QUOTE(Novembermama @ 2008 10 20, 18:04)
as "padraugavau" su Mirena 3 savaites ir atsisakiau jos. Neprieme man organizmas jos visiskai. Nuo pirmos Mirenos idejimo dienos prasidejo visokios nesamones - spuogai ( ko net paauglystes metu neturejau), beprotiski nugaros skausmai, kad ryte vos is lovos pajegdavau islipti, o ka jau kalbeti apie vaiko iskelima is lovytes. Pilvo skausmai buvo saremiu lygio, galvos skausmai, nuotaiku kaita. Taip pat jauciausi baisiai pavargus, bet naktim neuzmigdavau. Be to - pilvas buvo visas issiputes. Zodziu - turejau visus tuos simptomus, kokie tik gali buti. Ir su vyru myletis buvo be sansu, nes man beprotiskai skaudejo, o ir jis jaute ta spirale. Tai tiek naudos man is tos Mirenos. :blink:Esu uzgarantuota, kad daktaras neteisingai ja idejo, bet nenorejau daugiau as su ta MIrena terliotis. Be to, kai norejau apsilankyti pas daktara, nenorejo manes priimti ir jiems ten visai vienodai, kaip tu jautiesi. Po skambinejimo visa savaite kiekviena diena pagaliau " isileido" mane i savo kabineta. Is karto pasakiau, kad isimtu man ja ir kad nebandytu manes atkalbeti, nes cia Amerikoje jie baisiai nenori spirales isimti, nebent pasakai, kad planuoji pastoti. Na, as irgi taip pasakaiu, tai kad dabar nebuciau prisisnekejus
Kas idomiausia, kad jei pasakai, kad Mirena kelia visas tas problemas, cia dakatarai tai labai neigia, tipo, cia ne Mirenos kalte. Na, bet mano visi blogieji simptomai pasibaige, kai tik atsikraciau as tos bjaurybes Mirenos. daugiau jokiu spiraliu! Nenoriu nei pagalvoti
Tarp kitko, labai daug blogu dalyku apie Mirena prisiskaiciau. Aisku, gal tai nera dazni atvejai, bet nenoreciau buti viena is tu, kurios tai isgyveno.
Sekmes toms, kam tinka si apsaugos priemone. Tik stebekit savo kuna ir savijauta atidziai.
http://www.virginiah...renareport.html
Kas skaitot angliskai ir norit daugiau informacijos apie Mirena ( taip pat neigiamu ir teigiamu atsiliepimu, kuriuos galima paskaityti straipsnio pabaigoje paspaudus tam tikra linka).

Tarp kitko, labai daug blogu dalyku apie Mirena prisiskaiciau. Aisku, gal tai nera dazni atvejai, bet nenoreciau buti viena is tu, kurios tai isgyveno.
Sekmes toms, kam tinka si apsaugos priemone. Tik stebekit savo kuna ir savijauta atidziai.
http://www.virginiah...renareport.html
Kas skaitot angliskai ir norit daugiau informacijos apie Mirena ( taip pat neigiamu ir teigiamu atsiliepimu, kuriuos galima paskaityti straipsnio pabaigoje paspaudus tam tikra linka).
jei idejo netinkamai - tai jau cia ne spirales problema, o dakrato. 3 savaites apturejo spirale ir dejuoja. moteriskes 3-6 menesius prie jos pratinasi. kokia nekantri. prie tableciu irgi reikia laiko, kad priprastum..... geriausia apsauga - susilaikymas??????

Papildyta:
QUOTE(prabegom @ 2008 10 26, 18:57)
As turejau Mirena. Jos poveikis buvo labai savotiskas - nejautrumas, nenoras myletis. gyd. paaiskino, kad mirena imituoja "nestuma", todel visi moteriski organai reaguoja kaip i nestuma - paburke, nejautrus. kitu pozymiu pasitaikydavo, bet labai nesiejau su mirena.
isemus mirena (4 metai), atsigavau. atsirado kazkoks ypatingesnis dziaugsmas intymiais santykiais, paciu moteriskumu. daugiau nenoreciau tokios gan agresyvios priemones
isemus mirena (4 metai), atsigavau. atsirado kazkoks ypatingesnis dziaugsmas intymiais santykiais, paciu moteriskumu. daugiau nenoreciau tokios gan agresyvios priemones

galima suzinoti, kaip saugotes?