Rima, kažkada rašė, kad pažastinukai gana retas reiškiny, bet maniškes jų labai daug priaugino. Ir tikrai tai ne pumpurai, nes su pumpuru panašu, tik kai atsiranda, bet šiek tiek paaugus matyti. Net ir tos, kurios pumpurų turi nemažai, turėjo pažastinukų bent po vieną. Bet dabar su jūsų pagalba išmokau greit pašalinti, tai neluakiu, kol užaugs dideli.
sveikos
pagaliau surusiavau ir susirasiau savo derliu
. siulau Vilnietems ar Klaipedietems isigyti siu sanpauliju (i Vilniu savaitgali Mildute parveztu, Klaipedoje pati galiu atvezti ar susitikti mieste ir perduoti):
Designer Dress - 5 (skaiciukas prie pavadinimo reiskia kiek vienetu turiu
)
EK - Boginya Krasoty (EK-Goddess of Beauty) - 2
EK - Dikaya Orkhideya (EK-Wild Orchid) - 3
EK - Shakhinya(EK-Persian Empress) - 5
Emerald Lace - 2
Louisianna Lullaby - 2
Misty Cloud - 2
Moonlight Snow - 1
Moya Radost (My Joy) - 5
Music Box Dancer - 1
Paradise lost - 1
Sun Sizzle - 3
Suncoast Circus Candy - 3
Warm Sunshine - 3
visi vaikiukai atsodinti nuo lapo, tai per ziema tikrai nemazai paauge, kai kuriuose jau matosi ziedu uzuomazgos
. kaip zydi galite googlej pasiziureti
. kaina 5-8 litai
jei kas noresite rasykite i AZ
Kaunietes irgi galit uzsisakyti, nes pati atvaziuosiu po poros savaiciu

pagaliau surusiavau ir susirasiau savo derliu

Designer Dress - 5 (skaiciukas prie pavadinimo reiskia kiek vienetu turiu

EK - Boginya Krasoty (EK-Goddess of Beauty) - 2
EK - Dikaya Orkhideya (EK-Wild Orchid) - 3
EK - Shakhinya(EK-Persian Empress) - 5
Emerald Lace - 2
Louisianna Lullaby - 2
Misty Cloud - 2
Moonlight Snow - 1
Moya Radost (My Joy) - 5
Music Box Dancer - 1
Paradise lost - 1
Sun Sizzle - 3
Suncoast Circus Candy - 3
Warm Sunshine - 3
visi vaikiukai atsodinti nuo lapo, tai per ziema tikrai nemazai paauge, kai kuriuose jau matosi ziedu uzuomazgos

jei kas noresite rasykite i AZ

Kaunietes irgi galit uzsisakyti, nes pati atvaziuosiu po poros savaiciu

QUOTE(Kerpena @ 2008 05 12, 11:33)
Bet dabar su jūsų pagalba išmokau greit pašalinti, tai neluakiu, kol užaugs dideli.
Aš tai pažastukų nešalinu..leidžiu truputį paaugti.Tada turiu kelis garantuotai teisingus vaiikiukus.

QUOTE(Sigute*** @ 2008 05 12, 17:23)
Man jei jau kuris prisipažasčiuoja, tai tai pat truputį paauginu ir atsargiai nuskinu, ir į vermikulitą, isišaknyja ir auga gražūs augaliukai, tik reikia laiku tą padaryti, kad labai motininio augalo "neiškraipytų" 

Tai va, kaip tą tinkamą laiką nustatyti, kad ir augaliukas nebūtų per mažas ir motinos neiškraipytų. Aš kol kas nerizikuoju.
O nuo kada maždaug jau galima skinti sanpaulijos lapus šaknydinimui? Kada jau skaitosi ne per jaunas augalas? Mano nulūžo lapelis nuo sanpaulijos, kuri kažkur rugsėjį išdygo. Nupjoviau trikampiu ir išleido šaknis. Bet ar man apsimoką tokį jauną lapelį sodinti?
Dabar sanpaulija yra tokia:

Bet dar buvo mažesnė truputį, kai nulūžo...
QUOTE(Kerpena @ 2008 05 12, 20:23)
Tai va, kaip tą tinkamą laiką nustatyti, kad ir augaliukas nebūtų per mažas ir motinos neiškraipytų. Aš kol kas nerizikuoju.
Aš kaip jau būna 2 lapukai, (mažojo pirštelio nago didumo) ir trečias dar mažesnis, tokius jau atskiriu šaknijimui. Šaknytes išleidžia beveik per pora savaičių.
Ką tik atskirti šoniniai vaikai:

Jau įsišaknyję, ir truputuką ugtelėję:

QUOTE(Kerpena @ 2008 05 12, 20:23)
O nuo kada maždaug jau galima skinti sanpaulijos lapus šaknydinimui? Kada jau skaitosi ne per jaunas augalas?
Tinkamiausi dauginimui lapai yra 3-4 eilės nuo skrotelės centro. Netinka paskutinės eilės seni lapukai, arba likę apatiniai "kūdikiški'" lapukai.
Bet yra tekę netyčia nulūžusį lapuką ir nuo jauno augaliuko šaknydinti, isišaknyjo gana greitai, vaikučių išleido irgi be priekaištų. O trikampėliu dauginti man kaip tik mažesnio augaliuko lapukai daugiau, ir stipresnių vaikučių išaugino....

QUOTE(Sigute*** @ 2008 05 12, 17:23)
Man jei jau kuris prisipažasčiuoja, tai tai pat truputį paauginu ir atsargiai nuskinu, ir į vermikulitą, isišaknyja ir auga gražūs augaliukai, tik reikia laiku tą padaryti, kad labai motininio augalo "neiškraipytų" 

a y kiminus butu galima sukist pazastinukus?

QUOTE(rimulėėė @ 2008 05 13, 10:42)
Manoji tuoj skleisis tokia

QUOTE(rimulėėė @ 2008 05 13, 10:42)

Ir tu atidavei tą pačią mylimiausią ?

Ar ne vieną turėjai?
Alyvuoge+, gal gali pasakyti, kur galima lietuviškų veislių išvaizdą pamatyti?
Mačiau lapelių lietuviškų parduodi.
Papildyta:
QUOTE(Iiudna @ 2008 05 13, 10:54)
Taip, galima.
ačiū Alyva ,kad pataisai.....tegul bus Rob's Sarsparilla
mat na tai ar tyaip ar taip liežuvis lūžta 
Turiu dar vaikiuką ,juk sakau kad mylimiausia..reik dar lapa pasimerkt dėl visa pikta.

Turiu dar vaikiuką ,juk sakau kad mylimiausia..reik dar lapa pasimerkt dėl visa pikta.