Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikiai ir tėčiai. Ar prižiūri vaikutį? 1tema

QUOTE(ader @ 2008 07 30, 16:24)
SGT va as apie tai ir kalbejau. kad man pradzioj buvo svarbu issaugoti santykius su vyrus gerus, o vaikuti pamigdyti ir pamaitinti nesunku.
as stengiausi tiesiog sudelioti dienos rezima taip, kad kai jis grizdavo namo, viskas daug maz budavo sustyguota. vaikuti ismaudydavau anksciau. kol visai maziukas jis is vis netrukdo, galima pasedeti pasikalbeti. veliau eidavom kartu pasivaikscioti, stumdydavom vezimuka ir plepedavom, atardavom visokius jo reikalus. o namuose tiesiog sudarydavau salygas jaustis reikalingu, super pagalbininku, gamindavom maista kartu. daug ka padedavo man, atsilygindavau sypsenom ir gera nuotaika. manau tikrai neverta zirzti ir reikalauti is zmogaus. kai nores pats imsis iniciatyvos, parodykit geriau gera pavyzdi. pasakokit, kaip praleidot diena, ka maziukas ismoko.

labai jau cia grazei pasakyta - sypsotis ir buti geros nuotaikos. kai vaikas tau naktimis keliasi po 4-5 kartus, diena nepriguli, nes reikia ir vaiko rubus isskalbti, ir vyro, ir pagaminti valgyti, ir kaip kiaulei negyventi - tai is kur dar gali buti sypsena? nesakau, mano vyras neabejingas vaiko prieziurai, bendrauja su ja, pakeicia sauskelnes, ismaudo. bet... tikrai as bunu susiraukusi, pavargusi, kartais net nesinori pasidazyti. bet jis tai privalo suprasti, kad ir man nera lengva. kaip man mama yra pasakiusi - vaika uzauginti yra labai sunku. ir tai tikra tiesa. bet jei vyras to nesupranta, cia jau kitas reikalas. jis privalo vaikui ir sauskelnes pakeisti, ir ismaugyti, ir su vaiku iseiti i lauka. mano manymu - tai privaloma abiejiems, o ne su vaiku pradeti bendrauti kai jis paauga.
Atsakyti
nemanau kad egoistiska yra MANYTI kad idomiau bendrauti su paaugusiu vaiku.

Aisku, kad egoistiska g.gif Man pvz. irgi nepatiktu kakus valyt, keltis naktimis, bet tai moters pareiga, todel ji ta daro. O pgl Jus, i vyro pareigas tai neieina biggrin.gif
Cia ir yra lietuvaiciu moteru beda, kad per daug lepinam savo vyrus, nemanot? g.gif
Atsakyti
gal kuri patars kaip jam skirti daugiau demesio?! neisivaizduoju kaip viska suspeti... gal tada istikruju pasikeistu ir jo elgesys... juk vyrai - vaikai cool.gif jiem kaip ir musu maziesiems/osioms reik irgi daug demesio ir meiles blink.gif
[/quote]

