Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

Nu bet cia man tai kosmaras..Atsiverciu per google Svedijos universitetu puslapi, o ten viskas ju kalba, ir niekur nera, kad pasikeisti kalba unsure.gif sad.gif
O as tik angliskai bum bum..
O beto, visur galiu vaziuoti tik per mainus arba kad esu gal magistrante ar pan unsure.gif
Tai ka daryti, padekit!?
Atsakyti
nerile.....del seseliu tai irgi bliamba konkurencija yra...norint isidarbinti i gera ligonine ar privacia ligonine....koledzas turi itakos......bet didesne itaka turi experience-patirtis.......be expierence ir gera koledza pabaigus isidarbinti bus sunku.....visose srityse taip yra......kuo bebutum experience yra labai svarbus....
Atsakyti
QUOTE (nerile @ 2004 06 01, 10:13)
Suprantu, kad skiriasi teisiniai niuansai skirtingose valstijose, bet, pardon, kokie istatymai gali skirtis seselems? Gal trumpai paaiskintumet?

Skiriasi reikalavimai. Jei neklystu, visos seseles turi tureti leidima (certifikata) darbui. Certifikatu reikalavimai skiriasi pagal valstijas. Isvaziavus i kita butina gauti nauja, o gali prireikti netgi ir daugiau pasimokyti. Nesu susidurus su seseliu mokslu, bet pvz. zinau, kad Floridoj psichologu gali tapti su bakalauru, o Masaciusetse tam butinas magistras. Isvis, visi licenziniai darbai skirsis pagal valstijas: net jei taisai stogus, reikalavimai skiriasi wink.gif O seseliu moksle gali skirtis mokomi dalykai, darbo praktikos ilgumas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE (Isimylejus @ 2004 06 02, 16:33)
Nu bet cia man tai kosmaras..Atsiverciu per google Svedijos universitetu puslapi, o ten viskas ju kalba, ir niekur nera, kad pasikeisti kalba unsure.gif sad.gif
O as tik angliskai bum bum..
O beto, visur galiu vaziuoti tik per mainus arba kad esu gal magistrante ar pan unsure.gif
Tai ka daryti, padekit!?

nu, zinai...jei jau tokiu elementariu dalyku nesugebi, kaip universiteto puslapiu angliskai susirasti, tai gal geriau ir nepradek viso sito reikalo unsure.gif
Nes tokiem dalykam siokio tokio sumanumo ir atkaklumo bei 'organizatyvumo' tikrai reikia...

P.S. Jei dar neatvesai susidurus su pirmaisiais sunkumais, siulau paskaitineti puslapi
www.studyinsweden.se
Atsakyti
Gal Delfio straipsnyje rasi ka nors naudingo sau: http://www.delfi.lt/....php?id=4480102
Atsakyti
Aciu Zanet, labai daug ka suzinojau clap.gif Kai tik grysiu i Lietuva, butinai kreipsiuosi i ta centra.O dar pasirodo, reikia kalba tos salies gerai zinoti, nu cia tai bus sunkiau, bet kaip nors biggrin.gif
Atsakyti
Va, dar vienas neblogas puslapiukas. Bent jau is pirmo zvilgsnio taip atrode smile.gif
Kaip is tiesu yra, galima nuspresti tik konkreciai ko nors paieskojus smile.gif

http://europa.eu.int...portal/home.jsp

Kaip jie raso, tai puslapyje pateikta info apie studiju galimybes Europoje ir visa kas su tuo susije: ivairiu saliu mokymosi sistemos, grantai, apie pacias salis (gal is studento poziciju smile.gif ). Na, vienu zodziu, daug informacijos, reikia tik prisesti ir skaityti.

