Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai vestuvėse

atsiprasau, gal per grubiai parasiau
tevams reikia/norisi pasitusint ar "atsipalaiduot", o seneliai geri, jie turi daug "neralizuotuos" meiles ir svelnumo, tai negi negali paziuret, kol mes linksminsimes - tai as vadinu "numest vaikus seneliams".
o seneliai be abejo anukus myli,dievina, su mielu noru su jais zaidzia, juos lepina,perlepina, myluoja ir pan. BET TIK TADA, KAI PATIEMS SENELIAMS TO NORISI. o musu seneliams norisi daznai lotuliukas.gif
tai ir neisgirdau, kaip jus pasielgtumet, jei tevai nenori/nemoka/negali palikt vaiku? arba kaip tokiems tevams pasielgt? neiti ar eiti?
p.s. paskutines naujienos, musu vestuviu jauniausias svecias bus 1 menesio lelius (jei nesirgs ar pan.), na cia jau ekstrymas, bet pasistengsim sukurti seimynai kuo patogesnes salygas, o pasikeisdami tevai sudalyvaus vestuvese. lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 29 rugpjūčio 2007 - 21:47
QUOTE(g00te @ 2007 08 29, 22:32)
atsiprasau, gal per grubiai parasiau
tevams reikia/norisi pasitusint ar "atsipalaiduot", o seneliai geri, jie turi daug "neralizuotuos" meiles ir svelnumo, tai negi negali paziuret, kol mes linksminsimes - tai as vadinu "numest vaikus seneliams".
o seneliai be abejo anukus myli,dievina, su mielu noru su jais zaidzia, juos lepina,perlepina, myluoja ir pan. BET TIK TADA, KAI PATIEMS SENELIAMS TO NORISI. o musu seneliams norisi daznai  lotuliukas.gif
tai ir neisgirdau, kaip jus pasielgtumet, jei tevai nenori/nemoka/negali palikt vaiku? arba kaip tokiems tevams pasielgt? neiti ar eiti?
p.s. paskutines naujienos, musu vestuviu jauniausias svecias bus 1 menesio lelius (jei nesirgs ar pan.), na cia jau ekstrymas, bet pasistengsim sukurti seimynai kuo patogesnes salygas, o pasikeisdami tevai sudalyvaus vestuvese.  lotuliukas.gif  thumbup.gif

nemanau kad tai numetimas vaiku.tada taip iseina kad ir tau broli arba sese numesdavo tevai(jeigu ju turejai jaunesniu uz save as turejau)kai jie noredavo pabuti vieni ir iseidavo pavakarieniauti,o tau reikedavo ji ar ja priziureti.per musu vestuves irgi buvo tokia situacija,kad viena seimyna neturejo kur palikti savo berniuko,as mielai sutikau,kad jie dalyvautu su juo.tik zinau viena,kad savo vaikam niekada neleisiu buti ten kur suauge vakaroja ar vestuve svencia ar pan.viskam turi buti ribos.
Atsakyti
QUOTE(dauraa @ 2007 08 29, 21:58)
tik zinau viena,kad savo vaikam niekada neleisiu buti ten kur suauge vakaroja ar vestuve svencia ar pan.viskam turi buti ribos.

