Įkraunama...
Įkraunama...

Nežinau ar elgiuosi teisingai..

Pabegusi, smagu skaityti dabar... Tikiuosi po kelerių metų galėsi pasakyti tą patį. Neironizuoju, noriu tikėti, kad meilė nugali visus vargus, noriu tikėti, kad žmonės sugeba susiimti, pasikeisti ir vardan buvimo kartu dažnai paminti savo individualumą, tapti komanda... Bet, deja, (dar kartą kartoju, noriu tikėti, kad tau taip nebus ir nepiešiu čia situacijos juodomis spalvomis, tik atkartoju tai, ką aplinka rodo) skirtingų tautų atstovų, kalbančių trečiąja kalba santykiai yra dažniau labiau komplikuoti ir netgi labiau paviršutiniški (kas kyla iš nesusikalbėjimo, skirtingo situacijų interpretavimo ir nenori per daug gilintis (... kitas klausimas, ar tai blogai lotuliukas.gif ))...

Tačiau, bet kokiu atveju, sėkmės!

p.s. temos autorei - kaip sekasi apsisprendinėti? ax.gif
Atsakyti
Nesutinku, kad santykiu pavirsutinumas priklauso nuo kalbos.. priklauso nuo paciu zmoniu, nesvarbu ar jis lietuvis, ar italas, ar ispanas..

Siuo metu situacija tokia, kad dabar jau keletas dienu kaip issiskyriau su lietuviu. Ne del ispano. Del to, kad nezinau ar ji myliu, ar tas jausmas, kuri jauciau nebuvo tik prisirisimas.. Zinau, kad grizus i Lietuva butu laikas kartu pradet gyventi, galvot apie santuoka.. Jis jau uzsimindavo, kad galesim pradet kartu gyventi.. O man nuo tos minties darydavosi kazkodel baisu..
As jam pasakiau, kad nesu tikra savo jausmais.. po to pirma diena buvo labai bloga, nuolat apie ji galvojau, norejau jungtis vel su juo kalbet lyg niekur nieko, vel grizt i jo glebi.. net skrandzio opa nuo nervu atsinaujino.. jauciausi kalta, kad sugrioviau visus planus, kuriuos buvom sukure.. be to jis mane kaltino, kad jis viska prie manes derina.. o tokiu kaltinimu jau buvo ir anksciau, nors as visad maniau, kad mes abu derinames viens prie kito..
Bet antra diena viskas atlego. Supratau, kad nenoriu, jog po 50 metu kai pasensim jis prikaisiotu man, jog sugrioviau jam gyvenima, nes jis "viska prie manes derino", kad neturejo draugu del manes (nors ji visad skatinau nesedeti namie, o kur nors iseiti su draugais, nenutraukti kontaktu), nes draugams nebeliko laiko del manes, kad atostogas visad derino prie manes ir pan., zodz, kad jo gyvenimo centras buvau as ir jis nieko daugiau nemate.
Kazkaip keista, kad dabar visai normaliai jauciuosi. Galbut uz kurio laiko viskas pasikeis, nezinau.. galbut kai grisiu i Lietuva ir ji vel pamatysiu.. o gal ir nebepasikeis..

Del ispano.. smile.gif kai vaisius tapo nebeuzdraustas, jo saldumas sumazejo.. blink.gif visgi jis man patinka ir man smagu su juo leisti laika. ax.gif Bet kol kas nezinau ar tai gali peraugti i kazka daugiau ir ar tai truks ilgiau nei tie pora menesiu, kurie mum cia liko..
Atsakyti
Belieka palinkėti sėkmės ir tikėjimo savo apsisprendimu. Tikiuosi, kad neteks gailėtis.

Sėkmės!
Atsakyti
Laikas parodys, kuris geresnis... O dabar zaisk dviguba zaidima blush2.gif
Atsakyti
Na, man buvo taip pat...as nemylejau to lietuvaicio, kai paprasiau skristi namo, net sirdis nesudrebejo, tik skaiciavau minutes kada galesiu su savo italu pasimatyt smile.gif
del 3 kalbos...yra tiesos...bendravima gerokai apsunkina, nervuoja, kai kartais reikia viska supaprastinti iki minimumo, 100 k paaiskinti, ne ta intonacija pasakyti... bet as dabar prancuzu k mokausi, kai baigsiu visa kursa, pereisiu i italu ir galesim bendrauti jo kalba...ziuriu po keliu dienu LT jis man pareiske lietuviskai, kad valgyti nori ir kur cia gavus cepelinu...nesusipratimu buna...vietoje kur tualetas, paklause, kur kotletas...arba angliskai praso pepper o nori paper...bet mes tik pazveniam is tokiu dalyku. Kaip bus veliau...pamatysim smile.gif dabar gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(misbeliever @ 2008 05 15, 17:46)
Laikas parodys, kuris geresnis... O dabar zaisk dviguba zaidima blush2.gif

