Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

Aš dariaus ne Lietuvoj ax.gif Pirmą iš dviejų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Atzalele @ 2008 09 18, 13:14)
group.gif patikek, bijoti tikrai neverta...
na, gali bijoti to, ka gali rasti...
arba bent jau man buvo nejauku, kad ne Lietuvoje...kad negali pasiklausti koks geresnis gydytojas ir pan...

matau kad tu irgi ne LT darysies - cia pas juos ir yra ta praktika, kad valyti organizmo nereikia...
ir is asmenines patirties galiu pasakyti - nereikia...

taip kad nebijok - sako tai viena paprasciausiu operaciju  4u.gif

Kaip gera girdeti jog tai viena is paprasciausiu operaciju, na as vadinu tai tyrimu, nors ne taip baisiai skamba ax.gif .Pas mane siokia tokia problemele, bijau visokiu medicininiu daiktu (svelniau issireiskus), aparatu ir t.t. doh.gif .Zinau, tai skamba labai fool.gif .
Cia pas juos irgi viskas vyksta dienos metu, ir sako kad vidurdieni galesiu lekt namo.Na, pries operacija duoda isgert raminanciu, jie cia vadina miego piliule, paskui lovoj nuveza i operacine, prisega lipdukus kad galetu sekti sirdies darba, uzdeda deguonies kauke, suleidzia narkoze ir puses minutes begyje giliai uzmiegi, atsibundi palatoje.Taip man paaiskino anesteziologas ir ta pati radau aprasyme kuri gavau is ligonines.Skamba visai draugiskai g.gif .Jie ten tokius dalykus daro beveik kasdien, zodziu atkale sistema.Nu bet as vistiek bijau, nieko panasaus nesu gyvenime patyrus.O kas jeigu as soksiu i panika... visokios mintys sukasi galvoje, gal geriau as ju net nerasysiu.Kaip nusiteikt psichologiskai taip kad nebijotum g.gif

Is tikruju yra labai thumbup.gif kai atsiranda tokiu kurie palaiko, ir kurie tai jau yra praeje, ju zodis (bent jau man) yra labai svarbus.Aciu uz palaikyma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Busiukas @ 2008 09 18, 15:58)
Na apie vaziavima namo ta pacia diena ne kalbos negalejo buti nes man kojos linko kai pirmus kartus vaiksciojau.Man dar ir rytojaus diena nesinorejo namo,gal del skausmu sone ir peciuose,man ramiau buvo kai buvau daktaru prieziuroj.
Kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja.
Ten kur as dariausi pooperacinej palatoj laike para laiko,o jus cia namo vaziuojat  blink.gif
O kur jus daretes LT?

Aš dariausi LT, dvyliktą valandą prasidėjo operaciją, o apie šeštą valandą vakaro buvau namie. Nesakau, kad bėgiojau, bet sugebėjau pati į ketvirtą aukštą užlipti cool.gif cool.gif Tikrai sutinku, kad namie daug jaukiau, nei ligoninėj, o ir artimas žmogus yra, kuris padeda 4u.gif
Beje, aš iš pooperacinės palatos į savąją grįžau pati, jei ne vyras, nežinau ką būčiau dariusi doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(umma @ 2008 09 18, 14:19)
Kaip gera girdeti jog tai viena is paprasciausiu operaciju, na as vadinu tai tyrimu, nors ne taip baisiai skamba  ax.gif .Pas mane siokia tokia problemele, bijau visokiu medicininiu daiktu (svelniau issireiskus), aparatu ir t.t.  doh.gif  .Zinau, tai skamba labai  fool.gif  .
Cia pas juos irgi viskas vyksta dienos metu, ir sako kad vidurdieni galesiu lekt namo.Na, pries operacija duoda isgert raminanciu, jie cia vadina miego piliule, paskui lovoj nuveza i operacine, prisega lipdukus kad galetu sekti sirdies darba, uzdeda deguonies kauke, suleidzia narkoze ir puses minutes begyje giliai uzmiegi, atsibundi palatoje.Taip man paaiskino anesteziologas ir ta pati radau aprasyme kuri gavau is ligonines.Skamba visai draugiskai  g.gif .Jie ten tokius dalykus daro beveik kasdien, zodziu atkale sistema.Nu bet as vistiek bijau, nieko panasaus nesu gyvenime patyrus.O kas jeigu as soksiu i panika... visokios mintys sukasi galvoje, gal geriau as ju net nerasysiu.Kaip nusiteikt psichologiskai taip kad nebijotum  g.gif

