Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

Aciu Foxenui ir Zuikai Padukelei uz atsakymus 4u.gif 4u.gif

o ka studijuojate? atsiprasau, jeigu jau kazkur rasete tai...
kokioj valstijoj gyvenate? ir kaip tau tuos testus sekesi islaikyti? kokie rezultaitai buvo?


Foxenui: tu tikra saunuole, kad istojai i abu, nors tik i du pildei thumbup.gif

ACIU 4u.gif

Atsakyti
As jau nebestudijuoju, pries keleta savaiciu gavau diploma ... assa.gif Mokiausi CWRU, WSOM'e.
Savo stojimo rezultatu tikslai neprisimenu, taciau jie, nors ir aukstesni uz vidurki, tikrai nebuvo "blizgantys". Todel ir aplikavau tik i dvi vietas, nes nesitikejau, kad priims: vienas pasirinkimas buvo ten kur "be proto" norejau studijuoti, , kitas - tikrai ne is "svajoniu lygos" - tik tam, kad nevaziuotu per savigarba, jog niekur manes nepriima. irnesakyk.gif
Atsakyti
Merginos, jei kas susiduret - koks yra patikimiausias budas siusti dokumentus, tarkim diploma is LT ?

Del MBA ir MS skirtumo, MS paruos geresniu specialistu, nes didesne pasirinktos disciplinos koncentracija. MBA paprastai kryptis + placiau bendri dalykai biznio srityje.
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2007 06 07, 16:47)
As jau nebestudijuoju, pries keleta savaiciu gavau diploma ... assa.gif    Mokiausi CWRU, WSOM'e.
Savo stojimo rezultatu tikslai  neprisimenu, taciau jie, nors ir aukstesni uz vidurki,  tikrai nebuvo "blizgantys". Todel ir aplikavau tik i dvi vietas, nes nesitikejau, kad priims: vienas pasirinkimas buvo ten kur "be proto" norejau studijuoti, , kitas - tikrai ne is "svajoniu lygos" - tik tam, kad nevaziuotu per savigarba, jog niekur manes nepriima.   irnesakyk.gif



clap.gif WAU !!!! SAUNUOLE!!! Dideli SVEIKINIMAI !!! sia proga!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif smartass.gif

as dar tik plusu prie savo diplominio cry.gif karsta.gif

Papildyta:
QUOTE(Lietus @ 2007 06 07, 17:23)
Merginos, jei kas susiduret - koks yra patikimiausias budas siusti dokumentus, tarkim diploma is LT ?



As savo tai ne orginala siunciau pastu (registruota aisku)...bet kopija patvirtinta notaro ir Uzsienio Reikalu Ministerijos! ax.gif
tai viska i kruva sudejus atrode dar "rimciau" nei vienas diplomo popierelis lotuliukas.gif
ir praejo lotuliukas.gif
originala tai nezinau...kaip...jei pvz stoji i pora vietu ax.gif is kur pora originalu gauti lotuliukas.gif
nu zodziu reiktu gal ju pasiklausti ar jiems tiktu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ema88: 07 birželio 2007 - 19:51
QUOTE(Lietus @ 2007 06 07, 19:23)
Merginos, jei kas susiduret - koks yra patikimiausias budas siusti dokumentus, tarkim diploma is LT ?

Del MBA ir MS skirtumo, MS paruos geresniu specialistu, nes didesne pasirinktos disciplinos koncentracija. MBA paprastai  kryptis + placiau bendri dalykai biznio srityje.


Labai idomu. Ar kalba eina apie JAV ar apie kurios nors kitos salies mokymo sistema? Jei apie JAV'us, mestelk prasau nuoroda apie tas MS programas, nes as apie tokias nieko negirdejau, kaip ir gyvenimo aprasymuose niekur nemaciau, kad kas nors minetu MS su ekonomika susijusiuose dalykuose.

