Įkraunama...
Įkraunama...

Venų varikozė

QUOTE(Gravis @ 2009 03 28, 18:35)
reiskia su spinaline nejautra. Kada paleido namo? Ar ta pacia diena? Ar buvo pjuvis kirksnyje? Ar buvo daugiau pjuviu? Kaip dabar jauties? smile.gif labai idomu smile.gif

Kadangi norėjau spinalinės nejautros (esu gana baili), operaciją darė jau antroje dienos pusėje, tai namo išleido sekančią dieną (po gydytojo apžiūros ir perrišimo). Yra vienintelis miniatiūrinis pjūviukas kirkšnyje. Vėlai vakare, kai atitirpo kojos, pati nuėjau į tualetą. Kažkiek skaudėjo, bet ne tiek, kad reikėtų nuskausminamųjų (nors siūlėsi suleisti, jei reikėtų). Ryte puikiausiai vaikštinėjau po palatą, žinoma, iš pradžių kiek atsargokai, bet gana greit prasivaikščiojau. O vakare, kaip minėjau - ėjau jau į spektaklį. Palata puikiai įrengta vienam žmogui, su televizoriumi, dušu, tualetu. smile.gif Dabar jaučiuosi pakankamai gerai, bandau nepersistengti, tačiau aplakstėm su vyru šiandien turgų, parduotuves... blush2.gif
Atsakyti
Straipsnis apie tai, kaip venu varikoze pavojinga savo komplikacijomis: http://www.pasveik.l...kacijomis/33504
Atsakyti
Sveikos,
pries 3 metus ir man dare vienos kojos venu operacija, labai jau daug mazgu buvo ir tie susisuke. Dare su pilna narkoze (spiralines bijau kaip velnio unsure.gif ), 11 pjuviu. Namo isleido po 3 dienu, o i WC pati ejau po operacijos praejus 3-4 val. Viskas puikiai sugijo, pjuviu vietu nesimato, be to beveik neskaudejo, jokiu papildomu nuskausminamuju neprireike. Vienintelis nepatogumas: negalejau ilgai sedeti, nes pradedavo koja tempti...na ir kompresiniu kojiniu muvejimas (geriausia operacija darytis rudeni, tada nesimato ir silta:))
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2009 03 28, 19:56)
Kadangi norėjau spinalinės nejautros (esu gana baili), operaciją darė jau antroje dienos pusėje, tai namo išleido sekančią dieną (po gydytojo apžiūros ir perrišimo). Yra vienintelis miniatiūrinis pjūviukas kirkšnyje. Vėlai vakare, kai atitirpo kojos, pati nuėjau į tualetą. Kažkiek skaudėjo, bet ne tiek, kad reikėtų nuskausminamųjų (nors siūlėsi suleisti, jei reikėtų). Ryte puikiausiai vaikštinėjau po palatą, žinoma, iš pradžių kiek atsargokai, bet gana greit prasivaikščiojau. O vakare, kaip minėjau - ėjau jau į spektaklį. Palata puikiai įrengta vienam žmogui, su televizoriumi, dušu, tualetu.    smile.gif Dabar jaučiuosi pakankamai gerai, bandau nepersistengti, tačiau aplakstėm su vyru šiandien turgų, parduotuves...  blush2.gif

Ir dar laikote save bailia? biggrin.gif Man vien už spinalinę nejautrą dar primokėti turėtų, pabėgčiau konkret lotuliukas.gif O dar jei pjūvis bei nakvynė ligoninėj, uiiiii nea.... Aš geriau daugiau mokėsiu, bet kad būčiau vos ne iškart įgali smile.gif
O mano kojytė gija gražiai thumbup.gif bet vat ta kojinė doh.gif ... kartais nusikasyt iki negyvumo noris po ja odą lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gosh @ 2009 03 30, 23:35)
Man vien už spinalinę nejautrą dar primokėti turėtų, pabėgčiau konkret  lotuliukas.gif 

Spinalinė nejautra - vienas juokas, net nepajutau kaip įdūrė. smile.gif Į veną duriant labiau skauda... Mano kojytės irgi gyja gražiai, tfu tfu tfu smile.gif Dūrių vietose vos matosi mažyčiai šašiukai, o kai jie nukris - manau, kad neliks žymių visai. Pats baisiausias dalykas - prisiruošti operacijai... Viena operacija (ne lazeriu) turėjo būti vasario 22 d., deja blush2.gif ... išsigandau ir ją atšaukiau... Po kiek laiko susikaupiau darytis lazeriu ir nenusivyliau thumbup.gif Manau, kad jei prireiktų daugiau operacijų taip nebebijočiau biggrin.gif
Atsakyti
Na va - ir aš jau po operacijos thumbup.gif
Vakar kokią 16:30 mane "nuspinalino" - žiauri procedūra - net bloga pasidarė schmoll.gif Paskui išsimaldavau, kad primigdytų, tai kažko suleido ir atsibudau tik į operacijos pabaigą - skaudėjo kirkšnį, o daugiau nieko nejutau.
Paskui labai ilgai neatitirpo kojos - siaubingas jausmas - atrodo, kad niekad neatitirps doh.gif Pabandžiau pasivartyt lovoj rankų pagalba, tai ėmė skaudėt pjūvį ties pėda, tada pasiprašiau nuskausminamųjų. Maždaug 3 val nakties tik ėmiau judint pirštus ir pati nuėjau į tuoletą. Atsikėliau sveika kaip ridikas - nieko neskauda. 12 val parvažiavau namo. Mačiau savo koją - nei mėlynės, nei sutinimo, tik daug dūrių artai pjūviukų. Perklijavo pleistrus ir liepė atvažiuot pasirodyt penktadienį.
Va kokia istorija. Tikiuosi, kad tuoj bėgiosiu ir pagaliau vasarą galėsiu pasipuošti sijonu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EgleZa @ 2009 03 25, 15:48)
Sveikutes, o gal kas daretes operacija (o gal ji taip net nevadinama), kai kazkaip lazeriu susaudomas toks melynas tinklelis, nezinau kas ten, gal trukusi kraujagysle? Ar skauda ir kiek kainuoja? As pries metu GK vena lazeriu susitvarkiau, tai viskas labai liuks iki siol (apart to, kad jau ima kitos venos maust, bet cia jau turbut nieko nepadarysi), bet tu melynu tinkleliu man tada nesutvarke, o dabar jau ju tiek prisidare, kad pries vasara visai negrazu. Gal reiktu susitvarkyt...  ax.gif Aciu, jei pakonsultuosit.  4u.gif (o gal jau apie tai buvo rasyta?  blush2.gif )

