Įkraunama...
Įkraunama...

Baisiausi šalutiniai poveikiai

Bandžiau trejopas apsisaugojimo priemones:

1. dienų skaičiavimas, nutrauktas aktas. rezultatas - dukrytė wink.gif tikrai ne pats blogiausias šalutinis poveikis wub.gif

2. Mirena. Žinau, kad taip būna labai retai, bet man ji buvo tragedija, nors neturėjau jos nė metus unsure.gif Iš pradžių, kol neveikė hormonai, ji veikė kaip paprasta spiralė. Taigi vietoj baisingai gausių ir skausmingų mėnesinių užklupo baisingai gausios ir skausmingos mėnesinės X 100. Šiaip pastoviai tepliojo pirmus 6 mėnesius unsure.gif Nuo nėštumo apsaugodavo garantuotai - paprasčiausiai nieko nenorėdavau ir negalėdavau, kai nuolat tepa, o dargi po "to" ar "tuo" metu tai garantuotai tepdavo verysad.gif Iš pradžių bijojau, kad kažkas negerai, bet paskui radau ir supermamoj vieną tokį atvejį, ir jau kita gydytoja sakė, kad retai, bet būna taip, kad ilgai teplioja. Galų gale nustojo tepti, o mėnesinių vietoj nusistovėjo keleta lašiukų, atsikvėpiau lengviau. Bet....vyro aišku nelabai norėjau... ax.gif Kol staiga vienu metu pradėjau visko vėl norėt, o veidelio odą pradėjo bert. Ir atsinaujino mėnesinės. Nuėjau pas ginekologę, echoskopistę -ogi pasirodo, ta spiralė jau beišeinanti, visai nebe gimdoje doh.gif Ir nei ji saugo, nei ka unsure.gif Matyt, čia dėl to, kad dukrytė ne veltui "Mis rankinukės" titulą išsikovojo. Paprastai ji visą laiką sėdž man ant rankų, pageidautina, kad aš tuo metu dar ir šokčiau. O vis dėl to kokie 13 kg..taigi visai nesistebėjau, kad spiralė dezertyruoja. Na pabandė gydytoja man ją atgal įstumti, tačiau nepavyko.

Taigi Mirena man padovanojo 600 lt išlaidas, plius naujiems KT (paskaiciavau, kad apie 500 lt per metus kainuoja iprasti KT, ar klystu?) ir puokštę "džiaugsmingų" įspūdžių doh.gif

3. KT. Mažiau nei savaitę naudoju Yarine. Norai pražuvo, visą laiką pykina ir svaigsta galva. Kol kas tiek g.gif

nejaugi man vis dėlto skirta būti 14 vaikų motina? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dzingle @ 2005 11 23, 16:18)
Kas del salutiniu poveikiu, tai turiu truputi patirties. Tai asmeniniai mano pastebejimai, bet gal kuri pritaikysit ir sau rolleyes.gif
  Taigi, metus geriau Cileste, po to 2 metus Logeste. nepykino, nedusau, tik mazi salutiniai pozymiukai, kurie sudejus i visuma, daug lemia.
  Man KT +:
  - lengvesnis PMS
  - tikslus ciklas
  - ramu ant dusios biggrin.gif
  KT -:
  - dingo noras myletis (baigus gerti, atsirado thumbup.gif )
  - priaugau 5 kg. (jau baigia nukristi be jokiu papildomu pastangu thumbup.gif )
  - nereikia kasdien nervuotis, kad uzmirsti ar veluoji isgerti (atminties problemos:durnas:) 
  - nesijauciu istinus, rytais neatsibundu uztinus.
    Dabar as ju nebenaudoju, ir labai dziaugiuosi. Yra kitu budu saugotis. Jei zinociau, kaip butu pagerejus savijauta, buciau nutraukus anksciau.

Man tai kažkaip nei vienas iš šių poveikių nepasireiškė g.gif (tų blogųjų)
Atsakyti

