų kreditų užskaitys, o kiek ne. Man iš 12 dalykų (aš LT mokiausi 1 metus) užskaitė gal 9, tiksliai nepamenu. Dar svarbu tai, kad dauguma JAV universitetų turi nuostatas, pagal kurias neleidžia persivesti daugiau nei 60 kreditų (neatsimenu tikslaus skaičiaus).
Papildyta:
QUOTE(mergyca @ 2006 12 03, 12:59)
Šito girdėti neteko... Žinau, kad University of Illinois yra lituanistikos katedra, bet tai ir viskas.