Pirmais mėnesiais buvo labai sunku, dar dukrytei pilvuka baisiai skaudedavo...Turiu pripažinti, vyrui laiko tikrai nelikdavo. Paskui kažkaip baigėsi tie pilvuko skausmai, atsirado kazkoks dienos ritmas, sava dienotvarkė. Stengdavausi viską taip susiplanuoti, kad išeitų kartu papusryčiauti, papietauti ar pavakarieniauti.Paskui į gyvenimą po truputį sugrįžo senos pramogos: ar tai filmą drauge pažiūrim, ar vonia žvakių šviesoj pasimėgaujam.
Dabar kai dukrytė jau kėdutėj sėdi, tai visada kartu valgom, vakarojam irgi kartu. Labai svarbu dar tėtę iš darbo džiugiai "oi, kas grįžo!" pasitikti, butukais apdalinti. tongue.gif Manau, kad reikia tik laiko, pamatysit, viskas susidėlios į savo vietas drinks_cheers.gif
Atsakyti
kokios cia gali buti pareigos. ar jus prie vaiko keliates nakti tik is pareigos? ar is meiles ir rupescio. man nebuvo sunku ir 10 kartu atsikelti, nemaciau tame problemos. zinojau kad toks periodas greitai baigsis, tai kam pergyvent. ir is viso kam apkrauti zmones pareigom, tegul viskas vyksta savo noru.
jeigu jus mainais uz tai, kad vyras pakeis sauskelnes ir pazias su kudikiu sutinkate dirbti visus buities darbus, jsu problema. ir ypac jei tai pateikiate jam nepatenkinta israiska,kaip pareiga g.gif gal paprasciau jam uzkrauti buities rupescius, tegul skalbia, lygina, kambarius tvarko. o jus rupinates kudikiu? kaip manot jei nuo jusu peciu nuimtu visus tuos darbus, gal liktu laiko sypsotis, pasidazyti, buti geos nuotaikos.?
Atsakyti
nieks nesako, kad vienas uzsiimti turi buities darbais, o kitas vaiko prieziura. tai turi buti abieju rupesciai. bet nesamone, kad tetis neturi pasirupinti vaiku. tai taip iseitu, kol vaikas mazas, mama sedi prie vaiko, niekur negali iseiti (nes siaip kudiki labai sunku kam palikti jei pati maitini), o tevelis gali sekmingai eiti ir su draugais susitikti, ir siaip papramogauti? nes jis su vaiku gales pabuti, tik kai vaikas paaugs............
Atsakyti
susidaro toks ispudis, kad jaunos mamos, tik pagimdziusios vaikus taip troksta kazkur eiti, linksminstis, pas draugus i kinus ir t.t. ir su vaiku buti yra vienas vargas. tik ir galvoja kam cia ji ikisus nors kelioms valandoms. ir kaltas lieka tetis, kuris matote, per mazai kartu vaikuti pabuciavo, per retai paeme ant ranku. biggrin.gif
Atsakyti
Betgi mielos mamos, liūdna skaityt, kad mūsų pagrindinis rūpestis "kaip rasti laiko vyrui, kad nabagas jaustūsi gerai", ir "kaip padaryti, kad vyras vaikiuką pagaliau mylėt pradėtų". Tokie rūpesčiai be tų, kad beveik nemiegam, kad rankos nunešiotos, reik spėt apliuobt namus ir pagamint valgyt, pasigrąžint pačiai (kad vyrui nebūtų baisu) ir nuo pervargimo stogas gal važiuoja. BET GI NIEKAM NEĮDOMU, KAD IR MUMS PAČIOMS REIKIA DĖMESIO, MEILĖS IR ŠVELNUMO. TIK KAD MES PAČIOS SAVE PAMIRŠOM verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2008 07 31, 11:01)
susidaro toks ispudis, kad jaunos mamos, tik pagimdziusios vaikus taip troksta kazkur eiti, linksminstis, pas draugus i kinus ir t.t. ir su vaiku buti yra vienas vargas. tik ir galvoja kam cia ji ikisus nors kelioms valandoms. ir kaltas lieka tetis, kuris matote, per mazai kartu vaikuti pabuciavo, per retai paeme ant ranku.  biggrin.gif

atleiskite, as jau su vaiku sedziu namie puse metu, nekalbu, kad puse nestumo irgi mazai kur iseidavau, nes buvo sunku vaikscioti. tai kaip atrodo, niekur zmogui nesinori iseiti? tai gal jums kokie 50 metu, kad iseiti jau niekur nesinori?
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2008 07 31, 11:01)
susidaro toks ispudis, kad jaunos mamos, tik pagimdziusios vaikus taip troksta kazkur eiti, linksminstis, pas draugus i kinus ir t.t. ir su vaiku buti yra vienas vargas. tik ir galvoja kam cia ji ikisus nors kelioms valandoms. ir kaltas lieka tetis, kuris matote, per mazai kartu vaikuti pabuciavo, per retai paeme ant ranku.  biggrin.gif

Nea, mamos (nepriklausomai nuo amžiaus) tik nori matyt, kaip jų mažyliai džiaugiasi ir tėčių meile ir dėmesiu. Apie pareigų dalybas čia nekalbam, kalbam apie jausmus (nors, tikriausiai iš meilės ir pagalba ateina blush2.gif )

