o maniskis kleckas sako ate ir rodo ate...dar vaizduoja karve suspaudes lupas lyg sakytu mu mu...o siaip tai tik savo kalba plepa

Mano dykrytei 1 metukai ir 2 savaitės, ji sako:
yadze (ca-ca)
amam (valgyti), tiatisss (tėtis), atei-atei (ateik, paimk mane), o-pa (pakelk aukštai), brrr (važiuoja mašina), ne, tep (taip), daa (dar), gee (gerti), jia-jia (lialė). Ploja katučių, rodo "diiidelė", taip pat "viru viru košę" (bado pirštuku į delniuką) kai pamato šuniuką sako "au-au-au", ir aplamai visą laiką balbatuoja, kalbasi su lėlytėm, žaisliukais, spinta, veidrodžiais ir tt.
Nuo 6 mėn. darėm logopedinius pratimus, kalbos taškų masažą, kasdien dainuodavau dainas.
Dar rodo ir sako vienu metu "atia atia" ir "ca-ca" sau bei mamai ir tėčiui
yadze (ca-ca)

Nuo 6 mėn. darėm logopedinius pratimus, kalbos taškų masažą, kasdien dainuodavau dainas.
Dar rodo ir sako vienu metu "atia atia" ir "ca-ca" sau bei mamai ir tėčiui

kokiu 9men buvo pradejus daug ciausketi:ate,alio,te(kate),mama,tete,amam... o kokiu 11men uzsiriso jai ta kalba kazkaip keistai
isvis nieko nesakydavo apart savo pauksciu kalbos
ir nuo metuku vel po biski pradejo:lio(alio),mama,tete,go(kai bara katinukus ar siaip pyksta
),brrr(vaziuoti),ama(gerti),ir aisku vis dar visas zodynas zodziu jai vienai suprantamos kalbos

Mums 13 mėn, sakom: mama, tete, au au (šuniukas), miau (kačiukas), atia atia, tiuuuuuuu (tu), brrrrr. (važiuosim), tojtoj, opa

Mano mergyte sako Tia tis, mama, te-pas - batas, lia-bas, brrr- masina, aciu - ati, te - imk, lia- lia, niambis - valgyt, papis, moisis - nosis, parodo kur nosis, akys, lupos,
dar sako miau, af af, o katina saukia kata kata, gulbes per langa pamacius sako gus gus. buje buje - reiksme liko neisaiskinta
ir siap pastoviai tepsi sava kalba
mokam katutes ploti, virti kose, smagu jau su tokiu, ir uzsiima pati, pabuna. ir man padeda
dar sako miau, af af, o katina saukia kata kata, gulbes per langa pamacius sako gus gus. buje buje - reiksme liko neisaiskinta

ir siap pastoviai tepsi sava kalba

mokam katutes ploti, virti kose, smagu jau su tokiu, ir uzsiima pati, pabuna. ir man padeda

Mano vaikinas (1.4men) sako: au au (suo), miau (kate), ate, ba (batas) baba, tete, mama, Neeee (pussesere Nerija), mmmm (mu karve), tik tik (strik pastrik zuikis arba laikrodis), cip cip (visciukas), koko (vista ir gaidys), da (duok arba dar), niam arba amam (valgyti praso), kai nustemba sako Ooo, brr (masina), apapa (kai nori miego), myyy (myliu), na atrodo tiek, o visa kita burbuliuoja daug savo kalbele

1 metu budami mes kalbejome dar savo kalba
musu pirmasis zodis tete, gal kokiu 10men pradejo viska tetetete te te vadinti. IKI metu liko tik tete (panasu, kad teti teip vadina). 1m ir 2men mokam pasakyti: tete, au, miau, kar, ne ne ne (sitas megstamiausias ), te (ten), alio, brrr (vaziuoja masina), atia (ir parodo), acaca (ir paglosto), myy (myliu ir apkabina). Bet supranta viska ir bando kazka kalbeti panasaus i ana (ranka), joja (koja). mh (pirstukai), tes (akytes), py (nosyte ir gerti).
Liudna tik kad mama nesako
Liudna tik kad mama nesako

kaip idomu:)...mano merginai siuo metu 1.3men, ji nuo desimties men, pasake kadi(kate) nes pas mano mama pamate ir pasake....o db kalba, as manau daug, sako mama, tetis, kate, niam naim, ate, ate(aciu), ne, kuti kuti, tepte(tapke), papas:), pampis(pampersas), ku ku, kaku(kai nori kakot), na gal ir viskas....tiesiog niekada vaikui nesakau katinas tai miau, visus daiktus vadiname tikrais ju vardais, ir kitu to paties prasome...
Papildyta:
dar sako alio, caca, dedes vardas aistisi, tai sako atis:), tenenas(telefonas), nooo(noriu), bamba, turbut db jau ir viskas
Papildyta:
dar sako alio, caca, dedes vardas aistisi, tai sako atis:), tenenas(telefonas), nooo(noriu), bamba, turbut db jau ir viskas
Musu 1,3 m. dukryte irgi sako skiemenim tokius zodzius - mama ,tete ,auau , caca , lialia ,aciu , ate ...
syki pasake - eime mama