Mes drasiau pradejome vazineti nuo 1 menesio, nes ziema buvo, o 3 men. jau vaziavome i Latvija, dabar vaikiukas su mumis ir i kavine, ir i parduotuves, visur kartu.
Mes visur vazinejame nuo pirmu dienu ir i parduotuves ir i keliones ypatingai gerai jei maityni MP.As kai po ligonines grizau tai ta pati vakara su vyru i Macdonalda nuejome vakare dave maniske verksmo bet paskui viskas tvarkoj. Kavinese dabar neberukoma irgi geras pliusas su vaikais o jei musiske buvo nerami ar prabusdavo parduotuveje turejome nesykles nuo 3 menesiu tikras isgelbejimas arba paimdavau ant ranku dazniausiai apskaiciuoji mazdaug laika tarp maitinimu ir pirmyn. Vaziavom ir i Klaipeda tai jei uzsimanydavo valgyt sustodavome pamaitinu ir toliau i kelione.Nematau dideliu problemu su vazinejimai jei nori tai reikia vaika pratinti.
O mes ganėtinai vėlai pradėjom važinėti visur kur.Man atrodo,kad vaikui geriau grynas oras,tai išeini pasivaikščioti,nei kad kažkur kur daug žmonių su savo kvėpavimais ir kosuliais,juk parduotuvėj neišvengsi kokio prunkšiančio žmogaus,o ir kam vaiką nuodyti išmetamosiom mašinų dujom kol per miestą pervažiuoji,baisu,uždust gali Bet jei jum nesukelia jokių nepatogumų su maitinimu,tai pirmyn,man visad atrodo,kad vaikui reikia komforto gerai pamiegoti,normalioj aplinkoj pavalgyti...
Vienintelis žmogus su kuriuo tu turi lyginti save - tai tu pats praeityje. Ir vienintelis žmogus už kurį turi stengtis būti geresnis - tai tu dabartyje. Z.Froidas
Dėl gryno oro - nežinau, ar susapnavau, bet kažkur (ir ne vieną kartą) girdėjau, kad vaikams (kaip ir astmatikams) nėra labai gerai labai grynas oras.
Kadangi mūsų mažė gimė sausio pradžioje, gydytoja patarė į šaltį nenešti. Apskritai žiemą užtenka kambarį išvėdinti, ir užtenka vaikui to gryno oro. Į lauką žiemą galima nešti kai lauke ne žemesnė kaip -7 laipsnių temperatūra. Aišku, jei kas nors skubaus ir svarbaus (kur nors eiti reikia, o vaiko nėra su kuo ar kur palikti) - nieko nepadarysi.. O šiaip išnešimams žiemą dar galioja tokia taisyklė: nenešti esant rūkui. Svarbu, kad būtų giedra, sausas oras, kad nebūtų drėgmės.
Pritariu Valedy, tikrai nėra ko nešti vaiko į didelių susibūrimų vietas. Ir ne tik todėl, kad prikvėpuota (jei uždaros patalpos).
Štai geras pavyzdėlis iš mūsų kol kas 4 mėnesių gyvenimo: su vyru taip pat nemėgstame sėdėti namuose, tad jei nusimato savaitgalis - susiplanuojame ką nors nuveikti. Aišku, į Akropolį nevažiuojame, bet kartą sugalvojome išvyką pas mano tėvus (gyvena sodo name), pasiėmėme vyro tėvus ir išvažiavome. O nuvažiavę tėvus palikome bendrauti, patys mažę (jai buvo gal kokie 2,5 mėnesio) įsimetėme į vaikjuostę ir išėjome pasivaikščioti. Grįžę, aišku, dar porą valandų pasėdėjome su tėvais, gėrėme kavą, kitaip tariant, lengvai balevojome. Atrodo, riksmų daug nebuvo, triukšmo didelio irgi nebuvo. O grįžus, ruošiamės mažę guldyti nakčiai miegoti. Vyras ją ant rankų nešiojo, aš kitame kambaryje buvau, bet girdėjau, kaip jis nosį išsipūtė. O paskui - iškart baisus verksmas, vėliau peraugantis į klyksmą. Tai va, rėkė, klykė mažoji gal kokias 15 min. Atrodo, neilgai, bet kai šitaip klykia net springdama - gali truputį stogas pavažiuoti. O mes nežinom, kas jai yra. Gal pilvą skauda, gal temperatūra, gal dar kas nors... ir vandenio šalto kompresus dėjom, ir temperatūrą matavom. Bet paskui matyt pati pavargo ir apsiramino. Suvedėm viską į tą pasibuvimą su "kompanija".