Nu nu, kad tau taip nusisektų... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzgike @ 2008 05 15, 22:48)
Nu nu, kad tau taip nusisektų... rolleyes.gif

geriau nezaisti...po to reikia vis tiek nagus pagrauzti, jei ne viesai, tai bent, kai sazine prabyla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhucka @ 2008 05 08, 20:05)
Buitinis klausimas - ispanų kalbą moki? Ar bendraujate trečiąja, pvz, anglų kalba? Jei trečiąja, sorry, bet tikrai garantuoju, kad santykiuose turėsite tiek nesusipratimų, jog galiausiai pasidarys bloga... čia realybė - jei abu poroje kalba trečia, abiems negimta kalba, nesusipratimų neišvengsite ;-)

Teisybės yra, bet ne taip jau ir blogai bendrauti ta trečiąja kalba. Aš lietuvė, MB - ispanas, bendraujame angliškai, jau tuoj bus keturi metai kaip esame kartu mirksiukas.gif . Taigi, gal ne tiek jau tų nesusipratimų, kad bloga darytųsi tongue.gif . Jeigu ir pykstamės, tai tik dėl tų pačių buitinių problemų, kaip ir poros, kurios kalba viena kalba rolleyes.gif . Taigi, nemanau, kad čia kalboje esmė schmoll.gif . Bet pritariu tau, kad nereikia skubėti ir nutraukti ilgalaikių santykių dėl mažai pažystamo žmogaus schmoll.gif . Tuo labiau, kad gyvenimas visiškai pasikeistų. Juk nemanau, kad tas ispanas į Lietuvą kol kas persikeltų gyventi, taigi, turbūt tai padaryti reikėtų temos herojei. Arba tenkintis santykiais per atstumą schmoll.gif . Vietoj jos, santykių su savo vaikinu nenutraukčiau schmoll.gif . Ispanai moka būti labai žavingi, kai to nori mirksiukas.gif , nepasikabink ant jo kabliuko, kol jo gerai nepažysti 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Pabegusi @ 2008 05 16, 00:52)
geriau nezaisti...po to reikia vis tiek nagus pagrauzti, jei ne viesai, tai bent, kai sazine prabyla smile.gif

Tai vat būtent, pima reikia pagalvoti ar pati norėtų, kad su ja žaistų.
Atsakyti
Prisipažinsiu, kažkada ta dvigubo žaidimo koncepcija skambėjo gana... patraukliai ir viliojančiai, BET... gyvenimo patirtis parodė, kad tas, vadinamas, akimirkos saldumas po to atsirūgsta tokiu ilgalaikiu kartumu/sūrumu/šleikštumu ir t.t. blink.gif doh.gif Feeee, pačiai nuo savęs šlykštu pasidaro, kai sąžinė galų gale pabunda iš kažkokio apsvaigimo, miego, sąmonės netekimo ar kaip tai pavadinti... Niekam nelinkėčiau, o tik siūlyčiau sugebėti to išvengti - tiek pačiai nekurti tokių situacijų, tiek neatsidurti raguotosios rolėje...
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2008 05 06, 05:13)
Gal kuri turejote panasios patirties?

O taip, patikėk. Labai skaudžios.... 4u.gif Draugavom, draugavom. Paskui aš išvažiavau labai toli ir mes 9 mėnėsius nesimatėm. Per tą laiką ne tik meilė išgaravo (ką tas Skaipas blush2.gif ???) bet ir nauja pasibeldė. Mano atveju aš grįžti nesiruošiau atgal i LT, o anas berniukas pas mane irgi negalėjo atvažiuoti. Vis vien buvau nutarusi skirtis ir pasilikti su nauja meilę, nes senoji vistiek nugęso...
Ir mano atveju man atrodo, kad gerai padariau. Pasilikau su tuo, ką pamilau kitoj šaly. Buvo sunku pasakyti LT berniukui, kad jausmų nebeliko, tai suvėliau kažką apie atstumą ir išsiskyrėm.
Gera mano draugė sako: "Daryk, kad Tau būtų gerai". Kažkaip, kai būna sunku priimt sprendimus, ši frazė man labai padeda 4u.gif Linkiu sekmės ir tikros meilės. 4u.gif
Atsakyti
Teisingai, kas daugiau mumis pasirupins, jei ne mes pacios tongue.gif

O del sazines...bjauru, kai ji prabyla...dazniausiai niekam pasakyt negali ir sau tokia slyksti patampi... verysad.gif
Atsakyti