Labas mamytes mane taip pat kirpo (nors manau buciau isgimzius ir taip ) vaikas nedidelis 3200gime, sestis neleido 2savaites ir tikrai tiek laiko negalejau sedeti ,nes pirma savaite isvis vos is lovos pasikeldavau, o siules dar neisejo nors tuoj bus 4 savaites, gydytoja sako ,kad matyt perdaug itemptai susiuvo ir net dar dbr skauda sesti...
Man buvo taip gerai susiuve,kad pora geru menesiu mum su vyru sunkiai sekesi... : Ginekologe net sake,kad jei nepavyks,teks prakirpti siek tiek Taciau apsejom ir be kirpimu
Mamytes, o del blogo tarpvietes gijimo kreiptis pas savo gine, kur lankiausi nestumo metu? Bet juk jinai nesusius per nauja ir jokiu operaciju nedarys...( Tik siuntima pas gydytojus duos geriausiu atveju?...
na, iš esmės nesusijusi, bet gal dar galima visokiais vaistukais-tepaliukais situaciją pakeist . Man pačiai kai blogai po paskutinio karto gijo, tai rekomendavo tokias voneles. Nelabai tikėjau (nes ir giliai ir dau susiuvinėta buvau). Bet pradėjus mėgautis pasėdėjimais vonelėse - mano nuostabai - viskas baigėsi labai gerai
Man tai pat kirpo, nes neturejau jegu isstumti mazyle, tai gydytojai teko spausti pilva viskas sugijo po kokiu triju savaiciu, tik mylintis dar skauda, nors 4men jau praejo
mane kirpo,nors lelyte ir nedidele buvo. gulejau ligoninej 8 dienas ir per ta laika isuziau sesutem galvas kad man skaudaaaaaaaaaaaaaaaa. rimtai, skaudejo brrrrrrrrrrrr duoda zvakute nuo skausmo-praeina. tej va teip gyvenau. o kai namucio gryzau, nusipirkau vaistu nuo hemorojaus, visi skausmai per 2 dienas praejo. o ligoninej sake kad man jo nera............
Mane irgi kirpo ir siuvo, nes vaikutis buvo 4300gr. Pats siuvimas buvo ziauriau nei gimdymas, o gijimas ne ka geresnis, bet zvakuciu prireike tik pirmaja nakti.
sveikos mamytes as ir plysau ir kirpo siules gijo ilgai ,teko vaziuoti pas savo ginekologe kad isimtu siulus ,nes labai sunkiai gijo,su vyru pirma kart sunkiai gavosi jauciasi tempimas,tai daktare sake kad yra FAMIGEL zele ji skirta fluorui atstatyti cia vietoj lubrikanto jis saldo ir gydo bakterijas super dalykas, pabandykit pamatysit ir plius saldo
kada reikia kirpti: kai gresia tarpvietes plysimas gimdant. suplysti tarpviete gali del dideles vaisiaus galvutes arba greito gimdymo. Gresiancio tarpvietes plysimo pozymiai pasireiskia, kai ja spaudzia vaisiaus galvute. tuomet tarpviete labai stipriai ysitempia, pabala, pradeda blizgeti, o kartais istinsta. tp kerpama esant sedmeninei vaisiaus pirmeigai, norint apsaugoti mazyly nuo traumu ir umaus deguonies trukumo.
... kirpta tarpviete sugyja geriau nei suplysusi: randas buna nedidelis, gerai atsikuria maksties ir tarpvietes stangrumas. Kerpant tarpviete maziau nukraujuojama, nei jai suplysus. ... Jei moteris netinkamai priziuri pjuvy, siule gali issiskirti ir zaisda supuliuoti. Tuomet pjuvis gyja kelias savaites, o jo vietoje gali likti kietas ir grubus randas. ....
tai svarbu: *** net pora menesiu negalima kilnoti sunkaiu nei sveria kudykis! *** po kiekvieno pasislapinimo butina apsiplauti! *** kas 3-4val butina keisti higieninius paketus! *** isorinius lyties organus butina apsiplauti silpnais dezinfekuojanciais tirpalais 1 ar 2kart per diena. (tai daryti reikia pirmomis paromis po gimdymo) *** butina laikytis dietos ty nevalgyti maisto produktu kurie laisvina arba pucia vidurius.. *** butina ismokti saugiai atsistoti is lovos (pirmiausiai atsigulti ant sono, o po to palengva atsistoti). Sedeti bus galima tik po 7-14dienu!!! (priklauso nuo ykirpimo gylio ir ilgio). *** norint suminkstinti randus, NE ANKSCIAU nei po menesio galima naudoti vaistazoliu voneles. Galima pasitepti ir spec.tepaliukais: "Curiosin gel" arba "Contratubex" ...
Gyjant pjuviui moteris gali jausti maudima dar tris keturias savaites, bet jeigu skausmas sustipreja, o oda aplink tarpviete parausta, susidaro pulingu isskyru - reikia nedelsiant kreiptis y gydytoja!!!
sweikos mamytes....oj koki as gimdyma apturejau kad net baisu prisiminti,ir pati plysau viduj ir sukarpe kiek be galejo,gavau 3 laipsnio plysimus is galimu 4 ( 4 laipsnio plysimai buna tik tada jai nehigieniskai gyveni po 3 laipsnio...) gime 4.170 ir 56 cm,tai neleido 3 dienas is lovos keletis,o apie sedejima ne kalbos nebuvo pusantro menesio KAD NEGALIU , bet parvykusi namo po poros savaiciu jau sedejau,ir nieko gerai,sekmingai sedziu iki siol
Man kirpo, siuvo ir dar su komplikacijomis pagimdziau tai reikejo ypatingai save stebeti ar viskas gerai. Siulai tirpo ilgai, kai kurie po keliu dienu iskrito, bet net ir jiems iskritus dar ilgai buvo sunku vaiksciuoti, sedeti ar net stoveti. Per asaras stovedavau ruostama vakariene ar isejus i lauka su dukryte. Gerai kad pirma menesi buvo vyras kartu nes be jo buciau nessivertus. Geriau pasijutau tik po kokiu 2 menesiu.