Isimylejus, kai jau isvaziuosi, tai nepasididziuok, papasakok kur geriausia vietele radai.
Sekmes tau smartass.gif
Atsakyti
Maciau, kanadietes mamos kalbejo apie lieuvisku diplomu ivertinimus, tad nusprendziau parasyti ir as! Bet ne apie Kanada unsure.gif Pasidalinsiu savo patirtim apie mokslo ivertinimus JAV. Lietuvoje mokiausi metus, tad norejau nenurasyti to laiko. Stodama i koledza pateikiau LT universiteta kaip savo "buvusi". Deja, deja, be reikalo doh.gif Visi vertimai ne tik kad egzistuoja, bet yra ir PRIVALOMI, jei savo dokumentuose parasai buvusia mokymosi istaiga. Labai greitai suzinojau, kad nei vieno LT mokytosi net ir to paties dalyko man neuzskaitytu: LT mokomi dalykai beveik visi buna 2.5 kredito, o JAV - 3-4. Taigi, kad pilnai uzskaitytu, reiktu lankyti atitinkama kursa ir laikyti egzaminus. Be to, tokiu atveju reikalauja LT destytoju mokymo medziagos. Kazko tokio, kaip ju darbo metodikos, tvarkarascio diena po dienos - man tai pasirode vargo keliai. Nusprendziau, kad daug lengviau viska pradeti nuo nulio.

Bet deja - jau buvau irasiusi savo LT universiteta. Koledzas JAV pagal istatymus tokiu atveju kazkaip privalo daryti vertimus ir t.t. Nori uzskaityti ar ne - tavo reikalas. As nieko neuzskaiciau del virsuje paminetu uzskaitymo reikalavimu. Jei visgi nutaret versti kazkiek mokytasi laika - pasiklauskit norimo koledzo/universiteto, kokias vertimo firmas jie naudoja. Pati turbut neieskociau (o jei pasitaikys tam koledzui nepriimtina?).

Dabar del diplomu vertimo. Saunu, jei kazkas issiverte ir gavo atsakinga darba. Bet ties kai kuriais atvejais ties tokiom istorijom man kyla klaustukas unsure.gif Mano naujas koledzas MA niekaip neuzskaito FL iseitos statistikos. O si kursa juk turi visi universitetai doh.gif , ir mokiausi JAV doh.gif Vos-ne-vos issireikalavau uzskaityti priklausomybiu psichologija, kuri MA yra mokoma po kitu vardu - vienas is kriminologijos kursu (uzskaite tik kaip pasirenkama dalyka!!!). Taigi butu nuostabu, jei viska taip lengvai galima uzsiskaityti is uzsienio, kai net vietiniai koledzai ne visada uzskaito vieni kitu dalykus. Butu labai idomu suzinoti, ar kazkas JAV issiverte dalykus vienas-prie-vieno, ar cia tik gandai, kad imanoma g.gif
Atsakyti
del diplomu ivertinimo as kaz kaip iki siol nesuprantu.. savo dar nevertinau doh.gif .. bet mano drauge vertino (vadyba tarptautinis managementas..) bakalauras.. vienas univeras dave 110 kreditu, o kitas 130 unsure.gif ...

zinau filologam gerai vertina,, tik specialybe mano .. subinen.. rusu kalba ir litaratura.. kaip ir nieko sad.gif .. bet kreditus reiketi parinkti..
Atsakyti
ar tikrai uzskaite....? man atrodo kad i tik giriasi..... g.gif bent jau geri koledziai ar universitetai tai tikrai neuzskaito....nebet uzskaito community college.....
Atsakyti
QUOTE (Isabelle @ 2004 09 05, 09:13)
ar tikrai uzskaite....? man atrodo kad i tik giriasi..... g.gif  bent jau geri koledziai ar universitetai tai tikrai neuzskaito....nebet uzskaito community college.....

Man univeras uzskaite apie 80 kreditu - tris metus mokiausi Lietuvoje. Beje, yra tam tikri privalomi kursai, kuriuos butina mokytis tame univere, kurio diplomo nori, jiems gali ta kursa ir Harvarde isklausyti, vis tiek tureti ji kartoti tame unike. smartass.gif Tas pats ir community college, jei nori bent associate degree is jo gauti (mano anytos atvejis)...

Be to, jei turi lietuviska bakalaura, gali is karto stoti cia i magistra (jei pinigu negaila) cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo legenda: 05 rugsėjo 2004 - 14:59
QUOTE (legenda @ 2004 09 05, 08:59)

Be to, jei turi lietuviska bakalaura, gali is karto stoti cia i magistra (jei pinigu negaila) cool.gif

Taip taip, gryna teisybe wink.gif
Atsakyti