Įkraunama...
Įkraunama...

patarkit visiškai naujokei

o man nors ir keistai nuskambejo "paskutine vakariene", bet sakyciau tai rodo mamos demesi, siltuma. tiesiog pavakarieniaukit, vyno isgerkit. Man smagu girdet, kad mamai rupi dukra, kad ji sureiksmina. gal ir gris po savaites, ka gali zinoti, bet dabar jei jums tai svarbus ivykis tai siltai suseskit visi. Bet gal kazin ko daugiau ir nereikia, juk nepuosit namu balionais ar su duona ir druska nepasitiksit. Elkites taip kaip sako sirdis 4u.gif
Atsakyti
aciu kad atsiliepet 4u.gif man paciai ta vakariene tragiskai skamba, uztai ir kabutese.. o siaip istiesu norisi ta demesi parodyt kaskaip, juk siaip ar taip nebus kaip visad unsure.gif deja, tokiu dalia...
Atsakyti
Aš tai manau, kad mažiau skyrybų būtų, jeigu žmonės nebūtų vienas kitam tokie reiklūs. Ir jeigu normaliai suvoktų, kad nėra idealių žmonių, ir kažką kurti reikia su tuo, kurį išsirinkai - su visomis įdomis ir visais privalumais. Aš pavyzdžiui labai myliu visus savo draugo trūkumus. Ir dar, jei žmonės norėtų kalbėtis, aiškintis, tartis, gerbtų normaliai vienas kitą ir mylėtų. Nes visi nesklandumai, mano manymu, prasideda nuo to, kas nėra noro išsikalbėti ir išsiaiškinti... Labai noriu gyventi su savo draugu. laukiam kitų metų, kol aš galėsiu pradėti dirbti ir tikiuosi, kad jis dar norės gyventi kartu.Taip, mano nuomone, pagyventi kartu reikia. Ypač jauniems (kaip aš biggrin.gif), kuriems daug vėjų galvoje, ir kurie dar nelabai supranta kas ta šeima ir normalus bendravimas...
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2008 12 07, 22:26)
Aš tai manau, kad mažiau skyrybų būtų, jeigu žmonės nebūtų vienas kitam tokie reiklūs. Ir jeigu normaliai suvoktų, kad nėra idealių žmonių, ir kažką kurti reikia su tuo, kurį išsirinkai - su visomis įdomis ir visais privalumais. Aš pavyzdžiui labai myliu visus savo draugo trūkumus. Ir dar, jei žmonės norėtų kalbėtis, aiškintis, tartis, gerbtų normaliai vienas kitą ir mylėtų. Nes visi nesklandumai, mano manymu, prasideda nuo to, kas nėra noro išsikalbėti ir išsiaiškinti... Labai noriu gyventi su savo draugu. laukiam kitų metų, kol aš galėsiu pradėti dirbti ir tikiuosi, kad jis dar norės gyventi kartu.Taip, mano nuomone, pagyventi kartu reikia. Ypač jauniems (kaip aš biggrin.gif), kuriems daug vėjų galvoje, ir kurie dar nelabai supranta kas ta šeima ir normalus bendravimas...

Visiskai pritariu. Svarbiausia kalbetis. O siaip sakoma, kad reikia noreti gyventi su issirinktu zmogum. Jei nori, tai ir priimi ji su + ir -. Ir pats stengiesi, kad jam butu gera. rolleyes.gif
Atsakyti
Net neisivaizduoju kaip galima butu susituokti su zmogumi kai nesi jo maciusi namu aplinkoje,kai uzgriuna bendri vargai ir dziaugsmai..As tik uz pagyvenima kartu iki vedybu,tada viska pamatai kaip ir kas ir ar gali su tuo zmogumi toliau kurti kokius ateities planus rolleyes.gif Visada galvojau , kad pati pradzia pati graziausia o toliau prasideda rutina ar dar kas..bet bent jau man taip nebuvo,nes pati pradzia ir buvo sunkiausia kol pripranti vienas prie kito,prie ivairiausiu iprociu, idu, galu gale kol virtuveje isivaziuoji pagal abiem megstama maista..Po visu tokiu apsitrinimu prasideda saldus gyvenimas rolleyes.gif Kai niekas nebestebina,nebenervina,kai zinai ko tiketis is zmogaus,ko laukti,kai suzinai visas slapciausias zmogaus kerteles,kai isitikini ar tikrai jis tau tinka..Ir tada sau sekmingai keliauji i kita santykiu perioda,lyg laiptelis aukstyn..Va gyvenam kartu jau du metus, ir sekmingai planuojam vestuves,kurios jau nebe uz kalnu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aktinija87 @ 2009 03 03, 17:26)
Net neisivaizduoju kaip galima butu susituokti su zmogumi kai nesi jo maciusi namu aplinkoje

