QUOTE(bite.maja @ 2011 08 26, 15:20)
Jau kaip mane nervuoja tie darbdaviai... Prisiskaičius čia gerų patarimų, paskambinau dėl vieno darbo, kad pasakytų, kokia alga į tą vietą/ Žodžiu, pokalbis vyko telefonu taip: Aš: Laba diena, skambinu dėl tokio ir tokio darbo, norėjau sužinoti, kokią algą siūlote. Pavadainsiu tą moterišę raide B. Nuo vieno tokio gražaus žodžio

B: O kiek nori? Aš: (pasimečiau dėl tono, pasijutau išvis kalta, kam paskambinau ir drįsau sutrukdyt) Mane tenkintų tokia alga, kokią jūs planuojate mokėti žmogui į šią poziciją (norėjau, kad pirma pasakytų, kokia alga). B: Tai kiek tu nori? Na, pasakiau sumą, vos ne rėkt pradėjo, kad per daug noriu, žodžiu, turbūt norėjo, kad pasakyčiau, kad dirbsiu už minimumą... Dabar kai pagalvoju, gal mano klausimas ir truputėlį ne taip suformuluotas, nes kitas gali atsakyti, tai gerai, į šią vietą mokėsim 700 lt į rankas, ateik dirbt. O už tokią sumą tikrai neičiau. Kaip čia kitaip suformulavus...
Alga yra jautriausia darbdavio vieta. Pokalbį geriau pradėti ne nuo algos. Pvz., paskambini ir sakai: "Laba diena. Pasidomėjau internete jūsų įmonės veikla. Mane sudomino, kad jūs darote tą ir aną. Galbūt jums reikia darbuotojo tokioje ir tokioje srityje? Aš dirbau vienoje įmonėje, tokioje ar labai panašioje pozicijoje. Buvau atsakingas už tą ir aną. Galbūt galėčiau ateiti į pokalbį ir aptartume visas detales?" O po visko, jei darbdavys tave maloniai sutinka ir jau yra aiški galima darbo vieta, dar galima ir papildomai pasiteirauti: "O, sakykite, gal galėčiau sužinoti, kiek pas jus uždirba šios darbo vietos darbuotojas?"

Arba šitą klausimą galima palikti realiam pokalbiui. Kai darbdavys įsitikins, kad tu jo kompanijai gali būti naudingas, tada tau atsiras pagrindas pasikelti atlyginimą.