Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio mityba. Bendra tema

Mažiausiai visokių blogybių gaidelyje, manau.
Bet sveikiausia, aišku, naminiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 10 23, 23:46)
Mažiausiai visokių blogybių gaidelyje, manau.
Bet sveikiausia, aišku, naminiai  blush2.gif

aciu mamytes uz patarimus,jau pabandem duoniukus,labai patiko ir tikriausiai valgysim gaideli smile.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
As kol kas tik laukiuosi savo mazulio, jau 22 savaites, bet noriu visa informacija rinktis jau is anksto.
Pasidalinkite savo patirtimi - kokius g4rimus rekomenduotumete gerti paskutinemis nestumo savaitemis ir jau pagimdzius vaikeli, ji maitinant? Noriu kad ir vaikas, ir as gautume visas reikalingas medziagas. Noriu, kad pienas butu skanus, kad nuo jo skaudetu pilveli.... blush2.gif labai lauksiu jusu komentaru ir pasidalijimo asmenine patirtimi 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvilyte @ 2008 10 24, 16:09)
Laba diena  4u.gif 
As kol kas tik laukiuosi savo mazulio, jau 22 savaites, bet noriu visa informacija rinktis jau is anksto.
Pasidalinkite savo patirtimi - kokius g4rimus rekomenduotumete gerti paskutinemis nestumo savaitemis ir jau pagimdzius vaikeli, ji maitinant? Noriu kad ir vaikas, ir as gautume visas reikalingas medziagas. Noriu, kad pienas butu skanus, kad nuo jo skaudetu pilveli....  blush2.gif  labai lauksiu jusu komentaru ir pasidalijimo asmenine patirtimi  4u.gif  ax.gif

Tikriausiai norėjote parašyti, kad neskaudėtų pilvelio hihihi.gif

Gerti geriausia natūralesnius produktus, vandenį, arbatą, namines sultis, kompotus. Man labai patiko ir tiko arbata žindyvėms, nuo jų nepučia pilvuko ir sako, kad gaminasi daugiau pieno. Ją galima gerti ir nestuke.gif metu.
Tas pats ir su maistu, kuo šviežesnis ir kuo mažiau konservantų, rekomenduojama rinktis mūsų klimato zonoj užaugintus produktus.
Apie mitybą daugiau žindymo temose.
Atsakyti
truputi susimaisiau rasydama blush2.gif gerai, kad buvau suprasta 4u.gif

o kas per arbata zindyvems? kur jos isigyti, kas gamina? g.gif
Atsakyti
kol kas jokių nevalgom.
bet valgom grikinius duoniukus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvilyte @ 2008 10 27, 18:20)
truputi susimaisiau rasydama  blush2.gif gerai, kad buvau suprasta  4u.gif

o kas per arbata zindyvems? kur jos isigyti, kas gamina?  g.gif

aš ne expertas, bet nerekomenduoju tų ale spec arbatėlių žindyvėms, jei tikitės, kad nuo jų gausės pienelio, nes visgi per mažai įrodymų, kad jos tikrai skatina laktaciją.

aš pvz geriu dilgelių arbatą (stiprina organizmą po gimdymo), ramunėlių arbatą (ramina, veikia priešuždegimiškai), kefyro arba jogurto stiklinę per dieną (kalcio šaltinis), kartais pieno stiklinę, ir daug vandenuko. thumbup.gif kompotai natūralūs irgi tinka, sultys, tik ne iš parduotuvės mirksiukas.gif netinka obuolių (nebent saikingai, kad nepūstų pilvuko), citrusinių vaisių (dėl galimos alergijos). Taip pat negalima derti žalios,juodos arbatos kaip ir kavos dėl tonizuojančio poveikio.

lengvo tau neštumo, gimdymo ir sveiko bei laimingo vaikelio 4u.gif
Atsakyti
mano sunus tai labiausiai avizinius megsta, be to ir nespringsta, sukramto rolleyes.gif
Atsakyti
mes valgome lietuviskus,nuo kokiu 7 men. 4u.gif
Atsakyti
Mano mažius nuo kokių aštuonių mėnesių graužia gaidelį (su fruktoze), duoniukus, ryžių trapučius thumbup.gif
Atsakyti
As tai be arbateliu ir vandenuko dar geriu lietuviskas sultis skiestas su vandeniu (Vilniuje gaminamos) tiksliau ten nektarai smile.gif Tai visai skanu kai pabosta grynas vandenukas smile.gif
Atsakyti
mielosios mamytes mano sunelis 11men blogai valgo. Kai tik pradejo valgyt tyreles buvo viskas gerai porcijos apie 200-250gr. o kazkur nuo 7 men porcijos visai sumazejo iki 60-80gr. kai valgo reikia kazkom ji uzimt kitaip net burnos neatidaro. o dabar situacija visai prasta pusryciams keli sauksteliai varskytes ar kokios koses, pietums tas pats dar vakare kazka pavalgo. o taip pora sauksteliu ir nusisuka pradeda kaprizus rodyti. bet kai tik valgo namiskiai ateina ir rodo kad nori valgyti kazka idedi i burnyte suvalgo pavaiksto ir dar ateina, bet juk taip jis neprisivalgis. Gal kas turit panasiu bedeliu pasidalinkit kaip kovojat. aciu verysad.gif
Atsakyti