Turiu nesutikti su tavimi, MBA programa - kaip tik atvirkscias dalykas nei tai kaip tu ja apibudinai: pradzioje truputi ivadiniu dalyku is ivairiu sriciu, o po to - koncentracija, koncentracija, koncentracija... Ir jau tuose dalykuose nieks nebesicackina dometis kuo tu buvai pries istodamas i MBA. Priimama, kad tu esi jau "didelis berniukas/mergaite", esi rastingas ir zinai kelia i biblioteka. Be to, siuolaikineje vadyboje visuotinai palaikomas poziuris, kad vien ekonominiu ziniu nebeuztenka, kad atitikti verslo pasaulio reikalavimus. Net finansiniai analitikai nebesiima vertinti bet kurios "random" kompanijos. Kiekvienas turi savo nisha, savo industrija, kuria vertinti jam uztenka kompetencijos. Grynai su vien ekonominiu issilavinimu cia toli nevaziuosi. Na pati pagalvok, kaip "veislinis" finansistas gali ivertinti, tarkim medicininiu kelio sanario protezu rinkos perspektyvas, kai ji priesinfarktine busena suima vien pradejus knistis su biologiniuose patentuose. Nu nesupranta zmones apie ka ten kalba eina, ir juolab negali ivertinti kiek toli ta sritis yra pasistumejusi esminio technologinio luzio link paskutinio penkmecio laikotarpyje. Tam reikia zmogaus su issilavinimu biologijoje/biochemijoje/medcinoje ar kazko panasaus. Kita vertus, toks "biologas" ko gero suprakaituotu is panikos jei jam reiketu vertinti IT industrija. O kokia industrija ismano "grynakraujis" ekonomistas? Pavartyti fin. atastakaitas ir paskaiciuoti santykinius rodiklius - sorry, bet tai ne raketu mokslas ir kiekvienas zmogelis (neturintis protines negalios) tai skaiciuoti gali ismokti santykinai greitai, taciau tam, kad ivertinti juos, reik gerai zinoti niuansus kaip vertinamoji kompanija daro savo "bizni". Ir kuriant "finansine firmos verte" jos fianciniai rodikliai, deja, daznai neatskleidzia realios situacijos. Ir specifikos zinojimas cia labai svarbus. Pavyzdziui: nagrinejama chemikalais prekiaujanti kompanija, kurios fin rodikliai pastebimai prastesni uz chemijos pramones vidurki. Fianansistas nieko ch. pramoneje nenusimanantis iskarto patemptu lupa - "fe", neverta demesio... O pasiknisus giliau - firmele yra grazutele "cash cow" ir realiai pardavinejanti "reputacija ir informacija" ir is chemijos pramones joje - galima sakyti jog tik pavadinimas...

Del geresnio issilavinimo MS - drisciau suabejoti. Mano akimis svarbu ne kaip vadinasi programa, o kas desto dominamus dalykus. Juo labiau suabejociau ar grupes vientisumas "backgroud" poziuriu yra privalumas ekonominiuose moksluose. Kaip ne kaip, tai nera sudetinga disciplina ir "isankstinis" 4 metu gilinimasisi i tai, ko gero, yra sioks toks laiko svaistymas, kita vertus sugebejimas pazvelgti i situacija is kiek imanoma skirtingesniu poziciju - neabejotinai vertinga savybe sioje srityje, kadangi ekonominiai desniai veikia neitiketinai placiame zmogiskos veiklos spekte.. Teigciau, kad uniformiska grupe nera ideali aplinka tokiam "poziurio platumo, analizes daugialypiskumo" ugdymui. Be to, labai didelis gilinimasis i viena sriti - nesukuria daug "added value": vis vien joks isilavinimas neparuosia taves bet kuriai pozicijai toje industrijoje. Atejus i nauja darba neisvengiamai reikes mokytis atlikti tai "their way". Issilavinimas turi viso labo duoti tvirtus pagrindus, kurie uztikrintu jog sugebesi tai isissavinti labai greitai. Profesionalumas pasiekiamas ne mokykloje, o dirbant konkreciame darbe...
Atsakyti
Tai vat dabar visai pasimeciau g.gif
tai verta vaziuoti mokytis finansu, bet imti dar ir kita specializacija?
jau pati nebezinau ka rinktis...
visada norejau finansu arba bankininkystes, bet dabar kaip Foxenas parase, kad praktiskai nelabai buna atskirai Finansai kaip dalykas, tai ka tada mokytis?
verysad.gif
Atsakyti
Yra jis kaip atskiras dalykas, tikrai yra, tiesiog daug kas ji ima/turi. Is to isplaukia, kad pats savaime arteja prie commodity statuso. Taciau labai stipriu finansistu visada reikes, ypac dabar kai prikuriame tiek nauju produktu sioje srityje.
Kita vertus, pries pradedant mokytis vertetu minimum trejeta meteliu padirbeti "svajoniu darbe" kad gerai issisniukstineti kas is tiesu tave tame Banking and Finance domina: Commercial Banking, Corporate Finance, Investment Banking ar Investment Management? Prasau nepykti, bet man susidare ispudis, kad tu pati dar nelabai zinai ko tau is to Finance reikia ir "su kuo tu ji ruosiesi valgyti". Manyciau pirmiausia reikia gerai issiaiskinti kokiu ziniu tau reikia, ir tik tada ieskotis programos kuri gali tau jas duoti. "Aklai" metyti tokius pinigus kiek kainuoja MBA - neduok tu dieve...

