Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: darželis "Šarkelė"

Labai gerai mastau, ką rašau. Nes vaikas vis dar serga, augdamas namuose, pabendravo su 7mečiu kosinčiu vaiku, kuriam visiškai nieko, o mano vaikui parsivežta "nekalta" sloga baigėsi temperatūra netoli 40 ir vežimu į priėmimą. Ir dar neaišku, ar išsisuksim be antibiotikų dozės. Kaip light blue rašė, vyresniems vaikams gal ir nieko mirtino ta sloga, o mažiukui labai greitai komplikuojasi.
Vieša paslaptis, kad kai kuriuose darželiuose pilnos spintelės mikstūrų nuo kosulio ir temperatūros. Tai ir klausiu, ar čia tas pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 06 sausio 2009 - 22:16
QUOTE(Gemini @ 2009 01 06, 18:58)
Labai gerai mastau, ką rašau. Nes vaikas vis dar serga, augdamas namuose, pabendravo su 7mečiu kosinčiu vaiku, kuriam visiškai nieko, o mano vaikui parsivežta "nekalta" sloga baigėsi temperatūra netoli 40 ir vežimu į priėmimą. Ir dar neaišku, ar išsisuksim be antibiotikų dozės. Kaip light blue rašė, vyresniems vaikams gal ir nieko mirtino ta sloga, o mažiukui labai greitai komplikuojasi.
Vieša paslaptis, kad kai kuriuose darželiuose pilnos spintelės mikstūrų nuo kosulio ir temperatūros. Tai ir klausiu, ar čia tas pats.

vaistu i darzeli negalima nesti,bet aukletojos paslapciomis vaikus gydo,nes zino kad mamom nuo kosuliuko,nuo slogos biuletenio neduoda.aisku yra daug mamu kurios sedi namie(nedirba) bet sloguojanti vaika veda ir joms dzin kad kiti uzsikrecia...bet aukletojos negali nepriimti...
Siaip vaika reikia paruosti darzeliui,o ne auginti siltnamio salygomis ir tada vergti kad vaikas serga eidamas i darzeli.Visur tokios pacios bedos,visuose darzeliuose tas pats...
Kaip cia kazkuri rase kad neveda i lauka.Siame darzelyje i lauka tikrai vaikai vedami,jei tik turi kokia laisva minute tai eina visi,o del fizinio lauke doh.gif Kaip galima sportuoti lauke kai aplinkoje slapia?Niekaip nesuprantu,o be to "Sarkeleje" vaikai labai uzsieme,daug uzsiemimu,veiklos ir nepamirskit kad masazai,logopedai, o ir pamokeles...
Atsakyti
QUOTE(Ingaida @ 2009 01 06, 22:31)
Siaip vaika reikia paruosti darzeliui,o ne auginti siltnamio salygomis ir tada vergti kad vaikas serga eidamas i darzeli.

Gal galima būtų paruošimo receptą? unsure.gif
Ingaida, matau, gerai išmanote darželio gyvenimą, gal galit parašyt +- šio darželio dienotvarkę? Nes dar turim laiko, kad savo pakoreguoti, kad bent dėl to būtų lengvesnė adaptacija. Pvz. domina kelintą valandą pietų miegas, pietus prieš ar po miego g.gif
Man atrodo, kad labai kas nuo vaiko imuninės sistemos priklauso, ir vienas gali visai nesirgti, o kitas iš ligų neišlipti. Mano pana antrą kartą rimtai serga, šiaip tikrai nėra ligonė nuolatinė, bet paskaičius atsiliepimus, kad vaiką "prakarantinavus" namuose 3 savaites, jis po savaitės vėl atkrito daržely (ne "Šarkelėj"), tai tikrai neramu. Na ar mama sėdi namuose, ar dirba, čia jau deja kiekvienos sąžinės reikalas, ir ne kiekviena sėdėdama namuose tik sėdi, aš pavyzdžiui dirbu, nors ir atrodo, kad "sėdžiu" cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 06 sausio 2009 - 22:55
QUOTE(Ingaida @ 2009 01 06, 18:50)
Jus man papasakokite,kuriai mamai duoda biuleteni kai vaikas sloguoja?o kur ta vaika sloguojanti deti jei reikia eiti i darzeli?
o be to darzeliuose yra ziurima sergamumas ir jei vaikai serga tai vyksta patikrinimai baudos ir papeikimai.Tai truputi pamastykit ka rasot... doh.gif