Is tikruju yra labai  thumbup.gif  kai atsiranda tokiu kurie palaiko, ir kurie tai jau yra praeje, ju zodis (bent jau man) yra labai svarbus.Aciu uz palaikyma  thumbup.gif

na, taip...tyrimas... friends.gif viska tau teisingai surase ir susake...
o del baimiu...na, klausk drasiai, kokios baimes kyla...as dar irgi svieziai "po"...operavo praeita treciadieni...vakar tik siulus iseme...
del panikos...na, nesoksi is tiesu...as va pavydziui irgi teoriskai bijojau to momentu, kai kauke uzdeda, nes atrode, kad noresiu ja nusiplesti (priimu kaip klaustrofobijos pozymi)...bet is tiesu ja dejo po truputi jau pries uzmiegant ir man jau buvo dzin smile.gif

va kaip palatoj atsiradau tai tikrai nepamenu...smile.gif kai ejau i operacine, tai maciau kaip viena po paranakiu isvede...gal ir as taip parejau??? na, bet to nepamenu ir nepaklausiau smile.gif

kai atsibudau po narkozes liepe pusvalandi paguleti ir tada jau leido keltis i tualeta...labai normaliai kazkaip nuejau...po 1.5 val. paleido namo smile.gif

na, tik vakare vienu momentu namie stipriai silpna buvo pasidare...bet as gal vaiksciojau per daug smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Atzalele @ 2008 09 18, 16:36)
na, taip...tyrimas... friends.gif  viska tau teisingai surase ir susake...
o del baimiu...na, klausk drasiai, kokios baimes kyla...as dar irgi svieziai "po"...operavo praeita treciadieni...vakar tik siulus iseme...
del panikos...na, nesoksi is tiesu...as va pavydziui irgi teoriskai bijojau to momentu, kai kauke uzdeda, nes atrode, kad noresiu ja nusiplesti (priimu kaip klaustrofobijos pozymi)...bet is tiesu ja dejo po truputi jau pries uzmiegant ir man jau buvo dzin smile.gif

va kaip palatoj atsiradau tai tikrai nepamenu...smile.gif kai ejau i operacine, tai maciau kaip viena po paranakiu isvede...gal ir as taip parejau??? na, bet to nepamenu ir nepaklausiau smile.gif

kai atsibudau po narkozes liepe pusvalandi paguleti ir tada jau leido keltis i tualeta...labai normaliai kazkaip nuejau...po 1.5 val. paleido namo smile.gif

na, tik vakare vienu momentu namie stipriai silpna buvo pasidare...bet as gal vaiksciojau per daug smile.gif))

va va del tos kaukes man lygiai tokia pati mintis persasi, man irgi tas pats, asociacija su klaustrofobijom ar kazkas pan. Bijau kad nepabusiu is to gilaus miego.Nezinau, gal tu neatsimeni, kokius daiktus matei operacinej, gal teko ta laparoskopa pamatyt? g.gif Zinai, bijau kad issigasiu ir neveiks jokie ten ju ''stebuklai''.
Atsakyti
QUOTE(umma @ 2008 09 18, 16:43)
va va del tos kaukes  man lygiai tokia pati mintis persasi, man irgi tas pats, asociacija su klaustrofobijom ar kazkas pan. Bijau kad nepabusiu is to gilaus miego.Nezinau, gal tu neatsimeni, kokius daiktus matei operacinej, gal teko ta laparoskopa pamatyt?  g.gif  Zinai, bijau kad issigasiu ir neveiks jokie ten ju ''stebuklai''.

Tikrai kaukes neverta bijoti,bent ten kur man dare tai ryte apie 7val.suleido nuo pykinimo ir raminanciu,o 9val.gulejau ant operacinio stalo.O baimes nebuvo jokios gal cia taip gerai raminamieji veike.As tik ziurejau i laikrodi kad zinociau kelinta valanda atsijungiu.Ir jau kai pajauciau kad pradeda veikti dar spejau pagalvoti kad na dar vienas mirksnis ir amen.Nieko nenoriu gasdinti bet mano kazkodel tokios mintys buvo.
O pabegti tai tu irgi niekur nepabegsi,nes ten tipo pririsa.
Atsakyti
QUOTE(umma @ 2008 09 18, 14:43)
va va del tos kaukes  man lygiai tokia pati mintis persasi, man irgi tas pats, asociacija su klaustrofobijom ar kazkas pan. Bijau kad nepabusiu is to gilaus miego.Nezinau, gal tu neatsimeni, kokius daiktus matei operacinej, gal teko ta laparoskopa pamatyt?  g.gif  Zinai, bijau kad issigasiu ir neveiks jokie ten ju ''stebuklai''.

smile.gif pabusi...
nors taip, pacios narkozes as irgi bijojau...
ir vis save ikalbinejau, kad koki grazu sapna susapnuoti...sapnavau labai ryskiai, bet nieko ypatingo verysad.gif

man raminanciu nedave...vienintelius ka suleido tai kazkokius vaistus del kresejimo (cia gal kiekvienos salies praktika kitokia)...

