Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio mityba. Bendra tema

Pienuko tikrai neprisigamins daugiau, jei nustosite maitinti naktimis. Kaip tik didesnė galimybė, kad jo mažės smile.gif Šitame skyrelyje gal daugiau info rasite, taip pat ir savo klausimą galite užduoti vienoje iš temų, pavyzdžiui, šioje.
Atsakyti
Ka galima duoti vaikeliui jau nuo 3 men, po truputi?
Atsakyti
3 mėnesių kūdikiui pilnai pakanka pienuko/mišinuko. Žarnynas ir virškinimo sistema dar tik formuojasi.
Atsakyti
QUOTE(bambute888 @ 2010 10 10, 11:55)
Reikalingas patarimas, ieskau visur info ir visur vis skirtingai smile.gif Situacija tokia; leliukui jau 4 men, yra didelis, nes ir gime i didziaja puse, dabar sveria 7.300, maitinu savo pienuku tik, kaip suprantu nebeprivalgo, nes valgo kas 1.50val, nakti anksciau prabusdavo 2 k, dabar 4-6 kartus, jau nebespeja krutine tiek pieno pagaminti, pati be miego jau kaip zombis smile.gif tai ir tas pienukas gal nebekoks gaminasi. Tai dabar reikia patarimo, ka Jus patartumete daryti, ar ivesti arbateles ir kokiu laiku duoti po kiek ml? Ar pradeti koseles, ar papildomai damaitinti misinukais? klausiau gydytojos ka daryti, misinuka, arbatele ar kosele, sako jei neprivalgo tai i diena 1k tik kosele duoti. Jau 2d taip pabandziau, nieko panasaus, niekas nesikeicia. Mama pataria, naktimis geriau arbatele duoti, tada ir pienuko man prisigamins daugiau, bet ar jis privalgys, ar nesikelines vel kas 1-1.5val. Tai prasau patarkite. Is anksto dekoju.  ax.gif

Jei nakti pienuka pakeisit arbatele, tai pienuko tik sumazes. Be to, nelabai sveika nakti arbatas gerti ax.gif
O kiek laiko tai tesiasi? Gal dabar pieno krize ir vaikutis nori uzsisakyti didesnes dozes ateiciai. Pakankins savaitele ir vel normalizuosis 4u.gif

Siaip maniskei 11 men, bet ir dabar apie 4 kartus tikrai pabunda uzkasti ax.gif
Atsakyti
Na jau savaite kai toks balaganas tesiasi, sianakt 3 k kas 2 val kelesi ir 4k kas puse val doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bambute888 @ 2010 10 10, 12:55)
Reikalingas patarimas, ieskau visur info ir visur vis skirtingai smile.gif Situacija tokia; leliukui jau 4 men, yra didelis, nes ir gime i didziaja puse, dabar sveria 7.300, maitinu savo pienuku tik, kaip suprantu nebeprivalgo, nes valgo kas 1.50val, nakti anksciau prabusdavo 2 k, dabar 4-6 kartus, jau nebespeja krutine tiek pieno pagaminti, pati be miego jau kaip zombis smile.gif tai ir tas pienukas gal nebekoks gaminasi. Tai dabar reikia patarimo, ka Jus patartumete daryti, ar ivesti arbateles ir kokiu laiku duoti po kiek ml? Ar pradeti koseles, ar papildomai damaitinti misinukais? klausiau gydytojos ka daryti, misinuka, arbatele ar kosele, sako jei neprivalgo tai i diena 1k tik kosele duoti. Jau 2d taip pabandziau, nieko panasaus, niekas nesikeicia. Mama pataria, naktimis geriau arbatele duoti, tada ir pienuko man prisigamins daugiau, bet ar jis privalgys, ar nesikelines vel kas 1-1.5val. Tai prasau patarkite. Is anksto dekoju.  ax.gif

