QUOTE(Klepesova @ 2007 05 26, 11:29)
Na Šemeta ne Šemeta, mano manymu viskas priklauso tik nuo pačių tėvelių ir jų vaikelio. Na mūsų atvejis parodo tiksliai: mažoji nuo gimimo laiko galvą, labai stipri (pamiršau tą pavadinimą, bet kai raumenų tonusai per dideli) taigi mum dar seselė parodė pratimus kaip stiprinti vaikutį.

na ir kąąąą. Aš jum pasakysiu juokelį:
1- nusiunčia pas chirurgą- tas- raumenų tonusai per dideli- reikia masažiuko, kad juos padėtų atpalaiduoti, ten parodys kaip tai daryti- pristabdykit su mankštelėmis-pristabdėm. Siunčiu pas neurologą (rodos taip vadinasi, atleiskite jei suklydau).
2- Pas neurologą mano mažoji pasistengė-

mes net nustebome: visa kaip tešliukė buvo, neurologė- vaiko nemankštinat, nepatinka man tai per silpna ji išrašau siuntimą pas reabilitologą (rodos irgi tiksliai nepamenu pavadinimo) o ji nusiūs į masažus, kad raumenukus sustiprintų....
Tai štai kiek gydytojų tiek nuomonių. mūsų princesei 2,5mėnesiuko- pastačius stojasi pati (tik bijom labai jos svorį ant kojyčių dėti- vis tik stuburiukas neplieninis) bando eiti (dar refleksiukai), kai paguldom ant pilvuko bando šliaužti. O mes su vyru tai ką darom:glostom visą jos kūnelį, paėmę už rankyčių truputį keliame (kad galva nuo pagrindo atsikeltų), mankštinam irgi tik taip kaip sesutė rodė, langus paliekame visada atvirus- taip sesutė mokė, vaiko niekada nerengiam šilčiau nei kad patys rengiamės (jei matom kad šaltos rankytės, nosytė ir žandukai tik tada šilčiau apklojame, pats tas jei rankytės ir nosytė šilti, o žandukai vėsūs, patys pasižiūrėkit pas save) na ir dar geriausią man pasakė sesutė dalyką: kuo greičiau vaikutis pripras prie jūsų gyvenimo būdo tuo paprasčiau bus ateityje. Jei jūsų gyvenimo būdas judrus, pilnas išvykų, adrenalino- dinaminė mankšta skirta jums.
Mūsų su vyru gyveimas lėtas mes retai kada išlekiam su valtimis, dar rečiau su palapinėmis, mes iš tų žmonių kurie mėgsta pažvejoti, pasikaitinti saulutėje prie ežero, tai atitinkamai ir mankštiname savo mažylę. Teisybę- grūdinti iš karto pradėjom- nuo pirmų dienų- ir laaaaaabai blogai

dabar užėjo karščiai- mažylę net išrengiau, o ji vis tiek nuo karščio visa suglebusi- tik vandeniukas padeda, bet... slogą pasigavo- vat tau iūr grūdinimas palaipsniui mažinant vandens temperatūrą.
na, sloga ta bet kas gali pasigauti ir nera cia jokios tragedijos, net ir grudinti vaikai nuo to neapsaugoti.
o siaip man patinka poziuris - kuo naturaliau ir paprasciau viskas, maziau itampos, tuo geriau ir teveliams, ir vaikui.
o va del gydytoju - na ir pasitaike gi jums. mes tai kiek lankemes, irgi ivairiai vaikas elgesi, juk vaikui nuotaika irgi ivairi buna - ir apsnudes buna, ir pavarges. bet visados dideli demesi kreipdavo i tai, kaip jis iprastai elgiasi, t.y. issiklausinedavo manes smulkiai apie iprasta elgesi. Manau, is to gali daugiau spresti, nei is vienkartinio vaiko pamatymo 5 minutes.
tik va is patirties patariu, nepersistenkit su zingsniavimu ir statymu ant kojyciu - musu mazius labai megsta toki pasportavima. Dabar 5 menesiu pliusas yra, kad jo tikrai stiprios kojos ir jau mazius sliauzioja, bet minusas - jas taip istiestas itempia kartais, kad net keliai idumba, tai masaziste sake, reikia sita atitaisyt, kol vaiksciot nepradejo, o tai kojytes iskryps...

tai dabar uzsiiminejam pritupimais, sedejimu ir klupejimu