Aš tai neįsivaizduoju, kaip įmanoma rimtai draugauti vien vaikštant į kruopščiai suplanuotus pasimatymus, per kuriuos vaikinas būtų kuo tik nori, tik ne savimi, ir į svečius neplanuotai šiukštu neužeinant. Man nereikėjo kartu gyventi, kad susidaryčiau teisingą įspūdį, kiek dėmesio mano būsimasis vyras linkęs skirti tvarkos namuose palaikymui ar koks daugmaž šaldytuvo turinys jam priimtinas.
Atsakyti
Man lengvą šypsnį kelia tie "BŪTINA kartu pagyventi prieš vestuves". Kur čia tą būtinumą įžvelgiate? Kur čia taip parašyta? Ar čia kokia nerašyta taisyklė? Po to tiesiog ir atsiranda tie pasakymai, kad santuoka nieko nekeičia. Aišku, sunku įžvelgti jos prasmę, kai gyveni kartu eilę metų,atlieki visas žmonos pareigas, augini bendrus vaikus. Sėkmės taip gyvenančioms mirksiukas.gif . Tiesiog mano požiūris kitoks, aš gyvenime susimetus matau daug grėsmių.
Atsakyti
QUOTE(Džovaita @ 2009 03 03, 22:27)
Man lengvą šypsnį kelia tie "BŪTINA kartu pagyventi prieš vestuves". Kur čia tą būtinumą įžvelgiate? Kur čia taip parašyta? Ar čia kokia nerašyta taisyklė? Po to tiesiog ir atsiranda tie pasakymai, kad santuoka nieko nekeičia. Aišku, sunku įžvelgti jos prasmę, kai gyveni kartu eilę metų,atlieki visas žmonos pareigas, augini bendrus vaikus. Sėkmės taip gyvenančioms mirksiukas.gif . Tiesiog mano požiūris kitoks, aš gyvenime susimetus matau daug grėsmių.

Gresmiu ir susimetus ir vedus labai daug. Geriau susimesti ir pagyventi pora metu, nei susituokti, o paskui galvoti ka as padariau doh.gif . Pazinojau visai kitoki zmogu.
Atsakyti
QUOTE(KlementinaR @ 2009 03 03, 23:39)
Gresmiu ir susimetus ir vedus labai daug. Geriau susimesti ir pagyventi pora metu, nei susituokti, o paskui galvoti ka as padariau  doh.gif . Pazinojau visai kitoki zmogu.

Gal tokiais atvejais per mažai buvo prieš tai pažinota tą žmogų, o gyvenimas kartu buvo skubotas sprendimas. Pora metų pagyventi? Gerai, nepavyko, pagyvensiu dar su šituo, gal kas gero išeis. Keisiu sugyventinius tol, kol tikrai rasiu vertą dėmesio thumbup.gif .O jei kitas žmogus pasikeis po trijų metų? Arba penkių? Čia vėl pora metų yra taisyklė, kiek reikia kartu pagyventi, kad jau tikrai neapsiriktum? Deja, nemanau, kad tokie pagyvenimai apsaugo ir duoda garantijas.
Atsakyti
QUOTE(Džovaita @ 2009 03 03, 22:56)
Gal tokiais atvejais per mažai buvo prieš tai pažinota tą žmogų, o gyvenimas kartu buvo skubotas sprendimas. Pora metų pagyventi? Gerai, nepavyko, pagyvensiu dar su šituo, gal kas gero išeis. Keisiu sugyventinius tol, kol tikrai rasiu vertą dėmesio thumbup.gif .O jei kitas žmogus pasikeis po trijų metų? Arba penkių? Čia vėl pora metų yra taisyklė, kiek reikia kartu pagyventi, kad jau tikrai neapsiriktum? Deja, nemanau, kad tokie pagyvenimai apsaugo ir duoda garantijas.