Bet jeigu vaikas nubunda nakti, tai nebutinai valgyt nori, gal nori prie mamos prisiglausti, ar salta pasidaro. Maniskis dar ir dabar nubunda, nors jau kuris laikas naktimis nebevalgo. Pabandyk panesioti vaikuti, o ne is karto kruti siulyti
Atsakyti
Sveikos mamytes. 4u.gif Noriu jusu patarimu... Esu jauna mama, turiu triju men. suneli. Maitinu pati, pienelio uztenka. Per pirmaji men. priaugom kilograma, per antra men. 1,4kg ir per 3 men. 1 kg. Skaitau daug literaturos apie vaiku auginima, taciau vaiku gydytoja daug ka liepia daryti, kas literaturoje grieztai draudziama. Pvz. jau nuo antro men. gydytoja liepe duoti obuolio, gerti arbateles, sultis, nuo trecio men. varskes, nors dauguma gastroenterologu teigia, kad iki 4-6 men. tikrai uztenka mamytes pienelio. Kadangi sunelis priauga pakankamai svorio, i gydytojos paliepimus nekreipiu demesio. Ar pritariate man? Antra, skaiciau, kad triju men. kudikis statomas jau nebemoka žingsniuoti, kojomis remiasi silpnai. O gydytoja state ant kojyciu ir nustebusi aiskino man, kad turi tvirtai remtis kojytemis i zeme. Tai kieno man klausyti ir tiketi. Gydytojo ar teorija, literatura? doh.gif
Atsakyti
Sakyčiau, kad gydytoja visai nusenusi (ne amžiumi, o žiniomis). Šitaip puikiai vaikutis priauga svorio, čia tik džiaugtis reikia ir mamytę girti, kad savo pieneliu maitina, o ne obuolius ir varškes kišti doh.gif Ateikite į šią temą, mamos tikrai Jums patars ir palaikys Jus smile.gif http://www.supermama...;#entry41867572
Atsakyti
QUOTE(Saulytte @ 2010 11 08, 19:54)
Sveikos mamytes.  4u.gif Noriu jusu patarimu... Esu jauna mama, turiu triju men. suneli. Maitinu pati, pienelio uztenka. Per pirmaji men. priaugom kilograma, per antra men. 1,4kg ir per 3 men. 1 kg. Skaitau daug literaturos apie vaiku auginima, taciau vaiku gydytoja daug ka liepia daryti, kas literaturoje grieztai draudziama. Pvz. jau nuo antro men. gydytoja liepe duoti obuolio, gerti arbateles, sultis, nuo trecio men. varskes, nors dauguma gastroenterologu teigia, kad iki 4-6 men. tikrai uztenka mamytes pienelio. Kadangi sunelis priauga pakankamai svorio, i gydytojos paliepimus nekreipiu demesio. Ar pritariate man? Antra, skaiciau, kad triju men. kudikis statomas jau nebemoka žingsniuoti, kojomis remiasi silpnai. O gydytoja state ant kojyciu ir nustebusi aiskino man, kad turi tvirtai remtis kojytemis i zeme. Tai kieno man klausyti ir tiketi. Gydytojo ar teorija, literatura?  doh.gif

zinoma, kad tokiam vaikuciui uztenka tik mamos pienelio, nemanau, kad 3 men kudikis nurys obuoliuka, jis ji su liezuveliu istums, kaip koki svetimkuni, pas ji dar sis refleksas nebus isnykes
Atsakyti
QUOTE(Saulytte @ 2010 11 08, 19:54)
Sveikos mamytes.  4u.gif Noriu jusu patarimu... Esu jauna mama, turiu triju men. suneli. Maitinu pati, pienelio uztenka. Per pirmaji men. priaugom kilograma, per antra men. 1,4kg ir per 3 men. 1 kg. Skaitau daug literaturos apie vaiku auginima, taciau vaiku gydytoja daug ka liepia daryti, kas literaturoje grieztai draudziama. Pvz. jau nuo antro men. gydytoja liepe duoti obuolio, gerti arbateles, sultis, nuo trecio men. varskes, nors dauguma gastroenterologu teigia, kad iki 4-6 men. tikrai uztenka mamytes pienelio. Kadangi sunelis priauga pakankamai svorio, i gydytojos paliepimus nekreipiu demesio. Ar pritariate man? Antra, skaiciau, kad triju men. kudikis statomas jau nebemoka žingsniuoti, kojomis remiasi silpnai. O gydytoja state ant kojyciu ir nustebusi aiskino man, kad turi tvirtai remtis kojytemis i zeme. Tai kieno man klausyti ir tiketi. Gydytojo ar teorija, literatura?  doh.gif

O tu sviete doh.gif doh.gif doh.gif ar ji tikrai vaikų gydytoja?eik iš jos lauk tik, yra ir normalių gydytojų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele69: 11 sausio 2011 - 16:26
Gydytoja kazkokia nekompetetinga...apskritai tokia keisciau.
Iki 6 men. savaja zindziau isimtinai tik savo pienu ir tada kada nori. Svorio priauginejo kuo puikiausiai.
Atsakyti
sveikos mamytes, nuo kada galima duot kosyciu su varske?mums 19 d.bus 9 men, bet dar nesam ragavusios
Atsakyti