O jei mamai norisi nors trumpam atsikvėpt, manau nereikia jos teist blush2.gif (man asmeniškai minčių kažkur ištrūkt nekyla, bet juk žmonės skirtingų temperamentų ir charakterių, moteris tapusi mama, neturi tapt tik universaliu buities prietaisu ax.gif )
Atsakyti
tai ir netapkit vien tik buitinimi mamos, bukit laisvos. yra labai daug uzsiemimu ir vietu kur galima iseiti kartu su vaiku, arba kartu visai seimai. na aciu dievui man dar ne 50, ir as su pirmu vaiku namuose prabuvau 1.5 metu. tikrai nesijauciau uzdaryta, ikalinta, engiama ir isnaudojama. kaip tik atradau daug nauju pomegiu, daug nauju uzsiemimu. nebudavo liudna ne vienos dienos. vyras daug padedavo buityje, man likdavo laiko pasirupinti savimi, ir skirti demesio jam bei vaikuciui. be to teisingai sako linuxx, kad skirtingu esam temperamentu. man asmeniskai buti kartu su vaiku nebuvo jokia nasta, kaip tik didziulis dziaugsmas matyti kiekviena diena kaip jis keiciasi. juk viskas trunka taip trumpai, vaikai taip greit uzauga. Ir galiu jums pasakyti, kad nepasigenda jie teveliu demesio. paauge kaip tik labiau domisi teciu, nori bendrauti, ir teciui tada vienas malonumas. o krutininiam kudikeliui svarbiausia yra mama su "pieno fabrikeliu"
Atsakyti
Labos... Idomios cia diskusijos verda lotuliukas.gif Net linksma skaityti, kiek priestaringu nuomoniu. Manau, kiekviena seima individuali: ir kas tinka Onytes seimai, nebutinai turi tikti Petrutes mirksiukas.gif Tad netiks cia standartai ir remai.
Man asmeniskai laaaabai gera buti mama, kazkas nepaprasto, palaimingo ir auginti sava kuna ir krauja vienas malonumas, taciau.. Yra ir antra medalio puse: auklejame teti. Gink dieve jis nera prastas vyras, tetis, draugas ir pan.. Taciau kantrybes tikrai truksta. Ir mano pareiga jam padeti ja isugdyti; seima tam ir reikalinga, kad bet kada galetumei atsiremti i vienas kito peti. Zinau, jam nelengva, neidomu, galbut nuobodu, bet viskas gyvenime ir neturi buti linksma. Ir manau mums vis geriau sekasi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Linnuxx @ 2008 07 21, 18:52)
schmoll.gif deja deja, tėtis pareiškė, kad viskam yra mama, o tėtis ir taip daug daro: "į parduotuvę gi nuvažiuoju". O manau kaip mažiuką pabučiuot tai visi juk moka. O į klausimą "kodėl su mažiuku nepabuni, gal bijai, gal kažko nemoki?", atsakymas yra "tu čia konfliktų su manim nieškok!"...  blink.gif suaugę abu  g.gif
Nieko baisaus, aš savo zuikį ir už tris galiu mylėt  wub.gif

gal jis tiesiog nemoka paaiskinti savo jausmu? ar bijo tave izeisti?
mano vyras tai ilgai neidavo prie leliuku. ir tik po ilgesnio laiko issiaiskinau, kad jis...paprasciausiai ju nesupranta, nezino kaip su jais elgtis, jam atrodo kvaila guguoti ir pan. bet... kai paaugdavo leliai, tai ohoho, kokie pokalbiai buna ir zaidimai. as nei vieno vaiko nemokinau skaiciuoti, man neuztekdavo kantrybes. bet teciui-uztekdavo. 4u.gif

gerai viena mama pastebejo: mama tampama, o teciu isugdoma. mamai tai igimta, o tetis turi mokintis.... drinks_cheers.gif ir mokintis turi padeti mama- svelniai, neprikaisiodama ir kantriai...viskam savas laikas... wub.gif
Atsakyti