2,5 metų vartojau Cilest. Viskas buvo puiku, tik kad prieš pusmetį pradėjo teplioti labai. Galų gale prisiruošiau prieš porą mėnesių nuveit pas gydytoją, tai rado žaizdelę. Kitą savaitę bus tyrimų rezultatai. Žiūrėsim, kas ten bus, bet teko skaityt, kad KT prieš kiaušidžių ir gimdos vėžį visai neblogas dalykas (nuolat vartojant rizika susirgt sumažėja), o štai apie gimdos kaklelio vėžį to pasakyti negalima... Atvirkščiai, ypač toms, kas turi žaizdelę, geriant KT labiau linkę kabinti visokie velniai.
Prieš mėnesį perėjau prie Mercilon. Jokių šalutinių poveikių nejaučiu.
Nesijuokit, bet aš labai intensyviai jau kuris laikas mąsčiau apie tą dingstantį potraukį nuo KT... Mat man jis visai niekur nedingo. Koks buvo, toks ir liko biggrin.gif Ir taip galvojau, ir anaip, bet man rodos, kad laaaaabai daug priežasčių ir bėdų slypi galvose, o ne tabletėse. Tikriausiai dauguma nenoro "sėdi" pasąmonėje, todėl ir negalim taip paprastai rast priežasties, o KT suverst kaltę lengviausia. Jau girdžiu, kaip kažkas su manim nesutinka, bet jūs gerai gerai ir labai kritiškai pagalvokit. Be abejo, turėtų egzistuot grupė moterų, kurioms noras praeina dėl hormonų disbalanso, bet ar ji iš tiesų tokia didelė?

Atsakyti
as vartoju kt jau beveik metus...kol adaptavosi organizmas buvo tik tepliojimai (pirma menesi),krutine jautri ir viskas....taigi tiko.menesines tapo nejuntamos thumbup.gif bet.....bet yra toks dalykas dabar: jau tris menesius nepraeina sloga doh.gif sloga netikra:naktim ir dienom tik uzgula staigiai ir vsio,nesipurskia,nevarva...ejau pas alergologa,pas lor gydytojus-nieko neranda wacko.gif tik va uzsimine kad gali buti nuo kt...
taigi gal yra kam buve panasiai? jei pasitvirtins teks mest kt sad.gif
Atsakyti
ir dar vienas klausimas: kaip jums su svoriu? ar pakito? man padidejo,bet tik pilvo srityje sad.gif t.y. liemuo g.gif

Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2005 11 23, 20:47)
ir dar vienas klausimas: kaip jums su svoriu? ar pakito? man padidejo,bet tik pilvo srityje sad.gif t.y. liemuo  g.gif

Man svoris nepasikeitė nė kiek, dar šią vasarą sugebėjau šiek tiek numesti. Šiaip jau moteriškas organizmas linkęs kaupti riebalus ir viskas. Reik žiūrėt, ką valgai mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2005 11 23, 17:29)
2,5 metų vartojau Cilest. Viskas buvo puiku, tik kad prieš pusmetį pradėjo teplioti labai. Galų gale prisiruošiau prieš porą mėnesių nuveit pas gydytoją, tai rado žaizdelę. Kitą savaitę bus tyrimų rezultatai. Žiūrėsim, kas ten bus, bet teko skaityt, kad KT prieš kiaušidžių ir gimdos vėžį visai neblogas dalykas (nuolat vartojant rizika susirgt sumažėja), o štai apie gimdos kaklelio vėžį to pasakyti negalima... Atvirkščiai, ypač toms, kas turi žaizdelę, geriant KT labiau linkę kabinti visokie velniai.
Prieš mėnesį perėjau prie Mercilon. Jokių šalutinių poveikių nejaučiu.
Nesijuokit, bet aš labai intensyviai jau kuris laikas mąsčiau apie tą dingstantį potraukį nuo KT... Mat man jis visai niekur nedingo. Koks buvo, toks ir liko biggrin.gif Ir taip galvojau, ir anaip, bet man rodos, kad laaaaabai daug priežasčių ir bėdų slypi galvose, o ne tabletėse. Tikriausiai dauguma nenoro "sėdi" pasąmonėje, todėl ir negalim taip paprastai rast priežasties, o KT suverst kaltę lengviausia. Jau girdžiu, kaip kažkas su manim nesutinka, bet jūs gerai gerai ir labai kritiškai pagalvokit. Be abejo, turėtų egzistuot grupė moterų, kurioms noras praeina dėl hormonų disbalanso, bet ar ji iš tiesų tokia didelė?

