Aš taipogi turiu paveldėtą varikoze. Apie 20-tus metus jau turėjau viena nemaža guzelį, po gimdymo ilgainiui atsirado du dideli guzai ir aibė iššokusių venų. Tai vis tempiau gumą ir tik dabar jau galutinai pabodo pastovus maudimas kojose (ypač vasarą), o ir estetinis vaizdas nekoks. Tai isgirdusi apie NorthWay (
www.nmc.lt) klinikoje venu operaciju naujove: radijochirurgini metoda, susigundziau ir nuvaziavau i konsultacija. Ir nusprendziau darytis, tai po 2 savaiciu gavau vieta ir vakar operavausi. Operavausi is karto abi kojas (nes neturiu laiko po viena operuotis

) Operavo dr. Vilkevicius, operavausi su naujoviska pilna narkoze (labai puikus dalykas, po operacijos savijauta liuksusine). Padare 11 mazyciu pjuviu (ne tai kad pjuviai, tokie kaip mazi idurimai, kiek suprantu per juos ir ikisa i venas ta elektroda, kuris sutraukia venu sienas), treciadieni vaziuosiu istraukti siulelius, sake kai sugis net nesimatys. Esu labai laiminga ir patenkinta, naujas budas labai modernus, kojos nemelynos, o ir puikiausiai vaikstau jau kita diena po operacijos. Is kart po operacijos tai kojas apibintavo elastiniu bintu, tai vaiksciojau kaip robotas, nes beveik negalejau sulenkti koju per ta binta. Kita diena binta nueme, uzklijavo pleistriukus, uzdejo elastines kojines ir vsio. Na aisku negalima nesioti gera menesi sunkius svorius, perdaug stoveti ar sedeti, bet jau pilnai gali viska veikti. Tai man ir patinka. Na ziuresim kaip cia bus toliau, kolkas viskas liuks.
Jei kam idomu del kainu, tai su pilna narkoze (ir su elsatinemis kojinemis) abieju koju operacija kainavo 1800lt (neiskaitant konsultacijos). Su vietine nejautra butu buve gerokai pigiau, bet pas mane biski jau sunkesne operacija, daug tu venu, dar abi kojos, tai operavo apie 2,5val., tai su vietine gal butu buve nekaip tiek laiko, tai per konsultacija patare pilna narkoze, kuo esu patenkinta labai. Atsigulau, uzmigau, atsikeliau jau palatoje, TV ijungtas, seseles sefuoja, zodziu liuks.