Bandžiau trejopas apsisaugojimo priemones:
1.
dienų skaičiavimas, nutrauktas aktas. rezultatas - dukrytė

tikrai ne pats blogiausias šalutinis poveikis
2.
Mirena. Žinau, kad taip būna labai retai, bet man ji buvo tragedija, nors neturėjau jos nė metus

Iš pradžių, kol neveikė hormonai, ji veikė kaip paprasta spiralė. Taigi vietoj baisingai gausių ir skausmingų mėnesinių užklupo baisingai gausios ir skausmingos mėnesinės X 100. Šiaip pastoviai tepliojo pirmus 6 mėnesius

Nuo nėštumo apsaugodavo garantuotai - paprasčiausiai nieko nenorėdavau ir negalėdavau, kai nuolat tepa, o dargi po "to" ar "tuo" metu tai garantuotai tepdavo

Iš pradžių bijojau, kad kažkas negerai, bet paskui radau ir supermamoj vieną tokį atvejį, ir jau kita gydytoja sakė, kad retai, bet būna taip, kad ilgai teplioja. Galų gale nustojo tepti, o mėnesinių vietoj nusistovėjo keleta lašiukų, atsikvėpiau lengviau. Bet....vyro aišku nelabai norėjau...

Kol staiga vienu metu pradėjau visko vėl norėt, o veidelio odą pradėjo bert. Ir atsinaujino mėnesinės. Nuėjau pas ginekologę, echoskopistę -ogi pasirodo, ta spiralė jau beišeinanti, visai nebe gimdoje

Ir nei ji saugo, nei ka

Matyt, čia dėl to, kad dukrytė ne veltui "Mis rankinukės" titulą išsikovojo. Paprastai ji visą laiką sėdž man ant rankų, pageidautina, kad aš tuo metu dar ir šokčiau. O vis dėl to kokie 13 kg..taigi visai nesistebėjau, kad spiralė dezertyruoja. Na pabandė gydytoja man ją atgal įstumti, tačiau nepavyko.
Taigi Mirena man padovanojo 600 lt išlaidas, plius naujiems KT (paskaiciavau, kad apie 500 lt per metus kainuoja iprasti KT, ar klystu?) ir puokštę "džiaugsmingų" įspūdžių
3.
KT. Mažiau nei savaitę naudoju Yarine. Norai pražuvo, visą laiką pykina ir svaigsta galva. Kol kas tiek
nejaugi man vis dėlto skirta būti 14 vaikų motina?
...all that we see or seem is but a dream within a dream...