kai as ejau i pamerges, tuomet dar gyvenau uzsienyje. Grizau i lietuva tris dienas pries vestuves ir nuejau pasiimti likusios sukneles (visos kitos 5 pamerges jau buvo issirinkusios). nei as zinojau, kokia spalva, nei koks modelis: atejau, pasiemiau ir uzsidejau. savrbu nuotaka patenkinta buvo. tai kai dabar darau savo vestuves, pasielgiau lygiai taip pat: nuejau bei pati issrinkau sukneles pamergems, kad mazdaug tiktu visoms (tradicinis modeliukas, bet super grazus). is pradziu galvojau buti nuolaidesne, bet kai leidau paxcioms tarpusavyje issirinkti spalva bei modeli, pamaciau, kad prasidejo balaganas....
QUOTE(Melynasaule @ 2008 04 29, 00:10)
kai as ejau i pamerges, tuomet dar gyvenau uzsienyje. Grizau i lietuva tris dienas pries vestuves ir nuejau pasiimti likusios sukneles (visos kitos 5 pamerges jau buvo issirinkusios). nei as zinojau, kokia spalva, nei koks modelis: atejau, pasiemiau ir uzsidejau. savrbu nuotaka patenkinta buvo. tai kai dabar darau savo vestuves, pasielgiau lygiai taip pat: nuejau bei pati issrinkau sukneles pamergems, kad mazdaug tiktu visoms (tradicinis modeliukas, bet super grazus). is pradziu galvojau buti nuolaidesne, bet kai leidau paxcioms tarpusavyje issirinkti spalva bei modeli, pamaciau, kad prasidejo balaganas....
Is dalies tu teisi kad kils balaganas, bet prikaisant savo norus kartais buna labai daug nepatenkintu

Bet kiekviena nuotaka daro taip kaip jai norisi ir patinka ir as ju nesmerkiu

ot taip mostelėji burtų lazdele ir viskas vyksta pagal mano norus...
valio būtų tada....

Niu nezinau, bet jei uz visas pamerges viska moket, tai jau manau per brangu ir pulka daryt..
nors cia manau priklauso nuo to, koks vestuviu biudzetas.. man teko dvejose vestuvese dalyvauti, abejose buvo pasakyta su kokiom sukneles jaunoji noretu matyti pamerges.. pacios mokejomes.. vienose puokstele gavau ir nemokejau.. o kitose, gavau, bet po savaites susitikus su jaunaisiais jie norejo susigrazinti pinigus uz puoksteles...
bent jau mano MB nepatiko tai, kad mes jiem dovanojom dovana ir dar uz viska patys turejom susimoket..
savosiose turbut sakysiu, kad dovanu nereikalausim is pabroliu, nes ir sukneliu nuoma ir siaip pasiruosimas nepigus dalykas...
pas mus pulke bus tokie zmogeliukai, kurie tikrai neturi daug pinigeliu, tai nenoriu, kad atsisakytu dalyvauti vien del to...

As savo brolio vestuvese dalyvavau, tai musu pulkas buvo tikrai ne mazas, kazkur apie 10 poru ir visos buvo su skirtingomis suknelemis, tik pamerges su pabroliais kazkiek prisiderine. atrodeme super
man tai atrodo daug patogiau pulkui ateiti kaip jie norisi, juk buna ivairiu figuru paneles ir ivairiu skoniu, ir ivairiu finansiniu galimybiu. juk nepasakysi savo geriausiai draugei, kuri neturi maisa pinigu, kad ateitu su suknele uz 200 lt
o juk reikia ateiti i vestuves su dovana (kas siais laikais minimum 100 lt nuo zmogaus)gelemis, sampanais ir saldainiais, o pries tai kirpykla ir t.t o dar pries vestuves mergvakario islaidos
nuotakos nori,kad sukneles pamerges nuomotusi, pirktusi puokstes ...o jeigu pamerges studentes?
man patiko ta ideja,kad jeigu jaunajai jau taip norisi tu vienodu sukneliu, tai arba medziagyte bent jau nuperka arba bent jau siuveja papigiai suranda, nes sukneliu siuvimas kainuoja vos ne daugiau, nei nauja suknele nusipirkti galetum ir dar kazkur su ja galetum iseiti
o kas del puokstyciu, tai dauguma nuotakos perka,kad galetu priderinti ir pagal savo skoni..o va dalyvavau vestuvese, kur nuotaka pamergems padare veduokles su priklijuotom graziom gelytem, tai nerealiai patiko visiems, nes dar buvo super karsta diena

man tai atrodo daug patogiau pulkui ateiti kaip jie norisi, juk buna ivairiu figuru paneles ir ivairiu skoniu, ir ivairiu finansiniu galimybiu. juk nepasakysi savo geriausiai draugei, kuri neturi maisa pinigu, kad ateitu su suknele uz 200 lt

nuotakos nori,kad sukneles pamerges nuomotusi, pirktusi puokstes ...o jeigu pamerges studentes?

man patiko ta ideja,kad jeigu jaunajai jau taip norisi tu vienodu sukneliu, tai arba medziagyte bent jau nuperka arba bent jau siuveja papigiai suranda, nes sukneliu siuvimas kainuoja vos ne daugiau, nei nauja suknele nusipirkti galetum ir dar kazkur su ja galetum iseiti

o kas del puokstyciu, tai dauguma nuotakos perka,kad galetu priderinti ir pagal savo skoni..o va dalyvavau vestuvese, kur nuotaka pamergems padare veduokles su priklijuotom graziom gelytem, tai nerealiai patiko visiems, nes dar buvo super karsta diena