Na visko buna gyvenime biggrin.gif Bet juk nieks po pirmos pazinties dienos ir neina kartu gyventi. O zmones keiciasi visi, tik ne tiek radikaliai, kad reiktu naujo sugyventinio ieskoti smile.gif O garantiju niekas neduoda 100%. Pats ir turi kurti tas garantijas.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 11 12, 14:34)
1. Aš pvz pati pasiūliau kartu gyventi, nes turėjau gyv.plotą ir jis po svarstymų sutiko. nematau, nieko tame baisaus. man labiau nepatiktų, jeigu vyrukas siūlytų apsigyventi pas mane (tipo kartu). manau, kas turi plotą, tas ir siūlo.
2. Pragyvenau ketverius metus ir nė karto neišgirdau nieko panašaus. smile.gif atvirkščiai, visada pabrėždavo, kad mes esam šeima. Matyt, tai labiau nuo žmogaus priklauso, o ne nuo situacijos.
3. Kiek žinau, Lietuvoje motinystės atostogos yra apmokamos iki dviejų metų, taigi šeimos pajamos nesumažėja (nesigilinkim į detales).

1. o as net neprisimenu, kuris pasiule kartu gyventi, kazkaip viskas naturaliai isejo. O jeigu reiktu uzsispaudus laukti, kol pasiulys, tai ka as zinau... g.gif
2. man irgi atrodo, kad jeigu vyras jau leidzia taip sakyti, tai ir santuoka nepades, nes sugalvok ka nors kito grubaus, kodel gali slitineti vienas. Net kartu negyvendami, pamenu, vienas kitam lyg ir "atsiskaitynedavome", visad zinojome, kur kas yra ir pan.
3. Taip, visoms mamoms be isimties mokama iki 2-ju metu. Ir tai, kad esi istekejusi, dar ne visada reiskia, jog vyras nores ar sugebes islaikyti po tu dvieju metu, jeigu vaiko nenorima atiduoti i darzeli ar pan.
Beto, jeigu jau kalbame apie didesnius pinigus, tai iseina, kad net labiau buti nesusituokus, nes mokama didesne pasalpa biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rollick @ 2008 12 01, 16:07)
mano dukrele irgi zada iseit su draugu.. as ir uz tai kad pagyvent kartu. bet cia su kitu klausimu. neradau niekur kitur. as kaip mama nezinau kaip ta "paskutine vakariene" paruost  g.gif juk ne vestuves, bet pakankamai didelis posukis. juk ne kasdien vaikai iseina verysad.gif kaip jus mamos islydejo? gal  kaip idomiai surenge ar ka isimintino pasake? labai idomu but smile.gif

as tai su seima labai smagiai pavakarieniavau. nebuvo nieko labai ypatingo, tiesiog smagi vakariene, pokalbiai, vyras, pyragas mamos keptas.
beje, kita vakara vel atvaziave vakarieniavome, nes kazkaip labai jau pasiilgom vieni kitu biggrin.gif
iki siol islaike tradicija, kad sekmadienis - seimos diena ir vaziuojame kartu pietauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chanelle: 04 kovo 2009 - 13:41
QUOTE(KlementinaR @ 2009 03 04, 00:36)
Na visko buna gyvenime  biggrin.gif Bet juk nieks po pirmos pazinties dienos ir neina kartu gyventi. O zmones keiciasi visi, tik ne tiek radikaliai, kad reiktu naujo sugyventinio ieskoti  smile.gif  O garantiju niekas neduoda 100%. Pats ir turi kurti tas garantijas.

Šiaip jau kartu gyventi susimetę žmonės eina vis tiek dažniausiai anksčiau, nei kad tuoktųsi, taigi sprendimas kur kas dažniau būna skubotas, kas aišku lemia ir daugiau išsiskyrimų. Nors kalbame tikimybių lygmenyje, visgi pakankamai akivaizdu, kuris iš šių dviejų variantų (santuoka ar gyvenimas susimetus) arčiau žodžio "garantija".
Atsakyti