Įkraunama...
Įkraunama...

Keblūs klausimai pokalbio metu

QUOTE(xvoveriux @ 2013 02 25, 18:18)
Tai jei buciau jiems tikusi (ypac generaliniui), tai iš karto po pokalbio jis pats pasakytų "Sveikinu prisijungus prie mūsų kompanijos" ir pan.?

Na kiek esu dalyvavusi atrankose, iskart nepasako. Perkalba su visais kandidatais, tuomet susidelioja kriterijus ir veliau skambina pranesti gera naujiena smile.gif Arba isvis nebepaskambina, jei jusu nepasirenka.

Labiausiai erzina, kai nueini i 2-3 pokalbius, ir nesulauki elelmentarios zinutes, kad netikau, kad pasirinko kita kandidata. Kai tiek laiko skiri konkursui, noretusi griztamojo rysio, tikau/netikau, kodel netikau. Gaila, kad darbdaviai bei atranku kompanijos daznai, labai daznai, to nepadaro. Vis delto manau, tai ju darbo dalis.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 02 25, 16:36)
o kodėl? smalsu, ką būtų pasakę, jei planuotų tikrai paskambint smile.gif

Negaliu tiksliai pasakyti, ką sąkytų. Juk ne aiškeregė aš. Tiesiog tas paskambinsim be entuziazmo nieko gero nežada.
Gal būtų paklausinėję nuo kada galėtų dirbti, atlyginimą aptarę ir pan.
Papildyta:
QUOTE(sbo @ 2013 02 25, 22:33)
Na kiek esu dalyvavusi atrankose, iskart nepasako. Perkalba su visais kandidatais, tuomet susidelioja kriterijus ir veliau skambina pranesti gera naujiena smile.gif Arba isvis nebepaskambina, jei jusu nepasirenka.

Jei pirminis etapas tai taip. Bet jei kandidatas pažindinamas su gen. direktoriumi, jis atrankisto nuomone laabai tinkamas.
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2013 02 26, 11:16)
Negaliu tiksliai pasakyti, ką sąkytų. Juk ne aiškeregė aš. Tiesiog tas paskambinsim be entuziazmo nieko gero nežada.
Gal būtų paklausinėję nuo kada galėtų dirbti, atlyginimą aptarę ir pan.
Papildyta:
Jei pirminis etapas tai taip. Bet jei kandidatas pažindinamas su gen. direktoriumi, jis atrankisto nuomone laabai tinkamas.

Ne kartą buvau bendravusi su generaliniais direktoriais (ir tikrai didelių kompanijų), nei vienas susitikimo metu man nebuvo pasakęs, kad ima/neima manęs į darbą iškart 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sbo: 26 vasario 2013 - 13:01
QUOTE(wsin @ 2012 02 07, 00:42)
Keisciausi klausimai
- Kuo dirba tevai?
-Kuo dirba draugas? (pries tai neklausius ar ji aplamai turiu)

Girdėti klausimai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Viena darbdavė manęs to yra klausiusi... Bet kai internete skaičiau atsiliepimus.. Ji visų to klausinėja biggrin.gif O man pamenu motyvavo tuo, kad labai svarbi ir žmogaus aplinka, kokioje jis gyvena biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(princesesmama @ 2012 01 05, 11:35)
Sveiki, manau kad ieskant darbo labai svarbus yra pokalbis su darbdaviu. Taciau man tai yra pati sudetingiausia dalis, nes dazniausiai pasimetu. Gal yra zinanciu ir galinciu patarti ka pokalbio metu kalbeti, ko nesakyti, kaip kalbeti ir pan.?  ax.gif

Ko jau ko, bet nesakykit niekada, kad jums reikia "bet kokio darbo, kad ir šioje įmonėje" biggrin.gif Viena pažįstama ėjo darbintis į tokį paprastuką darbelį... Klausiu aš jos, na, kaip manai kas blogai buvo... Ji vardija gal tas, gal anas... O galiausiai kai pasakė ties vienu klausimu, jog atsakė taip... Pasidarė viskas aišku smile.gif
Darbdaviui reikia įrodyti, kad esi naudingas darbuotojas ir trokšti dirbti pas jį ir krauti jam pelną biggrin.gif
Atsakyti
- tu per geras šiam darbui
- ar neplanuoji turėti daugiau vaikų?..
g.gif:
Atsakyti
QUOTE(Jurgicka05 @ 2013 03 20, 13:07)
- tu per geras šiam darbui
- ar neplanuoji turėti daugiau vaikų?..
g.gif:

Jei turi vaikų, blogai, nes vaikai sirgs, bus dažnai nedarbingumas, jei neturi vaikų - vėl blogai, nes turėsi, pastosi, išeisi, naujo darbuotojo teks ieškoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cvvilnius @ 2012 02 14, 15:52)
Kai darbinausi, man irgi atrodydavo keista, kad neįsimena CV. O dabar kai kartais per dieną būna 10-20 pokalbių su kandidatais, tai patikėk, visų detalių neatsiminsi. Ir užuojauta dėl minėtos personalo vadovės. Ne visi personalistai tokie smile.gif

Kas dėl CV įsidėmėjimo - smulkmenų aš irgi niekada nesistengdavau išmokti, svarbu, esmę, bazinius faktus, ypač, jei pasistengia CV atsiųsti 4 pilnutėlius lapus. Ir tai, manau, yra normalu. Detales patikslins pokalbio metu.
Bet, žiūriu, pas Jus neblogas konvejeris sukasi? Nes ieškant kandidato į bet kokias administracines pareigas, pokalbį darydavau apie valandą. per dieną max 5 - 6. Tik kai jau rinkdavau nekvalifikuotus darbuotojus, tai greičiau viską atlikdavau...
Atsakyti
Mane tai labiausiai "uzmusa" klausimas:
Kuo jus geresne uz kitus kandidatus?

