Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus dailės akademija, VDA

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 04, 01:40)
1.Daug mokėsiu ...

2.Dar be to privačiai lankyti specialybinę kompoziciją matyt reiks (nes yra toks egzaminas, o kursų nėra akademijoje tokių)
3. O dar jei už mokslą reiks mokėti- tai išvis (juk bus antras aukštasis - o pirmo aukštojo net magistrą turiu- už bakalaurą mokėjau, už magistrą ne- tai kaip bus su mokėjimu akademijoje nežinau).

1.Kartais galima pagudrauti ir nesumoket. Nes ten nieks nezymi. Cia jau sazines reikalas.
2. I kokia spec. nori stot? Vis dar i keramika. Jei taip, tai didelio konkurso ten nera.
3. Jei istosi pirmais numeriais,nereikes. Ir tai moketi nera daug. Nes valstybe dalinai finansuoja. Tai gaunasi apie 520 litu i semestra. Na jei nereikes,tai dar gausi stipendija.

Perziuros buna pries stojamuosius egzaminus. Norintieji stoti nesa savo darbus rodyti destytojams. Ir jie tipo pasiziuri i tavo darbus ir sako ar prileidzia ar ne prie egzamino.
Atsakyti
Nu gerų naujienų tu čia prirašei smile.gif - bet dėl mokėjimo už mokslą tai tikrai mažai jei tik penkis šimtus už semesrą- bet gal čia seniau kažkada toks laikas buvo- nes dabar lygtai žiūrėjau kažkur (ar tik ne VDA puslapy) jog mokėti tūkstančiais vis tik g.gif
O gal aš kažką netaip suprantu ax.gif

O dėl mokėjimo už kursus, tai geras bigsmile.gif -nežymi g.gif -aš tai kai paskambinau paklausti apie tuos kursus (o kas keisčiausia tai VDA puslapy nemačiau niekur užsiminta net kad tokie kursai būna), tai man iš karto pasaskė iki pirmo užsiėmimo į Tamošaičių galeriją atnešti sumą- o ten nuėjus užfiksavo asm. duomenis, parašą, tel., sumokėtą sumą.... Ale Kazlauskas tikrai nežymi lygtai bigsmile.gif

O beje, ką reikia paprastai piešti per pirmą kursų užsiėmimą?- nes šįkart mes pasiskirstėm dienom, kad ne visi tą pačią dieną, tai aš pirmadienį užirašiau, ir tie kur pirmadienį lankys buvo paleisti, o kiti liko piešti. Ale toje studijoje aš biskį išsigandau- visa patalpa prikrauta raumeningų olimpiečių, kultūristų, tokių gerai sudėtų, kur kiekvienas raumenukas matosi ir galybė visokių išlinkimų- nu gerai sudėti tai gerai- pažiūrėt gražu- ale jei reiks juos nupiešti lotuliukas.gif lotuliukas.gif blink.gif -tokiai kaip aš, kuri pieštuko rankose nelaikiusi niekada doh.gif Įtariu bus skanaus juoko Kazlauskui ir visai auditorijai kai mano piešinį pamatys lotuliukas.gif

Gal prisipirkti kultūristų žurnalų ir mokintis juos nukopijuoti- sako mėgdžiojimas viena iš mokymosi formų- tai sakau iškomksiu raumenukus paišyti lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Dar ten visokių barzdotų/garbanotų graikiškų galvų buvo- tokiom įmantriom garbanom- tai tipo jas ir reiks paišyti? blink.gif lotuliukas.gif -Kalzlauskas sako, padarysime eksperimentą- pasižiūrėsime kokiame lygyje esame- nu bet kai dalį mūsų paleido, tai taip ir nežinau ar tas eksperimentas ir buvo tų raumeningų gražuolių paišymas lotuliukas.gif bigsmile.gif

Na jei taip, tai visiems gerai būtų atsinešti kokių vaistų nuo juoko lotuliukas.gif , kai pamatys kaip aš tą vargšelį subjaurosiu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
linksmai nusiteikusi biggrin.gif
ne ne.nieks neduos tau piesti raumeningu vyru. viskas prasides nuo paprasciausiu figuru.
yra tokia knyga "akademiciskij risavanija" autorius kazkoks tai li. tai visai ji gera.rusiska.zalios spalvos.patarciau isigyti. smile.gif
Atsakyti
Vat kaip tik galvojau klausti kad parekomenduotumėt kokią knygą- nes vien kursų lankymo jaučiu neužteks- bandysiu tą rusišką gal- ale aš rusų pamiršusi kalbą, tarybmetis kai praėjo, tai ir užmiršau per laiką, tai bijau, kad galiu nesuprasti, ypač jei termnai kokie man nežinomi bus ax.gif Bet jei ten pagrinde vaizdinė medžiaga- tada gal ir išeitų pasinaudoti ax.gif

O kur geriausia pirkti tokio tipo knygas? gal yra kokia spec. vieta kur jų daugiausiai ir geriausių, kur akademijos studentai ir dailininkai dažniausiai lankosi?
Atsakyti
Sveikos, aš irgi galvoju keisti profesiją.. Bet jau seniai ne aštuoniolika.. Ir jokių dailės mokyklų nebaigusi, tai neramu, kas čia gausis blush2.gif
Atsakyti
Man irgi toli gražu ne aštuoniolika- slėptis po lapais tik tokio amžiaus, kaip aš stosiu - ir dar į tokią nesolidžią specialybę- bet atsikandau jau to jausmo, kai negali dirbti pagal tai ką baigei. Irgi nelankiusi nič nieko - jokių dailės mokyklų nebaigusi. Bet aš manau, kad tokiu atveju reikia bandyt tiesiog neapsiriboti kursais oficialiais, o ruoštis dar papildomai - ką samdyt, ir dar priedo pačiai savarankiškai su knygų pagalba mokyyti piešti ax.gif

O gal kas žino ką maždaug per egzaminus duoda nupiešti?

