Įkraunama...
Įkraunama...

Tauriųjų metalų valymas

kaune bazej pirkom kazkoki papuosala tai ipirso tokio skyscio neva sidabrui valyt. paimi i induka ipili to smyro, pamerki minutei kokiai sidabra, istrauki ir nuplauni, skysti atgal supili ir gali vel vartot.
veikimas - stebinanciai veiksmingas be jokiu pastangu.
kaina - koks 250g skyscio apie 30lt ko gero. bet uzteks tai nzn kiek.
zmonele valo dabar viska ir vargo nemato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2008 04 28, 11:31)
As naudoju minksto audinio skiaute ir dantu pasta. Pradzioje valau sausai tik su pasta, o po to perplaunu tekanciu vandeniu.

Ir aš taip valau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Noreciau suzinoti kaip valyti kristola labai daug susikaupe kalkiu bandziau net su Harpic Buvau istepusi bet nepadeda
Atsakyti
na as va ka tik pabandziau, su popierium, atsivalo bet vistiek lieka yap tarpeliuose, kai rastas buna juoda... tai dar tyada ant popieriuas dantu pastos uzdejau, mano ta pasta tai balinanti lacalut, bet va net blizga kaip nuvaliau smile.gif ir greitai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, matau labai dideles problemos su papuosalu valymu pas jus.
Kai mokiausi savo profesijos, tekdavo irgi sidabrinius bei auksinius dirbinius kas savaite "atnaujint", stalo irankiai, zvakides ir t.t. labai greit nuo deguonies, svino ir pan. juoduoja. Pazaliuot gali nuo vario sudeties sidabre ar aukse. Bet tai ne problema. Labai pigiai ir be dideliu pastangu galima sidabra bei auksa valyti sitaip: imat vonele ar dubeneli, kuris is ne metalo padarytas ir ne keramikos, o pvz. stiklinis, plastmasinis. Isklojat ji aliuminio folija, kuria naudojat maistui ipakuot, ipilat silto (nekarsto!!!) vandens ir iberiat siek tiek druskos, sakykim, 3-4 litrams puse valgomo sauksto druskos. Grubesnius nesvarumus nubraukiat (sakykim, auskaruose kartais lieka kai ko...) ir sudedat viska i ta vandeni. Po keliu minuciu istraukiat, jei reikia, tam tikras vietas truputeli skudureliu ar svelniu sepeteliu pabraukiat ir procedura pakartojat. Taip galit viska "atnaujint" namuose, kas is siu dirbiniu, tuo labiau, nereikia daugiau draskyti, kad ir sepeteliu ir dantu pasta (o ji nebutinai gerai).
Tikiuosi, mano patarimai pravers ir sutaupysit ateity daug pinigu bei laiko ir ranku darbo. Tiesa, kai istraukiat dirbinius is vandens, praplaukit viska dar karta drungnu vandeniu ir nusluostykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš valau su pieneliu iš Amwei, skirtu kranams valyti smile.gif . Super veikia.
Atsakyti
QUOTE(RVB @ 2008 06 12, 18:03)
Sveikos, matau labai dideles problemos su papuosalu valymu pas jus.
Kai mokiausi savo profesijos, tekdavo irgi sidabrinius bei auksinius dirbinius kas savaite "atnaujint", stalo irankiai, zvakides ir t.t. labai greit nuo deguonies, svino ir pan. juoduoja. Pazaliuot gali nuo vario sudeties sidabre ar aukse. Bet tai ne problema. Labai pigiai ir be dideliu pastangu galima sidabra bei auksa valyti sitaip: imat vonele ar dubeneli, kuris is ne metalo padarytas ir ne keramikos, o pvz. stiklinis, plastmasinis. Isklojat ji aliuminio folija, kuria naudojat maistui ipakuot, ipilat silto (nekarsto!!!) vandens ir iberiat siek tiek druskos, sakykim, 3-4 litrams puse valgomo sauksto druskos. Grubesnius nesvarumus nubraukiat (sakykim, auskaruose kartais lieka kai ko...) ir sudedat viska i ta vandeni. Po keliu minuciu istraukiat, jei reikia, tam tikras vietas truputeli skudureliu ar svelniu sepeteliu pabraukiat ir procedura pakartojat. Taip galit viska "atnaujint" namuose, kas is siu dirbiniu, tuo labiau, nereikia daugiau draskyti, kad ir sepeteliu ir dantu pasta (o ji nebutinai gerai).
Tikiuosi, mano patarimai pravers ir sutaupysit ateity daug pinigu bei laiko ir ranku darbo. Tiesa, kai istraukiat dirbinius is vandens, praplaukit viska dar karta drungnu vandeniu ir nusluostykit  mirksiukas.gif

Ačiū, pravertė.
Nors su pastom ir žaliu tuo daiktu nusivalo geriau, bet ir laiko kiek sugaišti kol atšveiti visą turtą doh.gif o čia 5min ir vsio.
Atsakyti
juvelyrinėse yra specialus skystis, į kurį tereikia pamerkti papuošalus ir jie nusivalo. buteliukas smėlio laikrodžio formos. kainuoja apie 30lt bei yra daugkartinio naudojimo. tikrai veiksmingas. aš pirkau Norfos juvelyrinėj(fabuose prie impuls)
Atsakyti
paprasta: pusė stiklinės šilto vandens+amoniako keturi lašai...pamerki 10min...ir blizga kaip nauji thumbup.gif
Atsakyti
Neblogai valo acto ir sodos tirpalas - tik reikia kelias valandas sidabrą jame palaikyt smile.gif
Atsakyti
Gal čia ir juokingas būdas, bet jei sidabro gaminys daugmaž lygus, negruoblėtas, aš nuvalau su paprasčiausiu minkštu, baltu trintuku ax.gif Laabai gerai nusivalo smile.gif
Man šitą metodą pasiūlė prašmatnioj juvelyrinių autorinių darbų galerijoj mirksiukas.gif (nors jie patys valo ir su kažkokiu specialiu skudurėliu)
Atsakyti
QUOTE(A&S @ 2008 07 05, 19:32)
paprasta: pusė stiklinės šilto vandens+amoniako keturi lašai...pamerki 10min...ir blizga kaip nauji thumbup.gif

jau ir aš norėjau siūlyt amoniaka, man irgi thumbup.gif pati sidabro nenešioju, bet mamos papuošalus, saukštus išvalydavau puikiai 4u.gif
Atsakyti