man rods, mes apie skirtingas vestuves kalbam
pasvajokim apie stai tokias vestuves, kur is 65 sveciu pvz 12 vaiku, suauge "dedes" ir "tetos" per visa sventima max isgers 1-2 taures vyno, koks trecdalis apskritai tik mandagiai priglaus taure sampano prie lupu, nebus jokios kurtinanciai tylios sutuokstuviu ceremonijos baznycioj, kur vaikas net pasikasyt negali, vaikai dainuos ir gros, rodys savo paruosta programele, sakys kalbas ir visaip kitaip smagiai dalyvaus sventeje, nebus jokios ausis kurtinancios muzikos a la "vestuviniai muzikantai", gros ivairi (ir vaikishka tame tarpe) muzika, vaikai tvarkingai, vieno ar kito tevo priziurimi 9-10 eis liulios i ramius atokius kambarius ar namukus...
ar tikrai neleistum savo vaikams dalyvauti tokiose vestuvese?
zodziu, mes galvojam, kad vaikai yra neatsiejama seimos dalis, o vestuves yra seimos svente, skaiciuojam vaikus, kaip pilnateisius svecius, pasirupinam ju interesais, sudarom salygas ir pan. Gi kokia kita svente apart vestuviu yra labiau "seimynyne" anei "seimos sukurimo" svente?
pries kokius metus, MB sese guodesi, kad juos mazai kur kviecia, nes ju didele seima (3 dukros), negalejau patiket, kad vaikai gali but kliutis, pasirodo gali..
tai diskriminacija nekviest vaiku, ir as manau, si situacija keisis
Atsakyti
Tai va jei jūs planuojat vestuves pritaikytas vaikams tai kitas reikalas, bet daugumos vestuvės tai tokios nebus ir nematau nieko blogo jei vaikai vakarinėje dalyje nedalyvaus, o vaiko palikimo pagloboti seneliams nelaikau numetimu, tai tik geriausias sprendimas siuo atveju, gi ne svetimiems palieki, o saviems ir ne dviem metam isvyksti (o kai kurie i uzsieni isvyksta ir palieka vaikus tevams priziuret, nes neturi galimybiu pasiimt kartu) o tik vienam vakarui, todel nereiktu is to daryti tragedijos ax.gif
Kitas atvejis kai vaiko nera kur ir su kuo palikti, bet taip manau buna gana retai, tuomet jau ka padarysi, bet kaip ir minejau kartais ir paciam vaikui vestuvese nepasakytum kad buna labai smagu unsure.gif
Papildyta:
beje goote, o kodel pavyzdziui negalimas toks variantas, kad tu diena buni su vaiku, vakare parvezi ji namo uzmigdai pati (jei kitaip neiseina) ir paprasai seneliu, kad pabutu šalia ir jei kas tau paskambintų ir vaikas patenkintas miegos savo lovelej ir visiems bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Ankara @ 2007 08 30, 08:24)
Tai va jei jūs planuojat vestuves pritaikytas vaikams tai kitas reikalas...
beje goote, o kodel pavyzdziui negalimas toks variantas, kad tu diena buni su vaiku, vakare parvezi ji namo uzmigdai pati (jei kitaip neiseina) ir paprasai seneliu, kad pabutu šalia ir jei kas tau paskambintų ir vaikas patenkintas miegos savo lovelej ir visiems bus gerai.