Nes kai buvau sutikusi vieną merginą kuri baigė VDA - irgi įstojo ne iš pirmo karto- tai sakė, kad manė, jog reiks nupiešti kokį kubą, piramidę ar rutulį- o reikėjo nupiešti moters figūrą blink.gif ph34r.gif
Atsakyti
o kaip kursuose? ar sunku? ar ten padeda, pataria?
Atsakyti
Dar tik kartą buvau, tai sunku ką sakyti- nu prieina prie kiekvieno, pakomentuoja, pataria kažką ax.gif Atnešė plytų ir piramidžių, visaip sustatė vieną ant kitos, suguldė, sukrovė visaip netaisyklingai, ir reikėjo piešti- nesakyčiau, kad labai jau sunku buvo- nors aišku, visi ten trynė, paišė, trynė ir vėl paišė.. Nebus taip, kad šna, nupaišiau ir važiuoju toliau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 04, 01:40)
Daug mokėsiu :  jei lankai visus metus- nuo spalio iki pat stojimo - tai, berods keturis kart (jei neklystu- nes ten suminėjo kažkur apie tiek) po 480lt- čia tokiais tarpsniais suskirstyta (pvz už tarpsnį iki kalėdų tiek sumoki tą sumą- jei lankai toliau- sumoki už laiką iki pavasario ar pan. ir t.t.).

Kartais abejonės kankina- ar paskui nebus su darbu vėl blogai, o tiek sumokėta bus, ir tokiame amžiuje baigta... Dar svajoju ir apie keletą visai kitų mokslų - bet jiems metus ruoštis manau nereikia, kad įstoti- tai dar viskas gali pasikreipti ir kita linkme, bet vis tiek, manau, kad kursų metu įgyti gebėjimai neprapuls, o pravers, jei ir neįstočiau, ar stočiau kitur. 

Dar be to privačiai lankyti specialybinę kompoziciją matyt reiks (nes yra toks egzaminas, o kursų nėra akademijoje tokių)- na jie aišku daro neblogą bizniuką- nes iš karto parekomendavo korepetitorę man ta moteris, pas kurią ėjau pinigų už kursus sumokėti, tai čia vėl kainuos. Kažin ar užteks lėšų cray.gif O dar jei už mokslą reiks mokėti- tai išvis (juk bus antras aukštasis - o pirmo aukštojo net magistrą turiu- už bakalaurą mokėjau, už magistrą ne- tai kaip bus su mokėjimu akademijoje nežinau). Nu bet viltis durnių motina- tai man ji labai tinka prie fizionomijos- samij ras biggrin.gif -o dar kai pagalvoju kaip reikės dirbti pagal specialybę kurią baigiau doh.gif - tai tada norisi rūkti tiesiai kad ir į tą VDA, ir kalnus nuversti- tik kad nebūtų vėl problemų su darbu paskui- kai nežinosi kurion pusėn traukti, kai išeisi apsigynusi diplomą. Todėl labai norėčiau jau dabar bandyti darbintis kažkur, kad iš karto būčiau arčiau dailės, ir paskui tik liktų kilti karjeros laipteliais- nu bet tyliu, nes dar neįstosiu ar persigalvosiu- tai tik be reikalo pripylusi tiek buūsiu, ir žmones suerzinusi. biggrin.gif

Na tai nėra daug schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 10, 03:31)
Dar tik kartą buvau, tai sunku ką sakyti- nu prieina prie kiekvieno, pakomentuoja, pataria kažką ax.gif  Atnešė plytų ir piramidžių, visaip sustatė vieną ant kitos, suguldė, sukrovė visaip netaisyklingai, ir reikėjo piešti- nesakyčiau, kad labai jau sunku buvo- nors aišku, visi ten trynė, paišė, trynė ir vėl paišė.. Nebus taip, kad šna, nupaišiau ir važiuoju toliau  ax.gif

Kaip sekasi?
Atsakyti
norėjau paklausti ar tarp studijuojamų dalykų ten būna dailės ar meno istorija? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2008 11 12, 12:52)
norėjau paklausti ar tarp studijuojamų dalykų ten būna dailės ar meno istorija?  ax.gif

Studijuoju vda vizualini dizaina, tai meno istorija turim, manau, kad visose vda specialybese yra meno istorijos paskaita, o jeigu ydomu kokioj specialybej kokie dalykai studijuojami, tai paskaityk vda internetiniame puslapyje yra studiju programa. Kazkas buvo rases del amziaus, as pati stojau po 12 klasiu, bet baigus sia specialybe ruosiuosi studijuot vel bakalaura kitos specialybes , zinoma, vel vda, del amziaus nei kiek nepergyvensiu, lankiau kursus architekturos vda, ten nemazai ju lanke vyresniu nei 30metu, o buvo net ir virs 40metu thumbup.gif
Atsakyti