Aš dariausi procedūrą, kai lazeriu sušaudomas kapiliarų tinklas ant kojos. Dariausi GK klinikoj. Man kainavo 800Lt , bet buvo didelis tinklas, ten kaina priklauso nuo to, kiek reikės šūvių. Dėl skausmo, tai yra toks kai šauna kaip ir skausmas, tarsi su adatėle badytų, man tai jis pasirodė nedidelis visai, bet manau tai labai individualu.
Atsakyti
Sveikos, ar teko kam nors girdeti apie venu operacija radiochirurginiu budu. man antradieni nusimato. Jau pradejau nerimauti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olga_P @ 2009 04 05, 23:12)
Sveikos, ar teko kam nors girdeti apie venu operacija radiochirurginiu budu. man antradieni nusimato. Jau pradejau nerimauti doh.gif

Sitoj temoj seniau lyg kazkas rase, kad pasidare tokia operacija...
Atsakyti
Atradau sau aktualią temą ax.gif Mane irgi kamuoja išsiplėtusios kojų venos. Kol vaikiukų neturėjau, viskas buvo gerai. Netgi po antrojo 4u.gif Bet va, kai pernai laukiausi savo trečio džiaugsmelio - dukrelės, iš pradžių pradėjo tinti kojos, paskui venos lysti į paviršių, trukinėti kapiliarai aplinkui doh.gif Ginekologas siuntinėjo pas daktarus dėl tų venų blink.gif , ir kompresines kojines nešiojau (tiksliau pėdkelnes Venotrain, vasaros vidury verysad.gif ), tepliojausi heparininiais tepalais ir net gėriau Cyclo 3 Forte. Tačiau nuliūdino, kad tai tik priemonės, kad nebūtų venų uždegimo, o po gimdymo reikės operuotis unsure.gif Tai va. Dukrytei jau beveik 8 mėnesiai ir pradėjau žvalgytis kas čia ant svieto dedasi su tų venų operacijom. Atrodo, kad perskaičiau visą temą 4u.gif , bet vis tiek dar turiu keletą klausimų. Kiek supratau, kad gan didelės eilės norint operuotis lazeriu. Prieš kiek laiko reikėtų užsiregistruoti, kad tarkim operacija būtų rudenį? ax.gif Mačiau, kad negerai operuotis pavasarį ir vasarą, nes tada reikia vaikščioti su tom kompresinėm kojinėm ir gali būti dar mėlynių blush2.gif O taip pat ar galima operuotis jeigu vis dar maitinu vaikelį krūtimi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurqita @ 2009 04 06, 11:22)
Atradau sau aktualią temą  ax.gif  Mane irgi kamuoja išsiplėtusios kojų venos. Kol vaikiukų neturėjau, viskas buvo gerai. Netgi po antrojo  4u.gif  Bet va, kai pernai laukiausi savo trečio džiaugsmelio - dukrelės, iš pradžių pradėjo tinti kojos, paskui venos lysti į paviršių, trukinėti kapiliarai aplinkui  doh.gif Ginekologas siuntinėjo pas daktarus dėl tų venų  blink.gif , ir kompresines kojines nešiojau (tiksliau pėdkelnes Venotrain, vasaros vidury  verysad.gif ), tepliojausi heparininiais tepalais ir net gėriau Cyclo 3 Forte. Tačiau nuliūdino, kad tai tik priemonės, kad nebūtų venų uždegimo, o po gimdymo reikės operuotis  unsure.gif  Tai va. Dukrytei jau beveik 8 mėnesiai ir pradėjau žvalgytis kas čia ant svieto dedasi su tų venų operacijom. Atrodo, kad perskaičiau visą temą  4u.gif , bet vis tiek dar turiu keletą klausimų. Kiek supratau, kad gan didelės eilės norint operuotis lazeriu. Prieš kiek laiko reikėtų užsiregistruoti, kad tarkim operacija būtų rudenį?  ax.gif  Mačiau, kad negerai operuotis pavasarį ir vasarą, nes tada reikia vaikščioti su tom kompresinėm kojinėm ir gali būti dar mėlynių  blush2.gif O taip pat ar galima operuotis jeigu vis dar maitinu vaikelį krūtimi?  g.gif

konsultacijos iki 2 sav., operacijos iki 1 men. eile.
Jei maitini krutimi, operuotis galima.
Po operacijos su kojinem reik vaikscioti 1 men.
Atsakyti
[quote=Gravis,2009 04 06, 11:52]
konsultacijos iki 2 sav., operacijos iki 1 men. eile.
Jei maitini krutimi, operuotis galima.
Po operacijos su kojinem reik vaikscioti 1 men.
[/quote

Dėkui už tokį greitą atsakymą 4u.gif Dabar reikia tik įsidrąsinti blush2.gif
Atsakyti