QUOTE(umma @ 2008 09 18, 14:19)
Kaip gera girdeti jog tai viena is paprasciausiu operaciju, na as vadinu tai tyrimu, nors ne taip baisiai skamba

.Pas mane siokia tokia problemele, bijau visokiu medicininiu daiktu (svelniau issireiskus), aparatu ir t.t.

.Zinau, tai skamba labai

.
Cia pas juos irgi viskas vyksta dienos metu, ir sako kad vidurdieni galesiu lekt namo.Na, pries operacija duoda isgert raminanciu, jie cia vadina miego piliule, paskui lovoj nuveza i operacine, prisega lipdukus kad galetu sekti sirdies darba, uzdeda deguonies kauke, suleidzia narkoze ir puses minutes begyje giliai uzmiegi, atsibundi palatoje.Taip man paaiskino anesteziologas ir ta pati radau aprasyme kuri gavau is ligonines.Skamba visai draugiskai

.Jie ten tokius dalykus daro beveik kasdien, zodziu atkale sistema.Nu bet as vistiek bijau, nieko panasaus nesu gyvenime patyrus.O kas jeigu as soksiu i panika... visokios mintys sukasi galvoje, gal geriau as ju net nerasysiu.Kaip nusiteikt psichologiskai taip kad nebijotum
Is tikruju yra labai

kai atsiranda tokiu kurie palaiko, ir kurie tai jau yra praeje, ju zodis (bent jau man) yra labai svarbus.Aciu uz palaikyma
na, taip...tyrimas...

viska tau teisingai surase ir susake...
o del baimiu...na, klausk drasiai, kokios baimes kyla...as dar irgi svieziai "po"...operavo praeita treciadieni...vakar tik siulus iseme...
del panikos...na, nesoksi is tiesu...as va pavydziui irgi teoriskai bijojau to momentu, kai kauke uzdeda, nes atrode, kad noresiu ja nusiplesti (priimu kaip klaustrofobijos pozymi)...bet is tiesu ja dejo po truputi jau pries uzmiegant ir man jau buvo dzin
va kaip palatoj atsiradau tai tikrai nepamenu...

kai ejau i operacine, tai maciau kaip viena po paranakiu isvede...gal ir as taip parejau??? na, bet to nepamenu ir nepaklausiau
kai atsibudau po narkozes liepe pusvalandi paguleti ir tada jau leido keltis i tualeta...labai normaliai kazkaip nuejau...po 1.5 val. paleido namo
na, tik vakare vienu momentu namie stipriai silpna buvo pasidare...bet as gal vaiksciojau per daug

))