ruosiam vestuves pritaikytas visoms amziaus grupems, skoniams, paziuroms..
O i tipishkas lietuvishkas "post sovietines" vestuves gal ir as nenoreciau savo vaiku leist, o jei dar puotautojai megsta daug pagert.. gal tikrai vaikams pvz ne koks.
konkreciai mano atveju smile.gif tai neimanoma, sunus vis dar maitinamas MP, diena jam sito nelabai reikia, kerta katlietkas net ausys linksta, bet nakti mamyte turi buti netoli- jis kasnakt prabunda ir "patikrina" ir jo neuzkisi jokiu buteliuku su soskytem, misinukais ar kitu stambiuju zinduoliu pienu, jis nevartoja "kopiju" lotuliukas.gif .
Atsakyti
O man vaikai vestuvėse ir apskritai bet kokiose šventėse nemaišo biggrin.gif biggrin.gif PAs mus vestuvėse buvo du vaikai, mergaitės viena 7 metų kita beveik 5 ir ką....jokių problemų jos nedarė, torto negnaibė ir apskritai pačios sugebėjo surast ką veikt...Nu ateidavo pasėdėt mamai ar seneliams ant kelių,nors vyresnės mergaitės tėvai mano piršliai, nu ir nieko kame bėda g.gif g.gif Aišku gal jeigu būtų vienas vaikas, gal būtų nuobodu, bet dabar kai dvi pačios savim užsiėmė thumbup.gif thumbup.gif Dar kaipt tik visi su jom ir pašoko ir niekas problemos nedarė....
Ceremonijo iš viso buvo net 5 vaikai mažiausias 2,5 metų, jis žiedus nešė ir ką niekas bažnyčioj neverkė nerėkė, o gal ir čiauškėjo kažkas jeigu atvirai negirdėjau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tik va 2,5 metų berniuko patys tėvai nesivežė, nes per mažas, o kai patys piršliai tai tiesiog rūpestėlio pagalvojo, kad bus truputėlį per daug, tai jau čia jų valia 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Išbuvo vaikai ilgai kada juo užmigdė nei mačiau nei dėmesį atkreipiau....Galiu atvirai pasakyt, kai jūs jaunieji, o vaikai ne jūsų tai nei juos pastebėsit nei matysit 4u.gif 4u.gif
Aš už vaikų dalyvavimą vestuvėse ir niekada negalėčiau pasakyt, kad ateikit vieni ir vaikų nesiveskit blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ankara @ 2007 08 30, 09:24)
Tai va jei jūs planuojat vestuves  pritaikytas vaikams tai kitas reikalas, bet daugumos vestuvės tai tokios nebus ir nematau nieko blogo jei vaikai vakarinėje dalyje nedalyvaus, o vaiko palikimo pagloboti seneliams nelaikau numetimu, tai tik geriausias sprendimas siuo atveju, gi ne svetimiems palieki, o saviems ir ne dviem metam isvyksti (o kai kurie i uzsieni isvyksta ir palieka vaikus tevams priziuret, nes neturi galimybiu pasiimt kartu) o tik vienam vakarui, todel nereiktu is to daryti tragedijos  ax.gif
Kitas atvejis kai vaiko nera kur ir su kuo palikti, bet taip manau buna gana retai, tuomet jau ka padarysi, bet kaip ir minejau kartais ir paciam vaikui vestuvese nepasakytum kad buna labai smagu  unsure.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif nereikia cia tragedizuoti vaikiuko palikimo seneliam.man kucios yra daug svarbesne ir seiminiskesne svente negu vestuves.negali isakyt kiek sveciam gerti ir dazniausiai vistiek nutinka taip kad vienas ar kitas svetys padaugina,kad ir neispiktos valios.kaip nesnekek,bet visi ten susirenka pasilinksmint,o ne vaikisku daineliu paklaustyt.vestuves su vaikiskom dainelem man daugiau panasetu i gimines susitikima,o ne vestuves.pries vaikucius baznycioje nieko pries neturiu,bet nevakarineje dalyje...tavo pasiulyta iseitis puiki. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dauraa @ 2007 08 30, 18:53)
drinks_cheers.gif nereikia cia tragedizuoti vaikiuko palikimo seneliam.man kucios yra daug svarbesne ir seiminiskesne svente negu vestuves.negali isakyt kiek sveciam gerti ir dazniausiai vistiek nutinka taip kad vienas ar kitas svetys padaugina,kad ir neispiktos valios.kaip nesnekek,bet visi ten susirenka pasilinksmint,o ne vaikisku daineliu paklaustyt.vestuves su vaikiskom dainelem man daugiau panasetu i gimines susitikima,o ne vestuves.pries vaikucius baznycioje nieko pries neturiu,bet nevakarineje dalyje...tavo pasiulyta iseitis puiki. thumbup.gif