aš iš dalies sutinku su tavim, noro sumažėjimas gali būt ir nuo santykių ir nuo kitų įvairiausių priežasčių, bet man va pvz. 4 m. kol gėriau KT viskas buvo OK, buvo ir noras, buvo kad ir dingdavo noras, bet paskui atsirasdavo, o paskutinį pusmetį...na jis nebetoks, kažkokia apatiška aš tam išvis pasidariau ir nuėjau dėl to pas ginekologą. Nespėjau išsižiot ko atėjau, jis tik paklausė ar vartoju KT ir iškart pasakė kad pas manė nebėra lytinio potraukio. Tai va, kaip jis bandė išsireikšt-tos, kad vartoja KT, tas pats kas kastruotas katinas...na nelabai aš sutinku, bet gal yra tiesos...
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2005 11 23, 19:47)
ir dar vienas klausimas: kaip jums su svoriu? ar pakito? man padidejo,bet tik pilvo srityje sad.gif t.y. liemuo  g.gif

man pradėjo svoris augt gal prieš metus. Dietų nesilaikiau, bet ir sportavau aktyviai, ir sveikai maitinausi. Nei iš vietos...O priaugo ant liemens ir ant pilvo pačio. Skaičiau čia kad metus gert KT kitoms nukrito, kadangi kaip tik baigsiu gert pakelį ir mesiu, tai pažiūrėsim, koks bus rezultatas...
Atsakyti
QUOTE(ilbee @ 2005 11 24, 08:50)
man pradėjo svoris augt gal prieš metus. Dietų nesilaikiau, bet ir sportavau aktyviai, ir sveikai maitinausi. Nei iš vietos...O priaugo ant liemens ir ant pilvo pačio. Skaičiau čia kad metus gert KT kitoms nukrito, kadangi kaip tik baigsiu gert pakelį ir mesiu, tai pažiūrėsim, koks bus rezultatas...

tai va,as irgi sportuojanti,o ant pilvo apacios vistiek priaugo lasinku verysad.gif

nu kagi,jauciu reiks man padaryti pertrauka ir pasiziureti ar kazkas pasikeis g.gif
Atsakyti
O mano istorija tokia:
Prieš 1,5 metų poliklinikoj po echoskopijos pasakė, kad pas mane daug cistų, kai susinervinusi ir pasimetusi paklausiau ką daryti, gydytoja pasakė - visą gyvenimą gerti KT unsure.gif . Nusipirkau išrašytas Harmonet ir pradėjau gerti (nelabai man tai buvo prie širdies, bet jei reikia, tai reikia). Iš viso gėriau jas 2 mėn. , po to mečiau, nes atsirado didelis vangumas, energijos stygius, o apie meilę net galvot nenorėjau. Veiksmas vyko vasarą, vitaminų buvo pakankamai, bet jaučiausi kaip meškinas žiemą, plius svoris pradėjo augti. Taigi, rudenį gavau siuntimą pas endokrinologą ir po tyrimų paaiškėjo, kad mano skydliaukės hormonų gamyba l. suletėjusi. Kažkaip įtariu, kad KT galėjo prie to prisidėti.
Beje, po 1,5 metų nervų, ką daryti su visom cistom, apsilankiau pirmą kartą pas privatų ginekologą, kad viską konkrečiai išaiškintų. Po apžiūros echoskopu gydytoja pasakė, kad jokių cistų pas mane išvis nėra.
Logiškai pagalvojus, po 2 mėn. KT vartojimo cistos pačios išnykti negalėjo g.gif . Toks jausmas, kad poliklinikoj man tas KT specialiai prastūmė.
Atsakyti
JeansGirl, matai su cistom taip yra (pas mane irgi buvo), kad jos gydomos hormonais. Bet reikalas tas, kad dažnai tai, ką mato echoskopistė yra ne cista, o folikulas, kuris išnyksta po mėnesinių. tiesiog ant kiaušidės susiformuoja tokia kaip pūslelė ir sporgsta. Tai normalu, kiekvieną mėnesy taip būna, formuojasi pūslelės ir dingsta. Bet jei pūslelė didesnė (pvz echoskopavo prieš mėnesines)tai gydytoja galėjo pagalvot, kad cista.
Aišku, ji turėjo tavęs paklaust, koks tau ciklo metas ir pažiūrėt, kaip viskas atrodo po mėnesinių (paprastai net ir cistos apmažėja ar visai išnyksta po mėnesinių). Ir tik po to jau kišt tas tabletes....galbūt ir turėjo įtakos koks KT gamintojų apsilankymas prieš tavo vizitą... unsure.gif
Atsakyti

Taip, Snape, man tą patį pasakė gydytoja, kai buvau nuėjusi privačiai, aš pati apie tai nieko nežinojau. O echoskopuotojos kompetencija tai ką aš žinau - moteriškė lyg ne pirmą dieną dirbanti g.gif . Išsigandus buvau nemenkai, tai labai palengvėjo po paskutinio vizito.
Atsakyti