man rodos Jūs ten dirbate biggrin.gif ax.gif Šis darželis turi tikrai nuostabią direktorę, nuostabią kaip vadybininkę wub.gif Nes kas jau kas, bet susitvarkyti tokius reikalus, kaip baudos ir papeikimai ji moka. Neesu girdėjusi, kad kas nors už sergmumą baudą duotų įstaigai g.gif Čia tas pats, kaip ir mokyklai niekas už mokinių nepateisintas pamokas galvos nenuskina. Nereiktų taip piktai kalbėti. Dėl slogos tai taip, nebus taip, kad varvanosius namie laikysim, bet...norisi išvengti labiau sergančių draugų grupėse. Užtat ir įdomu, kaip su tuo reikalu yra. ar nepasitaiko, kad mama atveda vaiką ir jam į krepšiuką dar sudėtus vaistus paduoda?
Beje, o laukas visada šlapias būna? lotuliukas.gif Mažokai fantazijos tongue.gif Yra galimybė sportuoti kai nelyja ir nesninga, net spec inventorius sportuoti lauike būna.
O dėl negali nepriimti (čia jau iš kito Jūsų posto) tai vat tame ir yra darželio politika. Yra įstaigų, kuriose yra priimti nutarimai, suforminta raštiškai, kad auklėtoja turi įgaliojimą nepriimti sergančio vaiko į grupę, jei akivaizdžiai matoma jo prasta savijauta (kalbama apie vaiką, kuriam vieną dieną buvo kviečiama mama, nes auklėtojai pamatavus temperatūrą termometras rodo 38, o kitą dieną jis jau stovi darže, tipo temperatūros neturi, tik 37).
Papildyta:
Daržo dienotvarkė tokia pati kaip ir kitų wink.gif
Apie 8.30 pusryčiai. Vaikų priėmimas iki 9.00. 9.30 prasideda veikla (muzikos, sporto, auklėtojų užsiėmimai, jei reikia logopedo, spec. pedagogo, kineziterapeuto ir gydomosios mankštos ansčiau būdavo, ir baseinas dar būdavo, vesdavo auklėtojos su med. seserimi pabraidyti smile.gif ), čia jau vyksta viskas, kaip ugdytojas sudėlioja grafiką. Pietūs apie 12.00val ir po to pietų miegas iki 15.00. Po jo pavakariai ir vakarienė apie 17val. Daržas dirba iki 19val, jei gerai pamenu biggrin.gif Iš papildomų veikų, kurios vyksta po pietų miego (bet jos vyresniems vaikams) yra krepšinis ir šokiai anksčiau būdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo light blue: 07 sausio 2009 - 11:55
Light Blue, labai ačiū už režimo aprašymą 4u.gif Bandysiu po truputį iš pelėdos vyturį daryt g.gif Bet ką reikės su pietų miegu daryti, tai neįsivaizduoju, nuo 1 metų ji man "ragus įklijavus", pietų migdymas atima tiek jėgų ir nervų, kad nėra pas mus tokio dalyko verysad.gif Aš pati pradedu snausti, o ji siaučiau toliau... Na bet jei kelsis anksti, tai ir išmoks pietų miegoti tikiuosi... Dar beveik 9 mėnesius turim, tai manau išmoks 4u.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif oi mamytes kiekvienas musu lelius skirtingas...mes pvz savo tikrai neuginam siltnamio salygom kaip cia kazkas parase tiesiog vieni serga daugiau kiti maziau ir nieko cia nepadarysi. mirksiukas.gif va turiu drauge kuri pries vezdama i darziuka man pasake va grudinau nuo kudikystes tikrai tikiu,kad nesirgsim darzeli,bet va pradejo eiti ir liga po ligos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2009 01 07, 13:33)
Light Blue, labai ačiū už režimo aprašymą  4u.gif Bandysiu po truputį iš pelėdos vyturį daryt  g.gif Bet ką reikės su pietų miegu daryti, tai neįsivaizduoju, nuo 1 metų ji man "ragus įklijavus", pietų migdymas atima tiek jėgų ir nervų, kad nėra pas mus tokio dalyko  verysad.gif Aš pati pradedu snausti, o ji siaučiau toliau... Na bet jei kelsis anksti, tai ir išmoks pietų miegoti tikiuosi... Dar beveik 9 mėnesius turim, tai manau išmoks  4u.gif

tikrai taip, manau kelsis anksciau ir savaime isivaziuos, o dar kitu vaiku pavyzdys...jis uzkreciamas. Svarbu ismokti i kelnes nesiusioti, soske ismesti, paciam valgyti. Toliau susistos viskas i vezias, o ir aukletojos ten tinkai wub.gif Bent didzioji dalis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2009 01 07, 13:58)
tikrai taip, manau kelsis anksciau ir savaime isivaziuos, o dar kitu vaiku pavyzdys...jis uzkreciamas. Svarbu ismokti i kelnes nesiusioti, soske ismesti, paciam valgyti. Toliau susistos viskas i vezias, o ir aukletojos ten tinkai  wub.gif Bent didzioji dalis smile.gif

Soskės neturėjom, sauskelnės tik nakčiai jau senokai, viskas "paaaaaaaaaatiiiiiiiiii" apart valgymo doh.gif ... Rengtis ko gero irgi jau reikės pačiai?
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2009 01 07, 16:12)
Soskės neturėjom, sauskelnės tik nakčiai jau senokai, viskas "paaaaaaaaaatiiiiiiiiii" apart valgymo  doh.gif ... Rengtis ko gero irgi jau reikės pačiai?

apsirengti padeda jei ko nemoka,bet vaikuciu kolektyve jei ir nemoka greitai ismoks 4u.gif
Atsakyti
Labas mamos. Noreciau jusu patarimo,nuo rugsejo pradesime lankyti darziuka,gal zinote kas trimetuku bus aukletojos.Gal ka zinote apie jas ax.gif is anksto dekoju
Atsakyti
Uzrasiau savo mazaji i Sarkele nuo kito rudens. Aplinka patiko, vedeja irgi maloni moteris pasirode. Tuo paciu uzsukau i zvanduti, bet ten aplinka jau visai kitokia, nelabai prilipo.......
Atsakyti
Vedeja isties labai maloni... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etynsur: 08 vasario 2009 - 12:23