QUOTE(Chippie @ 2008 04 21, 17:45)
na nezinau, manau jei yra poros, tai uz pamergiu puoksteles isvis moka pabroliai, bent jau taip buna radicinese vestuvese, visur kur ejau pamerge pabrolys atvaziuodavo ir iteikdavo man puokstele o as as jam isegdavau gelyte i atlapus.
Savo vestuvese darau kitaip. Pas mus nera poru. As pasikvieciau save geriausias drauges buti pamergem. Jos issibarste po visa europa, tai puoksteles uzsakysiu ir sumokesiu pati. Bet pvz uz sukneles ir kt pacios susimokes kiek reikes.
Savo vestuvese darau kitaip. Pas mus nera poru. As pasikvieciau save geriausias drauges buti pamergem. Jos issibarste po visa europa, tai puoksteles uzsakysiu ir sumokesiu pati. Bet pvz uz sukneles ir kt pacios susimokes kiek reikes.
nu man tai keista, kad čia problema, pas mus, tai visada puokįtes parūpina vyriausia pamergė, ji pasiklausinėja, kokios spalvos suknelėm bus pamergės ir užsako puokšteles, o pamergės pačios atsineša gėlytč pabrpliams pagal savo suknelės spalvą.. ir niekada problemų dėl to nebuvo

o dėl vienodų suknelių.. aš tai pasakiau savo pamergytėm kad vyraus melsvas atspalvis, tegul pirkdamos suknutę pačios išsisrenka, kad nebūtų vienam kartui, juk kažkaip vis tiek dar tų progų bus, tai ir suknutes tegul pačios išsirenka, tik prašymas joms, kad būtų ilgoos, na bent jau žemiau kelių, nors man tai ne taip svarbu, svarbu kad jos jaukiai jaustųsi ir viskas,

problema ir dar kokia... na kaip sakant su dviem jau tvarka, bet dar dvi liko... įdomu ką tos užzizs....
kas nepatiks...

Sveikos, skaitau cia jusu pasisakymus apie pamerges ir galvoju, kad as visai gerai prasisukau
Pas mane bus 4 pamerges is pradziu tik su dviem tariausi kaip darom, mano vienas pageidavimas, kad butu visu vienodas ilgis ir kad daugmas vienos seimos spalvos, jeigu zalios tai zalios, arba melynos ir taip toliau ir joki budu nespalvotos tik vienspalves. Tai jos nusprende, kad vistiek tures pirktis sukneles ir kad davai uzsakom visom vienodas, paskui dar atsiklausiau kitu pamergiu ir kaip irgi visos sutiko
O puokstes sakiau as tiesiog uzsakysiu, nes trys pamerges jau ir taip namo is uzsienio parvaziuoja, tai sakyciau joms islaidu jau per akis bus.

pas mane tai tokia situacija, viena is pamergiu suknele buvo uzsidejus viena karta gyvenime
visada su kelnem vaiksto, tai tevai ten irgi man smegenys pudrinu, o as pasakiau- TAI MANO VESTUVES, ir jeigu pamerge sutiko ateiti tegul buna gerute ir prisiderina prie mano salygu, tuo labiau kad pas mus vestuvese tik dvi poros. tai as nuveziau panas i salona, jos issirinko, as sumokejau uzstata, joms liks sumoketi likusia dali. o del puoksciu- tai as isrinksiu, uzsakysiu o pabroliai sumokes, kaklaraisti deranti prie sukneles panos nupirks, o pabroliai pinigelius grazins.
siaip as per daug del visko rupinosi, nes mano daruge nesirupino tokiais dalykais- pasake kad butu taip, taip ir taip..jos turejo taip padaryti.

siaip as per daug del visko rupinosi, nes mano daruge nesirupino tokiais dalykais- pasake kad butu taip, taip ir taip..jos turejo taip padaryti.
QUOTE(Milasa @ 2008 05 02, 11:10)
pas mane tai tokia situacija, viena is pamergiu suknele buvo uzsidejus viena karta gyvenime
visada su kelnem vaiksto, tai tevai ten irgi man smegenys pudrinu, o as pasakiau- TAI MANO VESTUVES, ir jeigu pamerge sutiko ateiti tegul buna gerute ir prisiderina prie mano salygu, tuo labiau kad pas mus vestuvese tik dvi poros. tai as nuveziau panas i salona, jos issirinko, as sumokejau uzstata, joms liks sumoketi likusia dali. o del puoksciu- tai as isrinksiu, uzsakysiu o pabroliai sumokes, kaklaraisti deranti prie sukneles panos nupirks, o pabroliai pinigelius grazins.

o mano vestuvese viena pamerge isvis pirma karta suknele uzsides

įdomi mergina, niekad suknelės nenešioja... man kažkaip mergina neatskiriama nuo sijonų ir suknelių....

QUOTE(Chippie @ 2008 05 06, 01:50)
o mano vestuvese viena pamerge isvis pirma karta suknele uzsides
na ir jokio skandalo is to nedaro. Sukneles po truputi renkames, bet atsizvelgiant i visu norus nutarem imti ilgas, taip isvengiam diskomforto tai pamergei, kuri niekada nera devejusi sukneles, na del spalvos jos pacios susitare, o po to jau kiekviena pagalsavo figure derins.

Labai idomu, negali buti kad pirma karta, juk tevai vaikysteje tikrai buvo ja aprenge suknele bei per pirmaja komunija ( jei ji buvo pirmos komunijos) visos mergaites suknemes devi