Maciau, kanadietes mamos kalbejo apie lieuvisku diplomu ivertinimus, tad nusprendziau parasyti ir as! Bet ne apie Kanada

Pasidalinsiu savo patirtim apie mokslo ivertinimus JAV. Lietuvoje mokiausi metus, tad norejau nenurasyti to laiko. Stodama i koledza pateikiau LT universiteta kaip savo "buvusi". Deja, deja, be reikalo

Visi vertimai ne tik kad egzistuoja, bet yra ir PRIVALOMI,
jei savo dokumentuose parasai buvusia mokymosi istaiga. Labai greitai suzinojau, kad nei vieno LT mokytosi net ir to paties dalyko man neuzskaitytu: LT mokomi dalykai beveik visi buna 2.5 kredito, o JAV - 3-4. Taigi, kad pilnai uzskaitytu, reiktu lankyti atitinkama kursa ir laikyti egzaminus. Be to, tokiu atveju reikalauja LT destytoju mokymo medziagos. Kazko tokio, kaip ju darbo metodikos, tvarkarascio diena po dienos - man tai pasirode vargo keliai. Nusprendziau, kad daug lengviau viska pradeti nuo nulio.
Bet deja - jau buvau irasiusi savo LT universiteta. Koledzas JAV pagal istatymus tokiu atveju kazkaip privalo daryti vertimus ir t.t. Nori uzskaityti ar ne - tavo reikalas. As nieko neuzskaiciau del virsuje paminetu uzskaitymo reikalavimu. Jei visgi nutaret versti kazkiek mokytasi laika - pasiklauskit norimo koledzo/universiteto, kokias vertimo firmas jie naudoja. Pati turbut neieskociau (o jei pasitaikys tam koledzui nepriimtina?).
Dabar del diplomu vertimo. Saunu, jei kazkas issiverte ir gavo atsakinga darba. Bet ties kai kuriais atvejais ties tokiom istorijom man kyla klaustukas

Mano naujas koledzas MA niekaip neuzskaito FL iseitos statistikos. O si kursa juk turi visi universitetai

, ir mokiausi JAV

Vos-ne-vos issireikalavau uzskaityti priklausomybiu psichologija, kuri MA yra mokoma po kitu vardu - vienas is kriminologijos kursu (uzskaite tik kaip pasirenkama dalyka!!!). Taigi butu nuostabu, jei viska taip lengvai galima uzsiskaityti is uzsienio, kai net vietiniai koledzai ne visada uzskaito vieni kitu dalykus. Butu labai idomu suzinoti, ar kazkas JAV issiverte dalykus vienas-prie-vieno, ar cia tik gandai, kad imanoma