Aišku, gali būti sutapimas. Bet vėliau ir draugė pasakojo, kurios dukrelė lygiai taip pat - pasižiūrėjusi į vyresniąją pusseserę nei iš šio nei iš to ėmė klykti, irgi kokioms 15 min. O prieš tai pas juos namie taip pat šurmuliavo, nes atvažiavo į svečius brolis su šeimyna (žmona ir dviem paauglėmis dukromis), plius dar močiutė buvo.
Tai štai tokios istorijos.
Dabar, jei kur nors važiuojame į kompaniją, bent jau stengiuosi, kad aplinka nebūtų labai triukšminga. Nors gal dabar jau nebe tokia reakcija į tą triukšmingą aplinką, kaip anksčiau. Tuo labiau, kad ir namie, kai būnu viena su maže, migdydama ją, visuomet įjungiu kokį nors klasikos radiją, kad nebūtų namie visiškos tylos. O dar geriau, kai veikia kokia skalbimo mašina ar pan. Net užmiega geriau. Bet matyt triukšmas triukšmui nelygu.
kai mum buvo 3 savaites, nuvaziavom i trakus. buvo super !!! nauji garsai, nauji vaizdai, kitoks oras. buvo super. mazyte labai gerai miegojo ir gerai valge. nuo to laiko vaikas su mumis visada kartu, jai ziauriai patinka keliauti, kaip ir jos teveliams bei seneliams. be jokiu problemu visur vazinejame.
mes 10 dienu vaziavom i gamta, buvo labai geras oras, ir maziukas ismiegojo 4,5val, net zadinti valgyt reikejo o ir siaip mes nemazai visur vazinejam, maziui labai patinka masinoj, dazniausiai miega, o jei ne-tai labai idemiai ziuri, bet niekada neverkia. jei vaziuoju viena, tai prisisegu kedute priekinej sedynej, kad matyciau. ir pas mama jau 3 kartus buvau (100km). o kai nuvaziuojam i Akropoly, tai tikra jegele, nes kuo daugiau garsu, tuo geriau miega aisku pirmom dienom nelekem, kur dideli zmoniu susiburimai, bet manau, kad ir i namus gali viruseli atsnesti sveciai.
O aš vengiu visur tampytis vaiką - geriau palieku močiutei. Tik kai yra neišvengiama, tada veduosi į parduotuvę ar kur kitur kartu. O jei einam į svečius su vaiku - tai aš labiau pavargstu. O ir mažoji prisigaudo įspūdžių, po to būna nerami, kol ,,suvirškina" visas emocijas. Manau tėveliai turi pasirinkti sau priimtiną variantą - kad jums patiems ir vaikui būtų gerai.
o mano mazule budama 6men istwere kelione automobiliu i Norvegija praktiskai wisa kelione pramiegojo,tik pawalgydawo ir wel atluzdawo o ir daba 1metu ir 3men kedutej dazniausiai uzmiega
mano panele irgi labai megsta vaziuoti. vazinejam jau nuo pat gimimo. kadangi mamyte yra studente ir negaletu buti be savo seimyneles, tai mazajai teko jau daug nukeliauti automobiliu. vaziavimas masina jai kelia dziaugsma, daugiau keliauti niekuo nebandem