Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija- 16 tema....

Rima, kažkada rašė, kad pažastinukai gana retas reiškiny, bet maniškes jų labai daug priaugino. Ir tikrai tai ne pumpurai, nes su pumpuru panašu, tik kai atsiranda, bet šiek tiek paaugus matyti. Net ir tos, kurios pumpurų turi nemažai, turėjo pažastinukų bent po vieną. Bet dabar su jūsų pagalba išmokau greit pašalinti, tai neluakiu, kol užaugs dideli.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

pagaliau surusiavau ir susirasiau savo derliu smile.gif . siulau Vilnietems ar Klaipedietems isigyti siu sanpauliju (i Vilniu savaitgali Mildute parveztu, Klaipedoje pati galiu atvezti ar susitikti mieste ir perduoti):

Designer Dress - 5 (skaiciukas prie pavadinimo reiskia kiek vienetu turiu mirksiukas.gif )
EK - Boginya Krasoty (EK-Goddess of Beauty) - 2
EK - Dikaya Orkhideya (EK-Wild Orchid) - 3
EK - Shakhinya(EK-Persian Empress) - 5
Emerald Lace - 2
Louisianna Lullaby - 2
Misty Cloud - 2
Moonlight Snow - 1
Moya Radost (My Joy) - 5
Music Box Dancer - 1
Paradise lost - 1
Sun Sizzle - 3
Suncoast Circus Candy - 3
Warm Sunshine - 3

visi vaikiukai atsodinti nuo lapo, tai per ziema tikrai nemazai paauge, kai kuriuose jau matosi ziedu uzuomazgos wub.gif . kaip zydi galite googlej pasiziureti rolleyes.gif . kaina 5-8 litai cool.gif

jei kas noresite rasykite i AZ drinks_cheers.gif

Kaunietes irgi galit uzsisakyti, nes pati atvaziuosiu po poros savaiciu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aina: 12 gegužės 2008 - 09:59
QUOTE(Kerpena @ 2008 05 12, 11:33)
Bet dabar su jūsų pagalba išmokau greit pašalinti, tai neluakiu, kol užaugs dideli.

Aš tai pažastukų nešalinu..leidžiu truputį paaugti.Tada turiu kelis garantuotai teisingus vaiikiukus. ax.gif
Atsakyti
Man jei jau kuris prisipažasčiuoja, tai tai pat truputį paauginu ir atsargiai nuskinu, ir į vermikulitą, isišaknyja ir auga gražūs augaliukai, tik reikia laiku tą padaryti, kad labai motininio augalo "neiškraipytų" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 05 12, 17:23)
Man jei jau kuris prisipažasčiuoja, tai tai pat truputį paauginu ir atsargiai nuskinu, ir į vermikulitą, isišaknyja ir auga gražūs augaliukai, tik reikia laiku tą padaryti, kad  labai motininio augalo "neiškraipytų" mirksiukas.gif

Tai va, kaip tą tinkamą laiką nustatyti, kad ir augaliukas nebūtų per mažas ir motinos neiškraipytų. Aš kol kas nerizikuoju.

O nuo kada maždaug jau galima skinti sanpaulijos lapus šaknydinimui? Kada jau skaitosi ne per jaunas augalas? Mano nulūžo lapelis nuo sanpaulijos, kuri kažkur rugsėjį išdygo. Nupjoviau trikampiu ir išleido šaknis. Bet ar man apsimoką tokį jauną lapelį sodinti?
Dabar sanpaulija yra tokia:
user posted image
Bet dar buvo mažesnė truputį, kai nulūžo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 12 gegužės 2008 - 19:29
QUOTE(Kerpena @ 2008 05 12, 20:23)
Tai va, kaip tą tinkamą laiką nustatyti, kad ir augaliukas nebūtų per mažas ir motinos neiškraipytų. Aš kol kas nerizikuoju.

Aš kaip jau būna 2 lapukai, (mažojo pirštelio nago didumo) ir trečias dar mažesnis, tokius jau atskiriu šaknijimui. Šaknytes išleidžia beveik per pora savaičių.
Ką tik atskirti šoniniai vaikai: user posted image

Jau įsišaknyję, ir truputuką ugtelėję:user posted image..user posted image

QUOTE(Kerpena @ 2008 05 12, 20:23)
O nuo kada maždaug jau galima skinti sanpaulijos lapus šaknydinimui? Kada jau skaitosi ne per jaunas augalas?

Tinkamiausi dauginimui lapai yra 3-4 eilės nuo skrotelės centro. Netinka paskutinės eilės seni lapukai, arba likę apatiniai "kūdikiški'" lapukai.
Bet yra tekę netyčia nulūžusį lapuką ir nuo jauno augaliuko šaknydinti, isišaknyjo gana greitai, vaikučių išleido irgi be priekaištų. O trikampėliu dauginti man kaip tik mažesnio augaliuko lapukai daugiau, ir stipresnių vaikučių išaugino.... g.gif

Atsakyti
4u.gif Šiandien sūnus mane nudžiugino..Paprašė sanpaulijos dailės mokytojai... išsirinko pačia mano mylimaiusia..va šitą.Tai Rob’s Sarsansparilauser posted image..
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 05 12, 17:23)
Man jei jau kuris prisipažasčiuoja, tai tai pat truputį paauginu ir atsargiai nuskinu, ir į vermikulitą, isišaknyja ir auga gražūs augaliukai, tik reikia laiku tą padaryti, kad  labai motininio augalo "neiškraipytų" mirksiukas.gif

a y kiminus butu galima sukist pazastinukus? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 05 13, 10:42)
Tai Rob’s Sarsansparilauser posted image..

Manoji tuoj skleisis tokia bigsmile.gif Rob's Sarsparilla rimule pagrazinai pavadinima mirksiukas.gif ,kol perskaiciau,vos liezuvio nenusilauziau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 05 13, 10:42)
4u.gif Šiandien sūnus mane nudžiugino..Paprašė sanpaulijos dailės mokytojai... išsirinko pačia mano mylimaiusia..va šitą.Tai Rob’s Sarsansparila

Ir tu atidavei tą pačią mylimiausią ? blink.gif
Ar ne vieną turėjai?

Alyvuoge+, gal gali pasakyti, kur galima lietuviškų veislių išvaizdą pamatyti?
Mačiau lapelių lietuviškų parduodi.
Papildyta:
QUOTE(Iiudna @ 2008 05 13, 10:54)
a y kiminus butu galima sukist pazastinukus? rolleyes.gif

Taip, galima.
Atsakyti
ačiū Alyva ,kad pataisai.....tegul bus Rob's Sarsparilla ax.gif mat na tai ar tyaip ar taip liežuvis lūžta blush2.gif
Turiu dar vaikiuką ,juk sakau kad mylimiausia..reik dar lapa pasimerkt dėl visa pikta. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 13 gegužės 2008 - 11:28
QUOTE(Kerpena @ 2008 05 13, 11:24)

Alyvuoge+, gal gali pasakyti, kur galima lietuviškų veislių išvaizdą pamatyti?
Mačiau lapelių lietuviškų parduodi.

Mano katalogas dar nesutvarkytas blush2.gif ne itin kokybiskas nuotraukas galima rasti Cia arba cia
Atsakyti