laparoskopo matyti neteko...ir realiia ten nieko su tavimi nedarys, kol neuzmigsi...

na, pirmiausia ives kateteri...
tada priris (na, ne pats maloniausias jausmas, bet tik psichologiskai smile.gif)...

ir tada po truputi leido vaistus...dar pries uzmiegant jau kauke dejo prie veido, kad tipo kvepuoti butu lengviau...

o tai tau vis gi rytoj darys???
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2008 09 18, 12:59)
na, pliuske, kaip tau ten sekėsi? g.gif

Sveikutes.Tai va tik siandien paleido mane. doh.gif Vienu zodziu nieko gero-man endometrioze,tai tolimesnis gydymas-puse metu su vaistais. verysad.gif O kad kitas paleidzia jau po keliu valandu namo,tai man zinokit kaip is fantazijos srities skamba. lotuliukas.gif Nieko nesakau,gal jom lengvesne operacija buvo ir jos jautesi gerai.Bet mane tik is pooperacines palatos po paros tik pagulde i normalia palata.O kai gulejau pooperac.tai apie jokius vaiksciojimus i tuoletus nebuvo net kalbos.I basona reikejo daryt. doh.gif Tai tik vakare nuejau lydima sesutes. blink.gif Nu man ta laparoskopija tai nepasakyciau,kad lengva operacija(aisku priklauso turbut nuo to ka jie ten randa ir ka daro.),nes ta diena po operacijos,tai jauciaus tikrai su..nai.Kita diena po operacijos dar laike mane,o va siandien tik isleido.Jei kas domins klauskit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pliuske @ 2008 09 18, 19:25)
Sveikutes.Tai va tik siandien paleido mane. doh.gif Vienu zodziu nieko gero-man endometrioze,tai tolimesnis gydymas-puse metu su vaistais. verysad.gif O kad kitas paleidzia jau po keliu valandu namo,tai man zinokit kaip is fantazijos srities skamba. lotuliukas.gif Nieko nesakau,gal jom lengvesne operacija buvo ir jos jautesi gerai.Bet mane tik is pooperacines palatos po paros tik pagulde i normalia palata.O kai gulejau pooperac.tai apie jokius vaiksciojimus i tuoletus nebuvo net kalbos.I basona reikejo daryt. doh.gif Tai tik vakare nuejau lydima sesutes. blink.gif Nu man ta laparoskopija tai nepasakyciau,kad lengva operacija(aisku priklauso turbut nuo to ka jie ten randa ir ka daro.),nes ta diena po operacijos,tai jauciaus tikrai su..nai.Kita diena po operacijos dar laike mane,o va siandien tik isleido.Jei kas domins klauskit mirksiukas.gif

Sveika sugrizus,na va dar viena mergina ne is tu stipruoliu kurios jau vakare gerai jauciasi.O as jau buvau pradejusi galvoti kad viena cia tokia silpna.
Atsakyti
QUOTE(Busiukas @ 2008 09 18, 20:42)
Sveika sugrizus,na va dar viena mergina ne is tu stipruoliu kurios jau vakare gerai jauciasi.O as jau buvau pradejusi galvoti kad viena cia tokia silpna.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Jei nepriestaraujat,jungiuosi prie jusu...operuos mane spalio 8 diena Vilniaus Greitosios Pagalbos ligonineje,skyriaus vedeja. Jaudinuosi truputi,nes tai pirma mano operacija gyvenime unsure.gif gal kuri is mergaiciu ten operavosi?
Atsakyti
QUOTE(ORDI @ 2008 09 19, 10:05)
Sveikos mergaites 4u.gif 
Jei nepriestaraujat,jungiuosi prie jusu...operuos mane spalio 8 diena Vilniaus Greitosios Pagalbos ligonineje,skyriaus vedeja. Jaudinuosi truputi,nes tai pirma mano operacija gyvenime unsure.gif  gal kuri is mergaiciu ten operavosi?

Man dare laparaskopijoje Greitosios pagalbos ligonineje del negimdinio nestumo. Operacija atliko gydytoja Vildaite ir po operacijos ji taip pat priziurejo. Buvau ir jauciausi gerose rankose. Esu labai patenkinta ginekologijos skyriaus darbu. Gydytojos labai profesionalios, sesutes labai rupestingos. Viskas buvo puiku, jei taip galima sakyti apie opreacija :-) bet ten yra keli anestezologai, viena moteris labai maloni, o man pateko labi grubi ir neturinti zmogiskumo. savo darba kaip anestezologes ji atliko gerai, bet zmogiskumo visai nebuvo. Tikuosi, kad jai buvo negera diena ir taip elgesi tik su manimi. mano palotos kaimynes tokiu problemu neturejo.
Atsakyti