Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus dailės akademija, VDA

sveikos, noriu paklausti kaip su vda kauno fakultetu tapybos specialybe. noreciau studijuoti 2 bakalaura lygiagreciai.. ar taip imanoma? ar yra sansu istoti be papildomu kursu?
Atsakyti
Idomi jūsų tema pasirodė pamaniau prikelsiu.
Baigiau šiais metais vda ir esu labai patenkintas, žinoma visokių čia dėstytojų yra, pasitaikė ir nekokių akimirkų bet jei esi imlus čia galima labai daug pasiekti, tik nereikia norėti kad kažkas kažką už tave nuveiktų.Be to visada buvo idomu studijuoti, dėstė tokie žmonės kaip Gelūnas, Andrijauskas bei kiti žinomi veikėjai.
O šiaip kas dėl stojamųjų tai jau 2 ar 3 metai kaip visi stoja su kodais o vertina dažniausiai ne tie, kurie dėsto vda - todėl niekas neprakišinėja kaip anksčiau pažystamų bei per kyšius.Aš pats prieš stojimus lankiau kursus daugiau nei du metai bet tikrai ne pačiame vda, o privaciai, ir nesiulyčiau niekam lankyti vda kursų nebent kompoziciją konkrečioje katedroje, o piešimą ir tapyba tik privačiai - ir salygos geresnės ir daug mažesnės grupės ir mokytojai suinteresuoti jūsų išmokymu....Vilniuje galiu rekomenduoti gerus specus, kurie paruoš tiek piešimą tiek tapybą.
Atsakyti
QUOTE(Gilberta @ 2008 05 10, 12:50)
Sveiki. Neradau temos apie Vilniaus dailės akademiją. Gal yra studijuojančių? g.gif
Būtu smagu paplepėt mirksiukas.gif

Sveikos,

Kas studijuojate grafiką VDU padalinyje Kaune?Atsiliepkite, labai norėčiau paplepėti.smile.gif
Atsakyti
Perskaiciau visa tema ir tik dar labiau pasiurpau.. VDA atrodo kaip koks neiveikiamas kalnas, i kuri nebudamas profu alpinistu neilipsi.. blink.gif

Man liko 2 metai iki mokyklos baigimo, tad galbut kalbu ir kiek per ansti, bet manau kad atsarga gedos nedaro. Svajoju apie grafinio dizaino studijas, taciau manau jei ne ten - greiciausiai busiu pajegi ir kitoms specialybems. Bet kaip ir dauguma cia rasiusiu, nesimokiau jokioj dailes mokykloj, ir studiju nelankiau. Viena ka turiu - tai gera ranka ir vaizduote, bet deja tikrai nezinau ar to pakaks, galbut cia atsirastu kas nors, galintis ivertinti mano kuryba? Apie tapyba net nesvajoju, nemanau kad baigusi turesiu dideles darbo ar karjeros galimybes.. Ir kitas klausimas - kaip su animacija? Ar didele konkurencija?
Bijau, kad be milzinisku pastangu ir nebudama profesionale stojamuju neislaikysiu. Galbut galite pasakyti,kas daugiausiai nulemia patekima i valstybes apmokamas vietas?

Is kitos puses.. Dauguma aplinkiniu sako, kad baigusi menus dideles ateities neturesiu, kas mane labai liudina, nes tikrai myliu menus. Kaip manote, ar sios studijos suteikia dideles galimybes siuometineje Lietuvoje? Ar tik nebus taip, kad baigsiu, o darbo - 0...

Butu smagu jei kas galetumete smulkiau apibudinti stojamuju eiga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BonyGrafi: 30 rugsėjo 2011 - 14:58
QUOTE(BonyGrafi @ 2011 09 30, 16:57)
Perskaiciau visa tema ir tik dar labiau pasiurpau.. VDA atrodo kaip koks neiveikiamas kalnas, i kuri nebudamas profu alpinistu neilipsi.. blink.gif