Dvi koncentracijos - visada geriau nei viena biggrin.gif , cia as taip manau... o trys - dar geriau. bet siulyciau neskubeti rinktis antraja. Pradejusi studijuoti gali "atrasti", kad tave domina visai kitos sritys, nei pati planavai studijuoti. Mano pacios pradinis planas buvo specializuotis marketinge. Nu bet nesuzavejo jis manes - pasiemiau kursus kurie tiesiogiai reikalingi mano sriciai, bet jau antrame pradejau jausti, kad svaistau laika: kartojasi, nieko naujo, tas pats per tapati, tik kitos kompanijos ir destymo budai. Neidomu. OB ir HR - maniau bus idomu, kaip psichologija, mano sulia labai stipri ant to, taciau nepagavau as kaifo siuose dalykuose - uzliudejau negyvai. Kraciausi tu kursu kaip velnias kryziaus. Taciau niekada nemaniau, kad mane sudomins logistika, o uzsidegiau taip, kad tik vieno kurso pritruko iki koncentracijos. Finanasai - is pradziu ziauriai nepatiko, bet po vieno labai gero kurso pradejo akivaizdziai matytis kam tai reikalinga "in the bigger picture", plius jauciau, kad sioje srityje su destytoju pagalba as galiu ismokti daug daugiau, nei studijuodama pati. Todel, i tai vertejo kisti pinigus, laika ir pastangas. Nesigailiu. Taciau neziurint, kad maniske vadinasi "Banking and Finance" is tiesu as gilinausi tik i Corporate Finance. Bankininkystej as visiskas nulis.

Tiesiog "nusipiesk" sau aisku vaizdeli kur konkreciai tu ruosiesi nutupti po mokyklos ir issiaiskink ar tau tikrai reikia to MBA, kad pasiekti norima tiksla, nes programa - sunki savo apimtimi, reikalauja labai dideliu monetariniu investiciju ir istumia tave i ganetinai ziauria konkurencine aplinka (bo MBA'shniku yra stiprus perteklius ir susirast darbai po baigimo - labai nelengva).
Atsakyti
Foxenai, as turejau galvoje konkreciai finansu sriti, kuria domisi Sacra. Jei lyginsi Finasu MBA ir Finansu MS, tai MS paruos geriau specifiskai finansu srityje. MBA tuo tarpu tures be finansu dalyku, dar ir "vandens" privaryta apie bendrus biznio dalykus.
JAV.
Atsakyti
Aciu Foxenui uz patarimus 4u.gif
is tiesu tu labai tiksliai pastebejai, as pati tiksliai nezinau, i kur mane nuves tie finansai ar bankininkyste, tik zinau, kad su sitais susije imtos paskaitos Lietuvoje man buvo pacios idomiausios, be to man labai patinka statistika ir skaiciu analize, taip pat turiu nebloga nuojauta... gal kvailai nuskambes, bet man atrodo, kad finansistui sitos savybes butent ir yra reikalingos.
uztai ir noriu pabandyti laime smile.gif
galu gale man kaip sakiau patinka statistika, bet tokios sausos visai nenoreciau studijuoti, uztai jos didelis taikymas buna finansuose, bent jau tam tikroje dalyje metodu, del to as ir noriu imti finansus. Be to buti geru finansistu tai yra didelis issukis, o man patinka sudetingi dalykai, toks jau zmogus esu...
Beda ta, kad ne vienam is stipriu univeru neradau tokio major kaip Finance, nebent Stanforde, i kuri man nera sansu istoti. As noreciau i TOP 25, bet ten atitinkami ir konkursai yra...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal kuri studijuojat JAV biomedicininius mokslus? Gal galit patart koki univera geriau rinktis sioj srity ax.gif Busiu dekinga uz atsakymus 4u.gif

Ir kaip ten su diplomu pripazinimu? Jei as LT baigus magistra, kokie sansai JAV istot i doktorantura? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eule @ 2007 06 10, 01:27)
Sveikos  4u.gif

Gal kuri studijuojat JAV biomedicininius mokslus? Gal galit patart koki univera geriau rinktis sioj srity  ax.gif  Busiu dekinga uz atsakymus  4u.gif

Ir kaip ten su diplomu pripazinimu? Jei as LT baigus magistra, kokie sansai JAV istot i doktorantura?  unsure.gif


stojant i JAV doktorantura net nereikia buti magistro baigus, daugelio atveju uztenka bakalauro, nes siaip ar taip jis ten ilgiau trunka nei Lietuvoje, taigi pasibaigi ir magistra, ir daktara. Pripazinimas zinoma yra, tik priklauso, kiek tau dalyku uzskaitys. Gali buti, kad teks imti islyginamuju dalyku istojus, kad galetum aukstesne pakopa studijuoti
Atsakyti
QUOTE(Sacra @ 2007 06 09, 14:40)
Aciu Foxenui uz patarimus  4u.gif


Prasom prasom, i sveikata, bile tik macytu... aciuks.gif

Gali uzmest aki i sita linka, cia gana patogiai surinktos nuorodos i visai nemaza skaiciu MS finance:
http://www.bus.lsu.e.../MSPrograms.htm

Gal pravers.
Atsakyti