Įkraunama...
Įkraunama...

Batai, jų priežiūra, problemų sprendimai

senokai žmonėms bebuvo problemų su batais. O štai man "pavyko" nusipirkt batelius su akcija ir su ... kvapeliu. Ką jau ten kvapeliu - KAVPU kaip reikiant. Na, tipiškas batų kvapas, bet jau styyyyyyyyypriai persistengta. Kartą užsidėjau į darbą, bet jaučiausi nesmagiai, nors niekas nieko ir nesakė, bet pati tai jaučiausi nekaip unsure.gif
Gal kas turi kokį receptą, kaip tą kvapą išnaikint nemetant į skalbimo mašiną, nes, jaučiu, neatlaikytų...
Atsakyti
Koks ten kvapas? Balkone išvėdinti g.gif
Atsakyti
Na, kaip - batų kvapas blush2.gif Bet jie tai ne tikros odos. Ir, ko gero "pagerinti" kvapeliu doh.gif Parduotuvėj neužkliuvo, o va namie... doh.gif
Tai vėdinasi jie jau sėkmingai, bet ne tam aš juos pirkau, kad atostogautų verandoj unsure.gif Norisi kažkaip greičiau išnaikint tą aromatą
Beje, per kelias jų vėdinimosi dienas nieko geriau nepasidarė, tik... veranda prismirdo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 20 balandžio 2015 - 18:43
Taip niekam nepapuolė batukai-smirdukai? Niekas su tuo nekovojo?
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 04 20, 19:40)
Na, kaip - batų kvapas blush2.gif  Bet jie tai ne tikros odos. Ir, ko gero "pagerinti" kvapeliu  doh.gif Parduotuvėj neužkliuvo, o va namie...  doh.gif
Tai vėdinasi jie jau sėkmingai, bet ne tam aš juos pirkau, kad atostogautų verandoj  unsure.gif  Norisi kažkaip greičiau išnaikint tą aromatą
Beje, per kelias jų vėdinimosi dienas nieko geriau nepasidarė, tik... veranda prismirdo  doh.gif  lotuliukas.gif

Ką reiškia "tipiškas batų kvapas"? Tai neodiniai jie? Nauji ar panešioti iš skuduryno? Dermatinas smirda ar prakaitas? Jei nauji - grąžinkit, jei ne - išmeskit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 21 balandžio 2015 - 15:52
biggrin.gif
Nauji jie, bet ne odiniai. Na, kaip kvepia batų parduotuvės? Va toks ir kvapas. Tik jau laaaaaaaaaabai per stiprus. Kiek esu girdėjus, tai juos specialiai ar tai impregnuoja, ar tai išpurškia, kad kvepėtų oda, nors prie odos ir arti nebuvo. Tai vat kaip jums dar paaiškint, kaip jie kvepia... Aštriai.
O išmest suspėsiu - ne tam pirkau, kad mėtyti. Ir grąžint... nežinau... vieną dieną juos jau tampiau... ką jiems pasakyt grąžinant? Kad smirda? Sakys, reikėjo prieš perkant apsiuostyt lotuliukas.gif Na, prie batų viasda būna tas kvapas, bet parsinešus dar nepasitaikė nė vieni, kad būtų tooooookie kvapnūs.
Nu, neeeeeežinau, per 14 d privalo priimt bet kokiu atveju...
Papildyta:
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 04 21, 16:46)
Ką reiškia "tipiškas batų kvapas"? Tai neodiniai jie? Nauji ar panešioti iš skuduryno? Dermatinas smirda ar prakaitas? Jei nauji - grąžinkit, jei ne - išmeskit.