Kaip jus atsakinejate?
(Esme tame, kad kitu kandidatu nepazistate ir lyginimui jokiu duomenu neturite).
Atsakyti
QUOTE(bite.maja @ 2011 08 26, 15:20)
Jau kaip mane nervuoja tie darbdaviai... Prisiskaičius čia gerų patarimų, paskambinau dėl vieno darbo, kad pasakytų, kokia alga į tą vietą/ Žodžiu, pokalbis vyko telefonu taip: Aš: Laba diena, skambinu dėl tokio ir tokio darbo, norėjau sužinoti, kokią algą siūlote. Pavadainsiu tą moterišę raide B. Nuo vieno tokio gražaus žodžio  biggrin.gif B: O kiek nori? Aš: (pasimečiau dėl tono, pasijutau išvis kalta, kam paskambinau ir drįsau sutrukdyt) Mane tenkintų tokia alga, kokią jūs planuojate mokėti žmogui į šią poziciją (norėjau, kad pirma pasakytų, kokia alga). B: Tai kiek tu nori? Na, pasakiau sumą, vos ne rėkt pradėjo, kad per daug noriu, žodžiu, turbūt norėjo, kad pasakyčiau, kad dirbsiu už minimumą... Dabar kai pagalvoju, gal mano klausimas ir truputėlį ne taip suformuluotas, nes kitas gali atsakyti, tai gerai, į šią vietą mokėsim 700 lt į rankas, ateik dirbt. O už tokią sumą tikrai neičiau. Kaip čia kitaip suformulavus...

Alga yra jautriausia darbdavio vieta. Pokalbį geriau pradėti ne nuo algos. Pvz., paskambini ir sakai: "Laba diena. Pasidomėjau internete jūsų įmonės veikla. Mane sudomino, kad jūs darote tą ir aną. Galbūt jums reikia darbuotojo tokioje ir tokioje srityje? Aš dirbau vienoje įmonėje, tokioje ar labai panašioje pozicijoje. Buvau atsakingas už tą ir aną. Galbūt galėčiau ateiti į pokalbį ir aptartume visas detales?" O po visko, jei darbdavys tave maloniai sutinka ir jau yra aiški galima darbo vieta, dar galima ir papildomai pasiteirauti: "O, sakykite, gal galėčiau sužinoti, kiek pas jus uždirba šios darbo vietos darbuotojas?" smile.gif Arba šitą klausimą galima palikti realiam pokalbiui. Kai darbdavys įsitikins, kad tu jo kompanijai gali būti naudingas, tada tau atsiras pagrindas pasikelti atlyginimą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stalas @ 2013 04 14, 16:28)
Mane tai labiausiai "uzmusa" klausimas:
Kuo jus geresne uz kitus kandidatus?

Kaip jus atsakinejate?
(Esme tame, kad kitu kandidatu nepazistate ir lyginimui jokiu duomenu neturite).

klause viena kart.
Nusisypsojau, ir atvirai pasakiau "nezinau, as gi ju nepazistu" smile.gif
Atsakyti
Intensyviai darbo ieskausi kelis menesius, o oficialiai bedarbe esu jau apie dvejus metus... bet kai isejau is senosios darbovietes buvo paskutinis mokslu kursas, daug ka mokytis, tad atsidejau pusei metu mokslams grynai, na o paskui uzturejau neoficialu darbeli ir nelb ieskojau darbo uz minimuma...

na o dabar darbdaviai per pokalbius matau, kad neigiamai ziuri, jog taip ilgai nedirbau..... as visaip sakau, kad na mokslus pabaiginejau, labai neskubejau nes su diplomu maniau lengviau rasianti darba, paskui lyg ir planu turejau i uzsieni isvykti, bet jau nebeturiu, tad ieskausi cia darbo...

kaip kitaip graziai man i si klausima atsakyti? nes panasu, jog darbdaviai pagalvoja, aha tiek nedirbus, matyt tingine... gi nesakysi ai tai neoficialiai kaliau bapkes....

help!! nes manau tai ir trukdo man db rasti darba,,, doh.gif
Atsakyti
QUOTE(midas @ 2013 04 16, 15:52)
Alga yra jautriausia darbdavio vieta. Pokalbį geriau pradėti ne nuo algos. Pvz., paskambini ir sakai: "Laba diena. Pasidomėjau internete jūsų įmonės veikla. Mane sudomino, kad jūs darote tą ir aną. Galbūt jums reikia darbuotojo tokioje ir tokioje srityje? Aš dirbau vienoje įmonėje, tokioje ar labai panašioje pozicijoje. Buvau atsakingas už tą ir aną. Galbūt galėčiau ateiti į pokalbį ir aptartume visas detales?" O po visko, jei darbdavys tave maloniai sutinka ir jau yra aiški galima darbo vieta, dar galima ir papildomai pasiteirauti: "O, sakykite, gal galėčiau sužinoti, kiek pas jus uždirba šios darbo vietos darbuotojas?" smile.gif Arba šitą klausimą galima palikti realiam pokalbiui. Kai darbdavys įsitikins, kad tu jo kompanijai gali būti naudingas, tada tau atsiras pagrindas pasikelti atlyginimą. smile.gif

Aš sakyčiau, kad ta mergina, čia aprašiusi pokalbį telefonu, irgi gana įžūli. Paskambina ir pirmas klausimas - kokia alga ?!... Tai matosi, kad vienintelis motyvatorius darbui - alga. Kaip kokiam turgui. Nei pasidomi apie įmonę, nei apie patį darbą, atrankos procesą... Manau, kad ta atsakiusi moteriškė dar visai normaliai šnekėjo su ja. rolleyes.gif
Atsakyti