QUOTE(rugsti_uoga @ 2009 05 28, 08:49)
nu skaitai skaitau ir pasisakysiu viena karta

nesuprantu as tu jaunuju ir pamergiu nesutarimu ..
ar cia pamerges tokios ziauriai isrankios "fifiskos" ir nori buti grazesnes uz nuotaka, ar cia nuotaka neturi skonio ir isrenka kokia "nenormalia" suknia..
o nebandet jaunosios su pamerges susitikti ir graziai apsitarti bei rasti kompromisa? jaunoji isako savo norus, pamerges issako ne norus, o savo nuomone i jaunosios norus.
is esmes, pamerges turetu suprasti, kad jos yra tam, kad nuotakai viskuo padetu, pagelbetu, prisdetu prie grzios sventes kurimo ir mazu maziausiai keltu problemu ir galvos skausmu del to, kad jai nepatinka kazkokia suknele ar netinka spalva. nuotaka ir taip begales problemu turi, kodel jai dar reikia sukti galva kai prisiderinti prie pamergiu ?
vestuves ne pamergiu svente, o jaunuju.. reiktu ta visoms, einancioms i pamerges, suprasti.. ir einant i poras zinoti, kad eini ne graziai atrodyti ir pastoveti, o palaikyti savo nuotaka ir padeti jai viskuo, visur dalyvauti ir visaip kurti gera nuotaika..
o jei nori apsirengti kaip nori, ir tik apbuti graziu sveciu - eini kaip svecias ir nesuki galvos nei sau, nei jaunajai del kazkokiu kaprizu
del jaunuju uzgaidu..gal jaunosioms, pries isrenkant suknele, deretu pasitarti su pamergemis ? visoms norisi graziu pamergiu su grazia sypsena, jei pamerge bus susiraukusi - gadins gi nuotraukas...

kodel ji susiraukusi ? jai nepatinka jos suknele..kodel nepatinka, nes nebuvo atsizveglta i jos nuomone...
pats parasciausas budas isvengti pykciu - eiti rinktis sukneliu kartu visoms ir jei nesutariat - balsuoti. kaip dauguma nuspres - taip ir bus..
o tuomet jau tos, kurios nekaip negali susitaikyti ir suknele katastrofiskai nepatinka - lai neina i poras.
ir jaunoji - jei jei nepatinka, ka nusprende pamerges -turetu suprasti, kad ne leles rengia - o asmenybes, su savo nuomone.. todel i ja reiktu atsizvelgti.
Papildyta:
nuotakai siulyciau pasakyti savo pamergems, kad vestuves, jos, ir ji turi gana didele teise pasakyti, kas jai patinka, o kas ne...
gal pamerges cia perdaug isijaute ir neuspranta, kur eina ? ne i grozio konkursa, o i vestuves.. reiktu suprasti, kad joms nebutina buti paciomis graziausiomis, nes graziausia bus nuotaka, ir isikalti i savo galva - kad ne pasimaivyti eina, o palaikyti nuotaka - tai reiskia, ne tik pastoveti pulke, bet ir tiek pries vestuves, tiek per pacias vestuves jai padeti.. ir nekvarstinti galvos su tokia menka problem kaip pamergiu suknios..ir NEGADINTI NUOTAIKOS...
r is kur tokiu nesupratingu pamergu dar traukiat, a ? jaunosios ? ? ? juk tai jusu svente, jusu bus nuotraukos, ir jusu priisminimai... nejau toks juus pamerges nesupranta sito ? ? ? tai paaiskinkit joms, kokios ju pareigos, nes buti poroje ne siaip pakelimas i VIP sveciu loze, kai jau gali rodyti nepasitenkinima..
Visiskai teisingai cia pasakyta
As neteisingai pasielgiau, kai pasakiau, kad gali pacios pasirinkti sukneles spalva, o modeliuka pasiuliau as...
dabar atvirkstine situacija, kuri gavosi is to, kad manes paprase, ar galime mes buti su visiskai skirtingom suknelem ir net spalvom. As pasakiau, kad noreciau spalvos vienodos - zalios, o sukneles gali buti bet kokios.
As tikrai nenoriu gadinti joms nuotaikos, per prievarta vesrti ta suknele apsivilkt, bet visoms neitiksi...
Mes sita klausima kartu nagrinejome, ir pastebejau tokia tendencija, kad as viena kalbu, paklausiu, ar viskas gerai, gal kazkas netaip - viskas tvarkoj, visos patenkintos.
Net kai pasakiau, kad nenoreciau tamsiai melynos spalvos, jos nieko neatsake. As pasiuliau auksine, geltona, zalia, viena visos spalvos netiko, nes netinka prie akiu spalvos (pilkos)...
Ir dar... as negaliu pasakyti zmogui "cia mano svente, as turiu buti graziausia, o jus padekit man"... vakar pasakiau, kad tiesiog prasau uzsideti suknele zalia, tai gavau daug komentaru...
Ir apskritai, cia jau ne i tema, bet... kai kurios is pamergiu, net nesidomi kaip eina musu vestuviniai reikalai, ar viska spejam, ar dar kazka... kai pasakiau, kad issirinkau suknele, atsakyma gavau ir esu laiminga, gavau atsakyma: na tai aisku laiminga! kita tarsi neisgirdo
as nesuprantu kaip tai gaunasi, gal jos nevisai supranta, kad cia vestuves... na zodziu nezinau, ar dabar man keist ta spalva ar ne... nes tiesa sakant nenoriu nervu gadint nei sau nei joms...

As nenoriu, kad jus pagalvotumet, kad cia jau ziaurios tos pamerges

tiesiog kai kurios su savo charakteriu, ir as dabar pati esu nustebinta, kad taip gaunasi, as spejau, kad gali kilti konfliktu, bet kad tokiu nesamoningu, kai net nera paklausiama kaip as matau savo vestuves... buti pamergem visos sutiko ir as noriu, kad jos butu mano pamergem...