Man liko 2 metai iki mokyklos baigimo, tad galbut kalbu ir kiek per ansti, bet manau kad atsarga gedos nedaro. Svajoju apie grafinio dizaino studijas, taciau manau jei ne ten - greiciausiai busiu pajegi ir kitoms specialybems. Bet kaip ir dauguma cia rasiusiu, nesimokiau jokioj dailes mokykloj, ir studiju nelankiau. Viena ka turiu - tai gera ranka ir vaizduote, bet deja tikrai nezinau ar to pakaks, galbut cia atsirastu kas nors, galintis ivertinti mano kuryba? Apie tapyba net nesvajoju, nemanau kad baigusi turesiu dideles darbo ar karjeros galimybes.. Ir kitas klausimas - kaip su animacija? Ar didele konkurencija?
Bijau, kad be milzinisku pastangu ir nebudama profesionale stojamuju neislaikysiu. Galbut galite pasakyti,kas daugiausiai nulemia patekima i valstybes apmokamas vietas?

Is kitos puses.. Dauguma aplinkiniu sako, kad baigusi menus dideles ateities neturesiu, kas mane labai liudina, nes tikrai myliu menus. Kaip manote, ar sios studijos suteikia dideles galimybes siuometineje Lietuvoje? Ar tik nebus taip, kad baigsiu, o darbo - 0...

Butu smagu jei kas galetumete smulkiau apibudinti stojamuju eiga smile.gif

Labas,
manau du metai yra pats tinkamiausias laikas pasiruosti studijoms VDA, o visi klausimai ir nezinomybe dar labiau stiprina ta nora viska ismokti. Pirmiausia reikia pasiruosti stojamiesiams egzaminams. Jei esi is Vilniaus, tai yra tikrai geru zmoniu, kurie puikiausiai paruosia.

Grafinis dizainas labai perspektyvi specialybė.

Svarbiausia klausyti saves.
Atsakyti
Gelbėkit!!! Aš planuoju studijuot tapybą, bet man liko pusmetis pasiruošt. Esu gan žalias todėl planuoju pulti į kursus, tačiau nieko nežinau Kaune. Gal galit ką patart?
Atsakyti
QUOTE(ebatas @ 2011 12 30, 13:48)
Gelbėkit!!! Aš planuoju studijuot tapybą, bet man liko pusmetis pasiruošt. Esu gan žalias todėl planuoju pulti į kursus, tačiau nieko nežinau Kaune. Gal galit ką patart?

Pažiūrėk jų tinklapy, gal patys ruošia stojamiesiems mirksiukas.gif

http://www.vda.lt/in...php/pageid/1251
Atsakyti
QUOTE(ebatas @ 2011 12 30, 12:48)

jei esi žalias, tai galimybė tau įstoti į VDA lygi maždaug 0,5 proc. Nebent tu esi genialus, tai gal ir sugebėsi pasiruošti.

Tai kad kai kuriose VDA KDF specialybėse yra mažas konkursas, tai dar nereiškia, kad priima visus norinčius. Šiais metais, man atrodo, pas tapytojus tuščias pirmas kursas, nes niekas neįstojo (o gal pas skulptorius, neatsimenu).

Siūlau po žiemos atostogų nueiti pas tapytos destytojus su savo darbais, ir pasiklausineti apie galimybe ruoštis stojamiesiems. Jei esi būsimas Čiurlionis, tai jie tikrai tave pastebės ir ką nors susitarsi.

Atsakyti
gan atgrasančiai parašyta... bet nepasiduosiu didis.gif
Atsakyti
QUOTE(ebatas @ 2012 01 02, 00:14)
gan atgrasančiai parašyta... bet nepasiduosiu  didis.gif

aišku kad nepasiduok! 4u.gif
ir tau būtinai pavyks, jei ne šiais metais, tai kitais.
Svarbiausia - turėti tikslą, matyti viziją.
Sėkmės
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas nors studijuojantys VDA dailėtyrą galėtumėte pasidalinti savo įspūdžiais apie šias studijas?
Būtų įdomu išgirsti atsiliepimus apie šią studijų programą. Ar pačios studijos yra įdomios, nenuobodžios?
Būsiu dėkingas už jūsų pasidalinimus smile.gif
Atsakyti
Sveiki, gal girdėjot apie išlyginamąsias studijas VDA, ar tiesa, kad baigus kolegijoje kostiumo dizainą į vda priima į trečią kursą? gal ir apie kainas girdėjot?
Atsakyti