Beje, jūs kamantinėt tiknorit ar turit konkrečių patarimų? Jei turit, tai klokit greičiau, plyyyyzzzzz 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 04 21, 19:07)
biggrin.gif
Nauji jie, bet ne odiniai.  Na, kaip kvepia batų parduotuvės? Va toks ir kvapas. Tik jau laaaaaaaaaabai per stiprus. Kiek esu girdėjus, tai juos specialiai ar tai impregnuoja, ar tai išpurškia, kad kvepėtų oda, nors prie odos ir arti nebuvo. Tai vat kaip jums dar paaiškint, kaip jie kvepia... Aštriai.
O išmest suspėsiu - ne tam pirkau, kad mėtyti. Ir grąžint... nežinau... vieną dieną juos jau tampiau... ką jiems pasakyt grąžinant? Kad smirda? Sakys, reikėjo prieš perkant apsiuostyt  lotuliukas.gif Na, prie batų viasda būna tas kvapas, bet parsinešus dar nepasitaikė nė vieni, kad būtų tooooookie kvapnūs.
Nu, neeeeeežinau, per 14 d privalo priimt bet kokiu atveju...
Papildyta:

Beje, jūs kamantinėt tiknorit ar turit konkrečių patarimų? Jei turit, tai klokit greičiau, plyyyyzzzzz 4u.gif

Man dirbtinė oda ir smirda dirbtine oda, o ne natūralia tongue.gif O tą specifinį kvapą jaučiu tik parduotuvėse, kur dauguma batų sintetiniai, tai Deichmann ir pan.

Na, jūs pati pagalvokit, kokie dar patarimai gali būti, jei net veranda prasmirdo ax.gif Čia jau kokybė nekokia. Iš mano patirties tai tie gaivikliai tikrai nenaikina kvapų.

Jei skaitot angliškai:
http://www.ehow.com/...ux-leather.html

Jei neskaitot, tai reikia sumaišyti actą su vandeniu lygiomis dalimis ir purkšti ant dirbtinės odos. Tada nuvalyti su skudurėliu, sukamaisiais judesiais įtrinant į odą. Išvalius visą, palikti išdžiūti.

Tik nžn, kaip su acto kvapu, nes man jis ne mažiau smirda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 04 21, 19:41)

biggrin.gif Dėkui, ir aš, paskaičius, galvoju - kuris kvapas baisesnis biggrin.gif
O kai abu susimaišys... doh.gif
Vis tas noras nusipirkt kažką pigiai doh.gif Paskui - problemos.
Atsakyti
Nuneši atgal į parduotuvę ir po problemos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2015 04 21, 19:41)
Jei skaitot angliškai:
http://www.ehow.com/...ux-leather.html

Jei neskaitot, tai reikia sumaišyti actą su vandeniu lygiomis dalimis ir purkšti ant dirbtinės odos. Tada nuvalyti su skudurėliu, sukamaisiais judesiais įtrinant į odą. Išvalius visą, palikti išdžiūti.

pati norėjau apie actą parašyti doh.gif
mano mama tarybiniais metais dirbo buitiniam aptarnavime avalynės taisykloj - tai ji dažnai batus acto skiediniu pravalo, sakė - kai mokėsi technikume, juos taip mokė. Bet laikai gal nebe tie g.gif

QUOTE(pašnekutė @ 2015 04 22, 18:07)
biggrin.gif    Dėkui, ir aš, paskaičius, galvoju - kuris kvapas baisesnis  biggrin.gif
O kai abu susimaišys...  doh.gif
Vis tas noras nusipirkt kažką pigiai  doh.gif  Paskui - problemos.

actas neutralizuoja kvapą, o pats išgaruoja, bet aš jūsų vietoj nė nebandyčiau nieko daryti, o tiesiai į parduotuvę kėblinčiau grąžinti. Kam vargti? Turėtų priimti, nes parduotuvėje kvapo galima ir neužuosti, o vat namuose ir vienądien panešiojus - puikiai užuodžiama.. Taip ir pasakykit - netenkina odos pakaitalo kvapas, kuris per ilgai neišnyksta. be to - tai gali būti ir toksiška, tai kam nuodytis ir kitus nuodyti? g.gif
Atsakyti
Gal zinote, ar galima grazinti savaite devetas basutes del to kad nusidevejo vidpadis, kadangi jis dirbtines odos, kuri ties kulnu nudilo.
Atsakyti
Sveikos, taigi, šiandien, sūnus pavalė savo batus šlapiomis servetėlėmis, dėl kurių ant batų atsirado blukimo dėmės. Pabandžiau išskalbti, nepadėjo. Gal žinote ką galėčiau padaryti?

Nuotrauka:
http://i.imgur.com/rjXr111.jpg
Atsakyti