QUOTE(Brooke @ 2008 11 13, 12:55)
Maniau, kad auginu Kalėdinį kaktusą (pas mane toks kaip Mildes pirmasis), o ką tik išsiaiškinau, kad tai yra Padėkos Dienos kaktusas
Kalėdinio kaktusiuko lapukai, pasirodo, dantukų neturi, tos vietos šiek tiek suapvalintos
Vat ir jums atėjau pranešt 
Nezinojau, kad dar ir Padekos Dienos kaktusai buna
QUOTE(Fantazija02 @ 2008 11 13, 13:04)
Nezinojau, kad dar ir Padekos Dienos kaktusai buna
O kuo tada Velykiniai skiriasi?
man atrodo Brooke ir turi omeny tą "vėlykinį"
QUOTE(zuzla @ 2008 11 13, 11:08)
Vėlykinis tai skaitos Hatiora gaertneri, o tas Padėkinis yra Schlumbergera truncata. O Kalėdinis tai Schlumbergera bridgesii arba Schlumbergera x buckleyi
Va čia truputi pacituosiu:
You can tell the Thanksgiving cactus (Schlumbergera truncata) apart from the Christmas cactus (Schlumbergera x Buckleyi) from the shape of its leaves. It has sharply serrated or "toothed" leaves as compared to the more rounded leaves of the Christmas cactus.
You may see the Thanksgiving cactus listed as zygocactus in some books, its former Latin name. And to confuse things even more, there's also an Easter cactus (Rhipsalidopsis gaertneri) with leaves that are almost three-dimensional with a thick ridge on one side. This cactus blossoms in the early spring.
You may see the Thanksgiving cactus listed as zygocactus in some books, its former Latin name. And to confuse things even more, there's also an Easter cactus (Rhipsalidopsis gaertneri) with leaves that are almost three-dimensional with a thick ridge on one side. This cactus blossoms in the early spring.
QUOTE(Brooke @ 2008 11 13, 13:17)
Vėlykinis tai skaitos Hatiora gaertneri, o tas Padėkinis yra Schlumbergera truncata. O Kalėdinis tai Schlumbergera bridgesii arba Schlumbergera x buckleyi
Va čia truputi pacituosiu:
ai aš tai labai didelio skirtumo tarp kalėdinio ir padėkinio nematau
QUOTE(zuzla @ 2008 11 13, 11:28)
ai aš tai labai didelio skirtumo tarp kalėdinio ir padėkinio nematau
aišku galima vieną Schlumbergera'os rūšį pavadint kalėdiniu, kitą padėkiniu, trečią žolininiu, ketvirtą dar kitaip
Schlumbergera yra Schlumbergera... nuo vėlykinio aiškiai matosi, kad skiriasi 
Tai pavadinimai taigi "tradiciniai" (šventiniai) gi pagal žydėjimo laiką duoti, o šiaip tai man irgi didelio skirtumo nėra, tiesiog buvau įsitikinus, kad pas mane jis Kalėdinis, tai pasirodžius, kad ne gavau lengvą šoką
QUOTE(Lietuva @ 2008 11 13, 12:17)
O man asmeniškai šie kaktusai labai patinka. Nesvarbu, kad žydi tik 1 mėnesį per metus. Man jie ir be žiedų labai gražūs krūmeliai tokie. O jau kai žydi, tai savo grožiu atsidėkoja už visų metų rūpestį 
Mildes, auksinukas - nereliai gražus. Retas toks.
Ir visi kiti tradiciniai nuostabūs.
Mildes, auksinukas - nereliai gražus. Retas toks.
Ir visi kiti tradiciniai nuostabūs.
Ale cia ne mano, mano anytos
As tai jau skinsiu sakiau kai nuzydes visu kaledinukiu po plenciuka, sodinsiu i vienodus vazoniukus ir viena palange bus tik ju
O siaip nesvarbu ar Kaledinis ar velykinis, ar padekinis, visi jie patys paciausi
Pas mane tai toks suapvalintais lapeliu nareliais, ir ziedeliai lygtais bus is vieno narelio, na nezinau kaip paaiskint, kai prazys, pasirodysiu
http://www.lapshin.o...r/N30/rhips.htm cia yra straipsnis apie situos augalus
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 11 13, 18:32)
Labai naudingas straipsnis. Ačiū
Mano kaledinukas zydi pilnu tempu