vaiku pasibuvimas su seneliais tikrai nera tragedija, bet.. jei tevai nori "ikalt" ir tingi priziuret vaikus tuo metu, na atleiskit, nikaip kitaip negaliu sito pavadint, tik "numetimu", o prisigalvot pasiteisinimu galima visokiu visokiausiu.
kucios buna kasmet, vestuves - viena karta gyvenime, kaip jau minejau, man malonu atsiminti dedziu vestuves, tikiuos, jiems malonu prisiminti mane ten buvus, kodel tureciau savo is sunenu/duktereciu ir galu gale sunaus atimti sita galimybe?
aj moterys, man rods visa problema cia, kad jus vaiku pilnaverciais zmonem nepripazystat, gi suaugusiems mes sudarom norima valgiarasti, duopdam isgert, pasilinksmint pagal ju skoni, o vaikai tik balastas-neleis teveliams atsipalaiduot, sudauzys ka nors, moket reikes..
arba.. dar neturit savo vaiku, ju nemylit, vat jums ir problema - vaikas vestuvese..
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2007 08 30, 22:25)
vaiku pasibuvimas su seneliais tikrai nera tragedija, bet.. jei tevai nori "ikalt" ir tingi priziuret vaikus tuo metu, na atleiskit, nikaip kitaip negaliu sito pavadint, tik "numetimu", o prisigalvot pasiteisinimu galima visokiu visokiausiu.
kucios buna kasmet, vestuves - viena karta gyvenime, kaip jau minejau, man malonu atsiminti dedziu vestuves, tikiuos, jiems malonu prisiminti mane ten buvus, kodel tureciau savo is sunenu/duktereciu ir galu gale sunaus atimti sita galimybe?
aj moterys, man rods visa problema cia, kad jus vaiku pilnaverciais zmonem nepripazystat, gi suaugusiems mes sudarom norima valgiarasti, duopdam isgert, pasilinksmint pagal ju skoni, o vaikai tik balastas-neleis teveliams atsipalaiduot, sudauzys ka nors, moket reikes..
arba.. dar neturit savo vaiku, ju nemylit, vat jums ir problema - vaikas vestuvese..

nu zinok neturiu as dar vaiku, siaip as nei pries, nei uz, kaip jau sakiau, vaikai vestuvese tevu reikalas, bet as savo nesivesciau, ne del to, kad jis man ar kitiems trukdytu, beje, tevu pareiga priziureti vaika taip, kad kitiems netrukdytu, bet del to, kad manau, jog vakarineje dalyje vaikui ne vieta, galvojant pirmiausia butent apie vaika. Na as nekalbu apie vyresnius, kur jau i pulka gali eiti taip sakant. Bet kudikiai ir maziai, kurie 8 val. jau lovoj turi buti smile.gif Tavo vestuves, is pasakojimu sprendziu, bus netradicines, pritaikytos vaikams, na programele, daineles, viskas saunu, bet dazniausiai svenciama sau daug alkoholio, garsia muzika, triuksmu ir pan. schmoll.gif
Atsakyti
Na manau, kad visu musu nuomones skirtingos ir visos savaip teisios, o daro visi taip kaip jiems geriau. Yra salygos vaikams- puiku, nera- vaikuciai namuose miega. Taigi nesipykim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ankara @ 2007 08 31, 06:57)
Na manau, kad visu musu nuomones skirtingos ir visos savaip teisios, o daro visi taip kaip jiems geriau. Yra salygos vaikams- puiku, nera- vaikuciai namuose miega. Taigi nesipykim 4u.gif

tai ir nesipykstam 4u.gif, issakom nuomones.
siaip tai jo, su kudykiu i "tadicines" vestuves - ekstrymas, vien ko decibalai verti...ir nepasakysi gi muzikantams - tssss, leliui pietu miegas...bet..
...kai siais laikais vestuviu taip mazai, teveliai nesasi ir leliukus, kad tik vestuvese sudalyvaut. Man paciai nemenkas sokas buvo, kai isgirdau apie pusbrolio pasiryzima atvykt i baliu su 1 men neturesianciu leliuku, juolab, kad ir leliukas dar negime... lotuliukas.gif ot tai bus svecias pats garbingiausias.. bigsmile.gif na 6 menesiu kitos puseseres sunus, palygint, jau visai didelis lotuliukas.gif
Atsakyti
Na nepasakytum ,kad tų vestuvių mažai, jei rotušėj vos neprieš metus užsisakyt norimai dienai reikia, o šeimos centre kėdžių neužtenka kiek kursus išklausyt ateina lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti