Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio mityba. Bendra tema

QUOTE(davilyte @ 2009 10 02, 14:40)
Mano mazajai jau 8.5 men. bet buna dienu, kad valgo tik MP, nera ka net kalbeti apie kiekius indeliais ar mililitrais. As vis kaltinu dantu dygima ar slogyte...Nors svoris auga puikiai, apvalute tokia. Prie kito maisto pratinu nuo 6 men. Is pradziu kankinomes su darzovienem, visa laika ziaugciodavo, purtydavosi, netiko nei mano gamintos nei pirktos. paskiau daviau grudu kosyciu, tai kur saldziau truputi su pienuku ar tyrele, tai valgo, nors vienu tyreliu irgi neikisi. Yra buve dienu, kad ir tris kartus pavalgo visai jau neblogai, - ryte grudu kosyte su pienu, per pietus darzoviene su mesyte, o vakare grudu kosyte su vaisiais. Kai paskaitau, kitu vaikiukai tokio amziaus jau viska valgo, o maniske sunkiai dar.  verysad.gif O MP tai tik duok, bet kada ir bet kiek smile.gif
Net nezinau, gal ka patarsit? ax.gif

Mano pipirui ryoj 8 men. Situacija panasi, tik kad MP geria zymiai maziau,tik is ryto pusryciams. O be grudu koses isvis nezinau ka buciau darius, jos deka ir auga........
Manau,kad dziaukites, kad valgo MP, vaikas laimingas auga (svoris taip pat) smile.gif Ir laime,kad galit maitint. Tie vaikuciai, kurie 8 men jau viska valgo paprastai buna trumpai maitinti krutim arba isvis nemaitinti. Ir tai nera joks pasiekimas ar privalumas. Viskas savo ritmu, neskubinkit naturalios ivykiu eigos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 03, 14:21)
siaip nors mano mazoji jaunesne uz jusu visu menesiu, bet va tokiu nevalgiadieniu pasitaiko ir neretai. nors as visuomet stengiuosi jai pasiulyti ka nors 3 kartus per diena. jei matau, kad nenoriai, valgo, uzciaupia burna ir suka galva nuo sauksto, tai tokiom dienom siulau jai ta ka ji labiausiai megsta - bananiuka ir sparaginiu pupeliu ir bulviu tyra. na ir zinoma MP. Gal ir jusu mazyle turi ka tikrai labai megsta? tai kai ateina toks nevalgiadienis ir pasiulykit jai to, nemanau, kad ji atsisakytu nors kiek suvalgyti sovo mylimo maisto.

Dekui uz patarimus, bet kas jai viena diena atrodo skanu, tai kita net neragauja, rankytem tik mosikuoja i sonus, galvyte purto, lupytes suspaudus doh.gif taip jau norisi, kad ka nors pamegtu, jau kaip ir laikas butu ne vien MP gardziuotis smile.gif Pirmam vaikiukui kaip tik sumazinau maitinimus pienuku, tik tada pradejo daugiau papildomo maisto valgyti, o si karta taip nepavyksta, vistiek MP reikalauja.
Papildyta:
QUOTE(angelu kalva @ 2009 10 03, 20:16)
Mano pipirui ryoj 8 men. Situacija panasi, tik kad MP geria zymiai maziau,tik is ryto pusryciams. O be grudu koses isvis nezinau ka buciau darius, jos deka ir auga........
Manau,kad dziaukites, kad valgo MP, vaikas laimingas auga (svoris taip pat) smile.gif Ir laime,kad galit maitint. Tie vaikuciai, kurie 8 men jau viska valgo paprastai buna trumpai maitinti krutim arba isvis nemaitinti. Ir tai nera joks pasiekimas ar privalumas. Viskas savo ritmu, neskubinkit naturalios ivykiu eigos.  4u.gif

Dziaugiuos kad MP valgo, tik kad medziagu nepritruktu, nes darzovienes su mesyte tai labai jau retai kada isiulau. O kiti sako, kad nuo 6 men. MP jau nevertingas. Zinau, kad reikia kantrybes, po truputi gal pripras, tik kad tiek maistelio ismetam, bandom visokiu variantu, bet niekas nesikeicia.
Atsakyti
QUOTE(davilyte @ 2009 10 04, 08:22)
1.Dekui uz patarimus, bet kas jai viena diena atrodo skanu, tai kita net neragauja, rankytem tik mosikuoja i sonus, galvyte purto, lupytes suspaudus doh.gif taip jau norisi, kad ka nors pamegtu, jau kaip ir laikas butu ne vien MP gardziuotis smile.gif Pirmam vaikiukui kaip tik sumazinau maitinimus pienuku, tik tada pradejo daugiau papildomo maisto valgyti, o si karta taip nepavyksta, vistiek MP reikalauja.

2.O kiti sako, kad nuo 6 men. MP jau nevertingas.

1. as tai savajai dar tik siandien duosiu ragauti vistienos. siaip pabandykit duoti bananiuko, ar vaikiskos varskytes, jogurtuko. ar kokios obuoliu tyreles, kriausiu. Manoji sia tyrele labai megsta. as pati ja verdu, tai truputis cinamono idedu, tai ji iseina ne tokia beskone kaip parduotuvine. o siaip gal pasiulykit vaikisku sausainuku ar dziuveseliu. manau paaugs ir tikrai valgys daugiau. manoji irgi valgo labai daug MP, bet as kazkaip del to nelabai pergyvenu, vis tiek gi kazkiek ir kitokio maisto suvalgo.

2. sakoma kad MP nuverteja nuo 1 metu. as kazkaip netikiu tuom. tuomet kodel visi gydytojai pataria maitinti iki 2 metu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(davilyte @ 2009 10 04, 09:22)
Dekui uz patarimus, bet kas jai viena diena atrodo skanu, tai kita net neragauja, rankytem tik mosikuoja i sonus, galvyte purto, lupytes suspaudus doh.gif taip jau norisi, kad ka nors pamegtu, jau kaip ir laikas butu ne vien MP gardziuotis smile.gif Pirmam vaikiukui kaip tik sumazinau maitinimus pienuku, tik tada pradejo daugiau papildomo maisto valgyti, o si karta taip nepavyksta, vistiek MP reikalauja.
Papildyta:

Dziaugiuos kad MP valgo, tik kad medziagu nepritruktu, nes darzovienes su mesyte tai labai jau retai kada isiulau. O kiti sako, kad nuo 6 men. MP jau nevertingas. Zinau, kad reikia kantrybes, po truputi gal pripras, tik kad tiek maistelio ismetam, bandom visokiu variantu, bet niekas nesikeicia.

Kad pienas nuo 6 men nebevertingas tampa - niekuo nepagristi paistalai. Kaip tada paaiskinti tuos atvejus, kai vaikai iki 10 ar net 12 menesiu buvo maitinami vien tik MP? Galvojat tokiu nera? Ir dar kiek! Atseit teigiama, kad nuo 6 men vaikui nebeuztenka gelezies, esancios MP, todel reikia ivedineti kitoki maista. Tai tokiu atveju reikia ziuret,ar vaikas sveikutis ir neisblyskes, ar zvalus ir gyvybingas bei normalaus svorio. Jei taip, tai ko pergyvent? As savo vaikiukui daviau paragaut mesos ,kai jis buvo 7,5 men. Nepatiko. Laukiam. Nera kur lekt. Paragaus veliau. Jei nebenori MP, arba nori zymiai maziau,tada zenklas, kad reikia kazka bandyt naujo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelu kalva: 04 spalio 2009 - 12:14
QUOTE(angelu kalva @ 2009 10 04, 11:12)
As savo vaikiukui daviau paragaut mesos ,kai jis buvo 7,5 men. Nepatiko. Laukiam. Nera kur lekt. Paragaus veliau. Jei nebenori MP, arba nori zymiai maziau,tada zenklas, kad reikia kazka bandyt naujo.

mums irgi 7.5 men ir siandiena bandysim virstyte su darzoviene. ziuresim kaip reaguos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 04, 13:24)
mums irgi 7.5 men ir siandiena bandysim virstyte su darzoviene. ziuresim kaip reaguos.  ax.gif

o kaip jusiskiai paberimai??? ar viskas susitvarke maziukei? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 10 04, 12:30)
o kaip jusiskiai paberimai??? ar viskas susitvarke maziukei? 4u.gif

as vis tik nuveziau vaika i tarptautine klinika, siaip ne taip pakliuvome tenai. ir ka pasirodo mano mazyte nepernesa saules ir karscio blink.gif liepe dienos metu stengtis kuo maziau eiti i lauka, tik i vakara, kai saule ne tokia intensyvi ir laikyt vaika vesioj patalpoj. Nors as ja ir taip karsty nelaikydavau, visad oro kondicionierius ijungtas, vaikas tik su maikute, sauskelnes tik nakciai uzdedu, o taip beveik visa diena nuogu uzpakaliuko, maudydavomes po kelis kartus per diena ir va kaip nutiko. israse losjono, jis padejo, bet odyte labai sausa pasidare blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 04, 14:50)
as vis tik nuveziau vaika i tarptautine klinika, siaip ne taip pakliuvome tenai. ir ka pasirodo mano mazyte nepernesa saules ir karscio  blink.gif liepe dienos metu stengtis kuo maziau eiti i lauka, tik i vakara, kai saule ne tokia intensyvi ir laikyt vaika vesioj patalpoj. Nors as ja ir taip karsty nelaikydavau, visad oro kondicionierius ijungtas, vaikas tik su maikute, sauskelnes tik nakciai uzdedu, o taip beveik visa diena nuogu uzpakaliuko, maudydavomes po kelis kartus per diena ir va kaip nutiko. israse losjono, jis padejo, bet odyte labai sausa pasidare  blink.gif

nu svarbiausia manau. kad priezastis nustatyta paberimo...gal kokius kremuku ar aliejuka pabandykite, kad sudrekinti odyte g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 10 04, 12:53)
nu svarbiausia manau. kad priezastis nustatyta paberimo...gal kokius kremuku ar aliejuka pabandykite, kad sudrekinti odyte g.gif

na as naudoju vaikiska losjona, jis kazkiek padeda, kad odyte nebutu sausa. kaip sakoma isgydai viena, pagadini kita doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 04, 13:58)
na as naudoju vaikiska losjona, jis kazkiek padeda, kad odyte nebutu sausa. kaip sakoma isgydai viena, pagadini kita  doh.gif

Siaip is patirties zinau, kad sausai odai gydyti labiau tinka kremas ne losjonas. Jis primaitina oda, ji geriau laiko dregme. Kuo sausesne oda, tuo tirstesnis dalykas turi but tepamas, pvz mano vaikui israse ne hormonini krema, bet tepala, nes kremas pasirode per "silpnas". Pabandykit bent jau nakciai istepti.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2009 10 04, 17:48)
Siaip is patirties zinau, kad sausai odai gydyti labiau tinka kremas ne losjonas. Jis primaitina oda, ji geriau laiko dregme. Kuo sausesne oda, tuo tirstesnis dalykas turi but tepamas, pvz mano vaikui israse ne hormonini krema, bet tepala, nes kremas pasirode per "silpnas". Pabandykit bent jau nakciai istepti.

reiks pabandyti, nes ir vaikisko riebaus kremo turim.

na va siandiena pirma karta paragavom darzovienes su vistyte. ir nieko, suvalge kaip visad. Gal net nesuprato, kad ten buvo kazkas naujo ideta biggrin.gif
Atsakyti
Mielos mamytes,

Prasau Jusu patarimo...mano suneliui vos 10 dienu ir labai megsta papuli smile.gif
As labai del to dziaugiuos, nes gerai valgo, pieno daug ir as noriu kad taip testusi....bet pastebejau kad mazulis papulio nori net tada kai nealkanas-jis tiesiog nori jo kaip soskes-del konforto tongue.gif Man tai negaila-man smagu ji zindyt, jam smagu zysti...bet va daktare ir vyras sako-patapsi jo verge, reikia kad nezaistu su papuku sitaip, o tik kas 3-4 valandas valgytu is jo..taip pat negerai jei uzmiega su speneliu dantyse-papulis turi buti tik valgymui.....tai as daba nezinau..man smagu ji pakibusi tureti, ir siaip galvoju-vaikui, ypac tokiam mazuliui-meiles negali but per daug-jam smagu su mama, man smagu su juo...nu nezinau...ar gerai jei kartais nori zysti kas valanda ar dazniau?
Beje, bandem soskyte-bet jos nepripazysta-meta lauk nes ne spenelio forma- nepakankamai stora ir nesilta...
Prasau patarti...nors ir zinau kad nujunkyt gal bus sunku, bet man sirdis sako-dzin, myliu mazuli, mums gerai ir siaip tai labai naturalu...juk gamtoj bezdzione nesako savo bezdzioniukui-zysk tik kas 3 valandas....

Ka manot?
Atsakyti